Suomi Venäjän Hybridivaikuttamisen kohteena

26.11.2023

24.11. 2023 YLE maahanmuutto keskustelu


Seurasin Tv-keskustelua jossa käsiteltiin Venäjältä tulevia turvapaikanhakijoiden pääsyä Suomeen.


Mielestäni Venäjän raja olisi suljettava kokonaisuudessaan. Turvapaikan haku tulisi tapahtua konsulaattien välityksellä kirjallisine hakemuksineen. Lupa turvapaikanhakuun ja maahantuloon myöntää Suomen konsulaatti josta hakija saa luvan saapua Suomeen. Tämän jälkeen tapahtuisi järjestelykeskuksissa lopullinen henkilö tutkinta. Anomukset on mahdollista evätä tarpeen mukaan.


Ongelma on maahanmuuttoprosessissa politiikka, poliittiset päättäjät eivät uskalla tehdä tarvittavia ratkaisuja riittävän nopeasti. Ratkaisujen tulisi ennakoida tulevia tapahtumia.


Uhkatekijät: maahan tulijoiden joukossa on terrorismiin koulutettuja henkilöitä. Vakoiluun erikoistuneita miehiä/naisia. Venäjän tarkoitus on käyttää myös kielteistä informaatiota Suomea vastaan. Poliittinen vaikuttaminen on myös toiminta johon Venäjä pyrkii. Maahantulon vaikeudesta tullaan tekemään presidentinvaaleissa kysymys jota käytetään hyväksi poliittisten päämäärien saavuttamiseksi. Kaksoiskansalaisuudet sekä vasemmiston äänestäjiä kerätään samaan ryhmään. Alkaa vastakkain asettelu joka ei ole toivottavaa.


Ratkaisuja laittoman maahanmuuton estämiseksi: Venäjän lähetystöjen määrän pudottaminen minimiin. Yksi on riittävä.


Taloudelliset pakotteet joita on katsottu läpi sormien, tehostaminen sekä Venäläis-omisteisien alueiden ja yritysten pakkolunastaminen.


Venäjälle on tehtävä selväksi mihin Suomi on valmis, hybriditoiminnan on loputtava.


Toinen vaihtoehto, mikäli poliittiset päättäjät ei pysty ratkaisuihin Suomen turvallisuuden takaamiseksi. Rajavartiostolle ja Puolustusvoimille tulee antaa toimivalta maahanmuuton hillitsemiseksi. Keskustelu ohjelmassa oli kaksi presidentti ehdokasta mukana, huomioitavaa oli vasemmiston kiertelevä kanta hybridi vaikuttamiseen.


On mahdollista, raja-alueen luvattomat ylitykset muualta kuin virallisilta rajanylityspaikoilta, tällöin tulisi olla suora yhteys palautukseen Venäjälle tai jos se on mahdotonta niin lähtömaahan takaisin.


Mistä lehdistö ei ole puhunut ja mistä pitäisi puhua suureen ääneen.


Venäjän toimet Suomea kohtaan ovat rinnastettavissa etniseen puhdistukseen. Maahantulijoita on Syyriasta, Irakista, Dijiboutista, Yemenistä, muutamia mainitakseni. Yhteistä on uskonto, maahantulijat ovat muslimi taustaisia. Miten Brics maat tai liittoutumaan haluavat ajattelevat heidän kansalaisistaan, joita ajetaan Venäjän turvallisuuspalvelun myötä eri maiden rajoille. Hybridi vaikuttamisesta ovat saaneet kärsiä, Latvia, Liettua, Puola, Viro ja nyt Suomi. 


Venäjä on ortodoksisen kirkon kannattaja joka ajaa yhtä uskonto-mallia Venäjällä. Muslimit saavat poistua, heistä on tehty hybridi sodankäynnin välikappaleita. 


Mitä ajattelevat Iran, Afrikan maat, Arabi valtiot, Lähi-itä, joiden kansalaiset joutuvat Venäjän hallinnon kautta kärsimään Venäjän pyrkimyksistä. Venäjä ei pysty tarjoamaan muslimeille elinmahdollisuuksia.


Venäjän kaksinaamaisuus ja röyhkeä käyttäytyminen naapurivaltioita kohtaa, käyttämällä muiden maiden kansalaisia hyväkseen on tuomittavaa.


Onko Venäjä luotettava kumppani maailman laajuisessa kaupankäynnissä ja yhteistyössä, ei ole se nyt todistettu.KariX

Slovakia, energia aseen kohde

17.9.2023

Slovakia 


Slovakia on Unkarin tiellä. Tulevat vaalit tulevat ratkaisemaan Slovakia tuen Ukrainalle. Smer puolueen johtaja Robert Ficon päästessä valtaan on mahdollista Slovakian politiikan kääntyvän Venäjä mieliseksi.


Slovakian puolueista suurin osa vastustaa Ukrainan ja Slovakian yhteistyötä. Smer puolue on äärioikeistolainen ja verrannollinen Unkarin Fidez puolueeseen.


Slovakian energiateollisuus nojautuu vahvasti Venäjältä tuotuun raakaöljyyn. Sama kaava on Tsekeissä sekä Unkarissa. Irtautuminen Venäjän öljystä tuntuu olevan vaikeaa. Euroopan Unioni on katsellut maiden öljyn tuontia läpi sormien ja antanut jatkoaikaa maille. Kaasuntuonti Venäjältä on Slovakialle eräs huomioitava asia.


Energia aseen käyttö Euroopan valtioita vastaan, on vaarallista. Asiaan liittyy myös Venäläisten suuryhtiöiden vaikutusvalta ja poliittiset päämäärät. Pienikin alue Euroopasta on voitto Venäjän hallinnolle. Samalla Kaasuja öljytoimitukset tukevat Venäjän taloutta sekä Ukrainassa käytävää sotaa.


Tsekki sekä Slovakia on joutunut Venäjän propagandan kohteeksi jo viime talvesta lähtien. Vaikutukset alkavat näkyä puolueiden päämäärissä.


Äärioikeiston nousu Euroopassa on huolestuttavaa, äärioikeiston kanta ja aatemaailma on Venäjän sortohallinnon etujen mukaista. Kaaoksen ja epäjärjestyksen saaminen Euroopan valtioiden hallintoihin on laskelmoitua toimintaa.


Putinin puhe 12.9.2023 jossa mainitsi Slovakiaan kohdistuneen hyökkäyksen olleen väärin. Puheen tarkoitus oli kohottaa äärioikeiston kannatusta ja tehdä Venäjästä yhteistyökumppani. Vähin mitä voi tapahtua on äärioikeiston nousu sekä poliittisen suunnan muutos jossa Ukrainan apua leikataan. Unkari hyvänä esimerkkinä.


Unkarista saapuvat pakolaisvirrat Slovakiaan, ovat myös Smer puolueen etu, maahanmuuttajia käytetään poliittisena välikappaleena. Puolueen populistiset teemat saavat kannatusta. Unkarin pakolaisvirtojen ohjaus on selkeää poliittista peliä Venäjän eduksi.


Slovakia on Nato jäsen, samalla Venäjän toimet vaikuttavat Slovakian kautta Euroopan sisäisiin asioihin ja Naton päätöksiin. Slovakian tulevaisuus näyttää kääntyvän Venäjän toiveiden mukaiseen lopputulokseen.


Kirjoitukseni on tehty 13.9.2023. Päivitys joka tukee kirjoitustani on luettavissa allaolevan linkin kautta. Linkki oli julkaistu 16.9.2023. Tutkimus selventää erittäin hyvin tilanteen johon Slovakia on ajautumassa.KariXhttps://spectator.sme.sk/c/23213551/nyt-slovakia-might-not-be-a-reliable-ally-of-ukraine-after-election.html

https://www.euractiv.com/section/politics/news/most-slovak-parties-do-not-support-new-russia-sanctions/

https://www.verkkouutiset.fi/a/tallaista-propagandaa-venaja-syottaa/#9aa42a9b

https://www.euractiv.com/section/elections/news/pro-kremlin-populist-tipped-to-win-slovak-elections/

https://www.eurointegration.com.ua/eng/news/2023/09/8/7169023/

https://hungarytoday.hu/due-to-government-inaction-migrant-crisis-explodes-in-neighboring-slovakia/

https://uk.news.yahoo.com/one-stroke-slovakia-could-soon-092531898.html

https://informnapalm.org/en/babakovleaks-robert-fico/

Vladivostok

15.9.2023

Pohjois-korean ja Venäjän johtajat tapasivat 13.9.2023.


Keskusteluja ei ole kaikkia saatavilla, uskon kuitenkin asian koskevan ammusten toimittamista Venäjälle Ukrainan vastaiseen sotaan.


Kartan mukaan asetoimitukset tulevat ehkä kulkemaan Pohjois-Koreasta rahtilaivojen mukana Vladivostokkiin, josta on mahdollista rahdata aseet lentoteitse tai junakuljetuksin Ukrainan rajalle.

Mahdollista on käyttää rautateitä hyväkseen kuljetuksissa.


Toinen mahdollinen asia on Pohjois-Korean sotilaallinen apu, viime talvena puhuttiin Pohjois-Korean työntekijöiden osallistuvan Donetskin alueen jälleen rakentamisessa. Työntekijöistä en ole toistaiseksi kuullut. Mahdollista on sotilaiden lähettäminen Venäjän rintamalle.


Venäjän mobilisaatio on ollut vaihtelevaa, vaikeuksia on ollut, puhutaan jälleen uudesta mahdollisesta mobilisaatiosta.


Kaikki riippuu nyt mitä Putin on roistovaltio Pohjois-Korealle luvannut. Satelliitti teknologiaa josta jotain puhetta on ollut. Tämä tuskin on riittävää, sotakoneistoaan vahvistava Pohjois-Korean johtaja haluaa varmasti myös ydinaseiden kehittämiselle Putinin apua. Näin ollen myös Yhdysvallat ovat vaarassa sekä monet saarivaltiot Japanin lisäksi.


Vähintäänkin uskon ballististen ohjusten toimittaminen sekä aseiden ja patruunoiden, tykistön, ammukset.


Pohjois-Korean johtajalla ja Putinilla on vainoharhainen aatemaailma jossa viha kohdistuu länteen.


Jos ammukset loppuvat Venäjältä siirrytään yhä voimakkaampien aseiden käyttöön. Ballistiset ohjukset jopa taktiset ydinohjukset. Aikajana on n.7 viikkoa jolloin alkavat syksyn ja talven tuomat ongelmat. Sota ei lopu toistaiseksi.


Iranin ja Pohjois-Korean aseapu on merkittävää Venäjälle. Pahinta on Ukrainan alueen olevan kohteena ja maailman poliittisen jakautumisen myötä pelätään sodan laajenevan ydinsodaksi. Talven tullessa Ukrainan olisi saatava kalustoa joilla pystytään tuhoamaan kohteita syvällä Venäjän sisällä. Miksi Venäjälle annetaan mahdollisuus tuhota Ukrainan infrastruktuuri sekä siviiliväestö. Jos tätä pidetään oikeana oppina niin ihmettelen kuinka moni poliitikko on lausuntojensa takana ja onko Venäjän raha vaikuttanut lausuntoihin.


Elon Muskin raukkamainen Starlink järjestelmän deaktivointi Ukrainan suunnitellessa iskua kohti Mustanmeren laivastoa. Tämä olisi ollut sodalle uusi käänne, Venäjän laivasto seilaa edelleen ja jatkaa Ukrainan tuhoamista.


KIm hehkutti Venäjän sotaa oikeudenmukaiseksi taisteluksi, diktaattori lupasi täyden tukensa Putinin Venäjälle. Yhdysvallat on huolissaan kansainvälisten pakotteiden kiertämisestä asekaupan osalta. Näin vain kuitenkin tapahtuu, ei riitä ollaanko huolissaan, pitää tehdä jotain. Itse olen huolissani myös Romanian tilanteesta jossa Venäjän droneja on löydetty 2,5 km Tonavan rannalta sisämaahan päin. Puhutaan vahinko laukauksista ja niiden peittelystä, Naton arvovalta pienenee jota Venäjä tulee käyttämään hyväkseen. Uskon Romanian tapauksen olevan tarkoituksellinen testi jossa katsottiin Naton kantaa iskun johdosta.


Venäjä on Yk:n turvallisuusneuvoston jäsen, Yk:n antamat pakotteet Pohjois-Korealle ydinaseiden kehittämisen seurauksena ovat oikeutettuja. Lavrov tyrmää nyt päätökset vetoaa muuttuneeseen maailman politiikkaan. YK:n turvallisuusneuvosto alkaa tuntumaan tivolilta jolla ei ole haluakaan estää Venäjän toimia saatikka Pohjois-Korean aseiden kehittämistä.


Viimeisen tiedon mukaan asetoimitukset ovat alkaneet. Rautateiden kautta on liikuteltu tykistön ammuksia, rakettipommeja. Toimitus sisälsi myös muita sodassa käytettäviä aseita.
KariXhttps://www.standard.co.uk/comment/comment/russia-north-korea-arms-deal-reliance-ukraine-war-meeting-putin-kim-jong-un-b1106720.html

https://www.itv.com/news/2023-09-13/the-motive-behind-putin-and-kim-jong-uns-high-stakes-meeting

https://www.thenewstribune.com/news/politics-government/national-politics/article279281479.html

https://www.straitstimes.com/asia/russias-lavrov-says-situation-has-changed-since-north-korea-was-hit-by-un-sanctions

https://www.donga.com/en/List/article/all/20230915/4429075/1

Tony Blair institute ja ex-pääministeri

9.9.2023

Tony Blair institute ja ex-pääministerimme


Sanna Marinin tiedettiin jo kesällä 2023 eroavan puolue johdosta, vaalimenestys ei ollut Marinin mieleen. Tony Blair Institute tarjosi kouluttajan roolia instituutissa.


Mitä tiedämme instituutin toiminnasta.


Koulutukset kohdistuvat poliitikoille ja maiden johtavassa asemassa oleville vaikuttajille.

Marinin kouluttaja suuntaus on todennäköisesti politiikka. Politiikka on mielenkiintoista siinäkin mielessä, ettei oikeita ratkaisuja ole. Politiikassa hallitsevat aatteet sekä eri maailmantilanteet. 


Mielenkiintoiseksi tekee asian vastuullisessa asemassa olevan henkilön siirtyminen toimeen jossa voi jakaa tietoa eteenpäin. Suomen sisä- ja ulkopolitiikka ei ole kaikille kuulijoille sopivaa kuunneltavaa. Suomen hallituksen johtohahmoille pitäisi antaa vähintään 10 vuoden vaitiolo lupaus Suomen asioista.


Sanna Marin on selkeä turvallisuusuhka, eduskunnan ei tule antaa vapautusta entiselle pääministerille.


Iltasanomien mukaan Tony Blair Instituuttia on rahoittanut Putinin lähellä oleva Moshe Kantor.

Herra Kantor on Britanniassa pakotelistalla. Instituutti toimii yli 30 maassa. Liikevaihto 2020 81,3 miljoonaa dollaria. Suurin osa tuloista tulee eri maiden hallituksilta. Katselin Instituutin sivuja ja pääsin lopputulokseen, mielestäni TBI:n päämääriä ei toistaiseksi ole saavutettu. Helppoja asioita ajetaan, Afrikkaan digitalisaatiota ja tekoälyn käyttöä. Sairaaloiden ja terveyden huollon parantamista. Aivan samoja asioita joista puhutaan ja jotka ovat olleet Euroopassa jo pitkään, energia talous ja sen hyödyntäminen. Ilmastonmuutos on lähtenyt käyntiin, sekin on hyvä aihe koulutukseen.


Puhe jonka löysin oli sivuilta oli ’’Vladimir Putinin ei voida antaa voittaa’’ mielestäni olen kuullut saman lauseen Marinin suusta.


Sivuilla seuraava ohje tai sanonta asettaa voimakkaan reaktion ainakin minulle. ’’Olemme johtaneet maita, yrityksiä, kansalais järjestöjä, ajatushautomoita ja hyväntekeväisyys järjestöjä. Olemme neuvoneet presidenttejä ja auttaneet pääministereitä. Työskentelemme yhdessä globaalin asiantuntevien muutoksen tekijöiden tiimimme kanssa ja keskitymme muuttamaan maita ja elämään’’. Herää kysymys miksei TBI ole pitänyt koulutusta Putinille.


Miettikääpä miten suuri tietopankki kyseinen yritys on väärinkäytettynä. Instituutti voi myös käyttää tietomäärää väärin. Jos taustalla on poliittinen vaikuttaminen olla harmailla vesillä. 


Globaaliin muutokseen pyrkivä Instituutti, voi olla äärimmäisen vaarallinen. Mikä on muutokseen pyrkivän Instituutin tavoite… Raha ja valta. Tony Blair mainitaan olevan arkkitehti haj́auttaessa Britannian politiikkaa joka johti Britannian irtautumiseen Euroopan Unionista. Vahvassa roolissa olivat vasemmiston kannattajat.


Tony Blair on esiintynyt vasemmiston kannattajien seuŕassa Britanniassa. Onko Tonylla ajatus vaikuttaa Britannian politiikkaan ja saada lisää varoja ja kannatusta. Vasemmiston nousu on Ukrainan ja epävakaan maailmantilanteen johdosta vaarallinen yhdistelmä. Onko Marin tarkoituksella valittu nostamaan vasemmiston kannatusta Euroopassa ja maailmalla.


Instituten tukija maita ovat Afrikassa 14 valtiota, määrä on suuri joten tähän mahtuu Venäjän tukemia maita. Saudi-Arabia on eräs rahoittaja, Saudit liittyvät Brics sopimuksen myötä Venäjän kauppakumppaniksi. Blair puhuu oikeiston ja vasemmiston populismista, onko muuttuva maailman kuva sama kuin Venäjän Putinin ajama uusi maailman järjestys. Maailma on perustunut aina johtamiseen, johtajia on hyviä tai erittäin huonoja. Kaikkia ohjaa kuitenkin sama nimittäjä, raha ja valta, se ohjaa Tony Blairiakin.


Afrikassa toimii Agra joka on liitetty TBI:n yhteistyö verkostoon. Verkoston yhteistyö kumppaneita on laajalti perustettu useaan maahan. Nigeria, Indonesia, intia, Saudi-Arabia. Ghana, Malawi, Sierra-Leone, Ruanda. Filippiinit, muutamia mainitakseni. Burkina-Faso on myös laajennus kohteena. 


Eräs asia särähti korvaan oli TBI:n antama tuki Palestiinan valtiolle. Sotkemalla Israelin ja Palestiinan asiat keskenään ja antamalla tukensa, osoittaa se ajattelemattomuutta ja ratsastamista terroristi järjestöjen tavoitteiden mukaisesti.


Jokin asiassa mättää, TBI ei ilmoita suoraan yhteistyökumppaneitaan, eikä maita jossa toimintaa tapahtuu. Lahjoitukset ovat varmasti suuret. Useassa maassa toimii TBI:n kumppaneita jotka ajavat samoja asiota, kumppanit ovat verkostoituneet TBI:n kanssa.


Sanna Marinin tulot olivat 2020 205 689 euroa, veroja maksettiin 93 713 euroa, Nettotulot 111 976 euroa. TBI:n maksamat palkat työntekijöille ovat olleet keskimäärin 7600 euroa kuukaudessa. Instituutti ei julkaise Marinin palkkaa joka voi nousta 39 000 euroon kuukaudessa. 468 000 vuodessa tienaava pääsisi vielä elinaikanaan veloistaan irti.


Rooli johon Marin sijoittuu TBI:ssa on poliittinen neuvonantaja. Kyseenalaistan myös tämän osaamisen, Suomen poliittiset asiat eivät onnistuneet Marinen kaudella hyvin. Tapahtui myös outoja lipsahduksia ulkopoliittisissa asioissa ja puheissa. Marin on palkattu mukaan ainoastaan vetovoiman ja aatteen takia. 


Loppupäätelmä: TBI on kasvanut suureksi toimijaksi, Tbi ei kerro suoraan missä maissa toimintaa tapahtuu, tähän ei riitä vastaus ’’yli 30 maassa’’. Vaikutusvalta on suuri, samalla voisi ajatella tietomäärää jota TBi pitää hallussaan. Tämä olisi oivallinen kasvualusta maiden vakoiluun ja tiedon kauppaamiseen. Marin olisi tässä tapauksessa rahan arvoinen TBI:lle ja huono Suomelle. TBI:lla on n. 750 työn tekijää riveissään, muita yhteistyö ryhmiä on useita joita on perustettu eri maihin, todellista määrää on vaikea arvioida. TBI kiinnostus vasemmisto poliitikoista on myös erikoista. Puheet muutoksesta ovat vasemmistolta ja Venäjältä tuttua retoriikkaa. Aatteena on vasemmisto suuntaus, tämä lietsoo voimakkaasti aatesuuntien vastakkain asettelua. Seuraukset voivat olla alikehittyneissä maissa kuten Afrikka, tuhoisia. Terveydenhuollossa avautuu lääketehtaiden lobbaus josta lisäansioita on saatavilla. Eu tasolla poliittinen koulutus voi olla vaarallista, johtuen maiden tietoisuudesta vallitsevaan tilaan jolloin suuntaus voisi olla aatteellinen. Saksassa on selkeästi vasemmiston ja Venäjän kannatus noussut entisillä Itä-Saksan alueilla. Venäjän sota Ukrainassa on nostanut joidenkin maiden poliitikkojen vastustuksen ase apuun ja Ukrainan tukemiseen. Onko TBI:lla sormensa pelissä, tämä sopisi hyvin profiiliin. Microsoftin ja TBI:in yhteistyö on huomioitava, tähän liittyy tekoäly ja sen antamat mahdollisuudet. Tekoälyä voidaan käyttää väärin josta voi seurata hallitsemattomia asioita. Yhteistyö Microsoft yrityksen kanssa osaltaan kertoo globaalista vaikuttamisesta ja pyrkimyksistä. Kuvassa on myös Brics maiden rooli Saudit, sekä maat jotka ovat halunneet liittyä Brics mukaan. Maat haluavat tehdä selkeästi yhteistyötä Venäjän kanssa. Brics maat sotivat pakotteita vastaan sekä sotilaallista apua Ukrainaan. Vaikuttaako TBI YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiin, yli 30 maasta on YK:n jäseniä useita. Kokonaisuutta ajatellen, käykö Blair omaa sotaansa vai onko Britannian hallitus mukana toiminnassa. Yksityisen instituutin valta ja mahdollisuudet vaikuttaa maailman politiikkaan ja sen vakauteen on vaarallinen yhdistelmä. Sodat pyritään aina rajaamaan pienelle alueelle, halutaan ettei konflikti laajenisi hallitsemattomasti. Tilanne TBI kohdalla on hallitsematon kasvu josta ei voi seurata mitään hyvää. On vielä eräs foliohattu teoria, jos maailmantilanne muuttuu ydinaseiden käyttöön. Onko TBI:n perusajatus rakentaa ydinsodan jälkeistä aatemaailmaa ja hallita kaaoksen jälkeistä maailmaa. Ajatushautomoissa on tämäkin skenaario varmasti käyty läpi.KariX

https://www.institute.global/insights/geopolitics-and-security/tony-blair-one-thing-clear-vladimir-putin-cannot-be-allowed-win

https://www.politico.eu/article/uk-labour-blairites-cabinet-reshuffle-keir-starmer-tony-blair-back-in-fashion/

https://labourlist.org/2016/12/tony-blair-since-leaving-office-i-have-learnt-a-huge-amount-about-the-world-and-what-i-can-do-and-cant-do/

https://www.salary.com/research/company/tony-blair-institute/country-director-salary?cjid=18596995

https://newsnowgh.com/tony-blair-institute-for-global-change-job-opening/

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009186491.html

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009839827.html

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ed4e819f-46c4-4dae-8f9f-c4ce533e5873

https://www.talouselama.fi/uutiset/asiakirja-paljastaa-tallaisia-palkkoja-marinin-uusi-tyopaikka-maksaa-jopa-39000-e-kk/f80b8649-1971-4b55-871c-51f9f32ee5b9

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/taman-takia-tony-blair-halusi-sanna-marinin/4a33d0ab-7c8a-4487-8eba-37fd1f572b03

https://committees.parliament.uk/writtenevidence/122267/pdf/

https://www.chathamhouse.org/events/all/members-event/global-ai-governance-what-uks-role

Raha ja sen tuoma valta

Päivitetty 9.9.2023

Raha ja sen tuoma valta


Lainaan erästä ystävääni joka antoi idean kirjoitukselle. Kysymys kuuluu mikä on vaarallisin asia maailman rauhalle?.


Useat sanoisivat biologisen sodankäynnin ja viruksien olevan vaarallisimpia.


Asia on kuitenkin toisin, raha.


Raha määrittelee yksilön vaikutusvallan. Ajatellaan isoja maailman laajuisia yrityksiä, Amazon, Google, Meta, Ebay, AliExpers, sekä muita suuria Kiinalaisia verkkokauppoja. Jokaiselle lienee tuttua ostaa tuotteita jos niitä ei ole saatavana edullisesti kotimaan tarjonnasta. Usein tuote joka on jo keksitty jossain, joutuu Kiinan tutkijoiden käsiin jossa se kopioidaan ja laitetaan halpamyyntiin. Halpamyynnin tarkoitus on romahduttaa tuotteen alkuperäisen kaupankäynti halvalla hinnalla. Kiina ei kunnioita patenttisuojaa eikä alkuperäistä valmistajaa.


Varallisuus pyrkii keskittymään isoille toimittajille josta seuraa myös valtaa. Miten valtaa voidaan käyttää?. Googlea on syytetty vaaleihin sekaantumisesta. Tutkimuksien mukaan joita Gatestone institute on tehnyt, Googlen mainonta vaikuttaa vaaleihin ja äänestäjiin. Raha vaikuttaa politiikkaan. Suomessa raha ja vaalituet kohdistuvat edustajiin joiden uskotaan palvelevan yhtiön tai luovuttajan etuja. Usein ei ajatella Suomen etua vaan järjestön, yrityksen, aatteen etua. Tätä voisi kutsua piilo korruptioksi.


Elon Muskin X, sekä muu yritystoiminta Starlinkin myötä, on osoittanut rahan olevan Ukrainan sodan ja aatteille, manipuloiva. X avasi Trumpin tilin, sosiaalisen median vaikutusvalta ja väärän tiedon levittäminen lisääntyy Trump voidaan valita uudelleen, vaikka istuisi kalterien takana. Starlink on osittain Ukrainan käytössä, käyttö on rajoitettu Venäjän pelon takia. 


X kerää biometrisiä tietoja asiakkailtaan, koulutus, osoitteet, twiitit analysoidaan tekoälyn kautta. Tietomäärästä voidaan määritellä puoluekanta ja ohjata mm. Vaali mainontaa tai jonkin henkilön näkyvyyden pienentämistä. Tekoäly tekee sen mihin se on tarkoitettu ohjelmoijan antamien algoritmien mukaan, ei ole siis ihme jos vaalitulokset tiedetään jo ennen vaaleja. Rahalla saa.


Osto käyttäytymistä seurataan tarkoin, olet huomannut varmaan vieraillessa jonkin yrityksen sivuilla tutkimassa jonkin tuotteen ominaisuuksia. Samat mainokset ilmaantuvat myös ulkomaisilla sivuilla eteesi. Evästeitä jätetään yrityksien sivuille jokaisella käynnillä. Tekoäly voi näistä evästeistä tehdä analyysin mistä pidät, mitä toivot. Tekoäly voi myös twiiteistä rakentaa oman analyysin millainen profiili sinulla on…


Politiikka


Rahalla voidaan ostaa maiden poliittisia päättäjiä ja saadakseen mieleisiä päätöksiä aikaan. Lähtisitkö vapaaehtoisesti eduskuntaan siivoojan palkalla, tuskin, siellä vaikuttaa raha, joka vaikuttaa päätöksiin. Rahaa on saatava lisää… Tästä johtuu usein päätökset, joilla yritetään pitämään julkisuus kuva mahdollisimman hyvänä. Tarkoituksena varmistaa uudelleen valinta. Päätökset eivät aina ole valtion etujen mukaisia.

Rahalla voidaan tukea vallankaappauksia, saadaan maan hallinto kaatumaan. 


Raha yhdistettynä öljyyn, kaasuun, sähköön, saadaan eri maat riippuvaiseksi toimittajasta ja sitoutumaan toimittaja maan politiikkaan.


Brics maat, joiden taloudellinen yhteistyö on erittäin vaarallinen yhtälö maailman rauhalle. Brics maat hallitsevat öljyn kaupasta maapallollamme 65% tulevan 2024 vuoden aikana. Loppua ei ole näköpiirissä. Tähän voidaan lisätä kaasun tuotanto, sekä tavaroiden kaupasta tuleva voitto. Asiasta ei ole tehty mitään vaikuttavaa tutkimusta, uskon tilanteen olevan vakava.


Raha ja valta on aina ohjaillut ihmisten tekemisiä, nyt on vaarana Brics maiden lisääntyminen ja vallan keskittyminen muutamille suurille tuottaja maille.


Ymmärrämme tämän jälkeen pohjoisen arktisen alueen tilanteen jossa taistellaan tulevaisuudessa öljystä, kaasusta, sekä muista mineraaleista. Selvää on myös Afrikan maiden tilanne. Sotilaallinen ja rahataloudellinen tasapaino alkaa muuttua. Kaikkia maita ei tulla kutsumaan Bricsin jäseniksi, kaupallisen ja mineraalivarantojen saanti maasta on oltava Brics maiden edun mukaisia. Näitä maita voisi ajatella kaupallisen yhteistyön kumppaneiksi joiden sotilaallista reserviä tai maa-aluetta käytetään tarvittaessa hyväksi. 


Venäjän sota Ukrainassa on ollut pitkä eikä sille ole luvassa nopeaa loppua. Maailman laajuinen talouden muutos ruokkii myös Venäjän sodankäyntiä. Avain asemassa on Venäjän häviäminen. Euroopan ja Yhdysvaltojen muutamien poliitikkojen Ukrainan vastaiset lausunnot ovat olleet Venäjä myönteisiä. He  tukevat ajattelemattomasti Brics maiden vahvistumista. Onko taustalla edelleen raha, jota tuntuu riittävän.


Unkarilta olemme kuulleet muutamia lausuntoja jotka ovat Venäjä myönteisiä. Miten maa, joka on Natossa ja EU:n jäsen voi antaa liittouman vastaisia lausuntoja. Pakotteet eivät näytä koskevan Unkaria. Unkari on Venäjän talutusnuorassa. Sota joka nyt käydään on myös talouden jatkumon kannalta äärimmäisen tärkeä, lopputulos on saatava päätökseen.


Brics maiden lisääntyvä vauraus tulee lisäämään sotilaallista voimaa monessa maanosassa. Tämän pohjalta voimme unohtaa demokratian sekä sananvapauden. Rahan voima tulee rakentamaan yhteiskunnan, joka on tuttua Venäjältä ja Kiinasta. Brics on myös otettava huomioon sotilaallisena voimana jota rahalla kasvatetaan. Rahalla kasvatetaan myös aatteiden ja tarkoitus perien vastakkainasettelua. Jos propakanda ei onnistu, ottaa raha kovemmat toimet käyttöön. Esimerkkinä Niger, Gabon, Afrikassa. Raha ja aate voitti, seurauksena sotilasvallankaappaus jossa ei vältytty uhreilta.


Miten pakotteet toimivat. Kaasua sekä öljyä virtaa edelleen Eurooppaan. Tavaroita ostetaan Kiinasta ja unohdetaan kilpailuun liittyvä Yhdysvallat. Tullivapaa tuonti Eurooppaan ja Suomeen

olisi Yhdysvalloista tärkeää. Saisimme tasoitettua Kiinan suurien yhtiöiden tuontia. Vientiä kolmansien maiden kautta Venäjälle tapahtuu valitettavasti jatkuvasti, rahan ansaitseminen on tärkeintä.


Vienti on tärkeä osa markkinoita jolla tuetaan Venäjän toimia. Viron vienti on 50-70 miljoonaa kuukaudessa Venäjälle. Vientiä harjoittavia yrityksiä on 500-600, Virossa. Raha ja tuotto ovat tärkeässä roolissa, tavaroiden ja hyödykkeiden viennin ohella on myös vaaransa. Viennin ohella voi mennä sodalle tärkeitä komponentteja sekä tietotaitoa Venäjän käsiin.


Viron pääministeri Kaja Kallas pyytää Suomea, Liettuaa, Puolaa, Latviaa liittymään yhteiseen kauppasaartoon Venäjää vastaan. Suomi olisi avainroolissa. Kannatan esitystä ja odotan Orvon ja Kallaksen välistä keskustelua. Näiden viiden maan yhteinen kauppasaarto olisi kriittisen tekniikan viennin osalta oikea ratkaisu.


Miksi rahasta on tehty väline joka ajaa sodan ja kärsimysten edelle. Ihmisen ahneus on käsittämätön, rahan ja vallan tavoittelu ajaa tekemään tekoja jotka vaikuttavat jokaisen elämään nyt ja tulevaisuudessa. Suuryritysten valta alkaa uhkaamaan maailman tasapainoa merkittävästi, rahan valtaa voidaan verrata maailman sotaan.
KariXhttps://www.counterpunch.org/2023/09/01/brics-takes-center-stage/

https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/09/4/7418382/

https://www.stripes.com/theaters/us/2023-09-02/x-twitter-biometric-data-work-history-ai-11246021.html

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4884f43f-a028-476b-849d-5886d0f5d002

https://uawire.org/estonian-prime-minister-proposes-joint-trade-embargo-against-russia-calls-for-support-from-poland-lithuania-latvia-and-finland

A-ryhmä ja Antifa

7.9.2023

A-ryhmä ja Antifa


3.9.2023 järjestettiin mielenosoitus, eräässä banderollissa pyydettiin leikkaamaan Purralta ja Orpolta pää pois. Isikseltä tuttua retoriikkaa johon oli liitetty Ay liikkeet. Mielenosoittajat olivat naamioituneet mustiin kasvon peittäviin asusteisiin. Mielenosoitus liittyi anarkistiryhmän (a-ryhmä) tempaukseen.


Anarkistiryhmä on saanut tukea Helsingin Yliopiston ylioppilaskunnalta.


Anarkisti ryhmä on osallistunut seuraaviin yhteiskuntaa haittaaviin mielenosoituksiin. ’’Helsinki Ilman natseja’’ ’’Lähiöstä linnaan’’, ryhmä aiheutti autoille ja näyteikkunoille tuhoa.

**Helsinki ilman natseja’’ ilmauksen aikana esillä oli banneri jossa kehotettiin työväen luokkaa nousemaan fasismia vastaan. Ryhmä näkee natseja kaikkialla.


Suvi Astalo Auvinen on toiminut a-ryhmän sihteerinä, Suvi on ryhmän anarkisteista nimekkäin. Suvi Auvinen toimii viestintä alalla. Auvinen siteeraa itseään toimittajaksi. Kotisivuilla oli pääväri, punainen.

A-ryhmä kuuluu sitoutumattomaan vasemmistoon. (Oma näkemys, radikaaliseen äärikommunismiin).


Varis-verkosto kuuluu A-ryhmän tiedottamiseen. Sivuilla oli muutamia pieniä kohtia joihin pitää ottaa kantaa. Sateenkaari vastaiset ilmaisut sekä maahanmuuttajat ovat tervetulleita. Maahanmuuttajia vastaan en ole, mutta siihen liittyviin hybrihyökkäyksiä vastaan olen.


Erillaiset maininnat ay-liikkeistä joihin pyydetään liittymään. Anarkisti ryhmän tavoitteet antavat aihetta olettaa Venäjän sekaantuneen ryhmän toimintaan. Kommunistinen ajattelutapa jossa työväenluokkaa kannustetaan laajempaan yhteistoimintaan. Ryhmän tarkoitus on irtautua auktoritäärisestä johtamisesta, tarkoittaako tämä Venäjän vasallina olemista. Käskyt tulisivat, Venäjältä.


Pään katkomis uhkailuja ovat saaneet Orpon ja Purran lisäksi Stubb ja Katainen. Tätä voisi sanoa kansan kiihottamiseksi vakavalla tavalla.


A-ryhmän kokouksissa ei ole puheenjohtajaa, vain sihteeri joka kirjaa puheet ja päätökset ylös. Tämä tarkoittaa myös vastuuhenkilöinen puuttumista tai heidän henkilötiedot pidetään salassa.

A-ryhmä julkaisee tiedonantoja takku.net sivustolla sekä varis-verkon kautta. Tekstit ovat anarkistisia joissa taistellaan yleistä kansallista politiikkaa ja lakia vastaan.


A-ryhmän toiminnasta voi katsoa myös seuraavalta netti sivulta, https://avtonom.org/fi/blog/ryhm

Sivu on kirjoitettu Venäjäksi, pitäähän ison toverin tietää mitä a-ryhmä touhuaa. Vakavaa on myös sivujen sijainti joka antaa mahdollisuuden kaksisuuntaiselle tiedon jakamiselle. 


Rahoituskanavat ovat mielenkiintoisia, Helsingin Ylioppilaiden oppilaskunnalta (HYY)  saama tuki voi olla merkittävä, tiedämme toiminnan maksavat. Hyy:n sivuilla oli selkeä tuki antifa liikkeelle.

Kuinka pitkälle nämä lonkerot oikein jatkuvat….

KariX
https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000009832812.html 

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008455228.html

https://ellunkanat.fi/#/feed

https://fi.wikipedia.org/wiki/A-ryhmä_(toimintaryhmä)

Osaamiskeskus ja politiikka

1.9.2023

Osaamiskeskus


1.9.2023 Savon Sanomissa oli kirjoitus jossa kansanedustajat antoivat vankan kannatuksen osaamiskeskukselle. Sisäministeri  Mari Rantanen jätti komentoimatta lehden kyselyä, joka oli erittäin viisasta.


Valitettavasti olen asiasta aivan eri mieltä, perustelen sen seuraavasti.

Osaamiskeskus on nimenä ihan hyvä asia, mutta taustalla on muutakin. Politiikka ei saa olla Suomen turvallisuuden osana. Kansanedustajat jotka ajattelevat kokouspalkkioiden lisääntyvän osaamiskeskuksen tullessa voimaan, silloin olemme menettäneet sen tarkoituksen. 


Osaamiskeskuksen johdon määrittelisi kaupunki johon kuuluisi poliitikkoja, hallituksen lisäksi istuisi neuvostossa liuta poliitikkoja jotka nauttisivat kaupungin rahoituksen myötä kokouspalkkioita.


Kansanedustajat ja kaupunginjohtaja asettivat KRP, SUPON, Pelastuslaitoksen, Puolustusvoimat yms. Epäedulliseen asemaan. Eikö ole tehty riittävästi.. Tarvitaan päällekkäinen keskus vielä johtamaan ja suunnittelemaan asioita.


Kun puhutaan turvallisuudesta, käsittää se kriittisen infrastuktuurin joihin kuuluu sairaalat, sähköntuotanto, vesihuolto, liikenne, dataliikenne yms. Tähän voidaan lisätä haja-asutusaluiden toiminta kriisin sattuessa. 


Mikä unohdetaan, järjestelmän on pyrittävä lähemmäksi kansalaisia, samalla yhdistämällä vapaaehtoisvoimat. Tilanne jossa nyt olemme on sisäisen turvallisuuden kannalta pelottava.

Suomessa asuu Iltalehden mukaan 60 000 venäjän kansalaista ja kaksoiskansalaista. Tämä tieto on 18.10.2022. Sen jälkeen on tapahtunut Venäjän ja Ukrainan välisen sodan seurauksena mobilisaation myötä lisää maahanmuuttoa. Kaikki eivät ole jääneet Suomeen mutta uskon määrän olevan suuri.


Suomeen pääsee rajavalvonta asemien kautta väärillä papereilla, josta esimerkkinä Ukrainassa taistellut äärioikeistolainen. Viisumi annettiin ilman todellista henkilötarkastusta. Tämä antaa kuvan siitä mitä olemme tehneet ja mitä pitäisi tehdä. Silloin kun yksi tapaus on käsillä on niitä silloin myös suurempikin määrä.


On myös otettava huomioon poliittiset vaikuttajat jotka ovat Venäjän kannattajia. Näitäkin löytyy useita. Miten olemme valmiit kohtaamaan ongelmat ja toimimaan oikein.


Olen itse jättämässä politiikan pois, näin sen hyvät ja huonot puolet. Huonoja oli enemmän.


Mitä Suomi tarvitsee, yhdistys toimintaa joka tuo turvallisuuden jokaisen Suomessa asuvan kotiin.


Henkilöt jotka osallistuvat Suomen turvallisuuden lisäämiseen tulee olla sitoutumattomia, ilman minkäänlaisia poliittisia aatteita. 


Uskon tilanteen olevan edullinen rekisteröidyn yhdistyksen perustamiseen  itä-suomeen, yjhdistyksen tavoitteena on kerätä kansalaisilta huomioita turvallisuuden lisäämiseksi. Yhdistyksellä pitää olla osaamista kansainvälistä sekä kotimaista tietojen keräämisestä ja niiden käyttämistä Suomen hyväksi. Yhdistys tulisi toimimaan yhteistyössä eri julkisien elimien kanssa. Yhdistyksen on myös esitettävä korjausehdotuksia tutkinnan pohjalta. Uskon kansalaisaktiviteetin nousevan ja yhdistystoiminnan leviävän Suomeen aluekohtaisesti. 


Mikä tässä olisi parasta, ei poliittisia näkemyksiä. Yhdistys ei toimisi politiikan ponnahduslautana. Tieto ja osaaminen olisi oikeissa käsissä. Vältyttäisiin turhilta hallinnollisilta kulurakenteilta. KariX


Yhdysvaltojen Presidentinvaalit 2024

29.8.2023

Yhdysvaltain vaalit 2024


Donalt Trumpin kannattajiin kuuluu Proud Boys, Qanon, Oath Keepers järjestöt. Äärioikeistolaisjärjestöjen kuuluminen vaalikampanjaan tuntuu erikoiselta. Jos Yhdysvallat haluaa olla esimerkki vapaasta ja demokraattisesta maasta siihen tuskin kuuluvat äärijärjestöt. 

Trump joutuu vastaamaan vaalien tapahtumista sekä Mar-A-Lagosta löytyneistä salaisista asiakirjoista oikeudessa. 


Äärioikeisto oli mukana näkyvästi Capitolin valtauksessa. Rebublikaanien entinen presidenttiehdokas Sarah Palin syyllistyi mielestäni kansankiihottamiseen tuodessaan haastattelussa esille mahdollisen sisällissodan.


Trumpin valtakautena saimme kuulla ja nähdä useita kertoja poliittisesti epäkorrekteja lausuntoja. Lausunnot olivat maailman suurinta sotilasvaltaa omaavan Presidentin suusta hämmentäviä.

Miten Trump voisi olla rikoksiensa jälkeen enää edes ehdolla vuoden 2024 vaaleissa.


Robert f Kennedy jr. Presidenttiehdokkaan puheet Covid-19 rokotteen vaarallisuudesta ja salaliittoteorioihin uskominen sekä niiden mainostaminen. Uskon Robertin olevan syömähammas Trumpin kannattajille, joita yritetään saada äänestämään Demokraattien puolesta.


Joe Biden, Istuva Presidentti. Ailahtelevaa politiikkaa, myös hänen kotoaan on löydetty salaisia papereita. Hunter Bidenin varjo heittää Joelle pitkän miinuksen kannatukseen. Hunterin rahan hankinta keinot sekä sekaantuminen huumeisiin ovat tietysti isälle kova paikka. Hunter Biden on yhdistetty Kiinaan ja Ukrainaan. Ukrainassa Hunter taloudellisia bisneksiä Petro Porozenkon hyväksynnällä. Porozenkon aikakaudella rehotti Ukrainassa korruptio sekä maa oli Venäjän talutusnuorassa. Bidenin kytkökset Venäjään sekä Kiinaan ovat kaikesta huolimatta asioita joihin tullaan tarttumaan vaalien edetessä. Bidenin valintaan voisi lisätä iän ja toimintakyvyn mahdollisen heikkenemisen.


Mike Spence, Rebublikaanit. Mike toimi Trumpin varapresidenttinä, tänään Mike on irtautunut Trumpin kannattamisesta sekä tuominnut useita Trumpin lausuntoja. Spence on nuorempana kannattanut Demokraatteja. Nykyään arvot ovat kristitty, konservatiivinen, rebublikaani. Tietolähteistä ei löytynyt muiden ehdokkaiden tavoin, isompia kömmähdyksiä. Spence on ymmärtänyt Ukrainan ongelmat, mutta hieman korvaan särähtää ongelmien sisäistäminen ja liittäminen Yhdysvaltain talouteen. Spence on huolissaan Kiinan sotilaallisista vaikutteista ja olisi valmis kasvattamaan sotilasmenoja suuremmaksi.


Tässä neljä Yhdysvaltain Presidentti ehdokasta pähkinänkuoressa.


Kuka astuu virkaan 2024 ja pitääkö olla huolissaan?.


Tärkeitä kysymyksiä ei ole vielä esitetty. Miten Ukrainan sota ja rahoittaminen jatkuu..

Mitkä ovat lähi-idän tapahtumien ja uhkien torjuminen ja toiminta..

Miten vastataan Kiinan sotilaalliseen kehittymiseen ja Taiwanin tilanteeseen..

Mitkä ajatukset Presidentillä on Naton kehitykseen ja tulevaisuuteen..

Mitä vastatoimia tehdään BRICS maiden lisääntymiseen ja kaupalliseen ja sotilaalliseen yhteistyöhön..

Iranin toimet lähi-idässä..

Venäjän vaikutuksen laajeneminen Afrikan valtioissa..

Israelin tukeminen, terroristi järjestöjä sekä Irania vastaan..

Syyrian epävakaa tilanne jota ei ole saatu vietyä koskaan loppuun..

Pohjoisnapa alueen ja jäämeren turvallisuus..

Pohjois-Korean asetestit ja ydinpelote..

Yhdysvaltojen dollariin perustuvat uhat Kiinan ja Venäjän taholta..


Yhdysvaltojen ja Naton rooli on suuri. Tähän ei sovi ajattelu ’’Amerikka ensin’’ Yhdysvallat on taannut rauhan Naton ja muiden jäsenvaltioiden kanssa Euroopassa. Presidentin ja äänestäjien ei tulisi katsoa lyhyt näköisesti omia etujaan. Koska hallitun sotilaallisen tasapainon menettäminen on uhka myös Yhdysvalloille.

KariX
https://www.apsny.ge/2023/pol/1691193339.php?utm_source=redtram&utm_medium=referral&utm_campaign=news&utm_content=614727635&utm_term=393345&rt_campaign=232396&rt_click_id=49231498

Arktisen alueen turvallisuus

29.8.2023

Arktisen alueen tilanne


Venäjä on suorittanut kuluvan vuoden aikana kaksi sotaharjoitusta Arktisella alueella.

Harjoituksiin osallistui hävittäjä kalustoa, hinaaja, maihinnousu alus sekä sotalaiva. Tarkoituksena on turvata pohjoinen laivareitti. Harjoituksen aiheena on myös osoittaa Venäjän suvereenius alueella.


Venäjä on varustanut arktisella alueella olevia sotilas tukikohtia, kyseessä on raskaat aseet ohjuksineen.


Arktinen alue on tärkeä monella tapaa. Jääpeitteen alla on tuhansia vuosia vanhaa koskematonta maata josta voidaan näytteiden myötä kaivautua historiaan. Mineraalien pohjalta kulta ja jalokivet ovat haluttuja. Öljy ja kaasuvarannot ovat arktisella alueella rikkaat. Laivaliikenteen lisääntyminen on ympäristölle vaarallista. Arktisen alueen laivareitti voi olla Venäjälle tärkeä, öljyn vienti ja rahtaus voi tapahtua pohjoisen Venäjän alueen kautta. Mustanmeren liikenne voi vähentyä sotatilan takia.


Venäjän ja Kiinan kiinnostuminen alueesta on sotilaallisesti huolestuttava. Sotilaallinen varustelu luo uhkakuvia Pohjoisille maille. Yhdysvallat, Islanti, Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Kanada kuuluvat  arktisen alueen neuvostoon. Kiina ei kuulu millään lailla arktisen alueen maihin, Kiina on Venäjän tuella mukana alueen kehittämisessä. Muistamme vakoilupallot joita tavattiin Yhdysvalloissa ja Kanadassa, pallot olivat Kiinalaisten lähettämiä ja mahdollisesti Arktiselta alueelta.


Arktinen alue on tärkeä, aseistettuna alue pystyy hallitsemaan pohjoista pallon puoliskoa. 

Arktisen neuvoston rooli on ollut alueella surkeaa. Tapahtumia ei juurikaan tuoda esille eikä tehdä toimia varustelun lopettamiseksi.


Yhdysvallat on valmistautumassa Arktisella alueella mahdolliseen provokaatioon. Kanada sekä Yhdysvallat ovat tiedostaneet alueen strategisen merkityksen. 


Venäjän laivat asensivat n. 50x30m kokoisen Venäjän lipun suurelle jäälautalle, lipun merkitys on uhitteleva sekä symbolinen. ’’Tämä on meidän aluetta’’.


Joitakin kuukausia sitten tuli dokumentti jossa kerrottiin Pohjois Norjassa olevasta vanhasta sotilastukikohdasta josta kuunneltiin laiva liikennettä. Tukikohta on lopetettu mutta nykyisellä kalustolla riittää vain poiju joka lähettää tarvittavat tiedot eteenpäin. Kuuntelulaitteita voidaan asentaa myös meren pohjaan. Venäjän sukellusveneessä on mahdollista laskea alas pienempi alus joka voi kerätä laitteistoa meren pohjasta tai sabotoida laitteet. Kanadalle laiva liikenteen kuuntelu aiheuttaa ongelmia. Venäjän ja Kiinan yhteistyö alueella on sotilaallista. 


Mikäli alueella on käytössä data kaapeleita tai sähkön siirtoon tarkoitettuja väyliä, nämä ovat nyt riskialttiilla paikalla.


Grönlanti kuuluu Tanskan hallintoalueeseen, itsenäisyys on ollut jo vuosia maan haaveena. Grönlannissa poliittinen vaikutus on vasemmisto puolueella. Alueella on rikkaat uraaniesiintymät. Vasemmiston sekä Venäjän yhteistyötä tulisi tarkastella enemmän. Itsenäistymisen myötä hallinnon vasemmistolaisuus voi olla riskitekijä alueen strategiselle merkitykselle.


Venäjällä on vaatimuksia Grönlannin arktisella alueella joihin kuuluu osia Grönlannin talousalueesta. Kiina ja Venäjä ovat lisänneet investointeja alueelle. Vasemmiston nousu Grönlannin politiikassa voi hyvinkin saada vaikutteita Venäjältä. Itsenäisyys merkitsisi Naton vaikutuksen menettämistä alueella. Nato on Tanskan kautta Grönlannin läheinen kumppani.


Viimeisin tapahtuma oli kahden hävittäjän ohjaaminen alueelta pois. Kansainvälisessä ilmatilassa lentokoneiden käyttö ei riko kansainvälisiä sääntöjä. Laiva liikennettä pidetään tarkoin silmällä ei ole kaukaa haettua jos Mustanmeren laivoihin kohdistuvat tarkastukset toistuisivat arktisella alueella. Jos ajatellaan Venäjän sotaharjoitusten kestävän kaksi kuukautta alueella, aika on pitkä ja tarkoitus on luoda alueelle valta-asema jota Venäjä hallitsee. 


Huippuvuoret, Norjan alueeseen kuuluva saariryhmä on strategisesti ehkä laiva liikennettä ajatellen tärkeimmässä kohdassa. Saksalaiset tuhosivat Longyearbyenin kyläyhteisön 8. syyskuuta 1943. Toisen maailmansodan jälkeen alue rakennettiin uudelleen.


Huippuvuorilla ei saa olla sotilaallista toimintaa. Barentsburg on Venäjän tekemä yhdyskunta. Barentsburgissa toimii kaivos jossa on Venäjän kansalaisia töissä, sekä Ukrainasta Dombasin alueelta. Voi olla kuvittelua, mutta uskon Barentsburgista löytyvän myös Venäjän sotilastiedustelun henkilöitä ja laiva liikenteen kuunteluun erikoistuneita osaajia. 


Huippuvuorten rooli alueella on selkeä, miksi jättää hyödyntämättä alue sotilaallisesti, vaikka alue on demilitarisoitu.


Venäjän saadessa osan alueesta hallintaansa, tarkoittaa se myös vaikuttamista. En ihmettelisi Venäläis yhteisön suunnitelmallista kasvattamista ja vaikutusvallan lisäämistä.

Tämä olisi myös Norjalle huono asia, Norja on Nato maa. Venäjän toiminta Ukrainassa on selkeästi osoittanut asian luonteen, yhdyskunta on ja sitä suojellaan. Samalla käytetään häikäilemättömästi hyväkseen keinoja joilla pyritään kasvattamaan valtaa ja maa-alueita. Barentsburgissa toimii myös Venäjän konsulaatti.


Grönlanti sekä Huippuvuoret tulevat näyttelemään jatkossa isoa osaa arktisen alueen sekä pohjoisen pallon puoliskon turvallisuudelle. Venäjän ja Kiinan toiminta alueella ei tuo vakautta. Vastakkainasettelu Naton kanssa tulee aiheuttamaan ongelmia molemmille osapuolille.


KariXhttps://www.highnorthnews.com/en/dangerous-waters-ukraine-war-could-divert-oil-shipments-black-sea-arctic-ocean

https://news.clearancejobs.com/2023/08/21/preparing-for-arctic-warfare-us-air-force-develops-heated-gloves-to-tackle-extreme-cold/

https://ukraineworld.org/articles/infowatch/russias-interests-arctic

https://www.wilsoncenter.org/article/arctic-security-awakening-wake-call-canada

https://www.jpost.com/breaking-news/article-756006

https://www.arctictoday.com/gigantic-russian-flag-unveiled-in-the-arctic-ocean-its-a-sign-of-dominance-and-defiance-geopolitics-professor-explains/?wallit_nosession=1

https://macdonaldlaurier.ca/chinas-mission-to-control-arctic/

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009780032.html

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009779783.html

https://www.ku.fi/artikkeli/4485839-kuinka-gronlanti-parjaisi-omillaan

https://www.cfr.org/in-brief/what-would-greenlands-independence-mean-arctic

https://www.venajanaika.fi/4-2018/pieni-pala-neuvostoliittoa-keskella-jaamerta/

https://www.highnorthnews.com/en/russian-northern-fleet-long-term-voyage-arctic

https://www.theglobeandmail.com/opinion/article-china-is-on-a-relentless-mission-to-control-canadas-arctic-waters/

Poliittinen sota

25.8.2023

Ukrainan sota on muuttumassa politiikan välikappaleeksiYhdysvalloissa vaaleissa, vaali-aseena tulee olemaan, Ukrainaan annettava aseapu. Voiko politiikka enää vajota alemmaksi. Ahneus ja oman vallan pönkittäminen ajaa edelle. Sotaa käyvän maan ahdinkoa käytetään hyväksi poliittisena välikappaleena, äänimääriä kalastellessa.


Aseapu ja siitä koituvat menot kohdistetaan tavallisen kansalaisen elämään. Sota tulee jatkumaan vielä pitkään Ukrainan ja Venäjän välillä. Syynä tähän ovat olleet aseiden ja tarvikkeiden hidas toimittaminen. Pelätään sodan laajenemista, pelätään puhua sodan muista osapuolista.


Sodan laajenemista edesauttaa sodan pitkittyminen. Pitkittymisen seurauksena neuvottelu yhteyksiä on vaikea luoda sodan osapuolten välillä. Sodassa oleva valtio, joka on voittavassa asemassa ,määrittelee rauhaan johtavat ehdot. Valittavana on Ukraina tai Venäjä.


Ensin meidän tulee tarkastella mille maalle annamme tuen. Tässä tapauksessa tuen antaminen Ukrainalle on selvää. Emme halua Venäjän saavan maa-alueita, emme halua Balkanin maiden menettävän itsenäisyyttään, emme halua myöskään nostaa Venäjää super-valtioksi, joka määrittää kaupankäynnin, politiikan ja maiden turvallisuuden. Turvallisuushka olisi kaikkia maita käsittävä. 


Ajamme tasa-arvoa, ja kansojen itsemääräämis oikeutta. Kaikki pyrkimykset tavoitteeseen olisivat menneet, Venäjän voittaessa sodan.


Miksi Yhdysvallat kritisoi Ukrainalle annettavia f-16 hävittäjiä, kritiikkiä on kuulunut Ukrainan rajojen ylittävistä iskuista. Päätelmä: Ukrainasta on tehty kohde kartalla, jonne saa suorittaa sotilaallisia iskuja, joten lausunnot ovat disinformaatiota tai Venäjän pyrkimyksiä edistäviä. 


Yhdysvaltojen Presidentin vaalit ovat kohta käsillä, vaali-aseina käytetään heikompi osaisten tilannetta, asia käännetään Ukrainan ase-apuun. Sodasta tehdään politiikan välikappale. Yhdysvaltojen vaaleissa käytetään häikälemättömästi kaikkia voimavaroja mitä on saatavilla. Näihin kuuluvat ääriainekset ja salaliittoteoreetikot. Pahinta olisi Yhdysvalloille, Presidentti, joka johtaisi vankilasta Yhdysvaltojen asioita. Kansainvälisille tapaamisille olisi varattava aika vankilan johdolta. :=) Tosin kaikki on Yhdysvalloissa mahdollista.


Ukrainan on voitettava sota ja Ukrainan on määriteltävä rauhan ehdot, tätä kautta Venäjälle koituu myös korvausvelvollisuus aiheuttamastaan tuhosta. Venäjä on uhka Yhdysvalloille, Baltian maille sekä Euroopalle. Vaikutuksia Afrikan valtioille ja Lähi-itään ei tule unohtaa.


Eräs poliitikko oli huolissaan Ukrainan rajojen ylittävistä iskuista. Miksi?, Ukraina on kohde Venäjälle, sodan lopettamiselle on iskettävä myös hyökkäävän valtion selustaan. Kaikki muu on vain kohdemaan eristämistä ja kohteena olemisen jatkamista.


Toinen erikoinen lausunto oli, jos Ukraina luovuttaa maa-alueita Venäjälle, vastapalveluksena Ukraina pääsisi Natoon. Miten Ukraina voisi edes ajatella vaihtoehtoa. Maata on tuhottu järjestelmällisesti. Kaupunkeja hävitetty, sotarikoksia on kirjattu vaikuttava määrä, Venäjän taholta. Ehdotus oli kuvainnollisesti ’’puukon isku selkään’’.


Sotilaskoulutusta annetaan useassa maassa Ukrainalaisille sotilaille. Tähän kuuluu myös f-16 koulutus. Sotilaallisesta strategiasta annetaan palautetta maiden sotilasasiantuntijoiden kautta. Olisiko mahdollista järjestää myös Ukrainan sotilasjohdolle omaa koulutusta ja riskiarvointia sodan  etenemisen johdosta. Nämä lausunnot ovat varmaan oikeutettuja, mutta se osoittaa vain koulutuksen puutteen, jota olisi kehitettävä.


Ukraina tarvitsee pitkän kantaman ohjuksia, ballistisia ohjuksia, nykyaikaisia hävittäjiä. Näillä estetään vihollisen eteneminen Ukrainan alueille sekä siirretään sodan painopiste Venäjän alueelle.


Toinen vaihtoehto on, ottaa Ukraina suoraan Naton täysi valtaiseksi jäseneksi ilman ehtoja. Katsottaisiin mihin asia johtaa. 


Politiikassa vaikuttavat vanhat historialliset jäänteet Neuvostoliiton ajoilta. Joku näkee Neuvostoliiton politiikan olleen ihailun aihe. Kommunistinen ajatusmaailma vallitsee monessa valtiossa, ja vaikuttaa politiikkaan sekä Ukrainaan.


Toinen vaikuttava tekijä on kauppasuhteet ja niiden vaikutus maiden elintasoon, energiaan, polttoaineisiin, lämmitykseen. Nämä ovat myös painostuskeino hyökkääjälle tai edun tavoittelua ostajalle. Ilmaisia lounaita ei ole, aina joutuu maksamaan jossain muodossa. Muoto voi olla poliittinen jolla asetetaan ehtoja Ukrainaa vastaan.


Tilanne johon on päädytty tuntuu absurdilta, Ei Yhdysvallat ole ainoa maa jossa sotaa vastustavia ja toisinajattelijoita löytyy. Euroopassa ja lähes jokaisessa maassa on vähemmistö joka kumartaa Kremlin suuntaan. Kumartamalla Kremlin suuntaan hyväksyt myös toisinajattelijoiden surmaamiset, erottamisen viroistaan, pitkät vankeusrangaistukset vääristä lausunnoista. Esimerkkinä, Prigozhinin viimeinen lento. Samalla tuet rahan ja vallan keskittymisestä pienelle valta eliitille. Tämä lopputulos on seurausta vääristä valinnoista, johon poliittinen suuntaus voi johtaa.


Sodan pitkittymisen seurauksena otetaan lisää voimavaroja käyttöön, Valko-Venäjän rooli alkaa olemaan huolestuttava. Yhdysvallat kehotti kansalaisiaan poistumaan Valko-Venäjälta nopeasti.

Syyksi esitettiin Wagnerin vaikutus Valko-Venäjän alueella, sekä raja-alueiden kireää tilannetta Puolan ja Liettuan yhteisellä rajalla. Prigozhinin ’’lentoturman’’ myötä voidaan Wagner rinnastaa suoraan Venäjän käskyvaltaan.


Valko-Venäjän rooli sodan osapuolena alkaa vahvistumaan. Tähän on johtanut joukkojen ja kaluston siirrot Venäjältä. Lukashenko uhkailee ydinaseiden käyttämisellä, mikä taas kertoo diktaattorin olevan huolissaan tehdyistä teoista sekä miten retoriikka toimii Venäjän ohjeiden mukaisesti. Valko-Venäjästä on tulossa Venäjälle alusta, Ukrainan vastaiselle sodalle.


Sodassa taiteillaan ohuen trapetsi narun päällä. Väärästä kohdasta ammuttu ohjus voi olla syynä sodan eskaloitumiselle. Ydinvoimalaan järjestetty ’’tekninen vika’’ joka johtaa säteilyn leviämiseen Eurooppaan, voi olla ratkaiseva tekijä. Politiikka ja sen vaikutus väärin käytettynä voi myös olla sodalle edistävä tekijä.


Sodan laajeneminen alkaa olla lähellä.KariXKirjoitus myötäilee tapahtumia ja lehdistön antamia lausuntoja. Kirjoituksessa on omia johtopäätelmiä. Tämän takia en julkaise linkkejä, joka vaikuttaisivat julkaisijoiden sananvapauteen tai poliittiseen kantaan.

Tiitisen lista/Rosenholz aineisto

16.8.2023 Päivitetty 18.8.2023

Tiitisen lista


Vuonna 1990 Tasavallan Presidentti Mauno Koivisto määräsi yhdessä silloisen suojelupoliisin päällikön, Seppo Tiitisen esityksestä julkistaa ’’Tiitisen listan’’ salaiseksi. Entinen DDR jonka tiedustelua hoiti Stasi, listasi Suomalaiset yhteyshenkilöt joiden kautta tietovirta kulki Itä-Saksaan ja sieltä Venäjälle.


Tammikuussa 2018 on listan lukemiseen haettu lupaa, jota ei ole myönnetty.


Kirjassa ’’Kylmä tasavalta’’ ihmeteltiin miksi listaa ei saada julkiseksi. Kirjassa syyksi ilmoitettiin listan esitutkinnan johtavan hallituksen kaatumiseen. Tohtori Alpo Rusi yritti saada julkiseksi tiedot. Tämä johti Tohtori Alpo Rusin menettämään eduskuntavaaliehdokkuuden.


Rusin tapaus käännettiin Rusia vastaan, Rusi ei päässyt ehdokkaaksi.


Rusin kokoama lista sisälsi tietoa vuosilta 1967-1977 ihmisistä, jotka pitivät jatkuvaa yhteyttä Itä-Saksaan.


2007 silloinen pääministeri Matti Vanhanen ohjeisti hallituksen jäseniä vastaamasta Rosenholz- aineistoa koskeviin kysymyksiin.


Vuodesta 2003 on Rosenholz aineisto ollut vapaasti luettavissa Saksassa. Lupaa arkistojen tutkimiseen ei ole saatu. Arkisto sisältää 111 kilometriä aineistoa, videoita, yms. Alla olevasta linkistä voi anoa lupaa tutkia tiedostoja.


Suomen sotilas lehti julkaisi 24.3.2022 Stasi-listan, jossa oli mainittu useita Suomen politiikassa olevia henkilöitä. On selvää kyseisten henkilöiden kieltävän toimintansa DDR:n ja Venäjän hyväksi.

Linkki alla paljastaa mukana olleet henkilöt. Pekka Virkki on Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan erikoistunut toimittaja.


Alla olevasta linkistä on ilta-sanomien julkaisu josta Wikileaksilta vuoti tiedot julkisuuteen. En ota kantaa julkaisun todenperäisyydestä. Mutta asia on vakava.


Poliittiseen valtaan ja päätöksiin vieraan vallan vaikuttaminen on ilmeisen selvää. 


Jos joukossamme on edelleen päättäjiä tai taustavaikuttajia jotka jakavat Suomen sisäistä tietoa ulkomaille on asia otettava vakavasti. Toimintamalli voi olla edelleen pesiytynyt syvälle Suomen politiikkaan.


Tiitisen listan julki tuominen on tärkeää, tärkeää jokaiselle kansalaiselle joka uskoo totuuteen. Tärkeys on myös osa valtioiden yhteistä luottamusta. Julki tuominen tekee myös Suomesta oikeusvaltion joka haluaa tehdä asiat oikeudenmukaisesti. Peittely listan osalta kertoo myös halun peitellä Suomessa olevia vakoojia tai entisiä vakoojia.


Mikäli lista ei tule julki, on tapaus Suomelle jota pidämme oikeusvaltiona, häpeäpilkku. Listassa on Ilta-Sanomien mukaan 33 sivua. Lista on julistettu pidettävän salaisena vuoteen 2050 asti.


Miksi lista on vieläkin tärkeä?. Listaa voidaan käyttää edelleen hyväksi politiikassa, valmiit yhteydet ja riippuvuus-suhteet ovat edelleen olemassa Venäjään. Samalla listasta voidaan arvioida puolueiden aatteellinen toiminta. Toiminta ei ole ollut Suomen etujen mukaista. Olisi myös tutkittava mitä etuuksia on saatu Suomen vastaisesta toiminnasta. Linkkien ja vuotaneiden tietojen pohjalta huomaa samojen henkilöiden esiintyvän listoissa. Se taas vahvistaa tiedon oikeellisuutta.


Ei ole ihme jos poliittiset päätökset ovat kestäneet tai myötäilleet Venäjän toiveita.


Päivitys:


18.8.2023 The Times kirjoitti artikkelin samaisesta aiheesta. Britannian lehdistö siteerasi paljon samoja asioita jopa laajemmin kuin olen tässä kertonut. Olisiko kirjoitukseni ollut muusana Britannian lehdistölle. Loistava kannanotto kokonaisuudessaan. Artikkeli on luettavissa allaolevasta linkistä.


Kansainvälisen lehdistön mukaan Suomen on hoidettava ja tutkittava politiikan vaikuttajat, miten vaikutus on voimissaan tänäkin päivänä. Ovatko luodut yhteydet olemassa vieläkin.KariXhttps://www.is.fi/kotimaa/art-2000000360871.html

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiitisen_lista#cite_note-30

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pekkavirkki/240005-matti-vanhanen-ja-rosenholz-aineisto/

https://www.theguardian.com/world/2011/dec/28/stasi-files-row-britain-germany

https://www.stasi-unterlagen-archiv.de/en/

https://www.stasi-unterlagen-archiv.de/en/archives/about-the-archives/

https://suomensotilas.fi/2022/03/24/stasi-lista/?cookie-state-change=1692165418135

https://www.thetimes.co.uk/article/finland-urged-to-reveal-cold-war-links-with-stasi-5mrltgkb0

Spekulaatioita Wagner (PMC)

15.8.2023

Spekulaatioita Wagner ryhmän toiminnasta


Prikozhin on ollut viimeisten viikkojen aikana poissa julkisuudesta. Vaihtoehtoja on kaksi, Wagnerin johtaja on laitettu lepäämään ikuisesti tai turvallisuutensa takia pysyy piilossa julkisuudesta.


Wagnerin rahoitus on vaikeuksissa, Britannian tiedustelupalvelu ilmoitti asiasta 14.8.2023 

Valko-Venäjän kyky maksaa sotilaille palkkoja voi olla kyseenalaista.


Mitä muita rahoituksellisia väyliä Wagnerilla on. Sudan, Mali, Libya, uutena Niger jonne sotilasjuntta on pyytänyt Wagneria koulutus tehtäviin.

Rahoitus ei ole siis ongelma, Venäjä on aikaisemmin saanut rahallisen tuoton operaatioista kullassa sekä muissa arvomineraaleissa. Prikozhin voisi rahavirran muuttaa helposti oman yrityksien hyväksi.


Tämä luo Putinille selvän kilpailuasetelman, Venäjä pyrkii alistamaan palkka-armeijan Venäjän hallintaan. Venäjä maksoi 2022 vuoden aikana palkkoja armeijalle suuria summia.


Mikäli rahan tulo loppuisi olisi vastassa koulutettu sotilasryhmä joka on Putinin vastainen.

Venäjän sotilasjohto on jakautunut, Wagnerilla on kannattajia. Gerasimov ja Shoigu eivät kuulu näihin.


Miami Heraldin mukaan Wagnerin pieniä ryhmiä on palannut Venäjälle, Voroneziin, Donin Rostoviin, Krasnodariin, sekä Libyaan. Palkaton ammattisotilas ei katso Putinin toimintaa hyvällä tässä on otettava huomioon Ukrainassa tapahtunut ilmaisku jossa monia Wagnerilaisia menehtyi. Omat ampuivat kirjaimellisesti selkään. Tapahtuma vyöry johti Wagnerin marssiin kohti Moskovaa.


Donin Rostovissa on sotilastukikohta. 11.7 Krasnodarissa murhattiin armeijan kutsuntatoimiston työntekijä apulaispäällikkö, Stanislav Rzhitsky. Uhri toimi sukellusveneen kapteenina. Voronezin sotilastukikohdassa toimii Venäjän ilmavoimat. Mielenkiintoisen lisävivahteen keittoon tuo, pienet osastot, jotka koostuvat entisistä vangeista, sijoittuminen sotilastukikohtien läheisyyteen.


Ilmapiiri Venäjän sisällä on muuttumassa, odottaako Wagner tilaisuutta uuteen marssiin Moskovaan. Marssi tuskin jäisi enää puolitiehen. Sotilaiden v-käyrä (verenpainekäyrä) on varmasti korkealla. Mitä vain on odotettavissa.


Ukrainan mukaan Valko-Venäjällä on n. 6500 Wagnerilaista, pieni ryhmä on Puolan vastaisella rajalla aiheuttamassa turvallisuusongelmia Puolan ja Liettua välisellä raja-alueella. Toiminta ja päämäärä on edelleen epävarmaa, Ukraina pelkää pääryhmän aiheuttavan ongelmia Ukrainan pohjois-osan raja-alueilla.


Puolassa on pidätetty kaksi Venäläistä jotka ovat jakaneet Wagnerin esitteitä, palkkio jakamisesta 5000 dollaria. Tämä kertoo myös Puolan tilanteesta, rekrytoijat ovat päässeet rajan sisälle aiheuttamaan ongelmia.


Puola on valmistautunut, isku Puolan raja-alueella olisi Wagnerille itsemurhaan verrattavissa oleva teko.


Kun haetaan lopputulosta tapahtumien perusteella Putin vs. Wagner tilanne saa uuden käänteen. Prikozhin voisi olla Putinin vallalle ja hallinnolle vakava uhka. Valmisteleeko Prikozhin vallanvaihtoa Venäjällä. Marssi Moskovaan osoitti Venäjän haavoittuvuuden. Poliittisesti Putinin valta-asema alkaa horjumaan. Mitä kauemmin Venäjän sota Ukrainassa kestää sitä enemmän kansan vastustus nousee. Menestys Ukrainassa ei ole ollut Venäjän sotilasjohdon mieleistä eikä duuman jäsenistä. 


Ilta-sanomat kirjoitti 14.8.2023 artikkelissaan sodan olevan edelleen Venäjällä hyväksyttyä kansalaisten parissa. Olen toista mieltä. Kuka Venäläinen voisi katukyselyssä tai kallupissa sanoa rehellisen mielipiteen. Siitä seuraisi sakkoa tai vankeutta, ajatukset pidetään salassa siihen asti kun jotain alkaa tapahtumaan.KariX//www.miamiherald.com/news/nation-world/world/article278128662.html

https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/08/13/7415405/

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002891464.html

https://www.voanews.com/a/poland-detains-2-russians-for-distributing-wagner-material/7224050.html

https://edition.cnn.com/2023/08/13/europe/prigozhin-wagner-warlord-whereabouts-cmd-intl/index.html

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009777800.html

IranistaValko-Venäjälle

15.8.2023

Kuva: Pixabay

Iranista Valko-Venäjälle


Valko-Venäjä aloittaa suorat lennot Iranista. Liettuan sisäministeri on aidosti huolissaan mahdollisen siirtolaisvirran määrään kasvamisesta.


Tiedämme Ruotsin ja Tanskan taistelevan koraani kopioiden polttamisesta aiheutuneesta turvallisuusriskistä. Mikäli Liettuaan saapuu suuria määriä siirtolaisia on mahdollista heidän jatkavan Ruotsiin tai Tanskaan. Sisäinen turvallisuus olisi vaarassa.


Ruotsin kohdalla on varauduttu terrori-iskuihin. Nato jäsenyys roikkuu ohuen langan päässä joka uhkaa katketa. Ruotsin ajatusmaailma koraanin kopioiden poltosta on erikoinen. Uskonnosta on tullut terrorin välikappale jonka Ruotsin hallitus hyväksyy. 


Siirtolaisvirtoja ohjataan kuljetuksien kautta Valko-Venäjälle Iranista. Samalla Valko-Venäjälle saapuu Iranissa valmistettuja sotilaallisia tuotteita jotka jatkavat matkaa Venäjälle.


Lentojen tarkoitus on aiheuttaa siirtolaisvirtojen myötä ongelmia Nato maihin samalla tuetaan sotaa käyvää Venäjää.


Liettua on sulkemassa rajavalvonta asemia estääkseen siirtolaisien pääsyn maahan. Puola tulee tekemään saman asian.


Tavallista Liettualaista kansalaista asia vaivaa. Valko-Venäjällä on käyty ostamassa halpoja tarvikkeita lyhyillä ostos vierailuilla.  Tämä oli tuttua Suomen raja-asemilla jossa halvan polttoaineen perässä käytiin ostoksilla Venäjän puolella.


Liettuassa asuville Valko-Venäläisille ja Venäläisille asukkaille on Venäjän viranomaiset lähettäneet kyselyitä, tarkoituksena on selvittää uskollisuus Venäjää kohtaan. Kyselyssä aiheena oli Krimin tilanne sekä näkemyksiä sodasta. 


Kyselyn pohjalta Venäjä arvioi kannattajansa Liettuassa. Venäjän tarkoituksena on järjestää maiden sisällä Nato vastaista toimintaa sekä kaaosta. Kohde maihin kuuluu Latvia, Liettua, Viro.


Liettuassa asuu 1164 Valko-Venäläistä sekä Venäläisiä, jotka ovat luokiteltu turvallisuusriskiksi maalle. Suurin osa asukkaista on Valko-Venäjältä. Kokonaismäärä on 58 000 Valko-Venäjältä tulleita ja 16 000 Venäjän kansalaista. Tieto on Liettuan maahanmuutto viraston kautta.


Latviassa tilanne on vastaavanlainen. Jos Liettuaan Venäjä on lähettänyt kyselykirjeitä on mahdollista niitä toimitetun myös Latviaan sekä Viroon. Venäjän tarkoitus on selkeästi hakea kannatusta naapurimaista ja luoda pohjaa poliittiselle epävakaudelle.


Venäjän ja liittolaisen Valko-Venäjän toimet eivät enää rajoitu Ukrainaan. Nato maat ovat voimakkaan informaatio vaikuttamisen kohteena. Hybridi iskujen mahdollisuus lisääntyy.


KariX sanoutuu irti kaikesta rasismista. Totuus on vain tuotava esille.
KariX

https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1949621/lithuanian-minister-warns-that-new-iran-belarus-flights-may-rekindle-migration-crisis

https://www.euronews.com/2023/08/15/from-allies-to-uncertainty-lithuanias-belarusian-exile-dilemma

https://apnews.com/article/lithuania-russia-national-security-crimea-4031b76009711bb0a6bdadad1b60b796

Historiaa ei voi kirjoittaa uudestaan

12.8.2023

Muutamia otteita Venäjän duuman lausunnoista:


”Venäjän presidentti Vladimir V. Putin esitteli kansainvälisessä talousfoorumissa koko maailmalle hirvittävät tosiasiat Banderan rankaisijoiden rikoksista Ukrainan alueella Suuren isänmaallisen sodan aikana. Valokuvat ja mustavalkoiset materiaalit joukkomurhista ovat repineet sydämiä. Presidentti korosti, että Kiovan nykyiset virkamiehet "ovat natsien seuraajia ja tekevät samoja asioita”.


’’Lopuksi haluan korostaa, että tänään harkitsemme kysymystä Kiovan hallinnon natsien lapsiin kohdistuneiden rikosten parlamentaarisen tutkinnan käynnistämisestä yhden Venäjän historian traagisimman päivämäärän - muistopäivän - aattona. ja sorron (22. kesäkuuta), Suuren isänmaallisen sodan alku. Venäjä on onnistunut säilyttämään muistiot ja totuuden, säilyttämään historian ja lapsensa. Ukrainan hallinto, joka on tuhonnut totuuden, tuhoaa parhaillaan Ukrainaa ja tuhoaa sen lapset homoparaatien sateenkaaritansseilla. Perustamalla eduskuntaan toimikunnan rakennamme toisen puolustuslinjan totuutemme, lastemme ja tulevaisuutemme ympärille’’.


Julkilausuman voi kokonaisuudessaan lukea allaolevan linkin kautta.


Kansaa johdetaan omista teoista harhaan, jopa ulkomaisia virkamiehiä manipuloidaan syyttämällä Ukrainaa teoista joita ei ole tehnyt. Venäjä on vienyt miehitetyiltä alueilta lapsia orpokodeista sekä sukulaisten hallinnasta. Lapset ovat toimitettu Venäjälle eri laitoksiin tai sijaisperheisiin.

Mikäli joskus palautus Ukrainaan onnistuisi, on lapsi aivopesty Venäjän natsi aatteen mukaisesti.


Duuman puheenjohtaja Volodin osallistuu totuuden muokkaamiseen, Putinin ohjeiden mukaisesti. ’’Maailman yhteisön ja Yk:n on saatava Kiovan natsien kannattajat vastuuseen Venäläisten kansanmurhasta’’. Venäjällä pitkään jatkunut propakanda saa myös hallinnon uskomaan vääristeltyyn totuuteen.


Lausunnoissa unohdetaan kuka hyökkäsi Ukrainaan?. Lausunnoilla yritetään puolustaa omia tekojaan sekä johtaa yleistä mielipidettä Ukrainaa vastaan. Otsikon mukaan on huomioitava myös viittaus sodan miestappioihin joita Venäjä on kärsinyt sodan aikana.


Nämä muunneltuun totuuteen perustuvat väitteet ovat selkeästi tarkoitettu maan omille kansalaisille. Myös kansainvälisesti voi lausunnoilla olla vaikutusta. Monella maalla on Venäjän kannattajia rajojensa sisällä. Tämä taas lisää terrorin ja poliittisen hajaannuksen mahdollisuuksia.


Venäjän duuman lausunnot ovat räikeää totuuden vääristämistä, Venäjä on toiminut Ukrainan sodan aikana pommittamalla siviilikohteita, lastentarhoja, kidutus sellejä on löydetty joukkojen jäljiltä, teloituksia, joukkohautoja. Siviileihin ja infrastruktuuriin kohdistetaan edelleen iskuja. Viljavarastot ovat aseiden kohteena. Omia sotilaita ammutaan selkään jos on pakko perääntyä rintamalla. Venäjällä on käytössä kokonaisuudessaan kaikki voimakeinot joita voidaan verrata paholaismaisiksi, teot eivät enää määrittele ihmisyyden tunnusmerkkejä.


Lausunnossa on korostettu julkisesti ihmisten erilaisuuksien paheksuntaa. HItlerillä oli aikoinaan omat käsityksensä rodun jalostamisesta ja arjalaisesta rodusta. Venäjä tuntuu ottaneen käyttöön samat toimintamallit. Homofobia jota Venäjä harrastaa on myös ääri-islamistisille järjestöille kutsu tai ainakin tuen antaminen aatteen pohjalta.


Seuraukset Venäjälle ovat tulevaisuudessa kovat. Kaupallinen yhteistyö sodan päätyttyä ei palaa ennalleen. Poliittinen luottamus maiden johtajien välillä kestää vuosikymmeniä eikä palaa uskottavalle tasolle. Uskottavuuden ja luotettavuuden aika on ohi. Sukupolvi joka nyt elää, muistaa tämän sodan koko elinajan. Historian kirjoihin sota tullaan tallentamaan seuraavien sukupolvien luettavaksi.


Vääristelty totuus vaikuttaa kansan ajatuksiin, kaupalliset suhteet lisääntyvät jatkossakin Iraniin, Kiinaan, Pohjois-Koreaan, maihin jotka ovat poliittisesti länttä vastaan. Viha länsi maita kohtaan ei tule loppumaan. Sodan lopputuloksella ei ole ajatusmaailmaan juurikaan merkitystä, vihan määrä kasvaa tai pahimmassa tapauksessa pyritään laajentamaan konfliktia länsi valtioita vastaan.


Pitää myös muistaa Venäjän toimet Syyriassa, ja Afrikan maissa. Palkka-armeija edustaa Venäjää, joten teot ja toiminta jäävät historian kirjoihin. 


Tämä asettaa maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa, varustautumaan, sekä pitämään turvallisuudestaan huolta. Olemme kaikki samassa kierteessä. 


Venäjän presidentin lasten oikeus valtuutetun neuvonantajana toimiva toimiva Aleksei Petrov on liitetty 2011-2014 viesteillään uusnatsi aatteeseen sosiaalisen median kautta. Petrov on mukana Ukrainalaisten lasten sijoittamisesta Venäjälle. Petrov toimii Komissaari Maria Lvova -Belovan toimistossa. 


Venäjä puhuu paljon uusnatsien tuhoamisesta, Venäjä voisi aloittaa tuhoamisen omista riveistään.

Toiminta Ukrainan sodan aikana, liittää Venäjän hallinnon natsi-aatteen kannattajaksi.KariX
http://duma.gov.ru/en/news/57308/

https://www.asiaone.com/world/kremlin-aide-who-brings-ukrainian-children-russia-associated-online-neo-nazism

Iran, tulevaisuus

3.5.2023

Iran ja tulevaisuus


Ensin on kysyttävä kuka on Reza Pahlavi?. 

Reza Pahlavi asuu Virginiassa yhdysvalloissa, Pahlavi on Mohammad Reza Pahlavin ja Farah Diban vanhin poika. Islamilaisen vallankumouksen 1979 päätyttyä ,joutui kruunuprinssi Reza sekä perhe maanpakoon, ensin Egyptiin ja sitten Yhdysvaltoihin.


Kruunuprinssi Pahlavi on vieraillut viimeiseksi Israelissa.  Iranissa sekä Israelissa on selkeä hyväksyntä Rezan paluuseen. Reza Pahlavi tunnetaan Islamilaisen tasavallan hallituksen kriitikkona.


Esiintymiset julkisuudessa ovat lisääntyneet.


Iranissa mielenosoitukset ovat olleet arkipäivää, useita ihmisiä on kuollut poliisien tappamina.

Iranissa on naisilta kielletty metrossa liikkuminen ilman hiuksia peittävää hijabbia, alueille on asennettu valvontakameroita uuden hijab määräyksen noudattamiseksi.


Naisia on nöyryytetty, kyynelkaasutettu ja lopulta teloitettu jos määräystä rikotaan toistuvasti.

Määräysten mukaan naisilta jotka eivät käytä hijabeja, on kielletty pääsy eri paikkoihin, kuten poliisiasemille, valtion virastoihin, yliopistoihin, kouluihin ja jopa tiettyihin ostoskeskuksiin ja joillekin metroasemille.


Iranilaiset opettajat sekä oppilaat ovat joutuneet kemiallisen hyökkäyksen kohteeksi. Oppilaita on jouduttu hyökkäyksen jälkeen hoitamaan sairaaloissa. Hyökkäykset kohdistuivat useisiin tyttökouluihin Kurdistanissa, Hamadanissa ja Alborzissa. Marraskuusta 2022 lähtien yli 13 000 iranilaista opiskelijaa on kärsinyt oireista, mukaan lukien pahoinvointi, pyörtyminen, päänsärky, yskä, hengitysvaikeudet ja sydämentykytys, ja monet ovat vaatineet sairaalahoitoa.


Viranomaiset ovat kieltäytyneet avunpyynnöistä.


Iranin viha kohdistuu myös kansainvälisiin suhteisiin, Yhdysvaltain kansalaisiin. Teheranissa istuu vankilassa kolme yhdysvaltojen kansalaista, syytteenä on vakoilu. Tuomio on 10 vuotta. Toistuvista vapautus pyynnöistä huolimatta ei Iran ole vapauttanut kansalaisia.


Eräässä mielenosoituksessa kansalaiset huusivat ’’rakastamme Israelia’’. Tämä huuto kertoo myös muutakin.


Iranissa on nousemassa toinen varteen otettava ryhmä, erään dokumentin mukaan ovat Kristityt nousemassa voimakkaasti esille vastustamaan Iranin hallintoa. Dokumentissa mainittiin ryhmän olemaan valmiit jopa kuolemaan hallinnon kaatamiseksi. Suomessa dokumentti on nähtävissä TV7 ’’Susi lammasten vaatteissa’’.


Entinen Persia oli verrattavissa Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin, vapautta, ei moraalisia sääntöjä.


Nyt alkaa olla Reza Pahlavin aika, mikäli Iranin sisäiset joukot haluavat tehdä jotain oikein on hallinto saatava kaatumaan mahdollisimman nopeasti. Iranin veljeily Hizbollahin, Hamasin sekä Syyria Assadin kanssa voi kääntyä myös Iranin kansalaisia vastaan.


Israel ei voi odottaa kauan, ohjusiskut Iranin tukemilta terroristijärjestöiltä israelia kohti, pahentavat tilannetta kohti avointa sotaa.


Kärsijänä on aina siviiliväestö.
KariX


https://www.iranintl.com/en/202304176769

https://inews.co.uk/news/world/iran-women-hijab-headscarf-protests-cctv-2291645?ITO=newsnow

https://caliber.az/en/post/160999/

https://english.aawsat.com/home/article/4289296/washington-renews-calls-iran-release-american-detained-citizens-tehran

https://nypost.com/2023/04/24/woman-dies-as-iranian-forces-attack-hijab-protest-reports/

https://iranwire.com/en/news/115884-iranian-teachers-in-special-care-after-more-schools-targeted-by-chemical-attacks/

https://iranhumanrights.org/2023/04/iran-school-girls-continue-to-face-chemical-attacks-officials-refuse-to-provide-security/

Sudan, demokratiaa ei tiedossa. 

17.4.2023

Sudanilla ja Venäjällä on ollut sotilaallista yhteistyötä, joka on kasvanut viime vuosina. Venäjä on myynyt aseita Sudanille ja tarjonnut koulutusta sudanilaisille sotilaille. Tämän lisäksi Venäjän ja Sudanin sotilaalliset viranomaiset ovat käyneet keskusteluja yhteistyön lisäämisestä, ja venäläiset sotilasasiantuntijat ovat vierailleet Sudanissa.

Sudanin ja Venäjän väliset suhteet ovat kuitenkin monimutkaiset, ja niiden historia on ollut konfliktinen. Sudan on pitkään ollut poliittisesti epävakaa, ja Venäjän sotilaallinen yhteistyö maan kanssa on herättänyt huolta monissa kansainvälisissä piireissä. Venäjän aseiden myynti Sudanille on myös herättänyt kysymyksiä siitä, kuinka aseita käytetään Sudanissa ja millaisia vaikutuksia sillä voi olla konfliktin pahentamiseen.

Sudanin Rapid Support Forces (RSF) on yksi Sudanin hallituksen tärkeimmistä turvallisuusvoimista, joka on osallistunut useisiin konflikteihin maassa. Viime vuosina on raportoitu, että RSF:llä on yhteyksiä Venäjään.

Vuonna 2018 Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi Sudanin presidentin Omar al-Bashirin ja molemmat johtajat keskustelivat laajemmasta yhteistyöstä maiden välillä. Samana vuonna Sudanin RSF:n johtaja Mohamed Hamdan Dagalo vieraili Venäjällä ja tapasi muun muassa Venäjän puolustusministerin Sergei Šoigun.

Vuonna 2020 Sudanin siirtymäkauden hallitus ilmoitti, että se oli aloittanut neuvottelut Venäjän kanssa sotilastukikohdan perustamisesta maahan. Sudanin hallitus myöhemmin kiisti, että sopimusta olisi allekirjoitettu.

Yhteyksien laajuus ja tarkka luonne Sudanin RSF:n ja Venäjän välillä ovat kuitenkin epäselviä, eikä niitä ole vahvistettu virallisesti. On myös huomattava, että Sudanilla on suhteita useisiin muihin maihin, mukaan lukien Yhdysvallat, Kiina ja Yhdistynyt kuningaskunta, ja se on saanut tukea useilta kansainvälisiltä toimijoilta, kuten YK:lta.


Venäjä on salakuljettanut kultaa Sudanista Meroe Gold -niminen yhtiön alla, takana toimii Jevgeni Prigožin. Wagner on puolestaan tarjonnut Sudanin hallinnolle sotilaskoulutusta ja aseita, Wagner sekaantui vuoden 2021 sotilasvallankaappaukseen.


Venäjän nykyhallinto etsii liittolaisia ja kauppakumppaneita, länsimaat ja Venäjä käyvät kilpaa maiden sopimuksista. Sudanin 2021 sotilasvallankaappaus tai Malin armeijan kyseenalainen terrorismintorjunta ovat esimerkkejä tilanteista, joihin Venäjän toiminta on kenenkään estämättä halunnut mukaan.


Tilanne Sudanissa on merkillinen, kuka on Venäjän puolella?. Dagalo sekä Al-Bashiri taistelevat omien tarkoitusperien mukaisesti vallasta. Venäjä sekä Kiina on tuominnut Sudanin välikohtauksen vaikka molemmat ovat taustalla. Iran vaatii myös vuoropuhelua konfliktin lopettamiseksi. Jälleen kolme maata nousee esille. Siviilien sekä ulkomaisten virkailijoiden tappaminen tulee lisääntymään.

KariX

https://www.apu.fi/artikkelit/kommentti-venajan-ymmartajien-maara-kasvaa-koko-ajan

https://www.channelstv.com/2023/04/16/over-50-civilians-three-un-workers-killed-as-sudan-battles-rage-on/

https://www.farsnews.ir/en/news/14020127000110/Iran-Calls-fr-Dialge-Cease-Fighing-in-Sdan

Vakoilua, suurennuslaseja, vihikoiria

17.4.2023

Vakoilua, suurennuslasi kädessä.Norjan viranomaiset ovat määränneet 12 Venäjän diplomaattia poistumaan maasta.

Syyksi Norja sanoo tiedustelun Moskovan hyväksi.


Muuttuva turvallisuustilanne Euroopassa pakottaa useat maat miettimään ratkaisuja joilla turvallisuus taataan eikä tietovuotoja pääse tapahtumaan.


Norja otti myös käyttöön viisumi kiellon Venäjän tiedusteluviranomaisille.


Vakoilu on yleistä, muistamme Kiinan harjoittaneen vakoilua Yhdysvaltojen maaperällä ilmapallolla. Pallo keräsi ja lähetti dataa reaaliajassa Pekingiin. Pallo oli ohjattavissa, ensin Kanadan yllä ja sitten Yhdysvaltoihin. Palloja on käytetty maailmanlaajuisesti. Yhdysvalloissa on ammuttu alas kolme palloa. Sensorit ovat löydetty Yhdysvaltojen mukaan. Kiina ilmoitti pallojen olevan säähavaintoihin liittyviä.


Intia on ostanut vakoiluohjelmia omaan käyttöönsä Cognyte yhtiöltä. Cognyte toimii Israelissa. Ohjelmat haistelevat poliitikkojen ja toimittajien sekä demokraattisien instituutioiden asioita. 


Vakoilua ja hakkerointia tapahtuu jatkuvasti maiden hallitusten palvelimille, puhelimia kuunnellaan.


Hakkerit maksavat jopa 20 000 dollaria saadakseen ohjelmansa Google Playn kautta jakeluun. 

Tosin Google tarkastaa ohjelmat ennen listalle pääsyä. Päivityksien kautta ovat hakkerit päässeet järjestelmiin sisään.


Etelä-Korean GDAC-pörssi menetti 13 000 000 dollaria hakkereille.


Pentagonista vuotaneet paperit ovat menettäneet arvonsa väärennyksien johdosta. Spekulointia voidaan niistä jatkaa, mutta turhaan. Todellisuutta on vain myyrän olemassa olo, jahti tulee jatkumaan hakkerin kiinni jäämiseen asti.


Tietovuodon on sanottu lyövän kiilaa Nato-maiden välille, mielestäni näin ei tule tapahtumaan. Yleensä takaisku vahvistaa sekä lujittaa yhteistyötä. Ainoa joka vuodosta pyrkii hyötymään on Venäjä. Venäjälle ei tule antaa vuodosta mitään hyötyä. Disinformaatiota levittävät trollit sensijaan yrittävät saada Venäjä myönteisen ’’oikean totuuden’’ julki.


Mahdollinen tietovuotaja on jo paikannettu, The Weekin mukaan Venäjä yhteyksiä on ollut vuotajan piirissä.


Aloitin kirjoittamisen muutamia päiviä sitten, mielessä kävi kirjoituksen olevan vanha jo julkaistessa. Kyse oli tunneista milloin vuotaja saadaan kiinni. Näinhän siinä sitten kävi.

KariX

https://www.washingtontimes.com/news/2023/apr/13/norway-boots-russian-spies-as-tension-in-europe-ri/

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-65169855

https://www.thehindu.com/news/national/congress-highlights-cognyte-spyware-purchase/article66720925.ece

https://www.techradar.com/news/cybercriminals-can-pay-dollar20k-to-spread-malware-on-the-google-play-store

https://coingeek.com/south-korea-gdac-exchange-loses-13-million-in-hack/

https://abcnews.go.com/International/ukraines-spy-chief-russia-beneficiary-us-intelligence-leak/story?id=98531277

https://theweek.com/us-military/1022629/man-behind-us-intelligence-leak-worked-on-a-military-base-shared-files-with

https://www.dw.com/en/us-man-suspected-of-leaking-classified-info-identified-report/a-65298754

Nato, lisää turvallisuutta

6.4.2023

Nato, lisää turvallisuutta


Suomen Naton täysjäsenyys varmistui Yhdysvaltain ulkoministeriön tallettaessa hakemuksen Washingtonissa.


Historiallinen päätös liittyä Natoon on myös poliittinen päätös. Suomen vasemmistolle päätös ei ollut mieleen. Päätös ei ole myös Moskovalle mieleinen asia. 


Venäjän vaikuttaminen poliittisesti Suomen asioihin voidaan katsoa vähenevän. 1944 jälkeen vaikuttaminen on ollut merkittävää. 70- luvun kommunistisen aatteen väheneminen ja siirtyminen demokratiaan on ollut hidasta. Vuosi 2023 käännettiin uusi sivu historian kirjassa, SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät kokivat vaalitappion. Myös muut vasemmalle kallellaan olevat puolueet joutuvat miettimään tulevaisuuden antamia haasteita uudelleen.


Venäjän kaupan katkeaminen Ukrainan sodan myötä on antanut länsimaiselle demokratialle kaupallisen alustan johon olemme nyt siirtymässä.


Länsimainen kulttuuri sekä yhteinen puolustusliitto antavat turvan. Venäjälle Nato jäsenyys ei ole hyvä uutinen. Vastakkain asettelu Venäjä-Nato tulee lisäämään rajamme pinnassa varustelua.


Hyvä uutinen on sotilaallisen iskun uhan väheneminen. Venäjä tulee kuitenkin harrastamaan kyber hyökkäyksiä, tiedustelua ja mielipidevaikuttamista jatkossakin.


Venäjän vastakkain asettelu Natoa vastaan on merkittävää. Venäjä katsoo Naton olevan este omille laajenemis haaveilleen. Ukrainan sota on Venäjälle häpeä. Yli 170 000 kuollutta venäläissotilasta saavat Venäjän johdon etsimään syyllistä. Syylliseksi leimataan Nato, Nato ei ole sodan osapuoli vaan Venäjä.


Venäjän Euroopan ja Naton vastaiset toimet lisääntyvät, kaksi Venäläistä alusta on kuvattu Irlannin aluevesillä. Datakaapelien paikantaminen meren pohjasta voi olla tarkoituksena. Kaapelit yhdistävät Euroopan ja Yhdysvallat toisiinsa ja ovat alttiita hyökkäyksille.


Venäjä sijoittaa Valko-Venäjälle ydinase materiaalia. Valko-Venäjän johtaja on ilmoittanut ottavansa materiaalin vastaan. Tämä on selkeä osoitus myös tilanteesta jossa Venäjä määrää mitä Valko-Venäjän pitää tehdä. Jos Ukraina ei olisi noussut vastustamaan Venäjää olisi tilanne sama kuin Valko-Venäjällä. Omaa päätäntävaltaa ei olisi, hallinto kuuntelisi käskyt Moskovasta.


Ydinaseiden sijoituspaikat olisivat Nato maiden rajojen läheisyyteen. Venäjä uskoo pelotteen vaikuttavan edukseen. Tämä lisää myös aseiden ja valmiuden nostamista Nato maissa. Venäjän uhkakuvien nostaminen on osa Venäjän sota propakandaa. Duuman tiedotteessa syytetään länsimaista politiikkaa ja johtajia rappeutuneisuudesta. Syypäätä haetaan Libyan, Syyrian, Afganistanin, Irakin, Jugoslavian sekä Ukrainan sotaan. Tämä tukee Venäjän uuden maailmanjärjestyksen aatetta jossa Venäjä nousisi maaksi joka sanelee ehdot ja poliittisen suuntauksen. Tässä järjestelmässä Suomi ei olisi maailman onnellisin kansa.


Venäjän informaatiosota joka ulottuu Ukrainasta Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin on laajaa. On ryhmittymiä jotka uskovat silmät pyöreänä kaiken mitä sanotaan. Ukraina on itsenäinen valtio johon hyökättiin. Sodalle on turha hakea syytä muualta. Ukraina kansa halusi, oman päätäntä vallan omiin asioihinsa. Informaatio sota tulee jatkumaan. Kilpailu Euroopan ja Naton ulkopuolisten maiden itsenäisyydestä, kaupasta, sotavarustelusta, tulee kiihtymään. Tästä esimerkkinä Afrikan maat joiden kanssa Venäjä on tehnyt sopimuksia. Uganda on ilmoittanut lähettävänsä joukkoja puolustamaan Moskovaa tarvittaessa.


Euroopan Unionin on myös otettava tiukka linja informaatio vaikuttamiseen sekä Venäjän kauppaan. Toukokuussa alkaa neuvottelut Ukrainan ja Moldovan kanssa Eu jäsenyydestä. Tämä tulee lisäämään jännitteitä Venäjän kanssa mikäli Venäjän johto on edelleen vallankahvassa.


Pakotteisiin Venäjälle sekä Valko-Venäjälle tulee asettaa Euroopan Unionilta tiukiksi. Kaikki yrityksen viedä tai tuoda tuotteita pitää estää. Tarkastuksia rajoilla pitää lisätä, salakauppa on estettävä. Venäjän oman kansan tulee nyt herätä mihin valtakoneisto on viemässä kansaa.

Ukrainan tulee saada riittävä aseapu jolla Venäjän häätäminen Ukrainan alueelta onnistuu. Ukrainaan kuuluu myös Krimin alue jonka Venäjä valtasi itselleen häikäilemättömästi.


Ydinuhan lisääminen on tarkoituksellista informaatio vaikuttamista Yhdysvaltoja ja Natoa vastaan. Informaatiolla pyritään estämään aseavun toimittaminen Ukrainalle. Samalla pyritään vetämään sotilasliitto mukaan Venäjän aloittamaan sotaan. Jos niin tapahtuisi, Venäjää ei olisi nykyisessä muodossaan.


Venäjällä yli 170 000 äitiä on menettänyt poikansa, lapsia on jäänyt orvoksi, aviovaimot ovat ilman puolisoa. Tämä kaikki vain yhden hullun haaveiden takia, maailmanjärjestyksen muuttamiseksi.
KariXhttps://www.postguam.com/the_globe/world/finland-clears-last-obstacle-to-nato-membership/article_71005faa-cf93-11ed-b27f-5f8731b9d826.html

https://www.livemint.com/news/world/russian-envoy-dismisses-western-criticism-defends-plan-to-deploy-nukes-11680498998713.html

http://duma.gov.ru/en/news/56749/

https://www.rferl.org/a/wider-europe-jozwiak-ukraine-disinformation-belarus-sanctions/32346741.html

https://www.corkbeo.ie/news/local-news/photos-show-russian-naval-ships-26618876

https://allafrica.com/stories/202304030268.html

https://www.washingtonexaminer.com/restoring-america/courage-strength-optimism/why-is-biden-bending-to-putins-crimea-red-lineUskonnon vaikutus Afrikan väestöön

5.4.2023

Jihadistien tukeminen   


Open Doors järjestö julkaisee vuosittain World Watch listan maista joissa kristittyjen vainoa tapahtuu.


Aiheesta on hyvä puhua, tämä liittyy Venäjän ja Kiinan pyrkimyksiin Afrikan maissa.

Afrikasta pyritään tekemään ensimmäinen muslimi maanosan.


Tämä liittyy osana Venäjän ja Kiinan maailmanjärjestyksen muuttamiseen.


Ase- sekä sotilaallista apua annetaan terroristijärjestöille kuten, palkkasotureille.

al-Shabaab, Ansaroul Islam, Boko Haram, Islamilainen valtio Sahel, Islamilainen valtio Länsi-Afrikan maakunta (ISWAP) ja Jama'at Nusrat al-Islam wal Muslimen tai JNIM, Isis, Al-Qaida.


Kristittyjen kirkkoja poltetaan, ihmisiä alistetaan sekä murhataan omien päämäärien tavoittamiseksi.


Afrikan alueella Saharan etelä puolinen alue on vaaravyöhykkeenä ja osittain tavoitteisiin on päästy.


Hyökkäyksien määrä on lisääntynyt 5% Nigeriassa, Burkina Fasossa, Keski-Afrikan tasavallassa, Nigerissä, Mosambikissa.


Nigeriassa vainot ovat saavuttaneet ennennäkemättömän tason.


Kristityt katsotaan alempiarvoisiksi joten kouluttautuminen on mahdotonta. Samalla kristityistä on tullut politiikan välikappaleita. Kiinan ja Venäjän tavoitteisiin kuuluu romuttaa entinen yhteiskuntajärjestelmä sekä perustaa uudet ihmisoikeudet.


Taustalla on kuitenkin maanosien mineraalien hyödyntäminen sekä ihmisten alistaminen uuden järjestelmän mukaisesti. 


 1. Pohjois-Korea
 2. Somalia
 3. Jemen johon salakuljettajat yrittivät viedä suuren määrän aseita.
 4. Eritrea
 5. Libya
 6. Nigeria
 7. Pakistan 
 8. Iran
 9. Afganistan
 10. Sudan


Listan maissa vainoamista tapahtuu eniten. Afrikassa 19 valtiossa viidestäkymmenestä listalla olevasta maasta vaino on lisääntynyt. Kehityssuunta ei ole hyvä.


Meksiko, Kuuba, Nigaragua, Kolumbia, määritellään vainon uhka vakavaksi. Uhkan määrä lähestyy myös Yhdysvaltoja. Uskonnon varjolla pyritään nyt eteenpäin, Muslimimaiden lisääntyessä alkaa myös kulttuurin muutos tapahtumaan. Muutos lisää länsimaihin kohdistuvia agressioita sekä epävakautta.


Mosambik on myös antanut pikkusormensa Kiinan yrityksille, Triton Minerals aloittaa yhteistyön kaivostoiminnassa Kiinalaisen yhtiön kanssa. Grafiitti sekä akkuteollisuus.


Iranin asema alkaa myös selvitä, ’’kulttuurisuhteita’’ lisätään Nigerin kanssa. Kulttuuri, kauppa, opetus, kaikkia näitä osa alueita nähdään valtioiden yhteistyöhankkeissa. Valitettavasti hankkeiden tarkoitus on avata sotilaallisia yhteyksiä maihin.


Ranskan vetäytyessä Afrikasta, Sahelista sekä Keski-Afrikan tasavallasta viime vuonna on vastavoimat lisänneet vaikutusvaltaansa alueilla. Moskovan vaikutus alueilla on ollut kovaa, siihen on sisältynyt informaatio vaikuttamista sekä Wagner ryhmän toiminta. Kiinan on lisännyt alueella vaikuttamista sekä yrityshankkeita.


Yhdysvalloilla on tukikohta Nigerissä, terroristien toiminta alueella on vahvistunut. Poikkeuksetta iskut ovat kohdistuneet siviiliväestöön. Alueelle rakennetaan yhtenäistä Muslimi uskonto pohjaa jonka tarkoituksena on ajaa länsimaat pois Afrikan alueelta.


Burkina Fasolla on  yhteistä Nigerin kanssa , naapurimaan Malin vaikutus. Terroristi ryhmät vaikuttavat Malin kautta niin Nigeriin kuin Burgina Fasoon. Ranskalaiset toimittajat ovat karkotettu Burgina Fasosta valtion turvallisuusviranomaisten taholta. Toimittajien mukaan Sahelin alueella on oikean informaation levittäminen vaikeutunut huomattavasti. Radio asemia on tuhottu, alueita on eristetty turvallisuuden takia sekä ihmisiä on painostettu pitämään suunsa hiljaisina. 


Burkina Fasossa tapettiin nuori lähetyssaarnaaja, militanttien iskut ovat kohdistuneet kouluihin, kirkkoihin, hallintoon sekä siiviiliväestöön. 


Olen usein kirjoittanut Kiina- Venäjä- ja Iran akselista. Näiden kolmen maan yhteistyö sekä sotilaallinen voima ovat Afrikan maille liian kova vastus. Afrikassa tapahtuva uskonnon ja vallan jakautuminen, avaa valtioille Afrikan alueen hallinnan. Mineraalien ja poliittisen hallinnon lisäksi Afrikka on jakautumassa Sahelin alueen myötä kahteen osaan.


Suomen kohdalla valtioneuvosto laati Afrikka strategian poliittisen ja taloudellisen kehityksen pohjalta 2020. Miten tässä on onnistuttu, Googlen mukaan hypetys oli kovaa 2020, sen jälkeen hiljaista. Autojen vientiä on tapahtunut, mutta tiedämme elintarvikkeiden viennin olevan edelleen Suomessa alijäämäinen.


Yksi koalitiosta puuttuu, Pohjois-Korea. Pohjois-Korea onnitteli Senegalin Presidenttiä itsenäisyyspäivän johdosta. Pohjois-Korea isännöi Venäjän välisen yhteistyön kunniaksi järjestettyä vastaanottoa. Onnitteluja on lähettetty myös Namibiaan. Afrikka ja Kuuba on Pohjois-Korean listalla selkeästi joihin maa haluaa vaikuttaa ’’suotuisasti’’. 


KariX
https://www.miningweekly.com/article/triton-awards-major-contract-to-chinese-engineering-company-2023-04-03

https://www.aljazeera.com/news/2023/3/29/german-government-to-deploy-troops-to-niger-as-part-of-eu-mission

https://adf-magazine.com/2023/03/terror-groups-prey-on-vulnerable-cost-continent-billions/

https://en.mehrnews.com/news/199019/Iran-eyes-boosting-cultural-ties-with-Muslim-states

https://worldcrunch.com/world-affairs/russia-china-france-africa

https://theintercept.com/2023/04/02/us-military-counterterrorism-niger/

https://cpj.org/2023/04/burkina-faso-expels-journalists-sophie-douce-and-agnes-faivre/

https://www.rfi.fr/en/africa/20230403-sahel-region-increasingly-difficult-work-area-for-journalists-report

https://www.vaticannews.va/en/africa/news/2023-04/a-zambian-religious-of-the-missionaries-of-africa-killed-in-burk.html

Kiina ja velkojen takaisinperintä

29.3.2023


Kiinan johtajan vierailu Venäjällä herättää ristiriitaisia ajatuksia. Useiden lehtitietojen mukaan vierailun anti ei ollut merkityksellinen.


Putin hehkutti asiaa voimakkaasti, Kiina ei.


Kiina on ollut vastaan ydinaseiden laajentamista muihin ulkopuolisiin maihin. Venäjä ilmoitti lähettävänsä ydinaseita Valko-Venäjälle. Päätös on Kiinan politiikkaa vastaan.


Kiinan pyrkimykset talouden laajentumiseen ovat selkeät. Tarvitaan maata sekä raaka-aineita. Taiwan on siruvalmistajana varteen otettava vaihtoehto. Uhkakuvia on Kiina asettanut Taiwania kohtaa jo pitkään. Kiina on ilmoittanut 2027 mennessä valtaavansa Taiwanin vaikka väkisin.


Kiinan ongelmat ovat raaka-aineiden pula. Teollisuus tulee kärsimään entisen yhden lapsen politiikasta, väestö on vanhenemassa. Väestön rajoituksien loputtua eivät nuoret enää halua lapsia. Kiinan taloudellinen kasvu on arvioitu 5% luokkaa Bkt:en tulevina vuosina. Tavoitteet ovat kovat ottaen huomioon syntyvyyden laskemisen väestössä.


Nykypäivän kaupan elinehto on raaka-aineet. Harvinaiset metallit, sekä teollisuuden perusmetallit ovat kysyttyjä aineita. Kullan osalta käydään Afrikassa kovaakin kiistaa, Venäjä sekä Kiina ovat mukana etsintä ja kaivostoiminnassa. Sotilaita käytetään turvaamaan asuinalueita sekä vallitsevaan politiikkaan. Vastapalveluksena luovutetaan mineraaleja.


Kiina on kuitenkin ollut sivusta seuraajana myös Ukrainan sodassa. Katsooko Kiina miten Venäjän käy. Mikäli Venäjä häviää sodan voi se johtaa Venäjän pirstaloitumiseen useaan itsenäiseen valtioon.


Britannia palautti 1997 Hongkongin takaisin Kiinan valtapiiriin. Venäjä riisti Kiinalta 1860 Amurin aluetta sekä osan Mantsuriasta. Vaikka kaupankäynti on edelleen Venäjän ja Kiinan välillä hyvää on Vladivostok Kiinan valtion mielessä. Satamakaupunki tunnettiin nimellä Haishenwai.


Kiinan tavoitteena voi olla Amurin ja Mantsurian alueiden palautuminen omaan hallintaan. Tähän viittaa hyvin Xin ilmaus ’’olemme täällä ajamassa muutoksia joita ei ole nähty sataan vuoteen’’. 


Vähemmän puhuttu asia on Kiinan sotilaallinen varustautuminen. Tämä on aiheuttanut läntisellä Tyynellämerellä jo nyt asevarustelua. Australialla on meneillään 200 miljardin sukellusvene hanke. Japani kaksinkertaistaa sotilasbudjettinsa. Japani ilmoitti Yhdysvaltain joukkojen sijoittamisesta Japanin eteläisimmille saarille.


Siperiassa on rikkaat kaasuesiintymät, öljyä, hiiltä, kultaa, timantteja, metalleja. Tulevaisuuden sodat tullaan käymään maaperämineraaleista. Kiinan osuus maailma teräksen tuotannosta oli 2004 neljännes. 2013 Kiinan tuotanto vastasi puolta maailman teräksentuotannosta.  Kaupallisen vallankumouksen tapahtuessa on monilla mailla, joita Kiina on rahoittanut suuria vaikeuksia. Raha sitoo ja antaa velvollisuuksia maailmanpolitiikan kysymyksissä.


Kiinan rooli voi olla odottavalla kannalla ja seurata tilanteen kehitystä ennen tositoimia. Myös Siperian alue voi olla Kiinan mielessä jos Venäjän pirstaloituminen alkaa.


Usein lehdissä on mainittu myös Venäjän ja Kiinan lausunnoissa uudesta maailmanjärjestyksestä.


Kiina on kuitenkin noussut merkittäväksi taloudelliseksi ja poliittiseksi voimaksi maailmassa ja sillä on vaikutusvaltaa monilla aloilla, kuten kansainvälisessä kaupassa, ilmastopolitiikassa ja teknologiassa. Kiina on myös käynnistänyt useita aloitteita, kuten Belt and Road -aloite ja AIIB-pankki, jotka ovat haastaneet perinteisen länsimaisen taloudellisen ja poliittisen järjestyksen.


Maailmanjärjestys on monimutkainen ja usein epävirallinen verkosto valtioiden välisistä suhteista ja kansainvälisistä järjestöistä. Vaikka Kiinan nousu on vaikuttanut moniin maailmanjärjestyksen näkökohtiin, on vaikea sanoa, että Kiina olisi korvannut Yhdysvalloista tai Euroopasta tulevan valtion johtavan aseman maailmassa.


Sotilaallinen varustautuminen ja maiden välisiin suhteisiin vaikuttaminen, Afrikassa, sekä Tyynenmeren saarivaltioissa. Kertovat voimatasapainon muutoksesta sekä pyrkimysten toteuttamiseen tulevaisuudessa.


KariX


https://us.cnn.com/2023/03/28/economy/china-rescue-lending-belt-and-road-study-intl-hnk

https://www.verkkouutiset.fi/a/vladivostokista-tulee-taas-kiinalainen-kaupunki/#bc7c77d1

https://fi.wikipedia.org/wiki/Siperia

https://www.salkunrakentaja.fi/2023/03/kiinan-talous-elpyy-vauhdilla/

Ilmastoekologisesti eteenpäin

27.3.2023

Kirjoitus julkaistu Karjalaisessa 31.3.2023

Ilmastoekologisesti katse eteenpäin!


Ilmasto lämpenee ihmisen toiminnan seurauksena, sitä on turha enää kenenkään kiistää. Pariisin kansainvälinen oikeudellisesti valtioita sitova ilmastosopimus astui voimaan 4.11.2016. Sopimuksen allekirjoittaneiden valtioiden tavoitteena on pitää maapallon keskilämpötilan nousu selvästi alle kahdessa asteessa suhteessa esiteolliseen aikaan ja pyrkiä toimiin, joilla lämpeneminen saataisiin rajattua alle 1,5 asteen. Kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC varoittaa, että maapallon keskilämpötilan nousun rajaaminen 1,5 asteeseen edellyttää, että ilmakehää lämmittävät päästöt on saatava kääntymään jyrkkään laskuun jo vuoteen 2025 mennessä. Päästöjä tulee vähentää yli 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Onko ilmaston lämpeneminen jo karannut ihmisen käsistä? Ainakin väestön kasvaminen on. Tilastokeskuksen
mukaan vuonna 2018 maapallolla asui yli kymmenen kertaa enemmän ihmisiä kuin 300 vuotta aikaisemmin. Maapallon väkiluku oli v 2010 n. 7,0 mrd.  YK:n väestöennusteen mukaan väestömäärä ylittää 8,0 miljardia jo vuoteen 2025 mennessä, ja on n. 10 mrd. vuonna 2050. Ilman maailman väestön kulutustottumusten muuttamista, ja ehkäisyvälineiden käyttämisen opettamista kehitysmaissa, mitkään ilmastoteot eivät ole enää riittäviä. 


Ymmärrän nuoria, joita tulevaisuus pelottaa, mutta on väärin syyllistää suomalaista metsä- ja maataloutta. Se ei ainakaan auta, että istutaan ajoradoilla ja vaaditaan tehtäväksi ilmastotekoja, joiden perusteet on haettu Amazonin viidakon raivaamisesta lihakarjatuotannon laidunalueeksi. Suomalaisia lihakarjan ja maidon tuottajia ei pidä leimata ilmastorikollisiksi. Olisi oikeammin viedä meiltä ”know how:ta” muualle maailmaan: tietoutta ja opastusta metsän kasvua edistävästä metsänhoidosta istutuksineen, ja sellaisesta karjankasvatuksesta, jossa tila tuottaa biopolttoainetta mm karjanlannasta. Kun ymmärrämme ruokatalouden perusteet, tuotamme pääosan ruoasta ja lihasta Suomessa itse, eikä lihaa tarvitse tuottaa Brasiliasta asti. Huoltovarmuutemme kasvaa, kun omavaraisuus paranee, ja ilmastokin kiittää.

Ei ole oikein kasvattaa ja lahottaa puita vanhoiksi metsiksi, jolloin hiilinielut muuttuvat päästölähteeksi ja alkavat luovuttamaan hiilidioksidia ilmaan. Suomen metsät kasvavat tänä päivänä enemmän kuin milloinkaan aiemmin. Oikein tehdyt harvennukset lisäävät kasvua ja siten hiilinieluja, mutta turvaavat taloudellisesti myös meidän hyvinvointiamme. Metsän harvennuksemme ovat Euroopan ilmastolle ekotekoja, sillä Euroopassa isoin osa metsistä on hakattu jo pois.

Reilusti voimme olla edelläkävijä ilmastotoimissa. Minun ”näyssäni” siellä kärjessä ovat suomalaiset maa- ja metsätilalliset kädet savessa tai karjanlannassa, sekä puuntaimen istutusputki kädessä taimivakka rinnalla keikkuen. Uskoisin taimenistutuksen olevan sopivaa konkreettista aloittelevaa ilmastotyötä nuorille elokapinallisille. Työ tekijäänsä opettaa, ilmastoteoissakin ymmärtämään metsää taimesta lähtien.

KariX


Moldovan ja Transnistrian osuus Venäjän sotapelissä.

14.3.2023

Moldovan lippu. Kuva: one.com

Venäjän ja Moldovan välit kiristyvät. Venäjän on puhuttu horjuttavan Moldovan hallitusta.

Moldova on jakautunut Transnistrian alueeseen jossa asuu venäjämielistä kansaa.


Moldovassa on ollut viime viikkojen aikana useita mielenilmauksia. Mielenosoittajien tarkoitus on kyseenalaistaa hallinto. Aiheena on käytetty sähkön energia maksuja joihin halutaan korvauksia. Nämä on aiheita johon vastavoimien on helppo tarttua.


Moldovan Shor puolue, joka on nimetty Yhdysvaltain ulkoministeriön pakoteluettelolle Venäjän etujen hyväksi työskenteleväksi. Shor on mielenilmauksien takana. Kremlin tiedottaja Peskov ilmoitti tilanteen olevan myrskyisä ja vihjasi länsivaltioiden olevan tilanteen takana. Tämä on normaalia Venäjän tiedottamista jossa nimitetään syyllinen omien päämäärien toteutumiseksi.


Syksystä asti jatkuneet mielenilmaukset ovat opposition aiheuttamia. Shor puolue kouluttaa aktivisteja mielenilmauksiin sekä terrori-iskuihin. Aktivisteja lähetetään Turkkiin koulutukseen. 

Lentoliput 80 hengelle maksoivat yli 21000 euroa jonka maksoi työtön Moldovan kansalainen.

Puolueen rahoitus ja tuki tulee oletettavasti Moskovan kautta.


Hämmennystä herättää Turkin rooli kouluttajana?


Koulutus kesti kolme päivää josta saatiin koulutus savupommien ja kivien heittelyyn sekä poliisiketjujen rivien katkomiseen. Shor puolueen perustajaa Ilan Shoria on väitetty Venäjän FSB:n agentiksi.


Transnistria on Ukrainan puoleisella sivulla josta raja jatkaa aina Krimille asti. Jos Venäjä lisää joukkoja alueella on myös Ukraina vaarassa uudelta rintamalta. Ukraina on tunnustanut Transnistrian kuuluvan osana Moldovaa.


Venäjä haluaa Moldovan vaikutuspiiriinsä. Lavrov on siteerannut Moldovan olevan uusi Ukraina.

Moldovan tiedustelu- ja turvallisuuspalveluiden (SIS) johtaja Alexandru Musteata on ehdottanut, että Venäjä voisi hyökätä Moldovaan maalis-huhtikuussa.


Sosiaalisen median pyrkimykset estää Shorin propaganda Moldovassa on epäonnistunut. Puolue käyttää häikäilemättömästi hyväkseen tilanteen tuomaan etua.

Moskova on käyttänyt Telegrammia jossa mainitaan Ukrainan hyökkäävän Transnistrian alueelle. Tämä voi olla alkusoittoa jossa Venäjä laajentaa provokaatiolla valtaansa alueella ja pyrkii hallinnon kaatamiseen.


Haluaako Eurooppa ja länsi avata Transnistrian ja Moldovan portit Venäläisille sotilaille. Tässäkin luullakseni odotellaan milloin alkaa tapahtua. Ajatuksena, Moldova tarvitsee sairauteensa lääkettä, jos länsimaat eivät sitä anna, potilas kuolee.


Transnistriassa yritettiin järjestää pommi-isku maan johtoa vastaan. Väitetystä hyökkäyksestä suunnittelijat otettiin kiinni. Hyökkäyksestä syytettiin Ukrainaa joka kielsi tapahtuneen. Miksi Transnistriaan,  joka on Venäjän ikeen alla tehtäisiin provokatiivinen isku. Tarkoitus oli saada Ukraina syylliseksi ja Transnistria reagoimaan  Ukrainan vastaisesti aseilla. Samalla Venäjän joukot siirtyisivät turvaamaan Transnistrian aluetta. Venäjä olisi silloin Moldovassa, koska Transnistria on osa Moldovaa. Vallankaappaukselle haetaan nyt syytä.


Venäjä haluaa takaisin Tsaarin aikaiset maat, sekä laajentaa sotaa.


KariX
https://www.euronews.com/2023/03/01/moldova-new-anti-government-protests-backed-by-pro-russian-oligarch

https://www.newsweek.com/russia-state-media-warns-war-coming-european-country-1785888?piano_t=1

https://tvpworld.com/68347837/pro-russian-opposition-in-moldova-teaching-people-to-riot-report

https://universul.net/russia-working-to-overthrow-moldovan-government-but-no-immediate-military-threat-white-house/

https://www.aa.com.tr/en/europe/moldovas-breakaway-transnistria-claims-it-foiled-ukraine-s-attack-on-leadership/2841086

Lörpöttelyä maailmalla

Uhka Euroopalle ja Suomelle

13.3.2023

Kuva: pixabay f-18 hornet

Sanna Marin joka tunnetaan Suomen pääministerinä on useaan kertaan avannut sanaisen arkkunsa. Lausunnoillaan Marin on saanut aikaan hämmennystä sekä tilanteita jossa Venäjän propaganda koneisto hyötyy.


3.12.2022 Australian vierailulla Marin totesi haastattelussa useita kertoja emme saa olla naiiveja, kyse oli Venäjän uhasta. Haastattelu oli suunnattu Eurooppaan sekä Australiaan. Vierailun tarkoitus oli lisätä Nokian ja Suomen yhteistyöstä. Jotenkin haastattelun lukiessa saa kuvan lapsellisuudesta joka on Euroopassa ja Suomessa.


2.12.2022 puhuessaan Lowy Institutessa Australiassa, Marin antoi selkeän kuvan Suomen ja Euroopan kyvystä vastata Venäjän sotilaalliseen iskuun.

"Minun täytyy olla raa'asti rehellinen sinulle, Eurooppa ei ole tarpeeksi vahva juuri nyt.” Lausunnossa sanottiin Euroopan nojaavan Yhdysvaltain sotilaalliseen apuun. Puhe oli selkeä viesti Venäjälle ’’jatkakaa ja edetkää’’ Eurooppa ei pysty vastaamaan.


30.10.2022 Wellington Uusi-Seelanti. Otsikko Suomen on varmistettava, että Ukraina voittaa sodan Venäjää vastaan. Aika ison taakan heitti Suomalaisten niskaan.

Näiden vierailujen taustalla on ollut viennin edistäminen. Viennin edistämiseen kuuluu kauppasuhteiden parantaminen ja yhteistyön parantaminen. Otsikoissa oli kuitenkin samoja fraaseja Venäjän aloittamasta sodasta Ukrainassa. Mihin unohtui kaupalliset asiat.

Näissä lehtikirjoituksissa oli myös maininta Pääministerimme kesän 2022 juhlinnasta, alkoholi maistui ja huumetestissä oli käyty.


27.1.2023 jälleen kohahti, Ilta-sanomat kirjoitti Pääministerimme haluavan oman turvallisuuspoliittisen yksikön. Tällä vetoomuksella annettiin selkeä kuva Presidentin, Puolustusministeriön, Ulkoministeriön osaamattomuudesta. Jälleen annettiin Venäjälle viesti surkeasta Suomen turvallisuuspolitiikasta. Tarvetta asialle ei ole, Suomen nykyinen järjestelmä on hyvä ja toimiva. Emme myöskään tarvitse neuvonantajia. Jälleen Venäjälle viesti osaamattomuudesta.

13.2.2023 Politico lehdessä oli haastattelu joka särähti pahasti korville.

 

"En halua konflikteja ja pyrin kompromisseihin ja yhteisiin ratkaisuihin", hän kertoi   Ylen dokumentissa vuonna 2021. "Mutta jos neuvottelut eivät onnistu, voin olla päättäväinen ja päättää, mitä meidän tulee tehdä.  "

Pääministerimme laittoi lausunnolla hallituksen ja eduskunnan kykenemättömäksi tehdä päätöksiä.

Kirjoituksessa oli myös Petteri Orpon lausunto jossa sanottiin seuraavaa: 

Viimeisimpien virallisten tietojen mukaan julkisen talouden velan osuus Suomen taloustuotannosta nousi 70,9 prosenttiin vuoden 2022 kolmannella  neljänneksellä  edellisen vuoden   vastaavan  neljänneksen 68,7 prosentista, ja tämä nousu on jo osoittautunut kampanjan keskeiseksi aiheeksi.


Oppositiojohtaja Orpo  esitti äskettäin  , että velkaantuminen uhkaa heikentää Suomen hyvinvointia ja sanoi, että maan on "herättävä siihen, mihin hallituksen välinpitämättömyys velkaa kohtaan johti".

Marin sanoi kampanjassaan, että   "veroreikien" sulkeminen varmistaisi talouden pysymisen terveenä. Tämä voisi sisältää korkeammat pääoma- ja perintöverot. Pääministerimme on verojen noston puolella, eli perintöä jos saat luovuta se valtiolle. Alkaa olla Venäläistä ajattelumallia.


20.2.2023 Telegraph kirjoitti otsikolla. 

Sanna Marin: Voit äänestää minut pois, mutta jatkan juomista ja tanssimista

Pääministerimme tyyli ei siis muutu.


19.2.2023 kannanotossaan Marin ilmoitti selkeästi Suomen ja Ruotsin menevän yhdessä Natoon. Tämä lausuntona ei ole realistinen, jos ovi aukeaa Suomelle on siitä astuttava, Ruotsi tulee perässä jos niin käy. Kokonaisuutena Marin tuntuu jarruttavan nopeaa käsittelyä.


11.3.2023 Helsingin sanomat, Sanna Marin on valmis luovuttamaan Ukrainalle Hornet hävittäjämme. Uudet hävittäjät saapuvat 2025-2030 välisenä aikana. Nyt olemassa oleva kalusto on voimakkaassa käytössä rajojemme ja ilmatilan valvonnassa. Mitä lausunto myös sisältää?. Suomen turvallisuuden alentaminen ja ajatus, ettei täällä voi mitään tapahtua. Samanaikaisesti HS kirjoitti Venäjän rakentavan sotilaallista voimaa aivan Suomen naapurissa ’’olemme hyvin huolissamme sanoo USA:n Nato-edusta’’.


Mitä kaikkea voimme ajatella tapahtumista ja lausunnoista. Läpi paistaa Venäjä myönteisyys mikä on ollut SDP:llä ennenkin. Eero Heinäluoma oli vastaan Venäjän öljyn tuonti pakotteita. Vaikka Iltalehti kirjoitti Nato kannan olevan SDP:n kannatusta nostava asia, niin miksi jarruttelu?. Avoimia kysymyksiä jää paljon, pääministerimme lausunnot eivät ole olleet samansuuntaisia ministeriöiden kanssa. En voi uskoa lausuntojen olevan tahattomia, ne ovat tarkoituksellisia. On myös ajateltava mahdollisuutta pääministerimme kykyä johtaa hallitusta sekä ulkopolitiikkaa. Erolle ei ole estettä, mitä nopeammin sen parempi.


KariX

https://www.smh.com.au/politics/federal/finland-s-pm-warns-putin-s-dark-agenda-a-threat-to-australia-20221202-p5c32x.html

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/sanna-marin-finland-europe-us-b2237731.html

https://apnews.com/article/nato-europe-new-zealand-auckland-sweden-df45897c30b170a46c27efe6e87f7a3c 

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009356196.html

https://www.politico.eu/article/finland-prime-minister-sanna-marin-struggle-reelection/

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/02/20/sanna-marin-can-vote-keep-drinking-dancing/

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/finland-says-wants-to-join-nato-together-with-sweden

Vaalit lähestyvät

12.3.2023

Ehdokas eduskuntaan


Suomessa järjestetään eduskuntavaalit 2023. Ennakkoäänestys tapahtuu ulkomailla 22-25.3.2023.

Kotimaan ennakkoäänestys 22-28.3.2023, varsinainen äänestyspäivä on 2.4.2023.

Äänestystulokset vahvistetaan 5.4.2023.


Olen ehdolla vaaleissa. Savo-Karjalan vaalipiirissä, numerolla 82.


Olen tehnyt työtä jo vuoden ajan ja toivonkin sinun äänestävän ja vaikuttavan Suomen politiikkaan.

Kirjoituksissani olen ollut totuuden pohjalla ja kannatan totuudessa pysymistä, siksi olen aina laittanut lähdetiedot kirjoituksien loppuun. Haluan toiminnallani edistää totuuteen perustuvaa mediaa.


Vaalitilini on vielä avoin lahjoituksille. Jos haluat voit tukea vaalityötäni voi rahallisen avustuksen laittaa seuraavalle tilille. KD Kuopio, FI69 5482 5420 0263 25 viite: 2023027.


Viitettä käyttämällä tuki ohjautuu merkittynä käyttööni. !500 euroa on yksittäisen lahjoituksen ylin summa. Suomen vaalilain mukaisesti.


Käytän kirjoituksissani KariX nimimerkkiä, olet varmaan huomannut, nimeni on Kari Pohjola, edustan Kristillisdemokraatteja.


Tiedän, vaalitukien pyytelyn olevan näinä vaikeina aikoina jopa paheksuttavaa. Voit kuitenkin antaa äänesi vaaleissa ja vaikuttaa tulevaisuuteen.


Nykyinen hallitus Suomessa, on viimeisen 4 vuoden aikana saanut maamme ulkomaisen velan kohoamaan liian suureksi. Vastuuton rahan jakaminen tulee vaikuttamaan seuraavien jälkipolvien elämään. Tästä kärsivät kuluttajat, vanhukset, joiden ostovoimasta viedään suuri osa pois nousevien elintarvike hintojen myötä. Tästä kärsii terveyden huolto sekä turvallisuus. Viennin elvyttämiseen ei ole tehtyä korjaavia toimia. Työllisyyden parantamiseksi teot on jääneet vajavaisiksi.


Nykyisille hallituspuolueille on vain yksi ovi, se on ulko-ovi josta pitää astua vaalien tuloksen vahvistuessa.


Toimi asian eteen äänestämällä.KariX

Sotilamenoja uhkien lisäämiseksi

5.3.2023

Iranin ydin sopimukset


Iran lupaa IAEN kanssa jatkaa yhteistyötä ydin kysymyksessä. Iran haluaa asentaa valvontaan liittyvät kamerat paikoilleen.


Kaksi skenaariota tilanteesta.


 1. Iran on alistunut länsivaltioiden painostuksen johdosta, valvontaan sekä rauhanomaiseen ydinvoiman käyttöön.
 2. Iran pelaa aikaa, saadakseen riittävästi rikastettua uraania ydinase käyttöön.Ensimmäinen vaihtoehto. Pitkään jatkuneet neuvottelut eivät ole tuottaneet tulosta. Iran on uhitellut useita kertoja Israelia sekä Yhdysvaltoja. Uskon yhdessä yössä syntyneen päätöksen olevan ajan pelaamista. Iran kuitenkin estää tarkastajien pääsyn laitoksiin.


Vaihtoehto kaksi. Ajan pelaaminen on seuraava toimi jossa uraanin rikastamisessa on saavutettu aste jota voidaan käyttää ydinaseisiin. Iranilla on sopivia kantoraketteja joihin kärki voidaan asentaa. Hormuzin salmen alueella on ollut useita järistyksiä talven aikana, alkuperä ei ole ollut seisminen. Viimeksi 5.3 tapahtunut järistys oli jälleen 10 km syvyydessä. Järistyksien alkuperä voi olla luonnollinen, mutta ei voida sulkea pois sotilaallisia testauksia.


Aikaikkuna on kaventunut voimakkaasti. Iranin saadessa ydinaseen käyttöönsä ovat vaarassa Israel sekä Yhdysvallat. Israelin Netanyahu on useaan otteeseen puhunut iskuista rikastamoihin, Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Tilanne alkaa olla Israelilta valumassa käsistä.


Venäjän tuki Iranille on merkittävää, aikaisemmin on puhuttu hävittäjien ostoista Iraniin kevään aikana. On puhuttu myös s-400 ilmapuolustuksen toimittamisesta iraniin. Iranin terroristi valtion sotalaivat vierailivat Brasiliassa, nykyinen vasemmisto presidentti Lula antoi suostumuksensa. Yhdysvaltojen kuuluu olla huolissaan tilanteesta. Venäjä, Iran ovat luoneet koalition johon on myös Kiina laskettava mukaan. Brasilian liittyminen koalitioon avaa uuden turvallisuusuhan länen demokratialle.


Kiina aikoo nostaa sotilasbudjettiaan 7.2% 2023.  Budjetin nostoa ei tehtäisi ellei valmistauduttaisi johonkin tulevaan eskaloitumiseen. Rahoituksen nostaminen 224,85 miljardiin dollariin on kuitenkin vielä kolmannes yhdysvaltain puolustusmenoista 2020. Laskettaessa yhteen Iranin ja Venäjän puolustusmenot (joista ei ole tarkkoja tietoja), päästään huomattaviin summiin. Pitää myös ottaa huomioon Etelä-Afrikan tilanne jossa Kiina ja Venäjä pitivät laivasto sotaharjoituksen. Useat Afrikan maat ovat tukeneet Kiinaa ja Venäjää.


Iran on toimittanut Afrikan maille voimakkaasti aseita, useita vuosia jatkuneet asetoimitukset ovat tehneet Afrikan maista riippuvaisia iranin, Venäjän Kiinan liittolaisuudesta.


Brasilian puolustusmenot ovat Latinalaisen Amerikan suurimmat 2018-2020 42.4 miljardia. Uudistamista tapahtuu hävittäjien sekä laivaston parantamiseen. 

 

Törmäsin tutkiessani myös erääseen vanhaan julkaisuun jossa Afrikan maiden sodat ovat syöneet kehitysapurahoja. 2007 kehitysapurahoja annettiin Afrikan maille 300 miljardia dollaria.

Valtiot siis tukivat suoraan Afrikan maiden sisäisiä sotia kehitysavun nimissä.


Kehitysapua Suomi ei ole lopettanut, 2023 kehitysapua annetaan (sotilasapua) apua tarvitseville 1117 miljoonaa euroa.


Vuosien varrella Venäjä, Kiina Iran ovat lähettiläiden ja edustajien kautta rakentaneet verkoston joka on uhka länsimaiden demokratialle. Laskeutuuko pimeys Yhdysvalloihin ja Israeliin idän sotilaallisen voiman kasvaessa.
KariXhttps://www.wsj.com/articles/iran-promises-to-increase-cooperation-with-iaea-over-nuclear-work-f82cbe49

https://www.volcanodiscovery.com/earthquakes/quake-info/7438182/quake-felt-Mar-4-2023-Southern-Iran.html

https://www.azernews.az/region/207112.html

https://turpopankki.fi/suurvallat/suurvalta-yhdysvallat/yhdysvaltojen-asevoimat/yhdysvaltojen-puolustusmenot/

https://finlandabroad.fi/web/bra/ajankohtaista/-/asset_publisher/TV8iYvdcF3tq/content/puolustusteollisuuden-markkinamahdollisuuksia-brasiliassa/384951

https://www.kaleva.fi/afrikan-sodat-ovat-syoneet-kehitysapurahat/2229966

https://www.eurasiareview.com/04032023-irans-growing-weapons-transfers-to-africa-analysis/

https://www.ilna.ir/Section-politics-3/1337048-iran-rules-out-individual-access-to-nuclear-sites

Saksan vasemmisto jälleen äänessä

27.2.2023

Saksan vasemmisto jälleen äänessä


Saksan Berliinissä asuu jopa 6 miljoonaa kansalaista jotka puhuvat Venäjää. 


Berliinissä on järjestetty mielenosoituksia, viimeiseen osallistui n.10 000 aktivistia.


Mielenosoitus oli suunnattu Saksan hallintoa vastaan. Pääteemana oli Ukrainan aseapu. Aseapu jakaa ihmiset Berliinissä, osalla on selkeä halu päästä Venäjän vaikutuksen piiriin ja tukea entisiä Neuvostoliiton  rajoja. Ydinpelote ja sodan laajentuminen on eräs asia joka nostetaan esille mielenosoituksissa.


Ydinaseiden käytön uhkailulla saavutetaan määrätynlainen paniikki mutta sitä käytetään myös poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi. Berliini on suurelta osin vasemmistolaista jotka noudattavat vasemmiston aatteita.


On myös väärin vetää mukaan Ukrainan sodassa kaatuneet poliittiseen peliin. Annan itse suuren kunnian kaatuneille jotka taistelivat Ukrainan ja Euroopan demokratian puolesta. Tämä sota on Venäjän aatteiden, vallan himon, ja rajojen palauttaminen entisen Neuvostoliiton mukaiseksi.

Tukeeko Berliinin mielenosoittajat näitä Venäjän haaveita. Näyttää vahvasti siltä.


Saksan kansleri Olaf Scholz vieraili Intiassa. Vierailun tavoitteena oli saavuttaa lopputulos jossa Intia ei edistäisi Venäjän sotaa Ukrainaa vastaan. Saksalle ja Euroopalle Intian kauppa, energia, liikkuvuus, lääkkeet, yms. olisivat tärkeitä. Intian vastaus Ukrainan tilanteeseen oli, Intia haluaa sodan loppuvan neuvotteluteitse ja tukee rauhan neuvotteluja. Taustalla on myös Eu:n ja Intian vapaakauppa.


Olen kuullut monen Venäjämielisen maan johtajan puhuvan samasta asiasta, neuvottelun kautta tuleva rauha ei tule kuitenkaan ilman maa-aluiden menetyksiä. Poliittisia puheita joissa ei oteta tosiasioihin kantaa. Talouspakotteita on lisättävä entisestään Venäjää ja rikollista sotaa Ukrainaa kohtaan.


Helsinki Times kirjoitti yli 600 000 Saksalaisen allekirjoittaneen vetoomuksen jossa raskaiden aseiden toimittaminen lopetetaan Ukrainalle. Aloite on lähtenyt vasemmistolta sekä feministeiltä. KariX kysyy Saksan vasemmistolta: Haluatteko ihan oikeasti työntää Ukrainan Venäjän syliin, haluatteko lakaista maton alle sodassa kuolleet urheat miehet ja naiset jotka ovat taistelleet demokratian ja vapaan ajattelun puolesta. Venäjän vallan ollessa kyseessä olisi mielenosoittajat rahdattu linja-autoilla vankilaan.


Saksalainen DPA teki kyselyn jossa 51% kansalaisista katsoo saksan asetoimitukset johtaneen osalliseksi Ukrainan sotaan. Kyselyyn vastasi 2072 kansalaista. Kyselyiden todenperäisyyttä ei voida pois sulkea jos ne on otettu Berliinin vasemmisto alueelta.


Saksan Kansleri sekä suurlähettiläät tekevät kaikesta huolimatta hyvää työtä maailman laajuisesti. Paineet Venäjän suunnasta ja Berliinin vasemmistolta aiheuttavat varmasti päänvaivaa hallinnolle. Vapaan demokratian sekä ilmaisuvapauden puolesta kannattaa olla taistelun eturintamassa. Me jotka kannatamme Eurooppalaisia arvoja ja vapautta, olemme voittajia.KariX
https://suomivenajaseura.fi/venalainen-berliini/

https://news.cgtn.com/news/2023-02-26/Thousands-protest-in-Berlin-over-arming-Ukraine-against-Russia-1hJqWpeE3Je/index.html

https://www.stripes.com/theaters/europe/2023-02-25/germany-india-russia-isolation-9251851.html

https://www.helsinkitimes.fi/world-int/23034-over-600-000-germans-sign-petition-to-end-heavy-weapons-delivery-to-ukraine-as-10-000-demonstrate-in-berlin-for-peace.html

https://www.dw.com/en/ukraine-updates-germans-see-arming-ukraine-as-involvement/a-64818901

Israel, kiristyvä tilanne

23.2.2023

Kuva One.com Israel

Israelin asukkaat ja yritykset siirtävät varojaan ulkomaille. Tämä voi olla alkusoittoa mitä on odotettavissa.


Pitkään kestäneet terrori-iskut, sekä Iranin jatkuva painostus ja proganda saa ihmiset varovaisiksi.


10.2 2023 Israelin öljytankkeri joutui Iranilaisten drooni hyökkäyksen kohteeksi. Alus ei ollut lastattuna ja vauriot olivat vähäisiä. Iskussa käytettiin samaa itsemurha-droonia kuin Ukrainan sodassa.


Iran kiistää tapahtuman, Venäjä on mukana kiistämässä Netanyahun ilmoitusta. Vastuuta asiasta ei oteta. 

Israel on ilmoittanut käyttävänsä kaikkia keinoja estääkseen Iranin saamasta ydinaseita. Neuvotteluteitse ei ongelma poistu, Iran yrittää Pohjois-Korean mukaisesti tehdä aseen itse.


Etelä-Afrikan vesillä järjestettiin Kiinan ja Venäjän yhteinen sotaharjoitus. Etelä-Afrikka on sitoutunut maiden väliseen yhteistyöhön. Etelä-Afrikassa järjestettiin Afrikan unionin kokous josta Israelin lähettiläs poistettiin. Israel syyttää Iranin koordinoineen asiaa.


Koalitio haluaa eristää Israelin kansainvälisestä vaikuttamisesta. Samalla kansainvälisessä mediassa on havaittava yksipuolinen proganda joka tulee Iranista ja heitä tukevilta mailta. Näen Israelin olevan sotilaallinen kohde Iranille.


Venäjä on Syyrian tiedotusvälineen mukaan hyväksynyt iskut Syyrian puolelle jos ne eivät kohdistu Venäläis joukkoihin. Iranin droonikauppoja ei pidetä myönnytyksenä Venäjälle. Suuntaviivat ovat Israelilla pysyä Venäjän ja Ukrainan sodan ulkopuolella. Israel ratsastaa hieman kaksilla rattailla, Venäjän tuomitseminen Syyriassa tai Ukrainassa saa odottaa. Kaikki lienee kuitenkin diplomatiaa jossa ei haluta länsirannan tilanteen kiihtyvän usean valtion yhteiseksi sodaksi.


Kremlin prokagandisti on ilmoittanut huolensa, Israel ei saa luovuttaa Ukrainaan kehittynyttä ilmapuolustusjärjestelmää Iron Domea. Samalla uhattiin kääntyä Iranin puoleen jossa halutaan tarkastella yhteistyö mahdollisuuksia. (Lisätä yhteistyötä).


Olemme todenneet Venäjän lupaavan monia asioita, mutta on myöskin nopeasti rikkomassa sopimuksia. Israelin ei pidä luottaa missään vaiheessa Venäjän puheisiin. Jos tilanne Iranissa puhkeaa iskuihin, Venäjä on Iranin tukena. Sopimuksilla pyritään pelaamaan aikaa, minun skenaario on tilanteesta. Venäjä haluaa ensin päättää Ukrainan sodan loppuun ja sitten keskittyä muihin ’’ongelmallisiin’’ valtioihin.


Venäjä aseistaa Irania, ja on samalla välittäjänä Israeliin tapahtuvista iskuissa joita terroristi järjestöt tekevät. Israelin rauhan neuvottelu aikeet Ukrainan ja Venäjän välillä tuntuu mahdottomalta. Israel on myös ilmoittanut olevansa tyytymätön Venäjän ja Iranin  sotilaallisiin suhteisiin.


Iran on siirtänyt Venäjälle uusia drooneja oman lentoyhtiönsä kautta sekä salakuljettamalla laivoilla. Droonit pystyvät kuljettamaan pommeja ja palaamaan tukikohtaan takaisin. Venäjän ja Iranin yhteistyö toimii. Droonit valmistettiin Isfahanin keskuksessa johon n. Kuukausi sitten tehtiin drooni hyökkäys.


Tilanne on kiristynyt Israelin ja Iranin välillä viimeisen puolen vuoden aikana ja jatkaa kiristymistään.


Kuluvan viikon aikana Oman sekä Marokko ovat avanneet ilmatilansa Israelin lentoliikenteelle. Saudi-Arabia on mukana lentoliikenteen avaamisessa. Maat sijaitsevat strategisesti Iranin lähettyvillä.


Netanyahu on ilmoittanut valmistautumisen iskuihin Iranin ydinlaitoksiin. Kirjoituksessa sanotaan Iranin olevan roistovaltio jonka ei tule saada ydinasetta käyttöönsä.


Iran katsotaan suureksi uhaksi Israelissa. Venäjän ja Iranin suhde tuo tilanteeseen omat mausteensa. Tämä antaa hyvän kuvan siitä miksi Israel ei ole luovuttanut aseapua Ukrainaan. Tilanne on Israelin ja Iranin välillä hyytävän kylmä.KariX


https://www.haaretz.com/israel-news/2023-02-19/ty-article/.premium/israelis-transfer-money-abroad-at-an-unprecedented-rate/00000186-6953-d22b-ad9e-7f73fa5f0000

https://www.thenationalnews.com/mena/2023/02/19/netanyahu-accuses-iran-of-carrying-out-drone-attack-on-israeli-owned-ship/

https://english.aawsat.com/home/article/4164416/israel-‘all-possible-means-table’-prevent-iran-getting-nuclear-weapon

https://www.timesofisrael.com/south-africa-governing-party-hails-ouster-of-israeli-envoy-from-african-union-summit/

https://syrianobserver.com/news/81733/avoiding-russian-israeli-clash-messages-to-iran.html

https://www.newsweek.com/russia-ukraine-iran-israel-iron-dome-threat-korotchenko-1779701?piano_t=1

https://www.ynetnews.com/article/sjwxg286j

https://www.washingtonexaminer.com/policy/defense-national-security/netanyahu-russia-iran

https://www.washingtonexaminer.com/policy/defense-national-security/netanyahu-russia-iran

https://www.fdd.org/analysis/2023/02/23/oman-joins-saudi-arabia-in-opening-airspace-to-israel/

https://www.middleeastmonitor.com/20230223-netanyahu-preparing-for-attack-on-irans-nuclear-facilities/

Luulitko julkaisujen olevan tasapuolisia

Lehtimafia

23.2.2023

Kuva Pixnio.  Sensuroituja lehtiä 


MTV3 video klipeissä pyöri syksyn ja talven aikana Sanna Marinista otettuja koosteita. muutamia mainitakseni, Laulu rakkaudelle, Pitääkö olla huolissaan, Yökylässä Maria Veitola, sekä Suomi-Venäjä ottelu. Useita toisto kertoja josta Marin sai ilmaista mainosta silloin kun kansanedustaja ehdokkaat olivat jonkinlaisessa julkaisukiellossa. 


Lehtien kirjoituksiin ei päässyt tavallinen ehdokas, syitä löytyi. Kirjoituksien määrää liian suuri, tai juttu oli laitettu päätoimittajan pöydälle odottamaan parempia aikoja.


Päätoimittajan rooli, tasa-arvon ja tasapuolisuuden nimissä on julkaista kaikkien kirjoituksia. Miksi niin ei tehdä, tähän vaikuttaa toimittajien ja päätoimittajan oma puoluekanta. Lehdissä on havaittu SDP, Keskustan, Vasemmiston, Vihreiden julkaisuja jotka sopivat julkaisijoiden aatemaailmaan.


Miten muut lehdet HS, Ilta-sanomat, Iltalehti. Kaikki julkaisut joita olen laittanut kyseisille lehdille, nostetaan päätoimittajan pöydälle. Ei julkaisuun.


Puolueiden päähahmot ovat lehtien suosikkeja. Usein puoluejohtaja pääsee otsikoihin. Lehdet estävät järjestelmällisesti uusien ehdokkaiden pääsyn lehtien kautta julkisuuteen.


Uusia kasvoja ei hyväksytä. Lehtitaloilla on omat suosikkinsa joista pidetään kiinni. Olen pettynyt lehtien toimintaan, uskottavuus kärsii. Jokainen tietää mihin Suomen tilanne on johtanut, velan kasvuun, turvattomuuteen, konkursseihin. Jos media tarkoitus on jatkaa nykyisen katastrofi hallituksen tiellä, ei tulevaisuus näytä hyvältä..


Kaikesta huolimatta lehtitalojen yhdistymisen kautta tilanne on johtanut journalismin yksilöitymiseen. Lehtitaloista on kasvanut monopoleja jotka päättävät mitä tietoa jaetaan.


Sama pätee myös TV julkaisuihin, Marinista on annettu kuva joka kantaa vaalien yli. Negatiivista lausuntoa ei kanavilta kuulu.

Mielenkiintoista oli lukea Ilta-sanomia 18.2.2023 julkaisussa oli satelliitti kuvia rajamme lähettyviltä. Alakurtin varuskunta näytti tyhjältä?. Uskon kuitenkin siellä olevan toimintaa suuremmassa mittakaavassa. Tätä asiaa tukee myös Pekka Toverin lausunto jossa puhutaan Venäjän vahvistavan joukkojaan itärajan tuntumassa. Naton laajentamisen pelossa ei tyhjiä kasarmeja ole. Iltalehdessä kerrottiin Venäjän uhkan nousseen Ruotsin tuntumassa, onko Suomi eri asemassa lintukodossaan vai pitääkö lehdistö meidät pimennossa. 


Olemme saaneet lehtimafian joka aivopesee Venäjän mallin mukaisesti äänestäjiä, hallinnon säilyttämiseksi ja tiedon panttaamiseksi.KariXhttps://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f

Osa julkaisusta perustuu kirjoittajan omakohtaisiin kokemuksiin sekä mielipiteeseen.

Horjuttavatko lakot Suomen huoltovarmuutta.

25.2.2023

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) johtaja Ilkka Oksala pitää Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakkoa vastuuttomana (STT:n tiedote 14.2). AKT:n alaisessa sopimuksissa työskentelevät myös ahtaajat satamissa. Lisäksi meneillään on kuorma-autoalan lakko, säiliö- ja öljytuotealan lakko sekä terminaalialan lakko. Lakko uhkaa laajentua erilaisten tukilakkojen myötä niin linja-auto- kuin rautatieliikenteeseen. Hintalappu suhteutettuna ulkomaankauppaan on 280 miljoonaa euroa päivässä. Viennistä ja tuonnista, 90 % kuljetaan satamien kautta. Tulevia päivittäisiä kustannuksia on vaikea arvioida, mutta lakon pitkittyessä vaikutukset siirtyvät yrityksille rasitteeksi, sillä ne tulevat menettämään asiakkaitaan.

Huoltovarmuuskeskus twiittasi lakkoon liittyen ”Suomi on varautunut hyvin kriittisten asioiden osalta. Lisäksi poikkeuksista mm. lääke- ja eläinrehukuljetuksissa on pystytty sopimaan.”


Minusta HVK:n mantra ei välttämättä ole totta, sillä yrityksillä ei ole enää varaa pitää suuria varastoja, joissa on kiinni yrityksen pääomaa. Viime aikoina on kuljettu kriisistä toiseen, ja silloin kaikkien niin varastot, voimavarat kuin yritysten toimintakate ovat pienentyneet. Jos lakon aikana muutamme kulutustottumuksiamme, siitä kärsii taas yrittäjät. Ehkä voimme ottaa tämän ”mietona kokemuksena” siitä, millaista päivittäinen elämä Ukrainassa on. Tosin siellä puuttuu kaikkea ja vaarana on mennä henkikin.

Valtion tehtävä on pitää varmuusvarastoja väestön toimeentulolle, elinkeinoelämän ja maanpuolustusta tukevalle toiminnalle välttämättömistä raaka-aineista ja tuotteista. Kansalaisia on rauhoiteltu, ettei elintarvikkeista tule olemaan pula. HVK:n mukaan kriisitilanteissa yhteiskunta toimii ja elämä jatkuu mahdollisimman häiriöttä.

Suomen talousarvioesityksessä vuodelle 2023 mainitaan, että “Suomen ruokajärjestelmä perustuu kotimaiselle maataloustuotannolle, jonka merkitys on entisestään korostunut koronakriisin yhteydessä. Käytetyistä elintarvikkeista 80 % on kotimaisia, mutta niiden tuottamiseen tarvitaan monia tuontipanoksia (mm. täydennysvalkuaista, öljyä, lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita, koneita ja laitteita sekä niiden varaosia)”.


Omavaraisuus putoaa nopeasti, jos maataloudessa tehtävää työtä ja arvostusta ei nosteta. Sitä ei tee nykyhallituksen suunnitelmat uusista ruokasuosituksista ja kosteikkoviljelyyn kehottamisella. Alkutuotantoa on vaikeutettu, ja maatalousyrittäjiä on joutunut lopettamaan työnsä.

Osa polttoaineen jakelijoista on onnistunut täyttämään ennalta tankkauspisteitten säiliöitä, mutta ongelmia tulee AKT:n lakosta, mitä pohjoisemmaksi hiihtolomalla aiotaan autolla mennä.

Juuri ennen AKT:n lakkojen alkamista uutisoitiin Jätekukon yhden urakoitsijan, Jätehuolto Laine Oy:n hakeutumisesta konkurssiin, jouduttuaan kohonneiden polttoainekustannusten ja korona-ajan aiheuttamien ongelmien takia maksuvaikeuksiin (IS 10.2).
 

Toivon valtakunnan sovittelijan onnistuvan työriidan sovittelussa, sillä neuvottelutulos on vain parin prosentin sisällä ensimmäisten neuvottelujen jälkeen. Noin pienillä marginaaleilla ei Suomen taloutta kannata kenenkään laittaa kontilleen. 


Kirjoitus perustuu kirjoittajan omakohtaiseen näkemykseen. Samalla on todettava kirjoituksen jaetun lehdistölle, julkaisua ei ole tapahtunut. Totuus kirpaisee, lehtimafia sensuroi.


Kirjoitus on julkaistu Savon Sanomissa 28.2.2023 hieman muutettuna.


KariX


 

Iran, Kiina, Venäjä. Ilmapalloilua

17.2.2023

Kuva Bixabay


Kansainvälinen turvallisuus voi saada jälleen kerran takaiskuja. Iranin johtaja Raisi vierailee 3 pv:n aikana Kiinassa. Kiinan ja Iranin on tarkoitus allekirjoittaa ’’yhteistyö asiakirjat’’.


Vierailun tarkoituksena on laajentaa kaupallista yhteistyötä.


Yhteistyö Kiinan ja Iranin kanssa voi tarkoittaa myös aseiden tuontia Iraniin tai Israelin vastaisille terroristijärjestöille. Kiinan ei pitäisi osallistua mihinkään Iranin kanssa.

 

Huolestuttavaa on myös vakoiluilmapallojen lähettäminen Yhdysvaltain ilmatilaan. Kiina on ilmoittanut niiden olevan säähavaintopalloja joka kuitenkaan ei varmaan pidä paikkaansa. Kiinan rooli alkaa vahvistumaan lännen vastaisena.

Samanaikaisesti Yhdysvallat ja Iran jatkavat ydin neuvotteluja.


Iran syyttää Israelin palkkasotureiden olleen drone iskun takana, Ishavanin laitoksiin. Samalla Iran syyttää Yhdysvaltoja sekä Israelia aseiden salakujetuksista mielnosoituksien aikana.


Syyrian maanjäristyksen varjolla pelätään aseiden salakuljetuksien lisääntyvän Iraniin. Avustus saattueiden mukana voidaan siirtää aseita Iranista HIzbollahille.


On rikollista käyttää avustuskujetuksia terrorismin tarkoituksiin.

Israel on hyväksynyt esityksen perustaa siviilihätävalmiutta koskevan ministeriön. Ministeriön tointaan kuuluu mm. Maanjäristykset, mutta myös turvallisuus. Jatkuvien jännitteiden kasvu Israelin alueella nostavat turvallisuus tasoa korkeammalle.

Hizbollahin ja muiden terroristi järjestöjen jatkuvat provokaatiot sekä Iranin uhka pakottavat toimimaan. Iran on julkaissut uuden ohjuksen johon oli kirjoitettu ’’kuolema Israelille’’.


Olen usein ihmetellyt miten Israel jaksaa jatkuvien terroristi iskujen torjumista sekä epävakaata turvallisuus tilannetta. Iran on selkeä uhka joka tulisi nopeasti laittaa kuriin. Tilanne ei tule parantumaan lähivuosien aikana.


Tähän liittyy myös erikoinen piirre. Lehdistön ja tv lähetyksissä puututaan Israelin vastaiskuihin herkästi, mutta ei juurikaan alkusyyhyn miksi isku tehtiin. Propakandakoneisto näyttää pelaavan meidän hienossa median maailmassa.


KariX


https://www.timesofisrael.com/iranian-president-to-visit-china-in-coming-days-state-media/

https://www.timesofisrael.com/iran-says-it-arrested-mercenaries-for-israel-behind-isfahan-drone-attack/ 

https://www.jpost.com/international/article-731308

https://www.foxnews.com/world/iran-may-use-syria-earthquake-smuggle-arms-the-guise-aid-report

https://www.foxnews.com/world/iran-shows-off-new-deadly-missile-death-israel-written

https://www.stuff.co.nz/world/us-canada/300805292/us-says-two-downed-objects-believed-to-be-balloons

Koraanin poltto.

Vankilaan tai karkoitus

12.2.2023

Kuva Bixabay  Pyhä Koraani

Koraanin polttaja, Tanskalainen Rasmus Paludan. Mitä ajatuksia koraanin poltto tuo?. Itse näen asian olevan vakava, kunnioitan uskontojen historiaa ja pidän Koraania samalla tavalla kuin Raamattua historiallisena teoksena. Raamatusta ja Koraanista on moni vuosisatojen aikana ammentanut elämän ohjeita.


Suomessa monen puolueen arvot perustuvat kristillisiin arvoihin.


Koraani on joutunut politiikan välikappaleeksi, Koraanin polttajan ei kuuluisi olla vapaana. Sanoisin syyksi valtionhallinnon päätöksien vastainen teko sekä terrorismin tukeminen. Tekoa voidaan verrata myös tasa-arvoisuuden vastaiseksi sekä uskonvapauden vastaiseksi.


Karkotus kohdemaahan tulisi myös olla mahdollinen jos teon vaikutus kohdistuu toiseen maahan ja hallintoon. 

Mikä on ajanut äärioikeistolaisen Paludanin tekoonsa.


Äärioikeistolaisuus on rinnastettavissa kommunismiin. Molemmissa aatteissa haetaan yksinvaltiutta ja valtaa, jossa demokratiaa ei ole.


Olen kirjoittanut aikaisemminkin kommunismista sekä äärioikeistosta, aatteista löytyy samankaltaisuuksia paljon.

Epäilen vahvasti teon tilatun Venäjän puolelta, Venäjä on maa, joka asiasta hyötyy. Loogisesti ajatellen teko sopii hyvin Venäjän päämääriin. Samalla saadaan arabimaat nousemaan vastustamaan maata jossa teko on tehty. Ruotsilla ja Suomella on meneillään Nato jäseneksi pääseminen. Teko sai Turkin miettimään Ruotsin mahdollisuutta päästä Nato jäsenmaaksi.


Venäjän toiminta ja puuttuminen valtioiden poliittiseen päätöksentekoon on mahdollista. Samalla on todettava Ruotsin joutuneen voimakkaan informaatio myrskyn kohteeksi, mielenosoituksia käytetään äärioikeistolaisen aatteen eteenpäin viemiseksi. Pahinta on, ettei tavallinen kansalainen ymmärrä mihin kaikki voi johtaa.


Turvallisuus Suomessa, Ruotsissa ja Euroopassa on tärkein asia.


Suomessa  Koraanin polttoa on suunniteltu. Poliisin tehtävä on lopettaa toiminta välittömästi. Teon tarkoitus on estää Nato jäsen prosessin eteneminen. Turkin ja Islamilaisten maiden tulisi nyt miettiä ketä syytetään asiasta. Mielestäni Venäjä on taustalla.


Ruotsin kohdalla tilanne on vaikea, hybridi hyökkäyksien vaara on suuri. Mielenosoituksien ja väkivallan kasvu lisääntyy. Islamilaisten ääriliikkeiden toiminta Ruotsissa luo suuret haasteet turvallisuudelle.


Viimeisen tiedon mukaan Ruotsi on kieltänyt Koraanin polton virallisesti.KariX


https://www.dailysabah.com/politics/swedish-police-deny-permission-for-latest-quran-burning-request/news

https://www.logically.ai/articles/was-the-quran-burning-in-stockholm-a-russian-intelligence-operation


Kuva Bixabay                                    8.2.2023

Hallituksemme luottamus.

Nato, unelmako?


Oikeudellisesti eduskunnan on mahdollista käsitellä hallituksen esitys ennen kaikkien jäsenvaltioiden hyväksyntää. Eduskunnan käsiteltyä hallituksen esityksen tasavallan presidentti päättää Suomen liittymisestä Natoon.

Suomen pitää myös itse ratifioida Natoon liittyminen. Eri valiokunnat ovat antaneet lausuntonsa jo Joulukuun 2022 aikana. Suomen oma ratifiointi on tehtävä ennen vaalikautta 2023. Ratifiointi ei saa mennä seuraavan hallituksen ja eduskunnan päätettäväksi.

Ajatelkaa kuvaa jonka annamme valtioille jotka ovat ratifioineet Nato hakemuksen. Itse emme osaa viedä asiaa maaliin nopeasti. Emme ole yhtään sen parempia kuin Turkki tai Unkari.

Herää myös kysymys, ovatko hallituspuolueet SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto ajamassa Suomea Venäjän syliin. Ei yllättäisi, vasemmisto ja sosialistinen aate pohjautuu Venäjän ajattelutapaan. 

Naton vastaista kantaa kun ajatellaan, hallituspuolueet ilmoittivat kenen kanssa eivät halua istua tulevassa hallituksessa. Ennen vaaleja kannanotto tuntuu lapselliselta. Tarkoituksena on säilyttää päätäntävalta pienessä piirissä. Naton ratifiointi on iso asia josta ei haluta tehdä päätöstä. 

Kaikki muut puolueet voivat hoitaa asiat paremmin. Mitä olemme saaneet, velkaa, turvattomuutta. RKP:tä kiristää Ahvenanmaan rooli, Naton tullessa hyväksytyksi. Sanoisin Naton olevan katkeraa kalkkia juotavaksi nykyiselle ja toivottavasti viimeiselle vasemmistohallitukselle.

Nato ja sen tuoma turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, päätökset ovat tehtävä nopeasti. Hiekkalaatikko leikkeihin ei ole nyt aikaa.


KariX


https://valtioneuvosto.fi/-/suomen-liittymista-natoon-koskeva-hallituksen-esitys-eduskunnalle

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Nato-jäsenhakemus 

Kun oma taito ei riitä

5.2.2023

Neuvonantajien kaartiin lisää väkeä.

Kuva Pixabay

Sanna Marin haluaa hallita Suomen puolustuksellisia asioita. Joitakin asioita mihin ei pidä sotkeutua. Tämä on juuri sitä, tuoda politiikka mukaan turvallisuuteen.


Suomen hallinnossa on ulkoministeriö sekä puolustusministeriö. Heidän tehtävänä on käsitellä turvallisuuden näkökohtia.


Lausunnot mitä pääministerimme on antanut maailmalle eivät tue Suomen eikä Euroopan turvallisuutta.


Mikä siis ajaa esittämään mahdotonta asiaa, vallanhalu, jossa halutaan oma kantansa olevan se paras kanta. Ministeriöt tutkivat ja selvittävät ilman politiikkaa monia Suomea koskevia turvallisuus kysymyksiä.


Näihin kysymyksiin ei Pääministerillä ole vuosiin mahdollisuutta vastata tai nähdä globaalisesti maailmantilannetta. Ammattilaiset osaa, niihin on tukeuduttava, ulkoministeriö ja puolustusministeriö. Vai onko sukset ristissä kyseisten organisaatioiden kanssa?.

Neuvonantajille kylmä suihku niskaan, ei lisää avustajia tai hierarkiaa.


Presidentin kuuluisi antaa kokonaisuuden huomioonottaen isommat valtuudet puolustusministeriön käyttöön. 


Politiikkaa on sotkettu ennenkin puolustukseen, määrärahoja pienennettiin, 2017-2018 puolustusmenot olivat 1.22% bkt:sta, nousua on tapahtunut, 1.96% bkt:sta. Maaraja, arvaamattoman Venäjän kanssa on otettava huomioon ja menoja pitäisi nostaa 3.0%:in bkt:sta.

 

Valtioneuvoston kanslia on valmistellut neuvonantaja asiaa. Miksi?.


Hukkaan heitettyä aikaa jossa ministeriöt on ohitettu. Avoimuus on unohdettu ja alettu tekemään turvallisuudesta politiikkaa. Nato hakemuksen ollessa voimassa, tämäkään asia ei tule edistämään jäseneksi pääsemistä. Kuva joka annetaan ulkomaille on aloittelijamaista leikkimistä. On myös mahdollista, ettei pääministeri halua edes Natoa kumppaniksi. SDP leiristä löytyy Heinäluoma joka puolustaa kiihkeästi Venäjää.

 

Sosialistisissa puolueissa tämä Venäjää puoltavat lausunnot ja teot ovat normaaleita.

Onko meidän turvallisuus uhkaan idästä, lisättävä myös Marin ja SDP.

Päämisteri pysyköön lestissään.
KariXhttps://www.defmin.fi/ministerio/toiminta_ja_talous/puolustusmenot#e3c4d6d5

https://www.sss.fi/2023/02/paaministeri-marin-uuden-turvallisuusneuvonantajan-nimittaminen-voi-lykkaantya/

Laitoksien turvallisuus

1.2.2023

Työtä turvallisuuden varjolla

Kuva Pixabay   Entä jos järjestelmä kaatuu totaalisesti?

Kaupungeissa ja kunnissa toimii erilaisissa työtehtävissä useita Suomalaisia sekä kaksoiskansalaisia. Työtä tarjotaan ja onnekas pääsee siitä hyötymään.


Kunnissa ja kaupungeissa on vesi- ja sähköhuollon parissa työskentelevä henkilökunta. Eläkeiän tullessa täyteen, henkilöstö vaihtuu. Voi olla myös muita syitä vaihtuvuuteen.


Ajatellaan kunnan palveluksessa olevaa sähkömiestä. Hän tuntee infran erittäin hyvin. Sähkön katkeamisen johdosta, apu on saatavilla nopeasti.

Vesilaitoksessa, on omat ammattimiehensä. Verkosto tiedetään, kaaviot ja kartat ovat hyvin selvillä. Vian tullessa sen paikallistaminen on helppoa.

Sairaaloissa on myös ohjauskeskuksia, varavoimalaitteita. Kaaviot ja toiminnot on argumentoitu jotta pystytään reagoimaan tilanteen niin edellyttäessä.


Tähän asti on kaikki mennyt hyvin.


Yritykset ottavat töihin paljon henkilöitä, usein määräaikaisuus on houkutteleva vaihtoehto palkkaamiseen. Uskon palkkaamisen olevan usein sormien läpi katsottu asia.


Kriittisen infran parissa työskentelevät ihmiset tulee käydä läpi turvaluokitus.


Olemme tilanteessa jossa pitää ottaa myös huomioon asukkaiden, sairaaloiden, sähkön ja veden saanti ja jatkuva toiminta.

Joukossa voi olla henkilöitä jotka ovat valmiit sabotoimaan järjestelmien toimivuutta. Sähköisiin tietoihin pääseminen on myös tarkasteltava asia. Vesiverkot, puhdistamot, putket, asemat ovat ensisijaisia kohteita kriisin sattuessa. Sähkön jakelu on aivan yhtä tärkeä. Tiedot jotka ovat asentajilla ja johtohenkilöillä ovat äärimmäisen tärkeitä.


Tiedon jakaminen toiselle osapuolelle pitää estää. Valittaessa työntekijöitä yrityksiin jotka toimivat infran parissa. on oltava tarkkana. Myös alihankinta palveluita käytettäessä tulee olla turvaluokitus tarkastettu.

Tämä ei ole yksistään meidän ongelma, tällä hetkellä koko Euroopan ja Baltian maiden tulisi tarkastella asioita kriittisemmin.

Olemme kuulleet esimerkiksi junaliikenteen ongelmista, joissa ihmisiä on siirretty linja-autokuljetuksilla määränpäähän. Vika on ollut aina tekninen?. Sähköjohtoja on mennyt poikki, kaapelivarkaus?.


Katkoksia on ollut viime kesän aikana useita.

Muutama päivä sitten HUS ilmoitti tietojärjestelmään kohdistuneesta hyökkäyksestä. Potilasturvallisuus kärsii, vaikka sitä vähätellään.


Sairaalat ovat tärkeimpiä kohteita.


HUS on joutunut aikaisemminkin kärsimään kyberhyökkäyksistä.

Sama on rakennusalalla, pohjapiirustukset yms. Vaarana  on kokonaisvaltaisesti tietojen menettäminen ja joutuvan väärien ihmisten käsiin.


Hyvinvointialueiden tulisi Suomessa turvautua vain tarkistettuihin palveluihin. On myös seurattava henkilöstön vaihtuvuutta ja luotettavuutta. Turvallisuus tulisi olla tärkein asia.


KariX


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/junakaaoksen-aiheuttanutta-kaapelien-katkomista-tutkitaan-varkauden-yrityksena-junaliikenne-oli-tunteja-poikki/8484820

https://www.is.fi/digitoday/art-2000008403507.html

https://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/kyberhyokkaykset-lisaantyvat-terveyden-huollossa/

26.1.2023

Kello tikittää

Kuva PxHere

Tuomiopäivän kello

Tuomiopäivän kello tikittää, aikaa jäljellä 90 s. Viisareiden siirtyessä tarkalleen klo:24.00 on tapahtunut peruuttamaton muutos.

Ukrainan sota siirsi kellon viisareita 10 s. eteenpäin.


Olemme Venäjän valloitushaaveiden johdosta lähellä katastrofaalista tuhoa. Mikäli Iran saa ydinaseensa valmiiksi, nousee uhka entisestään. Viisarit siirtyvät jälleen.


Tähän liittyvät myös ilmastonmuutos, jatkuva viruksien kehittyminen, onnettomuudet, kyber turvallisuus jopa avaruuden satelliitit ovat uhka-arvioinnissa mukana.


Uhkatekijöihin voisi lisätä Euroopan äärivasemmiston, ja äärioikeiston. Molemmilla on kannattajia Italiassa, Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Suomessa. Järjestöt levittävät oikeaksi luulemaansa sanomaa. Sanoma on usein yhteneväistä sekä Venäjää puoltavaa.


Maailman lehtien julkaisuja lukiessa huomaa myös Ukrainan ja Naton vastakkaisen retoriikan nostavan päätään.


Kuuluisiko Ukrainan nöyrtyä Venäjän uhan alla, Ei.

Koska, seuraava valloitettava maa olisi Venäjän pihdeissä hyvin nopeasti. 


Kokonaiskuvaa katsoessa nämä Venäjä mieliset maat haluavat sotilasliitto Naton ja Yhdysvallat polvilleen. Sen jälkeen uusi maailmanjärjestys tulisi voimaan.


Sotilaallinen ja poliittinen valta päätöksineen jakautuisi valloittajamaiden kesken. Tähän kuuluisi uskonnollinen yhtenäisyys, kaupankäynti joka hyödyntäisi valtaapitäviä. Olisi eliitti joka sanelee ehdot, eliittiin kuulumattomat olisivat työntekijöitä hallinnolle.


Euroopan maiden vapaus ja demokratia murentuisi. Ateistisuudesta tai monisukupuolisuuden hyväksynnästä joutuisi vähintäänkin vankilaan.


Arvoja ei enää olisi, eläisimme mustan varjon alla alistettuna.


Iran on ottanut monia ihmisiä vankeuteen, poliittisia vankeja, lehdistön edustajia, mielenosoittajia. Monet ovat tulleet teloitetuiksi. Iran nimeää usein ulkomaalaiset vakoilijoiksi, rangaistus tulee mielivaltaisesti, pelkästään vihasta länsimaista kulttuuria kohtaan.


Onko Iranin takia siirrettävä sekuntiviisaria hieman lähemmäksi klo: 24.00.


Valitettavasti viisari tulee siirtymään, ellei Irania kohtaan tule jokin voimakas vastaus jonkin valtion toimesta. Lähi-itä, Syyria, Libanon, Palestiina, Iran, Irak, Jemen, Afganistan. Kaikki maat ovat ruutitynnyreitä  joissa sytytyslanka on sytytetty jo ajat sitten.


Ainoa turva olisi, ettei kyseiset maat saisi ydinaseita haltuunsa, näille alikehittyneille maille ydinase merkitsee rintaa kohottavaa ylpeyttä jolla voidaan hallita. Nämä maat eivät kuitenkaan tule kaihtamaan aseen käyttöä, vaikka siitä seuraisi omakin tuho.


Se olisi heidän mielestään kunniakas teko.


Pahinta kaikessa on, en kuule, en puhu, en näe, menen virran mukana. Näin ajattelee ja toimii suurin osa maailman väestöstä.KariX


https://www.jpost.com/international/article-729470

https://euobserver.com/opinion/156637

https://www.ncr-iran.org/en/ncri-statements/statement-iran-resistance/urgent-call-for-immediate-action-to-save-lives-of-political-prisoners-ali-moezi-hassan-firouzi-detained-during-uprising/

Iranin ja Venäjän tappamiselle loppu

23.1.2023


Kuva Bixabay su-35

Iran ostaa Venäjältä 24 Sukhoi su-35 hävittäjää. Tämä voi olla sodan rahoittamista tai vastapalvelus droonien toimittamisesta Ukrainan vastaiseen sotaan. 


Iran on ostanut Venäjältä myös ilmapuolustusjärjestelmiä, ohjusjärjestelmiä sekä helikoptereita. Kaupan hintaa ei sanota.

Hävittäjien toimitusaika on n. 3kk.


Jokainen tietää Iranin uhan Israelia kohtaan. Iranin tuki Venäjälle on ollut Ukrainan sodassa merkittävää.

Iran pystyy lähiaikoina tekemään neljä ydinasetta, Tarpeet ovat jo lähes valmiina.


Ajatushautomot puhuvat voimakkaasti taloudellisien pakotteiden lisäämisestä Iranille. Tähän ei kuitenkaan ole pystytty, yritykset käyvät kauppaa Iranin ja kolmansien osapuolien kautta. Samalla Iranin liittolaiset tukevat toimintaa, muutamia mainitakseni Venäjä, Pohjois-korea, Kiina.


Iranin viha, Israelia kohtaan johtuu uskonnosta ja länsimaihin kohdistuvasta vihasta.

Netanyahu puhui ottavansa kovemman kannan Irania kohtaan. Yhdysvaltain ja Israelin etuihin ei kuulu antaa Iranin jatkaa terroristista käytöstä. Useita ulkomaiden edustajia on teloitettu tai vankiloissa Iranin väittäessä heidän olevan vakoilijoita.

Aika käy kuitenkin vähiin, kesäkuuhun mennessä Iranin puolustus on vahvistunut entisestään. Sotilaalliset toimet Irania vastaan vaikeutuvat.


Uhkana on tilanteen eskaloituminen, Israeliin tehtävään iskuun.

Lähi-idän alueella Iran on tukenut mm. Hamasia, Hizbollahia, sekä muita terroristi järjestöjä. Alueen rauhaa ei pystytä palauttamaan ilman voimatoimia.


Voimatoimet tulee kohdistaa Iraniin, terrorismin tukijan jäädessä pois pelistä, vaikutukset Ukrainaan ja lähi-itään vähentyvät. Iranin mielenosoittajat eivät ole tyytyväisiä maansa hallinnon toimiin. Vähintä olisi hallinnon kaataminen.

Venäjän tuki Iranille on huomattu, Venäjä esitti turvautuvansa ydinaseisiin jos häviää Ukrainan sodan. Pelote joka esitettiin kohdistuu myös maihin jotka Venäjä katsoo kuuluvan valtaansa. Saksan entinen DDR alueet, Baltian maat, Kuriilit, Suomi, yms. Samaa uhkaa voisi käyttää aina kun valloitettava maa on kyseessä. 


Venäjän ja Iranin vaikutus on minimoitava kaikkialla.


Venäjä on käyttänyt vanhempia aseita Ukrainan sodassa joitakin kuukausia. Sotateollisuus jatkaa tuotantoa Venäjällä tehostetusti. Sergei Shoigun vierailu eturintamassa antaa odottaa jotain tapahtuvaksi. Myös Valko-Venäjän puuttumista sodan kulkuun vahvistuu.

Ukraina voi joutua taistelemaan monella rintamalla samanaikaisesti. Tähän mennessä on taisteltu kaupungeista. 


Venäjä on arvaamaton, puolustusministeriön rakennuksien katoille on asennettu ilmapuolustusjärjestelmiä. Tämäkin kuvaa selkeästi uskoa sodan mahdollisesta laajentumisesta Venäjän rajojen sisälle. Todellisuudessa valmistaudutaan johonkin isompaan iskuun, jossa pyritään suojaamaan omat kohteet Venäjän sisällä.

 

Valmistelut iskua varten ovat edenneet, Venäjä ryhmittää joukkoja uudelleen. 

Euroopalla ei ole aikaa, Ukrainaa on tuettava, Saksan on luovutettava panssareita. Saksan vasemmiston ja hallinnon toiminta alkaa olla Venäjän edun mukaista.


KariX


https://eurasiantimes.com/leaving-the-west-baffled-iran-confirms-purchasing-24-russian/

https://www.newsweek.com/how-russia-arming-iran-may-game-changer-us-allies-middle-east-1774848?piano_t=1

https://www.reuters.com/world/europe/putin-ally-medvedev-warns-nuclear-war-if-russia-defeated-ukraine-2023-01-19/

https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/after-ukraine-russias-potential-military-and-nuclear-compensation-iran

https://www.armyrecognition.com/defense_news_january_2023_global_security_army_industry/russia_strengthens_the_protection_of_mod_buildings_with_pantsir_air_defense_system.html

https://euromaidanpress.com/2023/01/20/russia-is-regrouping-no-time-for-delay-austin-at-the-ramstein-8-meeting/

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11658543/Russia-preparing-major-three-pronged-attack-Belarus-east-south.html

Saksa, historiaa ja poliittiset vaikeudet

15.1.2023


Kuva Pixabay Olaf Scholtz Saksan liittokansleri

Saksa, on kaunis maa. Pohjalla on kuitenkin poliittisia erimielisyyksiä. Asiaan vaikuttavat monet asiat. Berliinin muuri 1961-1981 oli tietojen mukaan rakennettu suojelemaan DDR:n kansalaisia lännen fasismilta. 


Berliinin muurien kaaduttua, Saksa juhli kansojensa yhdistymistä, muurin kaatuminen oli myös kommunismin aatteelle voimakas takaisku.


Mitä tänään tapahtuu ja miten se vaikuttaa Saksan politiikkaan. Saksassa toimii puolue SPG (sosialistinen tasa-arvopuolue). Puolue vastustaa Saksalaisten taisteluajoneuvojen ja Patriot ohjusjärjestelmien luovuttamista Ukrainaan. Puolueen mukaan ydinsodan vaara kasvaa. Väite on tuulesta temmattu, Eurooppa ja Yhdysvallat toimittavat aseratkaisuja Ukrainaan. Puolue pelaa selkeää peliä Venäjän pussiin.


Teksti joka löytyy allaolevasta linkistä kannattaa lukea. Kokonaisuutena ei voi erottaa onko kirjoittaja Venäjän propagandisti vai Saksalainen toisinajattelija jolla DDR:n kommunistinen aate on jäänyt päälle.


Seuraava lainaus kirjoituksesta oli myös jäätävä.  

Yhdessä sisarpuolueiden kanssa Fourth Internationalissa rakennamme maailmanlaajuista sosialistista liikettä sotaa ja sen syytä, kapitalismia, vastaan.


Trotskilainen kommunistinen maailman järjestys ei ole Saksan tai Euroopan tulevaisuuden kannalta oikea suunta.

SPG jäsenet ovat jakaneet esitteitä kouluihin, tehtaisiin, asuinalueille. Keskustelut ihmisten kanssa ovat olleet tuloksellisia, tai ainakin näin väitetään.


Vaaliteemana jos käytetään Naton vastaista propakandaa sekä Ukrainan vastaisuutta on keinot todella vähissä. SPG:n tulisi miettiä mitä jos Venäjä hallitsisi Eurooppaa?. Nukkehallitsijoita, korruptiota, sananvapauden menettäminen, toisinajattelijat vankilaan, Olet todellakin työläinen, eläkkeellä joudut tekemään töitä jotta rahasi riittävät. Lopulta kiroat itsesi ja tyhmyytesi.


Asiat joita linkeistä löytyy ovat räikeitä, niissä syytetään maan demokraattisesti valittua hallintoa elitismistä. Uppoaako tämä Saksalaisiin jää nähtäväksi, itse näen poliittisen puolueen olevan Saksalle jopa turvallisuusriski. Turvallisuusriski koskee myös Euroopan maita. Tähän voidaan myös liittää äärioikeisto jonka aatteet ovat kommunistien kanssa yhteneväiset. Äärioikeuston nousu Euroopassa on vahvistunut.


Sosialistinen vasemmisto on myös pyrkinyt vaikuttamaan Olaf Scholzin hallitukseen.


Berliinin muuri kaatui, kommunismi ei. Näitä kun lukee, huomaa Saksan vaikeuden tehdä poliittisia päätöksiä. Ukrainan kohdalla puhutaan puolustus sodasta. Saksan poliitikoilla pitää olla valmius tehdä päätöksiä maan puolesta jota pommitetaan, siviilejä murhataan. Venäjän tukeminen on poliittinen itsemurha.


Ukraina taistelee Saksan ja Euroopan puolesta.


Pistäkää niitä tankkeja ja kalustoa liikkeelle Ukrainaan.

 

KariX
https://en.wikipedia.org/wiki/Fourth_International

https://www.wsws.org/en/articles/2023/01/09/sslc-j09.html

https://www.wsws.org/en/articles/2023/01/07/nzrc-j07.html

http://vasemmistofoorumi.fi/raportti-euroopan-vasemmistopuolueen-konferenssi-berliinissa/

Mä en oo sun kaa

15.1.2023Onko nuttura liian tiukalla?

Kuva:Pixabay, kuvaa hyvin hallituksen toimia ja tekemisiä

SDP ilmoitti yhdessä Vasemmistoliiton kanssa ettei ole tulevassa hallituksessa, jos eräs puolue on mukana. Tähän yhtyi myös Vihreät. 

Lapsellista ajattelua, en kirjoita mainitun puolueen puolesta, mutta ajatus jossa rajataan puolueet oman näkemyksen pohjalta ei vastaa kansan näkemystä. Äänestysintoa ei nosteta kyseisillä lausunnoilla.


Mitä tarkoittaa ’’kansanedustaja’’, nimenä kansanedustaja on menettänyt kaiken arvonsa..

Nykyään kansanedustajaa pitäisi kutsua ’’elinkeinoelämän edustajaksi’’.


Kansa on unohdettu nousevien kustannuksien takia. Valtion velka on 141.6 miljardia. Kauppataseen alijäämä on paisunut 10 miljardiin. Lainanotto tarve vuodelle 2023 on yli 8 miljardia. Korkomenot lainoille 2023 uskotaan nousevan 3 miljardiin.

Kansalainen on unohdettu, elintarvikkeiden hintojen nousu, sähkön hinta, polttoaineet. Perusasioita meille kaikille, me maksamme. Mikä pahinta emme edes murise asiasta.


Äänestämme samoja puolueita niinkuin ennenkin, uskomme tämän nelivuotiskauden olleen vain koronasta ja Ukrainasta johtuvaa menoa. Kaikki palaa ennalleen, näin ajattelee optimistinen maailman onnellisin kansa.


Velan määrää riittää maksettavaksi jälkipolville, suuri ongelma on miten velan ottaminen saadaan katkaistua. Miten vienti saataisiin nousemaan. Miten työllisyys kehittyy sekä työvoiman saanti. Nyt vanhukset pidetään työmarkkinoilla nostamalla eläkeikää vuosittain. Nuorten kohdalla työllistyminen on tehty vaikeaksi. Aikamoinen ristiriita..


’’Elinkeinoelämän edustaja’’, moniko elinkeinoelämän edustaja on lyönyt nyrkkiä pöytään istuessaan sähköyhtiön osavuosikatsauksen julkistamis kokouksessa. ’’Sähkönhintaan pitää saada selkeä katto, hinta kuluttaja ystävälliseksi’’. Ei kukaan, sähköyhtiö ilmoittaa osavuosikatsauksessa tuottaneensa voittoa, edustaja pyytää puheenvuoroa jossa ’’meillähän on nyt hyvä tilaisuus nostaa palkkioita’’. Nyt sähkön hintaan vaikuttavat toimet perustuvat helpotuksiin joita kansalainen joutuu anomaan. Siis Valtio maksaa, sinä, minä, jokainen veronmaksaja. Yhtiöiden voittoisiin tuloksiin ei puututa hintakaton myötä.


Tämä hallintoneuvostoihin ja erilaisten yhtiöiden kokouksiin osallistuminen kokouspalkkioiden toivossa pitäisi ehdottomasti kieltää. Jääviys ei toteudu enää eduskunnassa jossa päätöksiä tehdään. Kuka omia tulojaan vähentäisi joita suuryritykset jakavat.

Sama pätee elintarvike alan hintoihin, polttoaineeseen sekä moneen muuhun.

Kun yritys antaa palkkiota, edustaja tekee yhtiön mukaisia päätöksiä. Oma tulolähde on pidettävä hyvänä jos nurinaa kuuluu, niin nostetaan palkkioita.


Suomen järjestelmä on piilo korruptoitunut, SDP ja kumppanit ovat pitäneet siitä huolen. Kiivasluontoinen keskustelu vaalitenteissä osoittaa Sanna Marinin nutturan olevan tiukalla. Huulipunaa on nähty liikaa tämän vaalikauden aikana.

Vaalien alla on hyvä kysyä, haluammeko tämän jatkuvan vai onko meillä vaihtoehtoa…. 


Sinä päätät.


KariX


https://www.sijoittaja.fi/357056/suomen-valtio-maksaa-kohta-korkokuluja-3-miljardia-euroa-vuodessa/

tästä.

Iran ja viha Israelia kohtaan

13.1.2023

Kuva Istock. Mielenosoittajia

Iranin suurlähettiläs varoitti Azerbaidzania Israelin läsnäolosta. Puheessa tuli selväksi ettei Iran hyväksy Israelin hallintoa.  Varoitus koskee seurauksista taloudellisen ja kulttuurisen yhteistyön muodossa sekä läsnäolosta.

Iran antoi myös uhkauksen jos Israel pyrkii vahvistamaan suhteitaan maan lähiympäristössä se tulee sitä katumaan. Tämä todistaa vain sen miten tärkeä alue on Azerbaitzanin ja Armenian välinen alue. Maat ovat Iranin ja Venäjän välissä muodostaen selkeän tulpan maayhteydelle.


Ranskassa toimii aktivisti Massi Gamri joka on osallistunut Iranin vastaisiin mielenosoituksiin. Iranin agentit ovat uhkailleet Gamrin perheen joutuvan vankilaan.


Tämä ei ole ensimmäinen kerta Iranin vaikuttavan rajojensa ulkopuolelle.

Dayli Telegraphtin mukaan Islamilainen tasavalta käyttää moskeijoita ja poliittisia instituutioita yhdistyneessä kuningaskunnassa osana vakoilujärjestelmää toisinajattelijoita vastaan.


Kanadassa on aloitettu tutkinta useista tappouhkauksista joita epäillään tulleen Iranista.

Marraskuussa Mossad ilmoitti Britannian vakooja järjestölle Iranin suunnitelmista tehdä terrori-iskuja Lontoossa toimiville Iran Internationalin toimittajia vastaan.


Tähän mennessä 23 henkilöä on tunnistettu Iranissa joista 13 pidätetty vakoilusta. 

Ranskan mukaan IRGS voidaan nimetä terroristijärjestöksi. Iranin Islamilainen vallakumouskaarti on tappanut satoja mielenosoittajia. Vallankumouskaarti on Iranin hallinnon tukija sekä toimeenpaneva yksikkö.


Iranin toiminta alkaa laajentua, Mauritaniassa oli kokous jossa sovittiin suhteiden laajentaminen islamilaisten, arabimaiden ja Afrikan maihin tämä on pohja uudelle vaihdolle valtioiden välillä.


Ministeri kehotti hyödyntämään Iranin sivilisaation kykyä syventää islamilaisen tasavallan julkista diplomatiaa.

Ould Ghazouani puolestaan sanoi, että Länsi-Aasian ja Pohjois-Afrikan maiden poliittisten, taloudellisten ja kulttuuristen suhteiden kehittäminen on tärkeää ja strategista.


Tässä on kuitenkin kohteena jälleen Afrikan maat, Venäjä ja Kiina ovat osansa jo tehneet. Islamilainen ajattelutavan levitessä Afrikkaan alkaa ongelmat puhjeta uudelleen. Afrikan maiden tulisi ymmärtää mitä nämä maat tuovat tullessaan. Sotaa, maan rikkauksien rosvoamista, epätasa-arvoa, diktatuuria.


Ärsyttävää on huomata Iranin laittavan kirjelmiä YK turvallisuusneuvostolle Israelista. Palastiinalaisaluella tapahtuvista väärinkohtelusta sekä pyhäinhäväistyksistä. Iran itse teloittaa lähes päivittäin mielenosoittajia.


Israel on joutunut maailman lehdistössä Iranin ja Iranin tukijoiden myötä yksipuolisen informaation kohteeksi. Iran kehittää ydinasevalmiuttaan, ensimmäinen arvioitu kohde on Israel. Vuosituhansia kestänyt viha Israelia kohtaan ei osoita laantumistaan.KariX

https://news.am/eng/news/738435.html

https://www.iranintl.com/en/202301063775

https://en.mehrnews.com/news/195808/Iran-s-trade-with-Turkey-close-to-5-billion-during-11-months

https://en.isna.ir/news/1401101710912/Iran-condemns-Zionist-regime-s-unfounded-accusations-against

https://www.tehrantimes.com/news/480677/Iran-apprehends-13-persons-linked-to-Mossad

Putinin Venäjä, sodan uhreja, köyhyyttä

7.1.2023

Kuva: Pexels.com. Köyhyys on huonon hallinnon aikaansaannos.

Baltian maat ja Eurooppa on tilanteessa jossa terroristivaltio Venäjän häviö sodassa on varmistettava. Aseavun määrää on lisättävä. Jokainen tietää miten käy, jos Venäjä pääsee voitolle. Demokratian saa unohtaa, siirrytään nukkehallintoihin ja voimakkaaseen korruptioon. Tätä edeltää sota maiden välillä.


Sanna Marinia pidetään Euroopassa ja Ukrainassa arvossaan, tai ainakin lehdistö niin sanoo. Itse näen Marinin olevan vain suulas ministeri jonka teot jäävät vähäisiksi. Puheilla ei ole katetta.


Suuret Euroopan Unionin maat kuten Saksa ja Ranskan pitää tukea Ukrainaa voimakkaammin. Tuki mahdollistaisi sodan nopeamman käänteen Ukrainan eduksi. Venäjän on kuultu puhuvan täydestä mobilisaatiosta joka tarkoittaa sodan julistusta.


Venäjä ja Valko-venäjä toimivat yhdessä. Viimeisen tiedon mukaan yhteistoimintaa lisätään. Vaarana on sodan laajentuminen. Putin määräsi Ortodoksien joulun takia 36 tunnin tulitauon. Tätä hengähdys aikaa ei pidä antaa, myönnytyksiin ei ole varaa. Onneksi tähän ei Ukraina langennut. 


Sodan lopettaminen Putinin ehdoilla olisi Ukrainalle ja Euroopalle häviö jolla olisi kauaskantoisia seurauksia. Turkki, susi lampaan vaatteissa, on halukas edistämään rauhan neuvotteluja. Rauhan neuvotteluissa olisi Venäjän etu päällimmäisenä. Sotaa propakandan mukaan käydään natseja ja länsimaita vastaan.


Viro maana on realistinen, Viro varoittaa Baltian maita Venäjän seuraavasta siirrosta. Siirto eli isku johonkin Baltian maahan voi tapahtua muutaman vuoden aikana.

Syynä nähdään Putinin Venäjän järjetön propakanda, joka valmistelee kansaa ja seuraavia sukupolvia vihaamaan länttä ja Baltian maita.


Puhutaan vuosia kestävästä mielipide vaikuttamisesta, jossa viha jalostetaan sodan tarkoituksiin. Sota Ukrainassa jatkuu vielä kauan, ellei Venäjän kansa nouse itse vastarintaan. Kansan on ymmärrettävä, ettei sotimalla saa aikaan muuta kuin turvattomuutta, kauppasuhteiden menetyksiä, uhreja, köyhyyttä. 


Moniko tavallinen Venäläinen on rehellisellä työllä päässyt rikkaaksi, monenko eläkeläisen pitää tehdä lisätyötä ansaitakseen leivän pöytänsä ääreen. Ylimystöllä on rahaa, jos teet tai sanot väärin voi olla hengenlähtö lähellä. Näin toimii Putinin Venäläinen demokratia.


On turha tuudittautua Suomessakaan toiveuniin, että olemme sivustakatsojia. Iltasanomien mukaan, Venäjä on aloittanut propagandan Suomea kohtaan. Karjalaa kuulemma halutaan liitettäväksi Suomeen. 


Informaatio mitä nyt esitetään on vailla kaikkea todellisuutta. Tehköön Karjala omat ratkaisunsa, Suomi ei siihen puutu.


Suomea syytetään mm. sodan aikaisista tapahtumista. Nämäkin ovat propakandakoneiston luomaa kuvaa joka ei kohtaa todellisuutta. Tarkoituksena on omien kansalaisten mielipide muokkaaminen Suomen ja länsimaiden vastaiseksi.


Mitä tämä tuo tullessaan, on varauduttava pahimman varalle ja nostettava valmiutta.


KariX

https://www.reuters.com/world/europe/belarus-beef-up-joint-military-grouping-with-russia-2023-01-05/

https://www.pbs.org/newshour/world/russian-orthodox-church-head-calls-for-36-hour-ukraine-truce-kyiv-rebuffs-cynical-trap

https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1860456/baltics-must-prepare-for-russia-s-next-aggression-says-estonia-s-top-general

Mikä nuoria kiinnostaa

7.1.2023


Luin suomi24 sivuilta palstaa, mikä nuoria kiinnostaa. Me vanhemmat pidämme nuoria ilmeisen aliarvostettuina. Monella nuorella on selkeä halu lukea maailman tapahtumista ja elää sen mukaisesti.


Me vanhemmat emme niinkään biletä, mutta olemme tehneet sitä nuorempana ihan riittävästi. Nykynuori on tiedoiltaan meidän nuoruuteemme verrattaessa valveutuneempi, sosiaalisempi, rohkeampi.


Tähän voidaan lisätä koulun merkitys ja tavoitteiden asettaminen elämisen jatkumiseen tulevaisuudessa.

Itse koen koulujärjestelmän laahaavan hieman perässä. Missä ovat oppiaineet jotka mahdollistavat nuoren olevan tiedon ja osaamisen huipulla 10-15 vuoden kuluttua.


Tarvitaan myös realistista asennetta sekä ajattelutapaa, mitä tehdään Suomessa 15 vuoden kuluttua.

Suomi tarvitsee osaajia monella saralla, tietomäärän jatkuva lisääntyminen. Tieteen ja kehityksen eteenpäin meneminen. Olen monesti miettinyt, miksi meillä ei ole tulevaisuuskoulua.

 

Tulevaisuuskoulussa voisi hakea tietoa ja pyrkiä hyödyntämään kehitystä Suomen tarpeiden mukaisesti.

Peruskoulun ymmärrän, silloin opitaan lukemaan ja kirjoittamaan. Sen jälkeen rimaa voisi nostaa korkeammalle. Politiikan tuntemusta, miten maailman järjestöt toimivat, mitä tarvitaan elämisen jatkumoon.


Monelle nuorelle opiskelu on tehty pakkopullaksi. Yksilön tarpeet unohdetaan, halu menestyä alkaa jo nuorena, olemmeko me vanhemmat kehityksen esteenä. Miten kannustamme nuorta eteenpäin kohti haasteita olevaan tulevaisuuteen.


Nuoren on koettava nuoruuden erheet, eikä kannustaminen saa unohtua. Bilettäminen ja hengailu kuuluu asiaan. 

Ammatillinen koulutus, hieno asia jos koulusta pääsisi suoraan töihin. Kaikki on kuitenkin toisin. Koulutuksen jälkeen ei työpaikkaa löydy. Nuori on yksin ongelmiensa kanssa.

 

Elämme maassa jossa vielä vallitsee jäänteet 70 luvun ammattiyhdistys ja kommunisminen aatemaailma. Silloin työläisperheestä kasvoi vain työläisiä, kasvun ja aatemaailman kehitykselle ei annettu juurikaan mahdollisuuksia.


Keskustelupalstalla huomasin myös erään huomion, joukossa oli nuori jota kiinnosti maailmanpolitiikka, sekä yhteiskunnalliset asiat. Letkaa selatessani huomasin muiden ihmettelevän asiaa sekä kommentoineet kirjoitusta jopa alentavasti.

Jokaisella on mielipidevapaus jota on arvostettava. Ne jotka arvostelevat osoittavat usein tietämättömyytensä asioista.


KariX

Kaivosvaraukset, Kolilla

22.12.2022

Mineral Exploration Network

Kaivosvaraukset

 

Vuodesta 2013 yhtiö on tehnyt 29 varaushakemusta eri alueista Suomessa.Yhtiö teki kevään 2022 Kolin alueelle varaushakemuksen, josta Tukes antoi myöntävän päätöksen. 28 muuta hakemusta on myös hyväksytty. Kolin päätös VA2022:0011, luvasta on annettu päätös 20.4.2022 valitusaika päättynyt 27.5.2022.

Tukesin sivuilta löytyy yhtiön nimellä varaushakemukset.


Varauspäätöksessä mainitaan, kulta, kupari, nikkeli, pd metalleja ei juurikaan kullan lisäksi löydy kaivostoimintaa riittävästi. Jää siis nikkeli, sekä uraani Terrafame kaivaa Sotkamossa nikkeliä kannattavuuden rajoissa. Mikä jää hakemuksessa mainitsematta on hopea, hopeaa alueelta varmaan löytyy, sekä pieniä määriä jalo- ja korukiviä. Kartoittamisen taustalla täytyy olla uraaniesiintymät.

Yhtiön tilinpäätökset ovat olleet laskevia. Vuoden 2021  tilinpäätös oli reilusti negatiivinen.


Yhtiön puheenjohtaja on Mikhaylov-Kiselevskiy Alexandr. Hän toimii myös 2017 perustetun Southern Ostropothnia Mineralsin johtajana. Southern näyttäisi tuottavan tappiota. Yhtiö sijaitsee edelleen Joensuussa. Yhtiö käyttää myös Kaleva gold nimeä, yhtiö teki Kainuuseen louhoksen, lupaa louhoksen tekemiseen ei ollut. Hs kirjoitti asiasta. Alueelta kuultiin räjähdyksiä, kaivantojen syvyydet n. 2 metriä. Aika epämääräinen tapa ottaa malminäytteitä. Alueelta otettavat näytteet voisi ottaa ilman räjäytyksiä, räjäyttäminen on luvan varaista toimintaa.


Sähköposti on nimellä www.kareliagold.com yhtiötä johdetaan Venäjältä. Kotisivut 

https://2020.minexrussia.com/en/exhibitors/mineral-exploration-network-finland-2/


Yhtiön mineraalietsintä tuntuu peittelyltä. Alueiden varaus on vähintään keinottelua. Aluevaraukset myydään tarvittaessa eteenpäin. 

Toinen ja pahempi ajatus on, haetaan Suomen maaperästä tietoa joka tarvittaessa jaetaan Moskovaan. Maaperämme mineraalit ovat geopoliittisen asemamme suhteen pidettävä salaisina. Tiedon jakaminen Moskovaan on tiedustelutietoa johon olisi pitänyt puuttua jo 2013 lähtien. Olisi syytä tutkia Gtk ja Tukes, miksi alunperin on annettu luvat varauksiin.


Myös varauksien sijoittuminen itä- rajan tuntumaan antaa aihetta huoleen.

Yhtiö tekee myös yhteistyötä Venäjän Polymetal kaivosyhtiön kanssa. Pietarissa toimiva ICT Group on kytköksissä toimintoihin. 

Voimme kytköksien kautta puhua suuryhtiöistä jotka toimivat Venäjällä.

Suleiman Abusaidovits Karimov  omisti Polymetal yhtiöstä n. 75% . Suleiman luetaan oligarkkeihin. Oligarkeille on yhteistä, suhteet Putiniin.


Suleiman kuuluu pakotteiden alaiseksi, tämä ei haittaa Tukesia. 

Samalla olisi syytä tutkia virkamies menettelyä, miten tämä on edes mahdollista.KariX


Mineral Exploration NetworkMining reservationsSince 2013, the company has made 29 booking applications from different regions in Finland.The company submitted a booking application for the spring 2022 Koli area, for which Tukes gave an affirmative decision. 28 other applications have also been approved. Kol's decision VA2022:0011, a decision on the permit was issued on 20 April 2022, the appeal period ended on 27 May 2022.Reservation applications can be found under the company's name on the Tukes website.In the reservation decision, it is mentioned that gold, copper, nickel, pd metals, apart from gold, there is not enough mining activity. That leaves nickel, as well as uranium. Terrafame digs nickel in Sotkamo within the limits of profitability. What is not mentioned in the application is silver, silver can probably be found in the area, as well as small amounts of precious and jewelry stones. The mapping must be based on uranium deposits.The company's financial statements have been declining. The 2021 financial statements were significantly negative.The company's chairman is Mikhaylov-Kiselevskiy Alexandr. He is also the director of Southern Ostropothnia Minerals, founded in 2017. Southern would seem to produce a loss. The company is still located in Joensuu. The company also uses the name Kaleva gold, the company built a quarry in Kainuuse, there was no permit for the quarry. Hs wrote about it. Explosions were heard from the area, the trenches were approx. 2 meters deep. A rather vague way of taking ore samples. The samples taken from the area could be taken without blasting, blasting is an activity subject to a permit.The email address is www.kareliagold.com, the company is managed from Russia. Homepagehttps://2020.minexrussia.com/en/exhibitors/mineral-exploration-network-finland-2/

The company's mineral exploration feels like a cover-up. Reservation of areas is at least speculation. Area reservations are sold forward if necessary.The second and worse idea is to search for information on Finnish soil which, if necessary, will be shared with Moscow. The minerals in our soil must be kept secret due to our geopolitical position. Sharing information to Moscow is intelligence information that should have been addressed since 2013. It should be investigated by Gtk and Tukes, why permits for reservations have been given in the first place.The placement of reservations near the eastern border also gives cause for concern.The company also cooperates with the Russian mining company Polymetal. St. Petersburg-based ICT Group is connected to the operations.Through connections, we can talk about large companies that operate in Russia.Suleiman Abusaidovits Karimov owned approx. 75% of the company Polymetal. Suleiman is counted among the oligarchs. Oligarchs have one thing in common, relations with Putin.Suleiman is subject to sanctions, this does not bother Tukes.At the same time, it would be necessary to investigate the official's procedure, how this is even possible.


KariX (Merry Cristmas)

https://2020.minexrussia.com/en/exhibitors/mineral-exploration-network-finland-2/

https://tukes.fi/paatokset-ja-kuulutukset/varauspaatokset?p_p_id=fi_yja_tukes_searchcontainer_SearchContainerPortlet_INSTANCE_ZnTnipUhHXfb&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&_fi_yja_tukes_searchcontainer_SearchContainerPortlet_INSTANCE_ZnTnipUhHXfb_javax.portlet.action=search&_fi_yja_tukes_searchcontainer_SearchContainerPortlet_INSTANCE_ZnTnipUhHXfb_orderByCol=pvm&_fi_yja_tukes_searchcontainer_SearchContainerPortlet_INSTANCE_ZnTnipUhHXfb_orderByType=desc&_fi_yja_tukes_searchcontainer_SearchContainerPortlet_INSTANCE_ZnTnipUhHXfb_delta=20&p_auth=1S8YcsF7

https://www.adressit.com/pelastetaan_kolin_maisemat_ja_vedet_kaivoksen_uhalta

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Polymetal_International

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/254480-uusimmat-venajan-vastaiset-talouspakotteet-ovat-tuottaneet-jo-hyvaa-tulosta/

https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/southern-ostrobothnia-minerals-oy/28614979/yleiskuva

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005369997.html

Hyvää joulua

20.12.2022

Hyvä lukijani


Kiitos, tästä vuodesta. Vuosi on ollut työntäyteinen, raskaiden asioiden merkeissä.

Maailmantilanne on hyvin epävakaa, eikä siihen näytä tulevan helpotusta.


Uskon, kuitenkin parempaan huomiseen.

Toivon, kaikille rauhaa. Maailmassa on diktaattoreita, ilman heitä olisi kaikilla parempi olla.

Rakkaus, pitäkää lähimmäisistä huolta, muistakaa edesmenneitä. Antakaa apua ihonväristä, kielestä tai kulttuurien eroista huolimatta, silloin kun sitä tarvitaan.


Toivotan kaikille lukijoilleni hyvää joulua ja uuttavuotta.


KariX


My dear reader


Thanks for this year. The year has been full of work, marked by heavy things.

The world situation is very unstable, and there doesn't seem to be any relief.


I believe, however, in a better tomorrow.

I wish everyone peace. There are dictators in the world, everyone would be better off without them.

Love, take care of your loved ones, remember the departed. Give help, regardless of skin color, language or cultural differences, when it is needed.


I wish all my readers a Merry Christmas and a Happy New Year.


KariX


Hyvää joulua

Merry cristmas

Glædelig jul

Frohe Weihnachten

Joyeux noël

메리 크리스마스 (South Korea)

Linksmų Kalėdų

Priecīgus Ziemassvētkus

щасливого Різдва (Ukraina)

Häid jõule 

Selamat Hari Natal (Singapore)


Siruja, kryptovaluuttaa, salakuljetusta.

18.12.2022

Aseiden salakuljetukset


Tiedämme Iranin toimittavan aseita Venäjälle.

Elektroniikkaa jota käytetään ohjuksissa viedään edelleen Venäjälle.


Laivaliikenteen valvontaa pitäisi tehostaa kansainvälisillä merialueilla. Päätöksiä pitää tehdä jotta tarkastukset lastin osalta voidaan tehdä aluksille kansainvälisillä vesillä.


Lentorahti kuljetuksista on annettava selkeä rahtiluettelo joka on tarkistettava lähtömaassa ja valvottava välilaskujen osalta lastin pysyvän samana.


Kaikki maat jotka auttavat Venäjää ja sen sotaa olisi, laitettava voimakkaiden pakotteiden alle.


Aseteollisuus takoo omistajille ja sijoittajille isoja tuloa. Aseteollisuus ruokkii Venäjän sotaa, Venäjää ja Ukrainaa. Voittojen kerääminen ei saa olla tärkein asia.


Drooneissa joita Venäjä käyttää on Yhdysvaltalaista tekniikkaa, joka on hyvinkin yllättävää. Pakotteet eivät siis toimi odotetulla tavalla, asetehtaat ja siruvalmistajat yms. Kierrättävät kaupat kolmansien maiden kautta. Kiina, Hongkong. kts. linkki.


Suomen ja muiden Euroopan maiden tulisi ottaa tiukka kanta ulkomaisiin maanomistuksiin sekä vientiin. Elektroniikan vienti voi olla sallittua, mutta on selvitettävä sen lopullinen kohde. Jos on pienikin mahdollisuus tuotteiden päätymisestä Venäjän sotilaskäyttöön on toiminta lopetettava heti. 


Pakotteiden kiertämiseen käytetään myös onnistuneesti Kryptovaluuttaa. Venäjällä on myös oma kryptovaluuttansa. Venäjä ei toistaiseksi ole rajoittanut toimintaa. Kryptovaluuttaan liittyy omat riskinsä, kauppaa voi tehdä myös joissakin paikoissa anonyyminä. Kryptovaluuttaan voidaan liittää myös rahanpesu, Venäjän sodan tukeminen. Pohjois-Korean hakkerit varastivat 350 000 000 :n miljoonan edestä Kryptovaluuttaa viime vuoden aikana. Kryptovaluutan valvontaa pitää parantaa ja poistaa Venäjän ja liittolaisten kaupankäynti. On myös huomattu sirukaupoissa alla olevan artikkelin mukaisesti syntyperäisten Venäläisten tukevan toimintaa Yhdysvalloissa. Ongelma on maailman laajuinen, Kryptohanat olisi laitettava tarkkaan valvontaan.


Miksi Venäjä ei saa voittaa sotaa.


Putinin toivomat Tsaarin aikaiset rajat ei saa toteutua. Tämä merkitsisi Euroopalle ja monelle muulle kumppanille tilannetta jossa Venäjä pääsee sanelemaan omat ehtonsa. Tätä tuskin kukaan haluaa.


Jos Ukraina voittaa sodan tarkoittaa se monien Venäjän vallan alaisen maan luopuvan diktaattorimaisesta hallinnosta. Esimerkkinä Valko-Venäjä, uskon sisäisen valtarakenteen kaatuvan ja maan ottavan länsimaisen demokratian käyttöönsä.


Venäjällä monet federaation alueen maista ajautuisivat hakemaan itsenäisyyttä ja irtautumaan Venäjästä. Venäjä hajoaisi palasiin.


Kokonaisuutena Venäjä on menettänyt kasvonsa länsimaiden silmissä. Luottamusta maan hallintoon ei tulla rakentamaan vuosi kymmeniin. Venäjä on hakenut liittolaisia monesta maasta, Intia, Iran, Kiina, Pohjois-Korea, Brasilia, Kuuba, muutamia mainitakseni. 


Venäjä tietää eristäytymisen riskin, joten liittolaisten merkitys on suuri. Pakotteiden kohdistaminen myös liittolaisiin sekä kaupallisiin kuljetuksiin saa aina vastakkaisen reaktion. Pitäisi herättää kysymys ’’onko liittolaisuudessa Venäjän kanssa mitään järkeä’’.


Voidaan puhua maailman laajuisesta sodasta kulissien takana, taistellaan liittolaisista. Lisätään uhkakuvia eri merialueilla. Esim. Japanin Kuriilien saaret. Taiwan, Iran haluaa Hormuzin salmen saaria joiden kautta voisi hallita laivaliikennettä paremmin. Venäjä käy sotaa Ukrainassa ja Syyriassa ja on asettanut uhan alle mm. Puolan, Latvian, Viron, Liettuan, Suomen, Ruotsin.


Jos Ukraina kaatuu, tarkoittaa se vain seuraavan maan saavan saman kohtalon. Mikään ei tulisi estämään diktaattorin pyrkimyksiä. Vuosia kestänyt aivopesu ja disinformaatio on vaikuttanut Venäjän kansalaisiin, onneksi kaikki eivät ole kuitenkaan samaa mieltä Putinin kanssa. 


Venäläiset sotilaat jotka taistelevat Ukrainassa ovat aivopesun uhreja, ihmisiä jotka eivät arvosta vapautta ja demokratiaa. Vaikeaahan se on jos sitä ei ole koskaan kokenut.


Yhdysvallat ja liittolaiset


Vastapainona voidaan pitää Yhdysvaltoja ja Natoa. Miksi Eurooppa ei rakenna paremmin ja tehokkaammin omia kaupallisia rakenteita muiden Eu:n ulkopuolisiin maihin. Yhdysvallat tekee työtä voimakkaasti parantaakseen mahdollisuuksiaan kaupallisella rintamalla. Kaupallisuus tarkoittaa myös maiden sitouttamista demokratiaan, hyvinvointiin, koulutukseen.


Eu:n maiden tulisi lisätä voimakkaasti ulkopolitiikkaa ja yhteistyötä Unionin ulkopuolisten maiden kanssa. Mitä enenmän, sitä vähemmän Venäjä voi vaikuttaa asioiden kulkuun. Politiikan vaikutusvaltaa voi jakaa, samalla Venäjän poliittiset vaikutteet pienenevät.

Näihin voi kuulua koulutuksen kehittäminen, oppilasvaihto, tekniikan jakaminen. Asioita ja mahdollisuuksia on paljon, näistä myös maat voivat hyötyä.


Kaikkien sotaa vastustavien maiden tulee tehdä kaikkensa Ukrainan selviämisen eteen. On tehostettava viennin valvontaa, rahaliikennettä, pakotteita on lisättävä.
KariX


https://www.sabcnews.com/sabcnews/the-global-supply-trail-that-leads-to-russias-killer-drones/

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kryptovaluuttaa-kaytetaan-venajan-pakotteiden-kiertamiseen-ja-ukrainan-auttamiseen-asiantuntija-kertoo-miten/8424338#gs.kqp2n5

https://tekniikanmaailma.fi/anonyymia-kaupankayntia-rahanpesua-moskovassa/

https://www.hs.fi/talous/art-2000008541955.html


Putinin kaverit

15.12.2022

Putinin liittolaiset


Venäjän öljykauppa 14 kertaistui Intiaan. Kiinaan öljynvienti tuplaantui.

Kiina, Intia, Italia, Turkki, Bulgaria ovat nostaneet raakaöljyn tuontia Venäjältä.


Venäjän ja Intian suhteet ovat parantuneet, sen johdosta Venäjä luottaa Intiaan ja ehdottaa Intiaa Yk:n turvallisuusneuvostoon pysyväisjäseneksi. Venäjä on pysyväisjäsen ja hakeekin tukea toimilleen Intian kautta jos Intia valitaan turvallisuusneuvostoon.


Brasilia joka on myös Venäjä myönteinen on laittanut hakemukset vetämään. Ei tarvitse miettiä kovinkaan pitkään jos kaikki toteutuu, mikä on YK:n turvallisuusneuvoston rooli jatkossa. 


Verinen öljyraha jolla rahoitetaan Ukrainan sotaa tuntuu kotiutuvan Venäjälle. Intia on ydinasevaltio joka modernisoi kalustoaan. Venäjä on toimittamassa Intiaan mm. S-400 ohjuspuolustusjärjestelmän.


Kun puhutaan aseiden viennistä, modernisoinnista on otettava huomioon myös jäävätkö aseet Intialle vai jatkavatko ne matkaa Venäjälle Ukrainan vastaiseen sotaan.


Iran toimittaa aseita Venäjälle, drooneja, ohjuksia. Laivoissa on automaattinen tunnistusjärjestelmä AIS. AIS järjestelmä on poistettu käytöstä useiden laivauksien aikana Venäjälle. 


Iranissa hirttäjäiset jatkuvat, mielenosoittajia tapetaan, ’’Jumalan vihollinen’’ termin mukaisesti.

Mahsa Aminin tapon jälkeen on Iranissa kuollut 488 mielenosoittajaa ja yli 18 000 on pidätetty.


Maan hallinto ei ansaitse myötätuntoa. Iranilainen ajatusmalli kohdistuu kaikkialle sivistyneisiin maihin.


Saudi-Arabian ulkoministeri kertoi huolensa, Iranin ydinaseen kehittäminen pakottaa maat nostamaan turvallisuutta. Iran on maa jolla on hyvät suhteet Venäjään. Ihmetyttää, miten Iranin hallinto voi toimia yhteistyössä Venäjän pakanallisen johdon kanssa.


Eu maat lisäävät Iraniin kohdistuvia pakotteita, johtuen aseviennistä Venäjälle sekä mielenosoittajien teloituksista.


Iran pitää yhdessä Venäjän kanssa Air Show tapahtuman, tapahtumassa neuvotellaan yhteistyöstä satelliittien valmistuksesta sekä satelliittitiedon käsittelystä. Avaruusyhteistyön kehittäminen ja suunnittelu kuuluu tapahtumaan sekä sopimuksien allekirjoittamiset. 


Venäjän jatkuvat toimet rakenteiden horjuttamiseksi jatkuvat. Ukraina on osa kokonaisuutta.


Palataan hieman Valko-Venäjän tilanteeseen. Valko-Venäjä jatkaa sotaharjoituksia Ukrainan rajan läheisyydessä. Tarkoitus on taisteluvalmiuden lisääminen. Harjoituksesta ei ole pitkä matka rajan ylittämiseen ja uuden rintaman aloittamiseen. Valko-Venäjä nimesi uuden ulkoministerin sekä ilmavoimien päällikön, ulkoministeri kuoli jokin aikaa sitten epämääräisissä olosuhteissa.


Ukraina valmistautuu mahdolliseen hyökkäykseen Valko-Venäjän puolelta. Joukkoja ja kalustoa siirretään kohti Ukrainan rajaa.


Myös Liettuassa on liikehdintä huomioitu, Liettua jatkaa hätätilaa. Tiedotteessa seuraava ilmoitus

"Hätätila on asetettu Venäjän ja Valko-Venäjän joukkojen ennennäkemättömän lisääntymisen vuoksi, kun ne toteuttavat sotilaallista hyökkäystä naapurimaata Ukrainaa vastaan ja ovat luoneet humanitaarisen pakolaiskriisin”


Valko-Venäjän liittyminen sotaan asettaa Lukashenkan tilanteeseen joka sodan jälkeen tulee johtamaan Valko-Venäjällä vallankaappauksen. Toistaiseksi, sodan laajeneminen tuntuu todennäköiseltä.


KariXhttps://www.vifindia.org/2022/december/12/indo-russian-relations-in-the-changing-geopolitical-environment

https://www.aei.org/op-eds/iranian-arms-deliveries-signal-bad-news-for-russia/

https://www.asianews.it/news-en/Iran-executes-a-second-pro-Mahsa-Amini-protester,-'quarrels'-with-China-57301.html

https://english.aawsat.com/home/article/4037866/saudi-fm-nuclear-iran-will-force-regional-countries-ensure-their-security 

https://en.mehrnews.com/news/194849/Enemy-to-be-defeated-through-reliance-on-people-s-might

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-12-12/eu-nations-back-more-iran-sanctions-over-military-aid-to-russia?leadSource=uverify wall

https://en.mehrnews.com/news/194845/Iran-Airshow-to-kick-off-Tuesday-with-Russia-participation

https://www.reuters.com/world/europe/belarus-puts-southern-military-unit-alert-large-scale-readiness-exercise-2022-12-13/

https://www.aljazeera.com/news/2022/12/13/belarus-fills-top-posts-inspects-troops-combat-readiness

https://us.cnn.com/videos/world/2022/12/13/ukrainian-soldiers-prepare-amid-russia-belarus-military-drills-ebof-dnt-vpx.cnn

https://www.thedailybeast.com/russian-ally-belarus-sends-troops-toward-ukraine-border-in-menacing-war-drill

Putinin Valko-Venäjä

11.12.2022

Putinin Valko-Venäjä


Sergei Shoigu vieraili Valko-Venäjällä, Lehdistössä ei kerrottu vierailun syistä.


Valko-Venäjä piti 1.12 .2022 kokouksen turvallisuusjoukkojen kanssa jossa keskusteltiin lisätoimista Valko-Venäjän puolustamiseksi ja turvaamiseksi.


Venäläisiä kenraaleja on lennätetty Minskiin neuvotteluihin.


Valko-Venäjän ja Venäjän kokoukset turvallisuudesta ja puolustamisesta ovat turhia, jos Valko-Venäläiset eivät osallistu sotatoimiin Ukrainassa.


Venäjä valmistelee tulevaa iskua yhdessä Valko-venäjän kanssa. Tähän voi liittyä myös likaisen pommin käyttö Ukrainan maaperällä.


Valko-Venäjän osallisuus sotaan on pidetty pienenä, nyt tilanne on kärjistynyt. 

Lukashenkan joukot voivat osallistua avoimesti Ukrainan vastaiseen sotaan tai uskotaan sodan laajenevan Ukrainan naapurimaihin.


Valko-Venäjä harjoittelee taktisia sotaharjoituksia Venäläisten sotilaiden kanssa. Ukrainan rajalle on sijoitettu joukkoja valmiuteen. On mahdollista Valko-Venäjä avaavan uuden taistelu alueen Ukrainan maaperälle. Rajalle sijoitetut joukot kertovat karua kieltä mitä voi tapahtua. Sota alkoi Venäläisten ryhmittymisellä Ukrainan rajalle.


Venäjän Diktaattori on maailman lehdistössä uhannut ydinaseilla maita, jotka iskevät Venäjälle ydinasein. Venäläisten mukaan Ukraina on osa Venäjää. Uho jota nyt esitetään kertoo jonkin brutaalin iskun olevan tulossa. Tekoa puolustellaan kieroutuneilla tavoilla, mahdollisesta iskusta syytetään Ukrainaa tai Yhdysvaltoja.


Lisää puheita, diktaattori Putin puhui myös ennalta ehkäisevästä ydiniskusta oman turvallisuuden takaamiseksi. Tässä asetettiin Yhdysvallat vastapuoleksi joka nyt esiintyy Naton ohella turvallisuus uhkana Venäjälle.


Putinin sortohallituksen sapelien kalistelu, kiristää entisestään Natin ja Yhdysvaltojen suhteita. Samalla Ukrainasta on tullut poliittinen kohde jonka sisällä toteutetaan sotilaallisia toimia. Kohde on lopulta Yhdysvallat, Natomaat, Eurooppa.


Sodan laajenemisen riskiarvio on kasvanut entisestään, Natomaiden tulisi olla varuillaan. Jens Stoltenberg ilmoitti myös huolensa sodan leviämiseksi Naton ja Venäjän väliseksi.


Putin asettaa erilaisia punaisia linjoja joita ei saisi ylittää, tähän kuuluu pitkänkantaman ohjukset. Nyt näyttää siltä, että Ukrainalla on mahdollisuus saada ohjuksia. Samalla Ukraina saa mahdollisuuden iskeä syvälle Venäjän sotilaallisiin kohteisiin. On myös väärin jos Putin asettelee punaisia linjoja ja samalla pommittaa Ukrainan sähköverkkoa ja siviilikohteita.


Venäjän puheet on luettava rivien välistä, usein puheet ovat käänteisiä. Puheilla ja uholla peitellään tulevia tapahtumia ja valmistaudutaan syyttämään Ukrainaa tai Natoa tilanteen eskaloitumisesta. Usein propaganda puheet aloitetaan jo aikaisemmin, iskun jälkeen on helpompi syyttää vastapuolta disinformaation kautta.


Venäjällä on pamahdellut viime viikkojen aikana, iskut sitovat turvallisuusjoukkoja sotillaallisiin kohteisiin. Samalla ilmatorjunta yksiköitä siirretään kohteiden tueksi. Ukraina on iskuillaan saanut painopistettä siirrettyä hieman Venäjän puolelle. Ukrainalla ei ole punaisia linjoja.


KariXhttps://www.pravda.com.ua/eng/news/2022/12/1/7378782/

https://www.independent.ie/world-news/europe/russia-may-be-pushing-belarus-to-open-a-new-front-in-war-on-ukraine-42204162.html

https://eng.belta.by/society/view/closer-belarus-russia-integration-seen-as-adequate-response-to-wests-pressure-155235-2022/

https://english.alarabiya.net/News/world/2022/12/08/Russian-troops-join-tactical-drills-in-Belarus

https://www.livemint.com/

https://www.hindustantimes.com/world-news/russiaukraine-war-vladimir-putin-s-jibe-at-us-on-pre-emptive-nuclear-strike-we-re-thinking-101670641036048.html

https://www.upi.com/Top_News/World-News/2022/12/09/5881670645626/

https://www.independent.ie/world-news/europe/ukraine-war-could-spread-into-conflict-between-nato-and-russia-warns-military-alliance-chief-jens-stoltenberg-42210835.html

https://news.am/eng/news/734468.html

https://www.watoday.com.au/world/europe/russia-drones-smash-power-network-in-odesa-leaving-1-5-million-without-electricity-20221211-p5c5f4.html

6.12.2022

Millä aatteella Suomi-Venäjä-Seura elää?

Kirjoitus on jatkoa Suomalaisesta Oligarkkijärjestelmästä.

Aikaisemmat kirjoitukset:

-Suomalainen Oligarkkijärjestelmä

-Korruptiota, virkoja hyväveli tapaan

-Vaikuttaako kommunismi edelleen Suomen politiikkaan ja päätöksiin.

Millä aatteella Suomi-Venäjä-Seura elää?


Keskustan ja SDP:n kansanedustajia on istunut seuran hallinnossa, ja he ovat nauttineet palkkioistaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on jakanut toiminta-avustuksia vuosina 2015-2021 seuralle yli 9.8 miljoonaa euroa. Talouslehti uutisoi kesäkuussa 2022, että Suomi-Venäjä-seura on kerryttänyt miljoonaomaisuutensa veronmaksajien tuella.

Suomi-Venäjä-Seura ilmoittaa olevansa poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Seuran mukaan sen keskeisimmät toimintaperiaatteet ovat edistää Venäjän ja suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta, tarjota tietoa ja mahdollisuuksia tutustua Venäjän monimuotoiseen kulttuurin, arkeen ja yhteiskuntaan sekä edistää venäjän kielen opiskelua, suvaitsevaisuutta, vuoropuhelua, monikansallisuutta ja kanssakäymistä rajan yli (IS 25.6.2022).


Katri Kulmunin jälkeen SVS:n puheenjohtajana on toiminut 26.9.2020 alkaen kansanedustaja Petri Honkonen (keskustan varapuheenjohtaja), joka luopui seuran puheenjohtajuudesta 5.4.2022 tultuaan valituksi kulttuuriministeriksi. Olin varma Ukrainan sodan lopettavan seuran toiminnan, mutta toiminta jatkuu edelleen. Honkosen seuraajaksi valittiin SVS:n ylimääräisessä kokouksessa 31.5.2022 keskustalainen, Haapaveden kaupungin valtuuston ja -hallituksen jäsen, Diana Seppä, joka jatkaa SVS:ssä keskustalaisten puheenjohtajien perinnettä. Melko pian seura joutui raportoimaan uuden myönnetyn 800 000 avustuksen käyttöperiaatteistaan OKM:lle.


Tämä on erittäin hyvä esimerkki poliittisesta rahanjaosta. Poliitikot myöntävät edustamalleen seuralle rahallista tukea ministeriöstä käsin. Olisi mielenkiintoista saada käsiin valtion tilintarkastajien raportti, mihin varoja oikein käytetään.

Siitä olen tyytyväinen, että Suomi-Venäjä-Seura pani viranomaisyhteydet poikki Venäjälle heti hyökkäyksen alettua ja on vaatinut Venäjän johtoa lopettamaan sotatoimet Ukrainassa. Tämän seurauksena Venäjän ulkoministeriö ilmoitti lopettavansa kaiken yhteistyön SVS-seuran kanssa. Olen sen verran seurannut Venäjän valtion toimia, etten suostu ensimmäisenä uskomaan kaikkea, mitä Venäjän valtion johdosta maailmalle ilmoitetaan.

Suomi-Venäjä-seura on aiemmin tehnyt vaikuttavaa kulttuurimatkailu-, kotoutumis- ja hanketyötä. Osasto ei ole ainoastaan tehnyt tutuksi venäläistä kulttuuria, vaan on myös vienyt suomalaista kulttuuria Venäjälle. Uusi puheenjohtaja Seppä ilmoittaa, että seuran on nyt panostettava Suomessa asuvien venäläisten ja venäjänkielisten kanssa tehtävään ystävyys-, kulttuuri- ja kotouttamistoimintaan.

Venäjän aloitettua osittainen liikekannallepano, Suomeen on virrannut lisää venäläisiä. Mutta kuka voi sanoa, millä tarkoitusperällä he ovat tulleet maahamme?


Rahan saaminen edellyttää aina vastapalveluksia. Käyttääkö seura varojaan mahdollisesti poliittisten tarkoitusperien mukaisesti ja keskustan aatteiden edistämiseen?  Sijoituksien myötä seuran varat ovat kasvaneet, ja varallisuuden kasvaessa minua ihmetyttää avustuksien pysyminen samansuuruisena. Onko miljoonaomaisuuden omistavaa seuraa tuettava verovaroin?

Suomi-Venäjä seura on minusta osa ”suomalaista oligarkkijärjestelmää”. Tällä tarkoitan tätä avokätistä avustusrahojen myöntämistä. Oligarkki muodostuu valtiollisesta elimestä, jota johdetaan puoluepoliittisilla tarkoitusperillä. Ei ole populistista sanoa, että tältä suunnalta tulee myös virtaamaan ääniä keskustalle.


KariX

Ukrainan sota,     raukkamaista

siviilien       tappamista

1.12.2022


Venäjän mobilisaation seurauksena, Venäjä on vahvistanut hallitsemiaan alueita Ukrainassa. Sota ei ole loppumassa eikä Venäjän ohjukset vähenemässä, tästä kirjoitin jo aikaisemmin.


Putinin joukkojen vetäytyminen oli vain huoltokatkos jossa kerättiin joukot uudelleen ryhmityksiin. Ohjuksien käyttö on lisääntynyt, voidaan puhua jopa massiivisista iskuista.


1.12.2022 oli Ukrainassa koko maata koskeva ilmahälytystila.


Bakhmutissa Venäläiset ohjukset olivat osuneet lasten päiväkotiin sekä siviilien asuinalueelle. Zaporizhzhian alueella ohjus osui kaasuputkeen, mikä vaikuttaa olennaisesti alueen infrastruktuuriin. Nikopolissa on vaurioitunut siviilien kerrostaloja sekä sähköverkko.

Mikä on huomioitava, Lavrov haukkui Natoa torstaina pitämässään puheessa. Natoa pidetään Venäjällä kaiken pahan alkuna. Tämän käsitteen taakse Venäjä luikertelee puolustellessaan Ukrainan iskuja.


Venäjän tiedottaja Maria Zaharova on ilmoittanut lausunnoissaan Suomen joutuvan kärsimään jos Nato jäsenyys tulee ajankohtaiseksi. Näitä varoituksia on jaeltu vuoden ajan. Viimeinen varoitus tuli Arktisen alueen neuvostolle, jos Suomi ja Ruotsi liittyy Natoon, on Venäjä ainoa Naton ulkopuolinen jäsen neuvostossa. Tämän takia Venäjä on yrittänyt vetää Kiinaa mukaan Arktisen alueen hallintaan. Alue on tärkeä sotilaallisesti, se mahdollistaa sotilaallisen uhan Yhdysvaltoja ja Eurooppaa vastaan.


Ulkomisteri Haavisto on selvittänyt Turun Venäjän konsulaatin laukkauttamista. Zaharova uhkasi, Venäjän nopealla vastauksella. Nyt tilanne on hieman muuttunut. Zaharova on ollut hieman rauhallisempi. Venäjän tekoja edeltävä hiljaisuus enteilee aina jotain muuta. Unkarin antanee puoltavan päätöksen Suomen ja Ruotsin Nato jäsenyydestä helmikuun alussa. On mahdollista Venäjän toimet Suomea kohtaan kovenevan. 

Hybridihyökkäyksen vaara on olemassa, pakolaisaallot, terrori iskut kriittiseen infraan, yms.


Mikäli ohjushyökkäys jatkuu massiivisena Ukrainassa, joudumme todistamaan kansanmurhaa.


Milloin, ohjus iskee Ukrainan ydinvoimalaan tai ydinvoimaloihin. Tämä alkaa olla yhä enemmän mahdollinen tilanne. Iskusta tulisi kärsimään Eurooppa ja Suomi mukaanlukien.


Tällä hetkellä on turha enää vaipua unelmiin, ’’me olemme kaukana Ukrainasta eikä meille voi sattua mitään’’.  Meidän on varauduttava pahimpaan.


Valko-Venäjän rooli on erikoinen. Ministeri on kuollut, vaikka miehessä ei ollut tietojen mukaan mitään sairauksia. Kuolemaan johtaneet syyt voivat olla pelkästään Venäjä vastaisuus. Valko-Venäjän osallistuminen Ukrainan vastaiseen sotaan on mahdollinen, vaikka lehdistö ei näe siitä vielä merkkejä. Sotaan voi osallistua Venäjän puolelle vielä muitakin maita. Pohjois-Korea on ilmoittanut sotilaidensa auttavan ’’rakennusprojekteissa’’, eikä voida poissulkea Iranin apua Venäjälle.


Venäjä aseistaa Valko-Venäjää voimakkaasti, Venäjä lähetti 15 Tor-M2 Sam:n ilmatorjuntajärjestelmää. Valmisteluja on käyty, tuskin Valko-Venäjä jää sivustakatsojaksi.


Sodan laajenemiselle on siis kaikki edellytykset.

 

Suomen ja Viron kohdalla on syytä nostaa valmiustasoa kriittisen infran ja turvallisuuden säilyttämiseksi.

Miksi otin Viron mukaan kirjoitukseen. Se selviää nyt. 28.11.2022 NB8 kokouksessa, Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu otti kantaa seuraavasti. Euroopan maiden tulisi kaksinkertaistaa puolustusmenonsa. Puolustusmenojen nosto on järkevää kansan turvaamista. Viro suunnittelee nostavansa puolustusmenonsa 3% BKT:sta. Tilanteen edellyttämällä tavalla Suomen tulisi nostaa puolustusmenoja 3-4% BKT:sta. Syy on pelkästään jo n.1300km yhteistä rajaa Venäjän kanssa.


Putin on asettanut punaisia viivoja jatkuvasti puheissaan, Eurooppa ja Nato ovat olleet kuuntelupuolella toistaiseksi. Tilanteen eskaloituminen voi tulla kyseeseen.


Venäjän uhka on nyt todellinen, varautuminen pahimpaan on viisautta.


KariX


https://www.19fortyfive.com/2022/12/putin-the-butcher-russian-missiles-hit-a-kindergarden-in-ukraine/

https://en.defence-ua.com/news/ukraines_intelligence_sees_no_evidences_of_powerful_strike_grouping_being_created_in_belarus-5009.html

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009240191.html

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009237732.html

https://euromaidanpress.com/2022/12/01/russian-indiscriminate-shelling-hits-apartment-building-in-nikopol/

https://www.reuters.com/world/europe/estonia-says-european-nations-should-double-defence-expenditure-2022-11-28/?rpc=401&

https://rmx.news/poland/death-of-belarus-foreign-minister-was-actually-a-russian-assassination-ukrainian-and-us-sources-claim/

https://bulgarianmilitary.com/2022/11/28/russia-sent-15-tor-m2-sams-and-engineering-equipment-to-belarus/

Energia-aseella Eurooppaan

28.11.2022

Energia-ase


Venäjän pommitukset Ukrainaan vaikuttavat myös Eurooppaan.


Ajatushautomon mukaan Putinin energia-ase tappaa talven aikana 147 000 ihmistä Euroopassa.

Leudon talven koittaessa voidaan päästä 79 000, ankara talvi 185 000 uhria.


Venäjä toimitti 40-50% maakaasusta Eurooppaan, hintojen nousu vaikuttaa voimakkaasti kuolonuhrien määrään.


Italia kärsii energia-aseen käytöstä eniten, Myös Virossa ja Suomessa tapahtuu ylimääräisiä kuolemia.


Ukrainan tietolähteiden mukaan Venäjä aloittaa uuden salaisen mobilisaation kokonaismääräksi on arvioitu 550 000 sotilasta. Arvio on 21 syyskuuta lähtien.


Sodan loppumiselle ei ole annettu takarajaa, monet uskovat sodan leviävän myös muihin maihin.


Ukrainassa tikittää pommi joka odottaa laukaisua. Ydinvoima, johon iskuja on kohdistettu voi olla Euroopalle asia jota ei sivuuteta. Laskeuman johdosta kuolleiden määrät nousevat, syöpään sairastuu yhä useampi henkilö. Ydinvoiman sulkeminen taas vähentää Ukrainan mahdollisuuksia selvitä talvesta.


Venäjä kiihdyttää ase tuotantoaan, Putin on painottanut venäjän yrityksiä, tehostamaan tuotantoa sekä laadun parantamista. Sota ei tule loppumaan, ukaasi kielii kuitenkin ammusten vähenemisestä..


Onko ammusten väheneminen vain osa totuudesta. 2014 lähtien on ammuksia valmistettu Venäjällä. Sota ei ollut sattumaa, sitä valmisteltiin vuosia. Vanhasta kalustosta halutaan eroon, vaikka niiden käyttöarvo on kyseenalainen. 


Kun sota alkoi, oli Venäjällä suunnitelma myös Kuriilien saarten osalle. Jos tähän vielä lisätään Baltian maat jotka ovat uhan alla, niin en usko ohjusten loppuvan. Saamme kärsiä terroristeja tukevasta maasta vielä pitkään.


Muita tapahtumia: Venäjä ilmoitti lopettavan sijaisäiti palvelun. Tiedottaja siteerasi toiminnan olevan lapsikauppaa. Kaikki tiedämme lapsien olevan tervetulleita perheisiin, kaikki eivät voi saada lapsia. Venäjältä palvelu sijaissynnyttäjien kautta on ollut laillista.


Venäjän toimet tämänkin osalta näyttää olevan Hitleriltä tuttua rodunjalostusta. Hyväksytään vain alkuperäinen kansalainen, rodun ja muihin kansallisuuksiin perustuvia yhdistelmiä ei hyväksytä. Tähän liittyy myös muun sukupuolisten tai seksuaaliseen suuntaukseen liittyvät uhat.


Putinin denatsifiointi, pitäisi alkaa Venäjältä.


Ihmisoikeudet Venäjällä. Amnesty International julkaisi. 102-sivuisen Venäjä-raportinsa. Denial of Justice 29.10.2002. Linkkinä löytyy pdf tiedosto joka kannattaa ladata ja lukea.KariX


https://www.nzherald.co.nz/world/putins-energy-weapon-will-kill-more-in-europe-this-winter-than-have-died-in-ukraine-war/HCUDFPESAVGW3IY4BPO5CRI5NQ/

https://www.pravda.com.ua/eng/news/2022/11/27/7378151/

https://www.news18.com/news/explainers/enormous-ticking-time-bombs-what-ukraine-power-shutdowns-mean-for-nations-nuclear-plants-explained-6480745.html

https://www.saba.ye/en/news3212780.htm

https://journal.fi/idantutkimus/article/download/83154/42276/

https://meduza.io/news/2022/11/27/genshtab-vsu-v-rossii-gotovyat-novuyu-volnu-skrytoy-mobilizatsii-s-10-dekabrya

Suomalainen oligarkkijärjestelmä

26.11.2022

Suomalainen oligarkki järjestelmäVenäjän oligarkki järjestelmä syntyi 1990 luvilla Neuvostoliiton hajottua.

Oligarkki nimitys juontuu superrikkaista.

Kaikille näille on tyypillistä raha, sekä valta.


Vallan ja rahan yhdistelmä, sekä oligarkkien määrä jossa jäsenet ajavat yhteistä etua, voidaan kutsua oligarkki järjestelmäksi.


Raharikkaat voivat vaikuttaa poliittisesti maan talouteen sekä moniin muihin asioihin.

Politiikassa raha ratkaisee, joten oikeat henkilöt valitaan vaikuttamaan politiikkaan joka tukee oligarkki järjestelmän vaurastumista.


Ruotsin mukaan Suomessa toimii myös oligarkki järjestelmä. Tämä on perua Venäläisestä oppikirjasta sekä Venäjän suhteista.Muistamme hyvin Hartwall areenan sotkun. Tavoitteena on, ettei kansassa ole kuin kaksi yhteiskuntaluokkaa superrikkaat ja köyhälistö.


Suomen poliittinen järjestelmä antaa mahdollisuuden entisille ja nykyisille kansanedustajille lisätä  varallisuutta ja liittyä järjestelmään, yhdessä entisten raharikkaiden kanssa.


Eduskunnassa nautitaan kansanedustaja palkkaa ja valtion myöntämiä etuisuuksia. Etuisuuksiin kuuluu juna- taksi- ja lentomatkat, kilometrikorvaukset yms. Lomaa kansanedustajalle kertyy vuodessa 4,5 kuukautta. Tämän ajan voi bilettää ja pitää hauskaa. 


Kansanedustajan astuessa virkaansa, alkavat useat hallituksien ja järjestöjen edustaja paikat täyttyä. Kansanedustajan palkka on 6614 euroa kuukaudessa. Vuodessa kertyy rahaa vajaat 80 000 euroa. Kansanedustaja saa palkkaa oli istunnoissa tai ei. Kansanedustajan palkkaa nostetaan ajoittain. Toimikunta joka on poliitikoista riippumaton, esittää toiveensa jonka eduskunta tottakai hyväksyy.


Tämä ei riitä, erilaisia yrityselämän hallituspaikkoja, puheenjohtajan tehtäviä, kunnallisia virkatehtäviä, ja niistä koituvat tulot nostavat ansiotasoa. Lisäansiota vuosittain yhdestä edustuspaikasta voi saada 5000 euroa lisää. Edustajapaikkoja voi olla useita.


Kokonaisansio voi nousta jopa 250 000 euroon vuoden aikana. Oligarkki järjestelmässä mukana pitkään olleet saavat kansaedustaja eläkettä.


Tavallinen kansalainen voi vain uneksia rahavirroista jotka menevät näiden edustajien taskuun, eikä niistä juurikaan puhuta. Tavallinen kansalainen on kuitenkin lystin maksaja.


Rahaan voidaan yhdistää valta. Miten voi olla kansanedustaja ja ajaa kansan asioita jos sielu on myyty yrityksille. Suuressa rahanhimossa haalitut edustaja paikat lisäävät rahaa, valtaa ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.


Kuinka usein olemme kuulleet hallituspaikan saaneelta edustajalta pyynnön hyvän osavuosi katsauksen jälkeen, ’’nythän voimme nostaa palkkioita’’.


Jääviyttä selvitetään mutta todellisuus on toisenlainen, kuinka moni esim. Sähkön tuottajien kokouksessa on nostanut ’’kissan pöydälle’’ siirtohintojen tai sähkön hintojen korkeasta tasosta. Ei kukaan, valtaa ei käytetä koska rahantuloa ei haluta estää.


Tässä on eräs näkökulma joka kertoo, miksi jotkin asiat ei etene eduskunnassa eikä kansalaisten parissa. Päätöksiä ei voi tehdä jos oma etu on vaakalaudalla. Entä jos oligarkin kaverin yritys kokee kovia ja konkurssi uhkaa. Kaveria ei jätetä, etsitään jokin tukimuoto ja autetaan kaveria hädässä.


Esimerkki on hyvä laittaa, Sipilä aloitti terveydenhuollon uudistuksen omalla hallituskaudellaan. Saarikko sai omalla kaudellaan Marinin kanssa asian survottua läpi. Todellisuudessa asia oli maaseudun (kehä III ulkopuolinen alue) hallinnollisen vallan lisääminen. Harmillista Keskustalle oli Kokoomuksen vaalivoitto aluevaaleissa.


Hyvinvointialueet saivat lisää johtajia jotka istuvat jo ennestään kuntien hallituksissa ja lautakunnissa. Haluttiin lisää ansioita kokouspalkkioiden muodossa. Samalla puolueen vaikutusmahdollisuudet paranevat.


Oligarkki järjestelmää tukevat tehokkaasti media alan julkaisut, haastattelut, tv-esiintymiset yms. Mielikuva joka kansalaisille annetaan on puhtoinen ja valkopesty. Puhutaan median nostamista edustajista, johdollisiin tehtäviin tai eduskuntaan.


Ainoa oikea keino olisi pistää kaikki luottamustehtävät kansanedustajilta pois. Veronmaksajan etua ajatellen, olisi asia tervetullut. Kansanedustaja pääsisi tekemään työtä mihin hänet on valittu, ei haalimaan etuja rahaa ja valtaa.


Eduskunnassa historian suurin puhuja on ollut Veikko Vennamo urallaan hän käytti 13450 puheenvuoroa. On todettava, Veikolla oli asiaa. Tänään 2022 on eduskunnassa edustajia jotka näkevät ettei tarvitse puhua. Tässäkin oligarkki järjestelmä toimii, annetaan valta ja esiintyminen puolueen nokkamiehille. Tämä tietysti kasvattaa lisää valtaa johtajan taskuun. Pikku oligarkin on siis tyydyttävä kohtaloonsa ja oltava hiljaa. Onneksi pikku oligarkki pääsee loistamaan puheillaan kunnan hallinnollisissa elimissä ja ansaitsemaan hieman lisärahaa taskuunsa.


Venäläisillä on ollut vuosikymmeniä Suomessa liikemies ystäviä. Venäjän oligarkit ovat antaneet oppinsa myös Suomalaisille. Oligarkit olivat Putinin ystäviä, josta myös MOT ohjelma 2018 kirjoitti.

Talouselämää tai politiikkaan ei saa vaikuttaa ulkomaiset opit tai tavat. Demokratia ei myöskään toimi jos asialle ei laiteta kieltoa.


Maa-alue kauppoja tehtiin 2000 luvulla meren saaristossa, rannikkoaluetta alettiin nimittämään oligarkki rannikoksi. Maa-alue kauppoihin luonnollisesti myös Suomalaiset sotkeutuvat. Puolustusministeriön mukaan venäläiset omistavat n. 3000 kiinteistöä Suomessa. Alla olevasta linkistä saa hyvän kuvan venäläisten kaupoista. Nämä taas kertovat Suomalaisten yhteyksistä Venäjän oligarkkeihin.


Palkka tietoja 2021, Esko Aho 360 000 toimi Sperbankin hallituksessa (Venäjä), Mari Kiviniemi (Keskusta) 291 000, Jyrki Katainen (kok.) 213 000, Sanna Marin (sdp) 206 000.

Hjallis Harkimo 2019 tienasi 600 000, Hjallis on yhdistetty Hartwall areenan ja Jokereiden kautta Venäjään.


Oligarkki järjestelmään kuuluu myös median valjastaminen päämäärien saavuttamiseksi. Miettikää esim. Sanna Marinia. Jonas Nordman Show, ilmaista mainosta. Lehdissä kirjoitellaan, somessa, instagramissa. Kaikki järjestelmät on saatu tukemaan Marinia. Asia haisee voimakkaasti jos julkisuuskuvaa muokataan kansalle paremmaksi. Jokainen kuitenkin kärsii korkeista polttoaineiden hinnoista, sähkön hinnoittelusta ja hoitoalan ongelmista. Mitä on saatu aikaan kansalaisten elintason parantamiseksi, eipä juuri mitään. 


Miksi hallituksien paikkoja jaellaan kansanedustajille, katson palkkioiden olevan voitelu rahaa edustajille myönteisten päätöksien tekemistä varten.Onko Suomessa oligarkki järjestelmä, kysyn vaan.


KariX


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001159691.html

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008769226.html

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/02/06/putinin-suomalaiset-ystavat-kasikirjoitus

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008919917.html

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008903852.html

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nain-tienasivat-paaministerit-esko-aho-tulokarkena/8285434#gs.jr0iqt

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hjallis-harkimon-verotiedot-hammentavat-matkyja-yli-100-000-euroa/7613522#gs.jr100b

YK turvallisuusneuvosto

Turvallisuutta kansakunnille?

26.11.2022

Kuva 1.10.2022 Suomenmaa

YK:n turvallisuusneuvosto suunniteltiin alunperin maailmanrauhan ylimmäksi vartijaksi. Neuvostoon kuuluu 15      eri maan edustajaa.


Pysyvät maat ovat Kiina, Venäjä, Yhdysvallat, Ranska, Iso-Britannia. Yleiskokous valitsee jäsenet kahden vuoden välein. Jäsenyyden valintaan vaikuttaa maantieteellinen edustavuus.Turvallisuusneuvosto ei kokoonnu säännöllisesti, puheenjohtaja valitaan kuukaudeksi kerrallaan.

Pääsihteeri voi kutsua kokouksen koolle sodan tai konfliktin uhatessa nopealla varoitusajalla. Turvallisuusneuvoston viidellä pysyvistä maista on veto-oikeus. Jos yksikin pysyvä maa äänestää ehdotusta vastaan, ehdotus kumoutuu.


Onko YK:n turvallisuusneuvosto poliittinen leikkikenttä.

Venäjää on siteerattu lehdistössä idioottimaiseksi terrorismia tukevaksi maaksi.

Mietitään YK:n roolia turvallisuuden ja rauhan toimeenpanijana. Venäjä, Kiina on olleet monissa asioissa tukemassa toisiaan. Venäjän hirmuteot Ukrainassa, Syyrian konflikti, osallisuus Afrikan maiden sisäisiin asioihin aseiden kera. (Palkka armeija)


Venäjän voisi luokitella terroristiseksi valtioksi. Miksi edes YK:n turvallisuusneuvosto pitää maata jäsenenä. Turvallisuusneuvoston pitäisi miettiä ratkaisuja miten päästään rauhaan Ukrainassa. Tarkoitan tällä Ukrainan suvereenia itsenäisyyttä joka hallitsee omia rajojaan. Tähän kuuluu koko Ukraina Krimiä myöten.

Turvallisuusneuvosto on veto-oikeuksien myötä täysin voimaton puuttumaan Venäjän toimiin.

Tulevaisuudessa YK:n turvallisuusneuvosto antaa kaikille pysyville jäsenille mahdollisuuden, toimia vieraalla maaperällä aseellisesti.


YK:n muutettava lakejaan, pysyviä jäsenmaita ei tule olla. Maailman rauhan ylläpitämiseksi tulee kaikkien maiden osallistua kokouksiin. Veto-oikeutta ei saa olla millään maalla. Äänestyksissä enemmistön äänet ratkaisevat.


YK:n turvallisuusneuvoston on myös ryhdyttävä maiden kanssa yhteisiin toimiin jos rauha on uhattuna. Sodan lopettaminen, konfliktien sovittelu tulee olla turvallisuusneuvoston tärkeimpiä asioita.

Tällä hetkellä tilanne on karannut käsistä.


Ukrainan tilanne vaatii turvallisuusneuvostolta tekoja. Ukrainan sähköntuotanto on pommitettu kelvottomaksi. Kylmyys tulee tappamaan siviilejä talven aikana. Veden jakelu ei toimi, taudit ja sairastumiset tulevat lisäämään siviilien kuolemia. 


Eurooppa on kärsinyt nyt jo sodan aiheuttamien seurauksien vaikutuksista. Energian hintojen nousu, öljyn, kaasun, polttoaineiden kallistuminen. Ruokatarvikkeiden kallistuminen uhkaa vähävaraisten toimeentuloa. Näistä kaikista on tehty aseita myös Eurooppaa vastaan. Mikäli turvallisuusneuvosto ei ala kantamaan vastuuta tapahtumista voi sodan laajentuminen tulla kyseeseen.


YK:n turvallisuusneuvosto on hampaaton, salliessaan terrorin ja kansan tappamisen.   

Välinpitämättömyys kansojen turvallisuudesta on anteeksi antamatonta.


Kari Pohjola

Iran, drooneja en ole antanut, enkä osallistunut mihinkään…..

Iran toimittaa UAV kokoonpanolinjan Venäjälle,  sopimus sisältää koulutuksen.


Iran on toiminut pitkään Venäjän liittolaisena. Iran on toimittanut drooneja ja nyt miehittämättömiä lentokoneita aletaan valmistaa Venäjällä.


Iranissa kuohuu, mielenosoittajia on ammuttu. Mielenosoitukset ovat jatkuneet yli 9 viikkoa. Kaikki alkoi ’’moraalipoliisin’’ surmattua Mahsa Aminin. Tilanteen aiheutti, pukeutumis säännön rikkominen. 


Iranin sortojoukot ovat tappaneet useita ihmisiä Kurdikaupungeissa.


Lauantai-iltana, 19. marraskuuta, Iranin hallinto näyttää säätäneen sotatilalain kurdikaupungissa Mahabadissa. Iranin terroristijärjestö Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) on tiettävästi saapunut Mahabadin kaupunkiin raskaiden sotilasaseiden ja -varusteiden kanssa. Internet ja sähköt on tiettävästi poikki joissain osissa kaupunkia. Monien ihmisten henki on vaarassa.


Iran on terroristivaltio jossa ei ihmisoikeudet ja vapaa ajattelu tule koskaan voimaan. Iranin valtion johto toimii samoin kuin Venäjä, toisinajattelijat tapetaan tai laitetaan vankilaan. 


Yhdysvaltojen ja Euroopan olisi ajateltava nykyistä tilannetta. Iran ja Pohjois-Korea ovat kasvattaneet aseellista tuotantoaan vuosien aikana. Maiden johto perustuu diktaattorimaiseen hallintoon, miksi  kehityksen on annettu jatkua. Annetaan hulluuden vaan ja uhkien paisua isommaksi.


Iranin aseistus jatkaa kehittymistään, en ihmettelisi milloin Iran esittelee ydinkärjellä varustetun ohjuksen jonka kantama riittää Yhdysvaltoihin. Pohjois-korea on testannut ohjusta joka voisi yltää Yhdysvaltoihin ydinkärjen kanssa. 


AOL kirjoitti 19.11. 2022 olevansa huolissaan Iranin roolista maailman rauhaan.

”Tänään Iranin ydinohjelma on edistyneempi kuin koskaan ennen, ja hallinto on turvautunut myymään Venäjälle aseistetut droonit, jotka tappavat siviilejä Ukrainassa.


Valko-venäjä hakee Iranilta apua tykistön ammusten valmistukseen. The Jerusalem Post kertoi lokakuussa, että Iranin islamilaisen vallankumouskaartin lentäjien oli havaittu kouluttamassa drone-operaattoreita ja koordinoimassa droonien laukaisuja Valko-Venäjällä, Ukrainan kansallisen vastarintakeskuksen mukaan.


Iranin sotilaallinen kehitys ja puuttuminen muiden maiden politiikkaan sekä suverenitettiin on huolestuttavaa. IAEA:n sopimuksen Iran tule hylkäämään, he ajavat kansan hyvinvointiin perustuvaa ajatusta. Lausunto on tyypillistä propagandaa, jolla peitellään ydinaseen valmistusta.


Valko-venäjän rooli on ollut Venäjää tukeva, nyt tilanne saa uuden käänteen. Venäjä on siirtänyt 100 ilmapuolustusohjusta salaa Venäjän rajalle. Vaihtoehtoja on muutamia, suunnitellaan laajamittaista hyökkäystä Ukrainaan tai likaisen pommin käyttöä. Ydinvoimala isku josta säteily leviäisi Ukrainaan ja Eurooppaan voisi olla myös mahdollinen.


Mirror raportoi, että noin 20 IL-76 suurta sotilaskuljetuslentoa kirjattiin 9.-13. marraskuuta Valko-Venäjältä Länsi- ja Etelä-Venäjälle.

Jokainen oli ladattu kuormalavoilla ohjuksia - yhteensä vähintään 70, raportin mukaan aseet oli sijoitettu Millerovon lentokentille, jotka kattavat Ukrainan Luhanskin alueen, ja Rostovissa Donestskin kiistanalaisen Ukrainan alueen.


Venäjän, Iranin, Valko-venäjän kohteena on Ukraina. Pakotteet eivät ole purreet toistaiseksi toivotulla tavalla. Maailman vakaus alkaa horjumaan terroristivaltioiden yhteen liittymän takia.KariX


https://www.israelnationalnews.com/news/363080

https://www.jpost.com/middle-east/article-722854

https://pdki.org/english/urgent-statement-on-the-current-situation-in-the-kurdish-city-of-mahabad/

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11444679/Russia-secretly-moves-100-missiles-Belarus.html

https://en.irna.ir/news/84948108/Iran-to-respond-to-IAEA-resolution-firmly-Nuclear-chief

19.11.2022


Kunnia UkrainalleMeridronella satamaan
Meridronella satamaanNato lähettää 5 lentotukialusta Euroopan vesille. Vastauksena Putinille Ukrainan sotaan.


Kiovaan ammuttiin risteilyohjus joka pystyi kantamaan ydinkärjen. Ilmapuolustus sai ammuttua kh-55 mallisen ohjuksen alas. Ydinkärki oli poistettu ohjuksesta.


Mahdollisesti ohjukset alkavat loppumaan Venäjän varastoista tai tämä voi olla varoitus mitä voi olla tulossa.


Ukraina on tehnyt iskun Venäjän laivastotukikohtaan meridronella Novorossiyskiin, tukikohdan öljyterminaalin, sataman vaurioista ei ole tiedotettu. Kaikki tieto pyritään Venäjän kautta estämään. 


Sataman puolustusta on lisätty. Mikäli tieto pitää paikkansa on se Venäjän Mustanmeren laivastolle oikein. Pysyköön satamassa odottamassa seuraavaa iskua.


Tieto on toistaiseksi vahvistamaton.


KariXhttps://www.news18.com/videos/world/five-nato-aircraft-carriers-placed-in-european-water-l-clear-message-to-putin-amid-ukraine-war-6417589.html

https://bulgarianmilitary.com/2022/11/18/russia-fired-at-kyiv-nuke-kh-55-with-a-removed-nuclear-warhead/

https://www.navalnews.com/naval-news/2022/11/ukraine-maritime-drone-strikes-again-reports-indicate-attack-on-novorossiysk/


Venäjän ohjus iskut Ukrainan sähköverkkoonVenäjä ampui tiistaina 15.11.2022 noin 100 ohjusta yön aikana Ukrainaan, kohteena oli Ukrainan sähköverkko.


Puolaan ilmoitettiin osuneen kaksi ohjusta. Tiedottaminen on hyvin epämääräistä, Zelensky oli jo pahoittelemassa asiaa. Ääni on viikon kuluessa muuttunut, Ukraina ei myönnä joukkojensa ampuneen ohjusta Puolaan.


Venäjä kieltää tapahtuneen ja osallisuuden iskuun, ohjusten alkuperästä ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta, voivat olla Venäjän. Torjuntaohjus jonka jäänteitä löytyi, voi myös olla Venäjän. Mikä voisi olla tarkoituksena, ensin tulee mieleen kokeilla Naton reagointia, mikä on näköjään varovaista. Samalla Yhdysvaltain Presidentti teki asiasta poliittisen, vaikka Naton sotilasjohto tuomitsi iskun tapahtuman jälkeen. Nyt tilanne on siirtynyt tutkintaan ja saivarteluun.


Mh-17 tuhoaminen 17 heinäkuuta 2014 tutkinta saatin nyt päätökseen, aikaa on kulunut yli 8 vuotta.

Käykö tässä samalla tavalla.? 


Todellisuudessa Puolan ja Naton suvereniteettia on loukattu eikä ihmis uhreilta ole vältytty. Oli torjuntaohjus sitten puolustustehtävässä tai provokaatio Venäjän taholta, on sormella osoitettava Venäjän suuntaan.


Pommitukset jatkuvat, tulos on Ukrainalaisille uuvuttavaa. Sota ei lopu nopeasti, Venäjä jatkaa ohjusten kylvämistä vielä pitkään. 


Ukrainan tulisi saada pitkänmatkan ohjuksia käyttöönsä. Se antaisi mahdollisuuden tukikohtien eliminoimiseen, joista järjestelmällisesti tuhotaan Ukrainan kriittistä infrastruktuuria. Sodan alusta lähtien Ukraina on ollut omassa maassaan vastaanottava osapuoli.


Mustanmeren laivasto pitää saada tuhottua. Tähän tarvitaan ohjuksia jotka kattavat koko Mustanmeren alueen rantaviivoja myöten.


Sodan luonne alkaa muuttumaan, tukeudutaan voimakkaasti ohjus iskuihin ja niiden torjuntaan. Veden, sähkön saannin vähennyttyä alkavat taudit, kylmyys vaikuttamaan kansaan. Ukrainan olisi saatava kalusto, jolla Venäjä ajetaan omien rajojensa taakse, myös Krimiltä.


Saksan tulisi ottaa myös voimakkaampi kanta panssarivaunujen tarjoajana. Kunnollisella kalustolla Ukrainan siivoaminen raakalaisista tapahtuisi nopeammin.


Mitä Ukrainan ja Venäjän vastarinnan tulisi tehdä. Venäjän oman sähköverkon alasajo saisi kansalaiset tilanteeseen jossa voisi samaistua Ukrainalaisiin. Olisi oikein jos Putin joutuisi lämmittelemään käsiään kynttilän valossa.


Eurooppa ja Nato ovat unohtaneet ihmisarvon, seurataan uutisia ja tapahtumia sohvalta vaikka Ukrainassa on menossa järjestelmällinen kansan tappaminen. En usko minkään maan alistuvan Venäjän edessä rauhaan. Venäjä on saatava rajojen taakse ja hyväksyttävä Ukraina itsenäiseksi valtioksi, ilman Venäjän nukkehallitsijoita.


Tämän saavuttamiseksi on sodan suunta muututtava, tarvittaessa on toimittava linjojen takana ja siirrettävä painopiste Venäjän selustaan.
KariX
https://www.express.co.uk/news/world/1697080/russia-poland-missle-dead-NATO-state-Ukraine-war-pictures-world-war-3


https://www.novinite.com/articles/217563/Day+266+of+the+Invasion+of+Ukraine:+The+War+spills+into+a+NATO+country+after+Missiles+hit+Poland


https://www.newsweek.com/russia-envoy-says-ukraine-dragging-nato-war-poland-missile-strike-1760776?piano_t=1

Saamelaisuus, politiikan armoilla

Pääministeri Sanna Marin perustaa toimintansa sateenkaariajatteluun. Vaikka hän julkisesti kielsi 8.10.2020, ettei tiedä valtioneuvostossa olevan sateenkaariverkostoa, sellainen siellä on.
Tasa-arvo-ohjelmassa mainitaan "Valtioneuvostoon on vuonna 2020 perustettu sateenkaariyhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on edistää kansallista sateenkaaripolitiikkaa paremman tiedonkulun ja yhteistyön kautta. Verkoston muodostavat useat ministeriöt sekä järjestöt Seta, Trasek, ISIO, Sateenkaariperheet ja Amnestyn Suomen osasto.” TASO:n esittelee sen laatija tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist, ja PM Sanna Marin allekirjoittaa. Otan tämän esille siksi, että sateenkaariajattelu näkyy saaneen ensisijaisuuden kaikkien asioiden valmistelussa. Miksi valtioneuvostossa ei ole samalla tavalla saamelaisuuden yhteistyöverkostoa?


Saamelaisuuden ytimessä on suku. Saamelaiset tunnistavat toisensa suvun perusteella, ja sukutietämys perustuu kollektiiviseen sukujen toisistaan tietämiseen vahvasti perimätietojen kautta. Sukutietämys ei jaa henkilöitä parempiin tai huonompiin, vaan kenen sukuun kuulut.

Alkuperäiskansoilla on kansainvälisen oikeuden mukaan oikeus päättää itse keitä he ovat ja keitä heihin kuuluu, käyttäen identiteettinsä määrittelemisessä ja kansansa jäsenyyden tulkitsemisessa kulttuurilleen ominaisia tapoja ja perinteitä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamelaiset kollektiivisesti tunnistavat toisensa saamelaisiksi. Jos tätä kollektiivista tunnistamista ei tapahdu, tunnistamatta jäänyt henkilö ei ole saamelainen (=ryhmäidentifikaatio). 

Nyt taistellaan poliittisesti siitä, kuka on saamelainen. Voimassa olevassa laissa saamelaiskäräjistä (974/1995) 3 §:ssä määritetään, kuka on saamelainen:

”Saamelaisella tarkoitetaan tässä laissa henkilöä, joka pitää itseään saamelaisena, edellyttäen:
1) että hän itse tai ainakin yksi hänen vanhemmistaan tai isovanhemmistaan on oppinut saamen kielen ensimmäisenä kielenään; tai
2) että hän on sellaisen henkilön jälkeläinen, joka on merkitty tunturi-, metsä- tai kalastajalappalaiseksi maa-, veronkanto- tai henkikirjassa; taikka
3) että ainakin yksi hänen vanhemmistaan on merkitty tai olisi voitu merkitä äänioikeutetuksi saamelaisvaltuuskunnan tai saamelaiskäräjien vaaleissa.

Nyt esillä olevassa lain muutoksessa saamelaisuuden keskeiseksi määrittelyn perustaksi halutaan saamen kieltä. Jatkossa ”saamelaiseksi haluavalla” pitää olla esivanhempi, joka on oppinut saamen kielen ensimmäisenä kielenään ja tämän esivanhemman pitäisi löytyä viimeistään neljännestä sukupolvesta.

Saamelaisia on Suomessa n. 50 000-100 000. Jos saamelaisten asiaa hoidettaisiin kuten alussa viittasin sateenkaariasioihin, saamelaisten itsensä osallistuminen lain säätämisen valmisteluun ja tekstisisältöön olisi tapahtunut jo ajat sitten. Kulttuuriperimään kuuluu tuo kertomani kollektiivinen sukujen perimätiedon käyttäminen toistensa tunnistamisessa saamelaiseksi.

Tänä päivänä näyttää olevan tärkein saada Lapin alueella asuvat merkityiksi poliittisesti vaaliluetteloihin ja toiset sieltä poistetuiksi. Se, että onko hänet kulttuuriperinnöllisesti tunnistettu saamelaiseksi, sillä ei näytä olevan niinkään merkitystä.


Kari Pohjola

10. marras, 2022

Taivalkoskelta länteen

8. marras, 2022

Metsien ennalistaminen

5. marras, 2022

Presidenttipeli

5. marras, 2022

Suomi tekee oman Jaakobin-paininsa jo seuraavan talven aikana.

23. loka, 2022

Norja, ongelmia Venäjän vakoilun taholta.

23. loka, 2022

Ukrainan puolustussodan tapahtumia, vastarinnan nousu.

17. loka, 2022

Onko Venäjän tarkoitus kuvata ja vakoilla energialaitoksien sijaintia ja heikkoja kohtia.

8. loka, 2022

Krim, huoltoihin katkos.

7. loka, 2022

Kirjoitus on alkuperäinen, Savon Sanomat julkaisi 6.

30. syys, 2022

Kommunismi, historiaa vai nykypäivää.

30. syys, 2022

Seuraavan kirjoituksen piti olla Savon Sanomissa menneen viikon aikana.

24. syys, 2022

Täydellinen viisumikielto venäläisille on tarpeen

17. syys, 2022

Venäläisten kiinteistökaupat, rahanpesu, suunnitelmallisuus vai skenaario.

7. syys, 2022

Kirjailija Alessandro Arduino kirjoitti mielenkiintoisen artikkelin.

3. syys, 2022

Venäjä polttaa Suomen rajan lähellä Portovajassa joka päivä n 10 miljoonan euron arvosta kaasua savuna ilmaan (The Times 27.

26. elo, 2022

Mepit 2019-2024

20. elo, 2022

Bileet

17. elo, 2022

Huoltovarmuus on väestön elintasoa, julkisia palveluita, taloudellista toimeliaisuutta ja yleistä turvallisuutta koskeva kyky toimia tavalla, joka taataan oi...

11. elo, 2022

Iran

29. heinä, 2022

Sisäinen turvallisuus

17. heinä, 2022

Edellistä tutkielmaa Afrikan ja sen naapurimaiden tilanteesta oli osuva.

16. heinä, 2022

Rajaliikenne

10. marras, 2022

Puunkorjuuyritykset, tuotantoketju

5. marras, 2022

Pyhäinpäivä

5. marras, 2022

Blogista riittää jaettavaksi

28. loka, 2022

Ministerikin tarvitsisi mentoria

23. loka, 2022

Ruokakriisi, maatalous.

17. loka, 2022

Huoltovarmuutta, onko meillä kansalaisilla siihen varaa.

12. loka, 2022

Korruptio Suomessa, poliittinen vaikutus hallinnon toimintoihin

8. loka, 2022

Verotuksesta tukimuotoihin

1. loka, 2022

SDP ja Vasemmiston bisnekset, tuet ja osuuskunta ajattelu.

30. syys, 2022

Ydinuhka vai ydinvoimalan pamaus

25. syys, 2022

Paavo, kala joka ui harmaassa vedessä.