Iran, tulevaisuus

3.5.2023

Iran ja tulevaisuus


Ensin on kysyttävä kuka on Reza Pahlavi?. 

Reza Pahlavi asuu Virginiassa yhdysvalloissa, Pahlavi on Mohammad Reza Pahlavin ja Farah Diban vanhin poika. Islamilaisen vallankumouksen 1979 päätyttyä ,joutui kruunuprinssi Reza sekä perhe maanpakoon, ensin Egyptiin ja sitten Yhdysvaltoihin.


Kruunuprinssi Pahlavi on vieraillut viimeiseksi Israelissa.  Iranissa sekä Israelissa on selkeä hyväksyntä Rezan paluuseen. Reza Pahlavi tunnetaan Islamilaisen tasavallan hallituksen kriitikkona.


Esiintymiset julkisuudessa ovat lisääntyneet.


Iranissa mielenosoitukset ovat olleet arkipäivää, useita ihmisiä on kuollut poliisien tappamina.

Iranissa on naisilta kielletty metrossa liikkuminen ilman hiuksia peittävää hijabbia, alueille on asennettu valvontakameroita uuden hijab määräyksen noudattamiseksi.


Naisia on nöyryytetty, kyynelkaasutettu ja lopulta teloitettu jos määräystä rikotaan toistuvasti.

Määräysten mukaan naisilta jotka eivät käytä hijabeja, on kielletty pääsy eri paikkoihin, kuten poliisiasemille, valtion virastoihin, yliopistoihin, kouluihin ja jopa tiettyihin ostoskeskuksiin ja joillekin metroasemille.


Iranilaiset opettajat sekä oppilaat ovat joutuneet kemiallisen hyökkäyksen kohteeksi. Oppilaita on jouduttu hyökkäyksen jälkeen hoitamaan sairaaloissa. Hyökkäykset kohdistuivat useisiin tyttökouluihin Kurdistanissa, Hamadanissa ja Alborzissa. Marraskuusta 2022 lähtien yli 13 000 iranilaista opiskelijaa on kärsinyt oireista, mukaan lukien pahoinvointi, pyörtyminen, päänsärky, yskä, hengitysvaikeudet ja sydämentykytys, ja monet ovat vaatineet sairaalahoitoa.


Viranomaiset ovat kieltäytyneet avunpyynnöistä.


Iranin viha kohdistuu myös kansainvälisiin suhteisiin, Yhdysvaltain kansalaisiin. Teheranissa istuu vankilassa kolme yhdysvaltojen kansalaista, syytteenä on vakoilu. Tuomio on 10 vuotta. Toistuvista vapautus pyynnöistä huolimatta ei Iran ole vapauttanut kansalaisia.


Eräässä mielenosoituksessa kansalaiset huusivat ’’rakastamme Israelia’’. Tämä huuto kertoo myös muutakin.


Iranissa on nousemassa toinen varteen otettava ryhmä, erään dokumentin mukaan ovat Kristityt nousemassa voimakkaasti esille vastustamaan Iranin hallintoa. Dokumentissa mainittiin ryhmän olemaan valmiit jopa kuolemaan hallinnon kaatamiseksi. Suomessa dokumentti on nähtävissä TV7 ’’Susi lammasten vaatteissa’’.


Entinen Persia oli verrattavissa Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin, vapautta, ei moraalisia sääntöjä.


Nyt alkaa olla Reza Pahlavin aika, mikäli Iranin sisäiset joukot haluavat tehdä jotain oikein on hallinto saatava kaatumaan mahdollisimman nopeasti. Iranin veljeily Hizbollahin, Hamasin sekä Syyria Assadin kanssa voi kääntyä myös Iranin kansalaisia vastaan.


Israel ei voi odottaa kauan, ohjusiskut Iranin tukemilta terroristijärjestöiltä israelia kohti, pahentavat tilannetta kohti avointa sotaa.


Kärsijänä on aina siviiliväestö.
KariX


https://www.iranintl.com/en/202304176769

https://inews.co.uk/news/world/iran-women-hijab-headscarf-protests-cctv-2291645?ITO=newsnow

https://caliber.az/en/post/160999/

https://english.aawsat.com/home/article/4289296/washington-renews-calls-iran-release-american-detained-citizens-tehran

https://nypost.com/2023/04/24/woman-dies-as-iranian-forces-attack-hijab-protest-reports/

https://iranwire.com/en/news/115884-iranian-teachers-in-special-care-after-more-schools-targeted-by-chemical-attacks/

https://iranhumanrights.org/2023/04/iran-school-girls-continue-to-face-chemical-attacks-officials-refuse-to-provide-security/

Sudan, demokratiaa ei tiedossa. 

17.4.2023

Sudanilla ja Venäjällä on ollut sotilaallista yhteistyötä, joka on kasvanut viime vuosina. Venäjä on myynyt aseita Sudanille ja tarjonnut koulutusta sudanilaisille sotilaille. Tämän lisäksi Venäjän ja Sudanin sotilaalliset viranomaiset ovat käyneet keskusteluja yhteistyön lisäämisestä, ja venäläiset sotilasasiantuntijat ovat vierailleet Sudanissa.

Sudanin ja Venäjän väliset suhteet ovat kuitenkin monimutkaiset, ja niiden historia on ollut konfliktinen. Sudan on pitkään ollut poliittisesti epävakaa, ja Venäjän sotilaallinen yhteistyö maan kanssa on herättänyt huolta monissa kansainvälisissä piireissä. Venäjän aseiden myynti Sudanille on myös herättänyt kysymyksiä siitä, kuinka aseita käytetään Sudanissa ja millaisia vaikutuksia sillä voi olla konfliktin pahentamiseen.

Sudanin Rapid Support Forces (RSF) on yksi Sudanin hallituksen tärkeimmistä turvallisuusvoimista, joka on osallistunut useisiin konflikteihin maassa. Viime vuosina on raportoitu, että RSF:llä on yhteyksiä Venäjään.

Vuonna 2018 Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi Sudanin presidentin Omar al-Bashirin ja molemmat johtajat keskustelivat laajemmasta yhteistyöstä maiden välillä. Samana vuonna Sudanin RSF:n johtaja Mohamed Hamdan Dagalo vieraili Venäjällä ja tapasi muun muassa Venäjän puolustusministerin Sergei Šoigun.

Vuonna 2020 Sudanin siirtymäkauden hallitus ilmoitti, että se oli aloittanut neuvottelut Venäjän kanssa sotilastukikohdan perustamisesta maahan. Sudanin hallitus myöhemmin kiisti, että sopimusta olisi allekirjoitettu.

Yhteyksien laajuus ja tarkka luonne Sudanin RSF:n ja Venäjän välillä ovat kuitenkin epäselviä, eikä niitä ole vahvistettu virallisesti. On myös huomattava, että Sudanilla on suhteita useisiin muihin maihin, mukaan lukien Yhdysvallat, Kiina ja Yhdistynyt kuningaskunta, ja se on saanut tukea useilta kansainvälisiltä toimijoilta, kuten YK:lta.


Venäjä on salakuljettanut kultaa Sudanista Meroe Gold -niminen yhtiön alla, takana toimii Jevgeni Prigožin. Wagner on puolestaan tarjonnut Sudanin hallinnolle sotilaskoulutusta ja aseita, Wagner sekaantui vuoden 2021 sotilasvallankaappaukseen.


Venäjän nykyhallinto etsii liittolaisia ja kauppakumppaneita, länsimaat ja Venäjä käyvät kilpaa maiden sopimuksista. Sudanin 2021 sotilasvallankaappaus tai Malin armeijan kyseenalainen terrorismintorjunta ovat esimerkkejä tilanteista, joihin Venäjän toiminta on kenenkään estämättä halunnut mukaan.


Tilanne Sudanissa on merkillinen, kuka on Venäjän puolella?. Dagalo sekä Al-Bashiri taistelevat omien tarkoitusperien mukaisesti vallasta. Venäjä sekä Kiina on tuominnut Sudanin välikohtauksen vaikka molemmat ovat taustalla. Iran vaatii myös vuoropuhelua konfliktin lopettamiseksi. Jälleen kolme maata nousee esille. Siviilien sekä ulkomaisten virkailijoiden tappaminen tulee lisääntymään.

KariX

https://www.apu.fi/artikkelit/kommentti-venajan-ymmartajien-maara-kasvaa-koko-ajan

https://www.channelstv.com/2023/04/16/over-50-civilians-three-un-workers-killed-as-sudan-battles-rage-on/

https://www.farsnews.ir/en/news/14020127000110/Iran-Calls-fr-Dialge-Cease-Fighing-in-Sdan

Vakoilua, suurennuslaseja, vihikoiria

17.4.2023

Vakoilua, suurennuslasi kädessä.Norjan viranomaiset ovat määränneet 12 Venäjän diplomaattia poistumaan maasta.

Syyksi Norja sanoo tiedustelun Moskovan hyväksi.


Muuttuva turvallisuustilanne Euroopassa pakottaa useat maat miettimään ratkaisuja joilla turvallisuus taataan eikä tietovuotoja pääse tapahtumaan.


Norja otti myös käyttöön viisumi kiellon Venäjän tiedusteluviranomaisille.


Vakoilu on yleistä, muistamme Kiinan harjoittaneen vakoilua Yhdysvaltojen maaperällä ilmapallolla. Pallo keräsi ja lähetti dataa reaaliajassa Pekingiin. Pallo oli ohjattavissa, ensin Kanadan yllä ja sitten Yhdysvaltoihin. Palloja on käytetty maailmanlaajuisesti. Yhdysvalloissa on ammuttu alas kolme palloa. Sensorit ovat löydetty Yhdysvaltojen mukaan. Kiina ilmoitti pallojen olevan säähavaintoihin liittyviä.


Intia on ostanut vakoiluohjelmia omaan käyttöönsä Cognyte yhtiöltä. Cognyte toimii Israelissa. Ohjelmat haistelevat poliitikkojen ja toimittajien sekä demokraattisien instituutioiden asioita. 


Vakoilua ja hakkerointia tapahtuu jatkuvasti maiden hallitusten palvelimille, puhelimia kuunnellaan.


Hakkerit maksavat jopa 20 000 dollaria saadakseen ohjelmansa Google Playn kautta jakeluun. 

Tosin Google tarkastaa ohjelmat ennen listalle pääsyä. Päivityksien kautta ovat hakkerit päässeet järjestelmiin sisään.


Etelä-Korean GDAC-pörssi menetti 13 000 000 dollaria hakkereille.


Pentagonista vuotaneet paperit ovat menettäneet arvonsa väärennyksien johdosta. Spekulointia voidaan niistä jatkaa, mutta turhaan. Todellisuutta on vain myyrän olemassa olo, jahti tulee jatkumaan hakkerin kiinni jäämiseen asti.


Tietovuodon on sanottu lyövän kiilaa Nato-maiden välille, mielestäni näin ei tule tapahtumaan. Yleensä takaisku vahvistaa sekä lujittaa yhteistyötä. Ainoa joka vuodosta pyrkii hyötymään on Venäjä. Venäjälle ei tule antaa vuodosta mitään hyötyä. Disinformaatiota levittävät trollit sensijaan yrittävät saada Venäjä myönteisen ’’oikean totuuden’’ julki.


Mahdollinen tietovuotaja on jo paikannettu, The Weekin mukaan Venäjä yhteyksiä on ollut vuotajan piirissä.


Aloitin kirjoittamisen muutamia päiviä sitten, mielessä kävi kirjoituksen olevan vanha jo julkaistessa. Kyse oli tunneista milloin vuotaja saadaan kiinni. Näinhän siinä sitten kävi.

KariX

https://www.washingtontimes.com/news/2023/apr/13/norway-boots-russian-spies-as-tension-in-europe-ri/

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-65169855

https://www.thehindu.com/news/national/congress-highlights-cognyte-spyware-purchase/article66720925.ece

https://www.techradar.com/news/cybercriminals-can-pay-dollar20k-to-spread-malware-on-the-google-play-store

https://coingeek.com/south-korea-gdac-exchange-loses-13-million-in-hack/

https://abcnews.go.com/International/ukraines-spy-chief-russia-beneficiary-us-intelligence-leak/story?id=98531277

https://theweek.com/us-military/1022629/man-behind-us-intelligence-leak-worked-on-a-military-base-shared-files-with

https://www.dw.com/en/us-man-suspected-of-leaking-classified-info-identified-report/a-65298754

Nato, lisää turvallisuutta

6.4.2023

Nato, lisää turvallisuutta


Suomen Naton täysjäsenyys varmistui Yhdysvaltain ulkoministeriön tallettaessa hakemuksen Washingtonissa.


Historiallinen päätös liittyä Natoon on myös poliittinen päätös. Suomen vasemmistolle päätös ei ollut mieleen. Päätös ei ole myös Moskovalle mieleinen asia. 


Venäjän vaikuttaminen poliittisesti Suomen asioihin voidaan katsoa vähenevän. 1944 jälkeen vaikuttaminen on ollut merkittävää. 70- luvun kommunistisen aatteen väheneminen ja siirtyminen demokratiaan on ollut hidasta. Vuosi 2023 käännettiin uusi sivu historian kirjassa, SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät kokivat vaalitappion. Myös muut vasemmalle kallellaan olevat puolueet joutuvat miettimään tulevaisuuden antamia haasteita uudelleen.


Venäjän kaupan katkeaminen Ukrainan sodan myötä on antanut länsimaiselle demokratialle kaupallisen alustan johon olemme nyt siirtymässä.


Länsimainen kulttuuri sekä yhteinen puolustusliitto antavat turvan. Venäjälle Nato jäsenyys ei ole hyvä uutinen. Vastakkain asettelu Venäjä-Nato tulee lisäämään rajamme pinnassa varustelua.


Hyvä uutinen on sotilaallisen iskun uhan väheneminen. Venäjä tulee kuitenkin harrastamaan kyber hyökkäyksiä, tiedustelua ja mielipidevaikuttamista jatkossakin.


Venäjän vastakkain asettelu Natoa vastaan on merkittävää. Venäjä katsoo Naton olevan este omille laajenemis haaveilleen. Ukrainan sota on Venäjälle häpeä. Yli 170 000 kuollutta venäläissotilasta saavat Venäjän johdon etsimään syyllistä. Syylliseksi leimataan Nato, Nato ei ole sodan osapuoli vaan Venäjä.


Venäjän Euroopan ja Naton vastaiset toimet lisääntyvät, kaksi Venäläistä alusta on kuvattu Irlannin aluevesillä. Datakaapelien paikantaminen meren pohjasta voi olla tarkoituksena. Kaapelit yhdistävät Euroopan ja Yhdysvallat toisiinsa ja ovat alttiita hyökkäyksille.


Venäjä sijoittaa Valko-Venäjälle ydinase materiaalia. Valko-Venäjän johtaja on ilmoittanut ottavansa materiaalin vastaan. Tämä on selkeä osoitus myös tilanteesta jossa Venäjä määrää mitä Valko-Venäjän pitää tehdä. Jos Ukraina ei olisi noussut vastustamaan Venäjää olisi tilanne sama kuin Valko-Venäjällä. Omaa päätäntävaltaa ei olisi, hallinto kuuntelisi käskyt Moskovasta.


Ydinaseiden sijoituspaikat olisivat Nato maiden rajojen läheisyyteen. Venäjä uskoo pelotteen vaikuttavan edukseen. Tämä lisää myös aseiden ja valmiuden nostamista Nato maissa. Venäjän uhkakuvien nostaminen on osa Venäjän sota propakandaa. Duuman tiedotteessa syytetään länsimaista politiikkaa ja johtajia rappeutuneisuudesta. Syypäätä haetaan Libyan, Syyrian, Afganistanin, Irakin, Jugoslavian sekä Ukrainan sotaan. Tämä tukee Venäjän uuden maailmanjärjestyksen aatetta jossa Venäjä nousisi maaksi joka sanelee ehdot ja poliittisen suuntauksen. Tässä järjestelmässä Suomi ei olisi maailman onnellisin kansa.


Venäjän informaatiosota joka ulottuu Ukrainasta Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin on laajaa. On ryhmittymiä jotka uskovat silmät pyöreänä kaiken mitä sanotaan. Ukraina on itsenäinen valtio johon hyökättiin. Sodalle on turha hakea syytä muualta. Ukraina kansa halusi, oman päätäntä vallan omiin asioihinsa. Informaatio sota tulee jatkumaan. Kilpailu Euroopan ja Naton ulkopuolisten maiden itsenäisyydestä, kaupasta, sotavarustelusta, tulee kiihtymään. Tästä esimerkkinä Afrikan maat joiden kanssa Venäjä on tehnyt sopimuksia. Uganda on ilmoittanut lähettävänsä joukkoja puolustamaan Moskovaa tarvittaessa.


Euroopan Unionin on myös otettava tiukka linja informaatio vaikuttamiseen sekä Venäjän kauppaan. Toukokuussa alkaa neuvottelut Ukrainan ja Moldovan kanssa Eu jäsenyydestä. Tämä tulee lisäämään jännitteitä Venäjän kanssa mikäli Venäjän johto on edelleen vallankahvassa.


Pakotteisiin Venäjälle sekä Valko-Venäjälle tulee asettaa Euroopan Unionilta tiukiksi. Kaikki yrityksen viedä tai tuoda tuotteita pitää estää. Tarkastuksia rajoilla pitää lisätä, salakauppa on estettävä. Venäjän oman kansan tulee nyt herätä mihin valtakoneisto on viemässä kansaa.

Ukrainan tulee saada riittävä aseapu jolla Venäjän häätäminen Ukrainan alueelta onnistuu. Ukrainaan kuuluu myös Krimin alue jonka Venäjä valtasi itselleen häikäilemättömästi.


Ydinuhan lisääminen on tarkoituksellista informaatio vaikuttamista Yhdysvaltoja ja Natoa vastaan. Informaatiolla pyritään estämään aseavun toimittaminen Ukrainalle. Samalla pyritään vetämään sotilasliitto mukaan Venäjän aloittamaan sotaan. Jos niin tapahtuisi, Venäjää ei olisi nykyisessä muodossaan.


Venäjällä yli 170 000 äitiä on menettänyt poikansa, lapsia on jäänyt orvoksi, aviovaimot ovat ilman puolisoa. Tämä kaikki vain yhden hullun haaveiden takia, maailmanjärjestyksen muuttamiseksi.
KariXhttps://www.postguam.com/the_globe/world/finland-clears-last-obstacle-to-nato-membership/article_71005faa-cf93-11ed-b27f-5f8731b9d826.html

https://www.livemint.com/news/world/russian-envoy-dismisses-western-criticism-defends-plan-to-deploy-nukes-11680498998713.html

http://duma.gov.ru/en/news/56749/

https://www.rferl.org/a/wider-europe-jozwiak-ukraine-disinformation-belarus-sanctions/32346741.html

https://www.corkbeo.ie/news/local-news/photos-show-russian-naval-ships-26618876

https://allafrica.com/stories/202304030268.html

https://www.washingtonexaminer.com/restoring-america/courage-strength-optimism/why-is-biden-bending-to-putins-crimea-red-lineUskonnon vaikutus Afrikan väestöön

5.4.2023

Jihadistien tukeminen   


Open Doors järjestö julkaisee vuosittain World Watch listan maista joissa kristittyjen vainoa tapahtuu.


Aiheesta on hyvä puhua, tämä liittyy Venäjän ja Kiinan pyrkimyksiin Afrikan maissa.

Afrikasta pyritään tekemään ensimmäinen muslimi maanosan.


Tämä liittyy osana Venäjän ja Kiinan maailmanjärjestyksen muuttamiseen.


Ase- sekä sotilaallista apua annetaan terroristijärjestöille kuten, palkkasotureille.

al-Shabaab, Ansaroul Islam, Boko Haram, Islamilainen valtio Sahel, Islamilainen valtio Länsi-Afrikan maakunta (ISWAP) ja Jama'at Nusrat al-Islam wal Muslimen tai JNIM, Isis, Al-Qaida.


Kristittyjen kirkkoja poltetaan, ihmisiä alistetaan sekä murhataan omien päämäärien tavoittamiseksi.


Afrikan alueella Saharan etelä puolinen alue on vaaravyöhykkeenä ja osittain tavoitteisiin on päästy.


Hyökkäyksien määrä on lisääntynyt 5% Nigeriassa, Burkina Fasossa, Keski-Afrikan tasavallassa, Nigerissä, Mosambikissa.


Nigeriassa vainot ovat saavuttaneet ennennäkemättömän tason.


Kristityt katsotaan alempiarvoisiksi joten kouluttautuminen on mahdotonta. Samalla kristityistä on tullut politiikan välikappaleita. Kiinan ja Venäjän tavoitteisiin kuuluu romuttaa entinen yhteiskuntajärjestelmä sekä perustaa uudet ihmisoikeudet.


Taustalla on kuitenkin maanosien mineraalien hyödyntäminen sekä ihmisten alistaminen uuden järjestelmän mukaisesti. 


 1. Pohjois-Korea
 2. Somalia
 3. Jemen johon salakuljettajat yrittivät viedä suuren määrän aseita.
 4. Eritrea
 5. Libya
 6. Nigeria
 7. Pakistan 
 8. Iran
 9. Afganistan
 10. Sudan


Listan maissa vainoamista tapahtuu eniten. Afrikassa 19 valtiossa viidestäkymmenestä listalla olevasta maasta vaino on lisääntynyt. Kehityssuunta ei ole hyvä.


Meksiko, Kuuba, Nigaragua, Kolumbia, määritellään vainon uhka vakavaksi. Uhkan määrä lähestyy myös Yhdysvaltoja. Uskonnon varjolla pyritään nyt eteenpäin, Muslimimaiden lisääntyessä alkaa myös kulttuurin muutos tapahtumaan. Muutos lisää länsimaihin kohdistuvia agressioita sekä epävakautta.


Mosambik on myös antanut pikkusormensa Kiinan yrityksille, Triton Minerals aloittaa yhteistyön kaivostoiminnassa Kiinalaisen yhtiön kanssa. Grafiitti sekä akkuteollisuus.


Iranin asema alkaa myös selvitä, ’’kulttuurisuhteita’’ lisätään Nigerin kanssa. Kulttuuri, kauppa, opetus, kaikkia näitä osa alueita nähdään valtioiden yhteistyöhankkeissa. Valitettavasti hankkeiden tarkoitus on avata sotilaallisia yhteyksiä maihin.


Ranskan vetäytyessä Afrikasta, Sahelista sekä Keski-Afrikan tasavallasta viime vuonna on vastavoimat lisänneet vaikutusvaltaansa alueilla. Moskovan vaikutus alueilla on ollut kovaa, siihen on sisältynyt informaatio vaikuttamista sekä Wagner ryhmän toiminta. Kiinan on lisännyt alueella vaikuttamista sekä yrityshankkeita.


Yhdysvalloilla on tukikohta Nigerissä, terroristien toiminta alueella on vahvistunut. Poikkeuksetta iskut ovat kohdistuneet siviiliväestöön. Alueelle rakennetaan yhtenäistä Muslimi uskonto pohjaa jonka tarkoituksena on ajaa länsimaat pois Afrikan alueelta.


Burkina Fasolla on  yhteistä Nigerin kanssa , naapurimaan Malin vaikutus. Terroristi ryhmät vaikuttavat Malin kautta niin Nigeriin kuin Burgina Fasoon. Ranskalaiset toimittajat ovat karkotettu Burgina Fasosta valtion turvallisuusviranomaisten taholta. Toimittajien mukaan Sahelin alueella on oikean informaation levittäminen vaikeutunut huomattavasti. Radio asemia on tuhottu, alueita on eristetty turvallisuuden takia sekä ihmisiä on painostettu pitämään suunsa hiljaisina. 


Burkina Fasossa tapettiin nuori lähetyssaarnaaja, militanttien iskut ovat kohdistuneet kouluihin, kirkkoihin, hallintoon sekä siiviiliväestöön. 


Olen usein kirjoittanut Kiina- Venäjä- ja Iran akselista. Näiden kolmen maan yhteistyö sekä sotilaallinen voima ovat Afrikan maille liian kova vastus. Afrikassa tapahtuva uskonnon ja vallan jakautuminen, avaa valtioille Afrikan alueen hallinnan. Mineraalien ja poliittisen hallinnon lisäksi Afrikka on jakautumassa Sahelin alueen myötä kahteen osaan.


Suomen kohdalla valtioneuvosto laati Afrikka strategian poliittisen ja taloudellisen kehityksen pohjalta 2020. Miten tässä on onnistuttu, Googlen mukaan hypetys oli kovaa 2020, sen jälkeen hiljaista. Autojen vientiä on tapahtunut, mutta tiedämme elintarvikkeiden viennin olevan edelleen Suomessa alijäämäinen.


Yksi koalitiosta puuttuu, Pohjois-Korea. Pohjois-Korea onnitteli Senegalin Presidenttiä itsenäisyyspäivän johdosta. Pohjois-Korea isännöi Venäjän välisen yhteistyön kunniaksi järjestettyä vastaanottoa. Onnitteluja on lähettetty myös Namibiaan. Afrikka ja Kuuba on Pohjois-Korean listalla selkeästi joihin maa haluaa vaikuttaa ’’suotuisasti’’. 


KariX
https://www.miningweekly.com/article/triton-awards-major-contract-to-chinese-engineering-company-2023-04-03

https://www.aljazeera.com/news/2023/3/29/german-government-to-deploy-troops-to-niger-as-part-of-eu-mission

https://adf-magazine.com/2023/03/terror-groups-prey-on-vulnerable-cost-continent-billions/

https://en.mehrnews.com/news/199019/Iran-eyes-boosting-cultural-ties-with-Muslim-states

https://worldcrunch.com/world-affairs/russia-china-france-africa

https://theintercept.com/2023/04/02/us-military-counterterrorism-niger/

https://cpj.org/2023/04/burkina-faso-expels-journalists-sophie-douce-and-agnes-faivre/

https://www.rfi.fr/en/africa/20230403-sahel-region-increasingly-difficult-work-area-for-journalists-report

https://www.vaticannews.va/en/africa/news/2023-04/a-zambian-religious-of-the-missionaries-of-africa-killed-in-burk.html

Kiina ja velkojen takaisinperintä

29.3.2023


Kiinan johtajan vierailu Venäjällä herättää ristiriitaisia ajatuksia. Useiden lehtitietojen mukaan vierailun anti ei ollut merkityksellinen.


Putin hehkutti asiaa voimakkaasti, Kiina ei.


Kiina on ollut vastaan ydinaseiden laajentamista muihin ulkopuolisiin maihin. Venäjä ilmoitti lähettävänsä ydinaseita Valko-Venäjälle. Päätös on Kiinan politiikkaa vastaan.


Kiinan pyrkimykset talouden laajentumiseen ovat selkeät. Tarvitaan maata sekä raaka-aineita. Taiwan on siruvalmistajana varteen otettava vaihtoehto. Uhkakuvia on Kiina asettanut Taiwania kohtaa jo pitkään. Kiina on ilmoittanut 2027 mennessä valtaavansa Taiwanin vaikka väkisin.


Kiinan ongelmat ovat raaka-aineiden pula. Teollisuus tulee kärsimään entisen yhden lapsen politiikasta, väestö on vanhenemassa. Väestön rajoituksien loputtua eivät nuoret enää halua lapsia. Kiinan taloudellinen kasvu on arvioitu 5% luokkaa Bkt:en tulevina vuosina. Tavoitteet ovat kovat ottaen huomioon syntyvyyden laskemisen väestössä.


Nykypäivän kaupan elinehto on raaka-aineet. Harvinaiset metallit, sekä teollisuuden perusmetallit ovat kysyttyjä aineita. Kullan osalta käydään Afrikassa kovaakin kiistaa, Venäjä sekä Kiina ovat mukana etsintä ja kaivostoiminnassa. Sotilaita käytetään turvaamaan asuinalueita sekä vallitsevaan politiikkaan. Vastapalveluksena luovutetaan mineraaleja.


Kiina on kuitenkin ollut sivusta seuraajana myös Ukrainan sodassa. Katsooko Kiina miten Venäjän käy. Mikäli Venäjä häviää sodan voi se johtaa Venäjän pirstaloitumiseen useaan itsenäiseen valtioon.


Britannia palautti 1997 Hongkongin takaisin Kiinan valtapiiriin. Venäjä riisti Kiinalta 1860 Amurin aluetta sekä osan Mantsuriasta. Vaikka kaupankäynti on edelleen Venäjän ja Kiinan välillä hyvää on Vladivostok Kiinan valtion mielessä. Satamakaupunki tunnettiin nimellä Haishenwai.


Kiinan tavoitteena voi olla Amurin ja Mantsurian alueiden palautuminen omaan hallintaan. Tähän viittaa hyvin Xin ilmaus ’’olemme täällä ajamassa muutoksia joita ei ole nähty sataan vuoteen’’. 


Vähemmän puhuttu asia on Kiinan sotilaallinen varustautuminen. Tämä on aiheuttanut läntisellä Tyynellämerellä jo nyt asevarustelua. Australialla on meneillään 200 miljardin sukellusvene hanke. Japani kaksinkertaistaa sotilasbudjettinsa. Japani ilmoitti Yhdysvaltain joukkojen sijoittamisesta Japanin eteläisimmille saarille.


Siperiassa on rikkaat kaasuesiintymät, öljyä, hiiltä, kultaa, timantteja, metalleja. Tulevaisuuden sodat tullaan käymään maaperämineraaleista. Kiinan osuus maailma teräksen tuotannosta oli 2004 neljännes. 2013 Kiinan tuotanto vastasi puolta maailman teräksentuotannosta.  Kaupallisen vallankumouksen tapahtuessa on monilla mailla, joita Kiina on rahoittanut suuria vaikeuksia. Raha sitoo ja antaa velvollisuuksia maailmanpolitiikan kysymyksissä.


Kiinan rooli voi olla odottavalla kannalla ja seurata tilanteen kehitystä ennen tositoimia. Myös Siperian alue voi olla Kiinan mielessä jos Venäjän pirstaloituminen alkaa.


Usein lehdissä on mainittu myös Venäjän ja Kiinan lausunnoissa uudesta maailmanjärjestyksestä.


Kiina on kuitenkin noussut merkittäväksi taloudelliseksi ja poliittiseksi voimaksi maailmassa ja sillä on vaikutusvaltaa monilla aloilla, kuten kansainvälisessä kaupassa, ilmastopolitiikassa ja teknologiassa. Kiina on myös käynnistänyt useita aloitteita, kuten Belt and Road -aloite ja AIIB-pankki, jotka ovat haastaneet perinteisen länsimaisen taloudellisen ja poliittisen järjestyksen.


Maailmanjärjestys on monimutkainen ja usein epävirallinen verkosto valtioiden välisistä suhteista ja kansainvälisistä järjestöistä. Vaikka Kiinan nousu on vaikuttanut moniin maailmanjärjestyksen näkökohtiin, on vaikea sanoa, että Kiina olisi korvannut Yhdysvalloista tai Euroopasta tulevan valtion johtavan aseman maailmassa.


Sotilaallinen varustautuminen ja maiden välisiin suhteisiin vaikuttaminen, Afrikassa, sekä Tyynenmeren saarivaltioissa. Kertovat voimatasapainon muutoksesta sekä pyrkimysten toteuttamiseen tulevaisuudessa.


KariX


https://us.cnn.com/2023/03/28/economy/china-rescue-lending-belt-and-road-study-intl-hnk

https://www.verkkouutiset.fi/a/vladivostokista-tulee-taas-kiinalainen-kaupunki/#bc7c77d1

https://fi.wikipedia.org/wiki/Siperia

https://www.salkunrakentaja.fi/2023/03/kiinan-talous-elpyy-vauhdilla/

Ilmastoekologisesti eteenpäin

27.3.2023

Kirjoitus julkaistu Karjalaisessa 31.3.2023

Ilmastoekologisesti katse eteenpäin!


Ilmasto lämpenee ihmisen toiminnan seurauksena, sitä on turha enää kenenkään kiistää. Pariisin kansainvälinen oikeudellisesti valtioita sitova ilmastosopimus astui voimaan 4.11.2016. Sopimuksen allekirjoittaneiden valtioiden tavoitteena on pitää maapallon keskilämpötilan nousu selvästi alle kahdessa asteessa suhteessa esiteolliseen aikaan ja pyrkiä toimiin, joilla lämpeneminen saataisiin rajattua alle 1,5 asteen. Kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC varoittaa, että maapallon keskilämpötilan nousun rajaaminen 1,5 asteeseen edellyttää, että ilmakehää lämmittävät päästöt on saatava kääntymään jyrkkään laskuun jo vuoteen 2025 mennessä. Päästöjä tulee vähentää yli 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

Onko ilmaston lämpeneminen jo karannut ihmisen käsistä? Ainakin väestön kasvaminen on. Tilastokeskuksen
mukaan vuonna 2018 maapallolla asui yli kymmenen kertaa enemmän ihmisiä kuin 300 vuotta aikaisemmin. Maapallon väkiluku oli v 2010 n. 7,0 mrd.  YK:n väestöennusteen mukaan väestömäärä ylittää 8,0 miljardia jo vuoteen 2025 mennessä, ja on n. 10 mrd. vuonna 2050. Ilman maailman väestön kulutustottumusten muuttamista, ja ehkäisyvälineiden käyttämisen opettamista kehitysmaissa, mitkään ilmastoteot eivät ole enää riittäviä. 


Ymmärrän nuoria, joita tulevaisuus pelottaa, mutta on väärin syyllistää suomalaista metsä- ja maataloutta. Se ei ainakaan auta, että istutaan ajoradoilla ja vaaditaan tehtäväksi ilmastotekoja, joiden perusteet on haettu Amazonin viidakon raivaamisesta lihakarjatuotannon laidunalueeksi. Suomalaisia lihakarjan ja maidon tuottajia ei pidä leimata ilmastorikollisiksi. Olisi oikeammin viedä meiltä ”know how:ta” muualle maailmaan: tietoutta ja opastusta metsän kasvua edistävästä metsänhoidosta istutuksineen, ja sellaisesta karjankasvatuksesta, jossa tila tuottaa biopolttoainetta mm karjanlannasta. Kun ymmärrämme ruokatalouden perusteet, tuotamme pääosan ruoasta ja lihasta Suomessa itse, eikä lihaa tarvitse tuottaa Brasiliasta asti. Huoltovarmuutemme kasvaa, kun omavaraisuus paranee, ja ilmastokin kiittää.

Ei ole oikein kasvattaa ja lahottaa puita vanhoiksi metsiksi, jolloin hiilinielut muuttuvat päästölähteeksi ja alkavat luovuttamaan hiilidioksidia ilmaan. Suomen metsät kasvavat tänä päivänä enemmän kuin milloinkaan aiemmin. Oikein tehdyt harvennukset lisäävät kasvua ja siten hiilinieluja, mutta turvaavat taloudellisesti myös meidän hyvinvointiamme. Metsän harvennuksemme ovat Euroopan ilmastolle ekotekoja, sillä Euroopassa isoin osa metsistä on hakattu jo pois.

Reilusti voimme olla edelläkävijä ilmastotoimissa. Minun ”näyssäni” siellä kärjessä ovat suomalaiset maa- ja metsätilalliset kädet savessa tai karjanlannassa, sekä puuntaimen istutusputki kädessä taimivakka rinnalla keikkuen. Uskoisin taimenistutuksen olevan sopivaa konkreettista aloittelevaa ilmastotyötä nuorille elokapinallisille. Työ tekijäänsä opettaa, ilmastoteoissakin ymmärtämään metsää taimesta lähtien.

KariX


Moldovan ja Transnistrian osuus Venäjän sotapelissä.

14.3.2023

Moldovan lippu. Kuva: one.com

Venäjän ja Moldovan välit kiristyvät. Venäjän on puhuttu horjuttavan Moldovan hallitusta.

Moldova on jakautunut Transnistrian alueeseen jossa asuu venäjämielistä kansaa.


Moldovassa on ollut viime viikkojen aikana useita mielenilmauksia. Mielenosoittajien tarkoitus on kyseenalaistaa hallinto. Aiheena on käytetty sähkön energia maksuja joihin halutaan korvauksia. Nämä on aiheita johon vastavoimien on helppo tarttua.


Moldovan Shor puolue, joka on nimetty Yhdysvaltain ulkoministeriön pakoteluettelolle Venäjän etujen hyväksi työskenteleväksi. Shor on mielenilmauksien takana. Kremlin tiedottaja Peskov ilmoitti tilanteen olevan myrskyisä ja vihjasi länsivaltioiden olevan tilanteen takana. Tämä on normaalia Venäjän tiedottamista jossa nimitetään syyllinen omien päämäärien toteutumiseksi.


Syksystä asti jatkuneet mielenilmaukset ovat opposition aiheuttamia. Shor puolue kouluttaa aktivisteja mielenilmauksiin sekä terrori-iskuihin. Aktivisteja lähetetään Turkkiin koulutukseen. 

Lentoliput 80 hengelle maksoivat yli 21000 euroa jonka maksoi työtön Moldovan kansalainen.

Puolueen rahoitus ja tuki tulee oletettavasti Moskovan kautta.


Hämmennystä herättää Turkin rooli kouluttajana?


Koulutus kesti kolme päivää josta saatiin koulutus savupommien ja kivien heittelyyn sekä poliisiketjujen rivien katkomiseen. Shor puolueen perustajaa Ilan Shoria on väitetty Venäjän FSB:n agentiksi.


Transnistria on Ukrainan puoleisella sivulla josta raja jatkaa aina Krimille asti. Jos Venäjä lisää joukkoja alueella on myös Ukraina vaarassa uudelta rintamalta. Ukraina on tunnustanut Transnistrian kuuluvan osana Moldovaa.


Venäjä haluaa Moldovan vaikutuspiiriinsä. Lavrov on siteerannut Moldovan olevan uusi Ukraina.

Moldovan tiedustelu- ja turvallisuuspalveluiden (SIS) johtaja Alexandru Musteata on ehdottanut, että Venäjä voisi hyökätä Moldovaan maalis-huhtikuussa.


Sosiaalisen median pyrkimykset estää Shorin propaganda Moldovassa on epäonnistunut. Puolue käyttää häikäilemättömästi hyväkseen tilanteen tuomaan etua.

Moskova on käyttänyt Telegrammia jossa mainitaan Ukrainan hyökkäävän Transnistrian alueelle. Tämä voi olla alkusoittoa jossa Venäjä laajentaa provokaatiolla valtaansa alueella ja pyrkii hallinnon kaatamiseen.


Haluaako Eurooppa ja länsi avata Transnistrian ja Moldovan portit Venäläisille sotilaille. Tässäkin luullakseni odotellaan milloin alkaa tapahtua. Ajatuksena, Moldova tarvitsee sairauteensa lääkettä, jos länsimaat eivät sitä anna, potilas kuolee.


Transnistriassa yritettiin järjestää pommi-isku maan johtoa vastaan. Väitetystä hyökkäyksestä suunnittelijat otettiin kiinni. Hyökkäyksestä syytettiin Ukrainaa joka kielsi tapahtuneen. Miksi Transnistriaan,  joka on Venäjän ikeen alla tehtäisiin provokatiivinen isku. Tarkoitus oli saada Ukraina syylliseksi ja Transnistria reagoimaan  Ukrainan vastaisesti aseilla. Samalla Venäjän joukot siirtyisivät turvaamaan Transnistrian aluetta. Venäjä olisi silloin Moldovassa, koska Transnistria on osa Moldovaa. Vallankaappaukselle haetaan nyt syytä.


Venäjä haluaa takaisin Tsaarin aikaiset maat, sekä laajentaa sotaa.


KariX
https://www.euronews.com/2023/03/01/moldova-new-anti-government-protests-backed-by-pro-russian-oligarch

https://www.newsweek.com/russia-state-media-warns-war-coming-european-country-1785888?piano_t=1

https://tvpworld.com/68347837/pro-russian-opposition-in-moldova-teaching-people-to-riot-report

https://universul.net/russia-working-to-overthrow-moldovan-government-but-no-immediate-military-threat-white-house/

https://www.aa.com.tr/en/europe/moldovas-breakaway-transnistria-claims-it-foiled-ukraine-s-attack-on-leadership/2841086

Lörpöttelyä maailmalla

Uhka Euroopalle ja Suomelle

13.3.2023

Kuva: pixabay f-18 hornet

Sanna Marin joka tunnetaan Suomen pääministerinä on useaan kertaan avannut sanaisen arkkunsa. Lausunnoillaan Marin on saanut aikaan hämmennystä sekä tilanteita jossa Venäjän propaganda koneisto hyötyy.


3.12.2022 Australian vierailulla Marin totesi haastattelussa useita kertoja emme saa olla naiiveja, kyse oli Venäjän uhasta. Haastattelu oli suunnattu Eurooppaan sekä Australiaan. Vierailun tarkoitus oli lisätä Nokian ja Suomen yhteistyöstä. Jotenkin haastattelun lukiessa saa kuvan lapsellisuudesta joka on Euroopassa ja Suomessa.


2.12.2022 puhuessaan Lowy Institutessa Australiassa, Marin antoi selkeän kuvan Suomen ja Euroopan kyvystä vastata Venäjän sotilaalliseen iskuun.

"Minun täytyy olla raa'asti rehellinen sinulle, Eurooppa ei ole tarpeeksi vahva juuri nyt.” Lausunnossa sanottiin Euroopan nojaavan Yhdysvaltain sotilaalliseen apuun. Puhe oli selkeä viesti Venäjälle ’’jatkakaa ja edetkää’’ Eurooppa ei pysty vastaamaan.


30.10.2022 Wellington Uusi-Seelanti. Otsikko Suomen on varmistettava, että Ukraina voittaa sodan Venäjää vastaan. Aika ison taakan heitti Suomalaisten niskaan.

Näiden vierailujen taustalla on ollut viennin edistäminen. Viennin edistämiseen kuuluu kauppasuhteiden parantaminen ja yhteistyön parantaminen. Otsikoissa oli kuitenkin samoja fraaseja Venäjän aloittamasta sodasta Ukrainassa. Mihin unohtui kaupalliset asiat.

Näissä lehtikirjoituksissa oli myös maininta Pääministerimme kesän 2022 juhlinnasta, alkoholi maistui ja huumetestissä oli käyty.


27.1.2023 jälleen kohahti, Ilta-sanomat kirjoitti Pääministerimme haluavan oman turvallisuuspoliittisen yksikön. Tällä vetoomuksella annettiin selkeä kuva Presidentin, Puolustusministeriön, Ulkoministeriön osaamattomuudesta. Jälleen annettiin Venäjälle viesti surkeasta Suomen turvallisuuspolitiikasta. Tarvetta asialle ei ole, Suomen nykyinen järjestelmä on hyvä ja toimiva. Emme myöskään tarvitse neuvonantajia. Jälleen Venäjälle viesti osaamattomuudesta.

13.2.2023 Politico lehdessä oli haastattelu joka särähti pahasti korville.

 

"En halua konflikteja ja pyrin kompromisseihin ja yhteisiin ratkaisuihin", hän kertoi   Ylen dokumentissa vuonna 2021. "Mutta jos neuvottelut eivät onnistu, voin olla päättäväinen ja päättää, mitä meidän tulee tehdä.  "

Pääministerimme laittoi lausunnolla hallituksen ja eduskunnan kykenemättömäksi tehdä päätöksiä.

Kirjoituksessa oli myös Petteri Orpon lausunto jossa sanottiin seuraavaa: 

Viimeisimpien virallisten tietojen mukaan julkisen talouden velan osuus Suomen taloustuotannosta nousi 70,9 prosenttiin vuoden 2022 kolmannella  neljänneksellä  edellisen vuoden   vastaavan  neljänneksen 68,7 prosentista, ja tämä nousu on jo osoittautunut kampanjan keskeiseksi aiheeksi.


Oppositiojohtaja Orpo  esitti äskettäin  , että velkaantuminen uhkaa heikentää Suomen hyvinvointia ja sanoi, että maan on "herättävä siihen, mihin hallituksen välinpitämättömyys velkaa kohtaan johti".

Marin sanoi kampanjassaan, että   "veroreikien" sulkeminen varmistaisi talouden pysymisen terveenä. Tämä voisi sisältää korkeammat pääoma- ja perintöverot. Pääministerimme on verojen noston puolella, eli perintöä jos saat luovuta se valtiolle. Alkaa olla Venäläistä ajattelumallia.


20.2.2023 Telegraph kirjoitti otsikolla. 

Sanna Marin: Voit äänestää minut pois, mutta jatkan juomista ja tanssimista

Pääministerimme tyyli ei siis muutu.


19.2.2023 kannanotossaan Marin ilmoitti selkeästi Suomen ja Ruotsin menevän yhdessä Natoon. Tämä lausuntona ei ole realistinen, jos ovi aukeaa Suomelle on siitä astuttava, Ruotsi tulee perässä jos niin käy. Kokonaisuutena Marin tuntuu jarruttavan nopeaa käsittelyä.


11.3.2023 Helsingin sanomat, Sanna Marin on valmis luovuttamaan Ukrainalle Hornet hävittäjämme. Uudet hävittäjät saapuvat 2025-2030 välisenä aikana. Nyt olemassa oleva kalusto on voimakkaassa käytössä rajojemme ja ilmatilan valvonnassa. Mitä lausunto myös sisältää?. Suomen turvallisuuden alentaminen ja ajatus, ettei täällä voi mitään tapahtua. Samanaikaisesti HS kirjoitti Venäjän rakentavan sotilaallista voimaa aivan Suomen naapurissa ’’olemme hyvin huolissamme sanoo USA:n Nato-edusta’’.


Mitä kaikkea voimme ajatella tapahtumista ja lausunnoista. Läpi paistaa Venäjä myönteisyys mikä on ollut SDP:llä ennenkin. Eero Heinäluoma oli vastaan Venäjän öljyn tuonti pakotteita. Vaikka Iltalehti kirjoitti Nato kannan olevan SDP:n kannatusta nostava asia, niin miksi jarruttelu?. Avoimia kysymyksiä jää paljon, pääministerimme lausunnot eivät ole olleet samansuuntaisia ministeriöiden kanssa. En voi uskoa lausuntojen olevan tahattomia, ne ovat tarkoituksellisia. On myös ajateltava mahdollisuutta pääministerimme kykyä johtaa hallitusta sekä ulkopolitiikkaa. Erolle ei ole estettä, mitä nopeammin sen parempi.


KariX

https://www.smh.com.au/politics/federal/finland-s-pm-warns-putin-s-dark-agenda-a-threat-to-australia-20221202-p5c32x.html

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/sanna-marin-finland-europe-us-b2237731.html

https://apnews.com/article/nato-europe-new-zealand-auckland-sweden-df45897c30b170a46c27efe6e87f7a3c 

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009356196.html

https://www.politico.eu/article/finland-prime-minister-sanna-marin-struggle-reelection/

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/02/20/sanna-marin-can-vote-keep-drinking-dancing/

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/finland-says-wants-to-join-nato-together-with-sweden

Vaalit lähestyvät

12.3.2023

Ehdokas eduskuntaan


Suomessa järjestetään eduskuntavaalit 2023. Ennakkoäänestys tapahtuu ulkomailla 22-25.3.2023.

Kotimaan ennakkoäänestys 22-28.3.2023, varsinainen äänestyspäivä on 2.4.2023.

Äänestystulokset vahvistetaan 5.4.2023.


Olen ehdolla vaaleissa. Savo-Karjalan vaalipiirissä, numerolla 82.


Olen tehnyt työtä jo vuoden ajan ja toivonkin sinun äänestävän ja vaikuttavan Suomen politiikkaan.

Kirjoituksissani olen ollut totuuden pohjalla ja kannatan totuudessa pysymistä, siksi olen aina laittanut lähdetiedot kirjoituksien loppuun. Haluan toiminnallani edistää totuuteen perustuvaa mediaa.


Vaalitilini on vielä avoin lahjoituksille. Jos haluat voit tukea vaalityötäni voi rahallisen avustuksen laittaa seuraavalle tilille. KD Kuopio, FI69 5482 5420 0263 25 viite: 2023027.


Viitettä käyttämällä tuki ohjautuu merkittynä käyttööni. !500 euroa on yksittäisen lahjoituksen ylin summa. Suomen vaalilain mukaisesti.


Käytän kirjoituksissani KariX nimimerkkiä, olet varmaan huomannut, nimeni on Kari Pohjola, edustan Kristillisdemokraatteja.


Tiedän, vaalitukien pyytelyn olevan näinä vaikeina aikoina jopa paheksuttavaa. Voit kuitenkin antaa äänesi vaaleissa ja vaikuttaa tulevaisuuteen.


Nykyinen hallitus Suomessa, on viimeisen 4 vuoden aikana saanut maamme ulkomaisen velan kohoamaan liian suureksi. Vastuuton rahan jakaminen tulee vaikuttamaan seuraavien jälkipolvien elämään. Tästä kärsivät kuluttajat, vanhukset, joiden ostovoimasta viedään suuri osa pois nousevien elintarvike hintojen myötä. Tästä kärsii terveyden huolto sekä turvallisuus. Viennin elvyttämiseen ei ole tehtyä korjaavia toimia. Työllisyyden parantamiseksi teot on jääneet vajavaisiksi.


Nykyisille hallituspuolueille on vain yksi ovi, se on ulko-ovi josta pitää astua vaalien tuloksen vahvistuessa.


Toimi asian eteen äänestämällä.KariX

Sotilamenoja uhkien lisäämiseksi

5.3.2023

Iranin ydin sopimukset


Iran lupaa IAEN kanssa jatkaa yhteistyötä ydin kysymyksessä. Iran haluaa asentaa valvontaan liittyvät kamerat paikoilleen.


Kaksi skenaariota tilanteesta.


 1. Iran on alistunut länsivaltioiden painostuksen johdosta, valvontaan sekä rauhanomaiseen ydinvoiman käyttöön.
 2. Iran pelaa aikaa, saadakseen riittävästi rikastettua uraania ydinase käyttöön.Ensimmäinen vaihtoehto. Pitkään jatkuneet neuvottelut eivät ole tuottaneet tulosta. Iran on uhitellut useita kertoja Israelia sekä Yhdysvaltoja. Uskon yhdessä yössä syntyneen päätöksen olevan ajan pelaamista. Iran kuitenkin estää tarkastajien pääsyn laitoksiin.


Vaihtoehto kaksi. Ajan pelaaminen on seuraava toimi jossa uraanin rikastamisessa on saavutettu aste jota voidaan käyttää ydinaseisiin. Iranilla on sopivia kantoraketteja joihin kärki voidaan asentaa. Hormuzin salmen alueella on ollut useita järistyksiä talven aikana, alkuperä ei ole ollut seisminen. Viimeksi 5.3 tapahtunut järistys oli jälleen 10 km syvyydessä. Järistyksien alkuperä voi olla luonnollinen, mutta ei voida sulkea pois sotilaallisia testauksia.


Aikaikkuna on kaventunut voimakkaasti. Iranin saadessa ydinaseen käyttöönsä ovat vaarassa Israel sekä Yhdysvallat. Israelin Netanyahu on useaan otteeseen puhunut iskuista rikastamoihin, Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Tilanne alkaa olla Israelilta valumassa käsistä.


Venäjän tuki Iranille on merkittävää, aikaisemmin on puhuttu hävittäjien ostoista Iraniin kevään aikana. On puhuttu myös s-400 ilmapuolustuksen toimittamisesta iraniin. Iranin terroristi valtion sotalaivat vierailivat Brasiliassa, nykyinen vasemmisto presidentti Lula antoi suostumuksensa. Yhdysvaltojen kuuluu olla huolissaan tilanteesta. Venäjä, Iran ovat luoneet koalition johon on myös Kiina laskettava mukaan. Brasilian liittyminen koalitioon avaa uuden turvallisuusuhan länen demokratialle.


Kiina aikoo nostaa sotilasbudjettiaan 7.2% 2023.  Budjetin nostoa ei tehtäisi ellei valmistauduttaisi johonkin tulevaan eskaloitumiseen. Rahoituksen nostaminen 224,85 miljardiin dollariin on kuitenkin vielä kolmannes yhdysvaltain puolustusmenoista 2020. Laskettaessa yhteen Iranin ja Venäjän puolustusmenot (joista ei ole tarkkoja tietoja), päästään huomattaviin summiin. Pitää myös ottaa huomioon Etelä-Afrikan tilanne jossa Kiina ja Venäjä pitivät laivasto sotaharjoituksen. Useat Afrikan maat ovat tukeneet Kiinaa ja Venäjää.


Iran on toimittanut Afrikan maille voimakkaasti aseita, useita vuosia jatkuneet asetoimitukset ovat tehneet Afrikan maista riippuvaisia iranin, Venäjän Kiinan liittolaisuudesta.


Brasilian puolustusmenot ovat Latinalaisen Amerikan suurimmat 2018-2020 42.4 miljardia. Uudistamista tapahtuu hävittäjien sekä laivaston parantamiseen. 

 

Törmäsin tutkiessani myös erääseen vanhaan julkaisuun jossa Afrikan maiden sodat ovat syöneet kehitysapurahoja. 2007 kehitysapurahoja annettiin Afrikan maille 300 miljardia dollaria.

Valtiot siis tukivat suoraan Afrikan maiden sisäisiä sotia kehitysavun nimissä.


Kehitysapua Suomi ei ole lopettanut, 2023 kehitysapua annetaan (sotilasapua) apua tarvitseville 1117 miljoonaa euroa.


Vuosien varrella Venäjä, Kiina Iran ovat lähettiläiden ja edustajien kautta rakentaneet verkoston joka on uhka länsimaiden demokratialle. Laskeutuuko pimeys Yhdysvalloihin ja Israeliin idän sotilaallisen voiman kasvaessa.
KariXhttps://www.wsj.com/articles/iran-promises-to-increase-cooperation-with-iaea-over-nuclear-work-f82cbe49

https://www.volcanodiscovery.com/earthquakes/quake-info/7438182/quake-felt-Mar-4-2023-Southern-Iran.html

https://www.azernews.az/region/207112.html

https://turpopankki.fi/suurvallat/suurvalta-yhdysvallat/yhdysvaltojen-asevoimat/yhdysvaltojen-puolustusmenot/

https://finlandabroad.fi/web/bra/ajankohtaista/-/asset_publisher/TV8iYvdcF3tq/content/puolustusteollisuuden-markkinamahdollisuuksia-brasiliassa/384951

https://www.kaleva.fi/afrikan-sodat-ovat-syoneet-kehitysapurahat/2229966

https://www.eurasiareview.com/04032023-irans-growing-weapons-transfers-to-africa-analysis/

https://www.ilna.ir/Section-politics-3/1337048-iran-rules-out-individual-access-to-nuclear-sites

Saksan vasemmisto jälleen äänessä

27.2.2023

Saksan vasemmisto jälleen äänessä


Saksan Berliinissä asuu jopa 6 miljoonaa kansalaista jotka puhuvat Venäjää. 


Berliinissä on järjestetty mielenosoituksia, viimeiseen osallistui n.10 000 aktivistia.


Mielenosoitus oli suunnattu Saksan hallintoa vastaan. Pääteemana oli Ukrainan aseapu. Aseapu jakaa ihmiset Berliinissä, osalla on selkeä halu päästä Venäjän vaikutuksen piiriin ja tukea entisiä Neuvostoliiton  rajoja. Ydinpelote ja sodan laajentuminen on eräs asia joka nostetaan esille mielenosoituksissa.


Ydinaseiden käytön uhkailulla saavutetaan määrätynlainen paniikki mutta sitä käytetään myös poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi. Berliini on suurelta osin vasemmistolaista jotka noudattavat vasemmiston aatteita.


On myös väärin vetää mukaan Ukrainan sodassa kaatuneet poliittiseen peliin. Annan itse suuren kunnian kaatuneille jotka taistelivat Ukrainan ja Euroopan demokratian puolesta. Tämä sota on Venäjän aatteiden, vallan himon, ja rajojen palauttaminen entisen Neuvostoliiton mukaiseksi.

Tukeeko Berliinin mielenosoittajat näitä Venäjän haaveita. Näyttää vahvasti siltä.


Saksan kansleri Olaf Scholz vieraili Intiassa. Vierailun tavoitteena oli saavuttaa lopputulos jossa Intia ei edistäisi Venäjän sotaa Ukrainaa vastaan. Saksalle ja Euroopalle Intian kauppa, energia, liikkuvuus, lääkkeet, yms. olisivat tärkeitä. Intian vastaus Ukrainan tilanteeseen oli, Intia haluaa sodan loppuvan neuvotteluteitse ja tukee rauhan neuvotteluja. Taustalla on myös Eu:n ja Intian vapaakauppa.


Olen kuullut monen Venäjämielisen maan johtajan puhuvan samasta asiasta, neuvottelun kautta tuleva rauha ei tule kuitenkaan ilman maa-aluiden menetyksiä. Poliittisia puheita joissa ei oteta tosiasioihin kantaa. Talouspakotteita on lisättävä entisestään Venäjää ja rikollista sotaa Ukrainaa kohtaan.


Helsinki Times kirjoitti yli 600 000 Saksalaisen allekirjoittaneen vetoomuksen jossa raskaiden aseiden toimittaminen lopetetaan Ukrainalle. Aloite on lähtenyt vasemmistolta sekä feministeiltä. KariX kysyy Saksan vasemmistolta: Haluatteko ihan oikeasti työntää Ukrainan Venäjän syliin, haluatteko lakaista maton alle sodassa kuolleet urheat miehet ja naiset jotka ovat taistelleet demokratian ja vapaan ajattelun puolesta. Venäjän vallan ollessa kyseessä olisi mielenosoittajat rahdattu linja-autoilla vankilaan.


Saksalainen DPA teki kyselyn jossa 51% kansalaisista katsoo saksan asetoimitukset johtaneen osalliseksi Ukrainan sotaan. Kyselyyn vastasi 2072 kansalaista. Kyselyiden todenperäisyyttä ei voida pois sulkea jos ne on otettu Berliinin vasemmisto alueelta.


Saksan Kansleri sekä suurlähettiläät tekevät kaikesta huolimatta hyvää työtä maailman laajuisesti. Paineet Venäjän suunnasta ja Berliinin vasemmistolta aiheuttavat varmasti päänvaivaa hallinnolle. Vapaan demokratian sekä ilmaisuvapauden puolesta kannattaa olla taistelun eturintamassa. Me jotka kannatamme Eurooppalaisia arvoja ja vapautta, olemme voittajia.KariX
https://suomivenajaseura.fi/venalainen-berliini/

https://news.cgtn.com/news/2023-02-26/Thousands-protest-in-Berlin-over-arming-Ukraine-against-Russia-1hJqWpeE3Je/index.html

https://www.stripes.com/theaters/europe/2023-02-25/germany-india-russia-isolation-9251851.html

https://www.helsinkitimes.fi/world-int/23034-over-600-000-germans-sign-petition-to-end-heavy-weapons-delivery-to-ukraine-as-10-000-demonstrate-in-berlin-for-peace.html

https://www.dw.com/en/ukraine-updates-germans-see-arming-ukraine-as-involvement/a-64818901

Israel, kiristyvä tilanne

23.2.2023

Kuva One.com Israel

Israelin asukkaat ja yritykset siirtävät varojaan ulkomaille. Tämä voi olla alkusoittoa mitä on odotettavissa.


Pitkään kestäneet terrori-iskut, sekä Iranin jatkuva painostus ja proganda saa ihmiset varovaisiksi.


10.2 2023 Israelin öljytankkeri joutui Iranilaisten drooni hyökkäyksen kohteeksi. Alus ei ollut lastattuna ja vauriot olivat vähäisiä. Iskussa käytettiin samaa itsemurha-droonia kuin Ukrainan sodassa.


Iran kiistää tapahtuman, Venäjä on mukana kiistämässä Netanyahun ilmoitusta. Vastuuta asiasta ei oteta. 

Israel on ilmoittanut käyttävänsä kaikkia keinoja estääkseen Iranin saamasta ydinaseita. Neuvotteluteitse ei ongelma poistu, Iran yrittää Pohjois-Korean mukaisesti tehdä aseen itse.


Etelä-Afrikan vesillä järjestettiin Kiinan ja Venäjän yhteinen sotaharjoitus. Etelä-Afrikka on sitoutunut maiden väliseen yhteistyöhön. Etelä-Afrikassa järjestettiin Afrikan unionin kokous josta Israelin lähettiläs poistettiin. Israel syyttää Iranin koordinoineen asiaa.


Koalitio haluaa eristää Israelin kansainvälisestä vaikuttamisesta. Samalla kansainvälisessä mediassa on havaittava yksipuolinen proganda joka tulee Iranista ja heitä tukevilta mailta. Näen Israelin olevan sotilaallinen kohde Iranille.


Venäjä on Syyrian tiedotusvälineen mukaan hyväksynyt iskut Syyrian puolelle jos ne eivät kohdistu Venäläis joukkoihin. Iranin droonikauppoja ei pidetä myönnytyksenä Venäjälle. Suuntaviivat ovat Israelilla pysyä Venäjän ja Ukrainan sodan ulkopuolella. Israel ratsastaa hieman kaksilla rattailla, Venäjän tuomitseminen Syyriassa tai Ukrainassa saa odottaa. Kaikki lienee kuitenkin diplomatiaa jossa ei haluta länsirannan tilanteen kiihtyvän usean valtion yhteiseksi sodaksi.


Kremlin prokagandisti on ilmoittanut huolensa, Israel ei saa luovuttaa Ukrainaan kehittynyttä ilmapuolustusjärjestelmää Iron Domea. Samalla uhattiin kääntyä Iranin puoleen jossa halutaan tarkastella yhteistyö mahdollisuuksia. (Lisätä yhteistyötä).


Olemme todenneet Venäjän lupaavan monia asioita, mutta on myöskin nopeasti rikkomassa sopimuksia. Israelin ei pidä luottaa missään vaiheessa Venäjän puheisiin. Jos tilanne Iranissa puhkeaa iskuihin, Venäjä on Iranin tukena. Sopimuksilla pyritään pelaamaan aikaa, minun skenaario on tilanteesta. Venäjä haluaa ensin päättää Ukrainan sodan loppuun ja sitten keskittyä muihin ’’ongelmallisiin’’ valtioihin.


Venäjä aseistaa Irania, ja on samalla välittäjänä Israeliin tapahtuvista iskuissa joita terroristi järjestöt tekevät. Israelin rauhan neuvottelu aikeet Ukrainan ja Venäjän välillä tuntuu mahdottomalta. Israel on myös ilmoittanut olevansa tyytymätön Venäjän ja Iranin  sotilaallisiin suhteisiin.


Iran on siirtänyt Venäjälle uusia drooneja oman lentoyhtiönsä kautta sekä salakuljettamalla laivoilla. Droonit pystyvät kuljettamaan pommeja ja palaamaan tukikohtaan takaisin. Venäjän ja Iranin yhteistyö toimii. Droonit valmistettiin Isfahanin keskuksessa johon n. Kuukausi sitten tehtiin drooni hyökkäys.


Tilanne on kiristynyt Israelin ja Iranin välillä viimeisen puolen vuoden aikana ja jatkaa kiristymistään.


Kuluvan viikon aikana Oman sekä Marokko ovat avanneet ilmatilansa Israelin lentoliikenteelle. Saudi-Arabia on mukana lentoliikenteen avaamisessa. Maat sijaitsevat strategisesti Iranin lähettyvillä.


Netanyahu on ilmoittanut valmistautumisen iskuihin Iranin ydinlaitoksiin. Kirjoituksessa sanotaan Iranin olevan roistovaltio jonka ei tule saada ydinasetta käyttöönsä.


Iran katsotaan suureksi uhaksi Israelissa. Venäjän ja Iranin suhde tuo tilanteeseen omat mausteensa. Tämä antaa hyvän kuvan siitä miksi Israel ei ole luovuttanut aseapua Ukrainaan. Tilanne on Israelin ja Iranin välillä hyytävän kylmä.KariX


https://www.haaretz.com/israel-news/2023-02-19/ty-article/.premium/israelis-transfer-money-abroad-at-an-unprecedented-rate/00000186-6953-d22b-ad9e-7f73fa5f0000

https://www.thenationalnews.com/mena/2023/02/19/netanyahu-accuses-iran-of-carrying-out-drone-attack-on-israeli-owned-ship/

https://english.aawsat.com/home/article/4164416/israel-‘all-possible-means-table’-prevent-iran-getting-nuclear-weapon

https://www.timesofisrael.com/south-africa-governing-party-hails-ouster-of-israeli-envoy-from-african-union-summit/

https://syrianobserver.com/news/81733/avoiding-russian-israeli-clash-messages-to-iran.html

https://www.newsweek.com/russia-ukraine-iran-israel-iron-dome-threat-korotchenko-1779701?piano_t=1

https://www.ynetnews.com/article/sjwxg286j

https://www.washingtonexaminer.com/policy/defense-national-security/netanyahu-russia-iran

https://www.washingtonexaminer.com/policy/defense-national-security/netanyahu-russia-iran

https://www.fdd.org/analysis/2023/02/23/oman-joins-saudi-arabia-in-opening-airspace-to-israel/

https://www.middleeastmonitor.com/20230223-netanyahu-preparing-for-attack-on-irans-nuclear-facilities/

Luulitko julkaisujen olevan tasapuolisia

Lehtimafia

23.2.2023

Kuva Pixnio.  Sensuroituja lehtiä 


MTV3 video klipeissä pyöri syksyn ja talven aikana Sanna Marinista otettuja koosteita. muutamia mainitakseni, Laulu rakkaudelle, Pitääkö olla huolissaan, Yökylässä Maria Veitola, sekä Suomi-Venäjä ottelu. Useita toisto kertoja josta Marin sai ilmaista mainosta silloin kun kansanedustaja ehdokkaat olivat jonkinlaisessa julkaisukiellossa. 


Lehtien kirjoituksiin ei päässyt tavallinen ehdokas, syitä löytyi. Kirjoituksien määrää liian suuri, tai juttu oli laitettu päätoimittajan pöydälle odottamaan parempia aikoja.


Päätoimittajan rooli, tasa-arvon ja tasapuolisuuden nimissä on julkaista kaikkien kirjoituksia. Miksi niin ei tehdä, tähän vaikuttaa toimittajien ja päätoimittajan oma puoluekanta. Lehdissä on havaittu SDP, Keskustan, Vasemmiston, Vihreiden julkaisuja jotka sopivat julkaisijoiden aatemaailmaan.


Miten muut lehdet HS, Ilta-sanomat, Iltalehti. Kaikki julkaisut joita olen laittanut kyseisille lehdille, nostetaan päätoimittajan pöydälle. Ei julkaisuun.


Puolueiden päähahmot ovat lehtien suosikkeja. Usein puoluejohtaja pääsee otsikoihin. Lehdet estävät järjestelmällisesti uusien ehdokkaiden pääsyn lehtien kautta julkisuuteen.


Uusia kasvoja ei hyväksytä. Lehtitaloilla on omat suosikkinsa joista pidetään kiinni. Olen pettynyt lehtien toimintaan, uskottavuus kärsii. Jokainen tietää mihin Suomen tilanne on johtanut, velan kasvuun, turvattomuuteen, konkursseihin. Jos media tarkoitus on jatkaa nykyisen katastrofi hallituksen tiellä, ei tulevaisuus näytä hyvältä..


Kaikesta huolimatta lehtitalojen yhdistymisen kautta tilanne on johtanut journalismin yksilöitymiseen. Lehtitaloista on kasvanut monopoleja jotka päättävät mitä tietoa jaetaan.


Sama pätee myös TV julkaisuihin, Marinista on annettu kuva joka kantaa vaalien yli. Negatiivista lausuntoa ei kanavilta kuulu.

Mielenkiintoista oli lukea Ilta-sanomia 18.2.2023 julkaisussa oli satelliitti kuvia rajamme lähettyviltä. Alakurtin varuskunta näytti tyhjältä?. Uskon kuitenkin siellä olevan toimintaa suuremmassa mittakaavassa. Tätä asiaa tukee myös Pekka Toverin lausunto jossa puhutaan Venäjän vahvistavan joukkojaan itärajan tuntumassa. Naton laajentamisen pelossa ei tyhjiä kasarmeja ole. Iltalehdessä kerrottiin Venäjän uhkan nousseen Ruotsin tuntumassa, onko Suomi eri asemassa lintukodossaan vai pitääkö lehdistö meidät pimennossa. 


Olemme saaneet lehtimafian joka aivopesee Venäjän mallin mukaisesti äänestäjiä, hallinnon säilyttämiseksi ja tiedon panttaamiseksi.KariXhttps://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f

Osa julkaisusta perustuu kirjoittajan omakohtaisiin kokemuksiin sekä mielipiteeseen.

Horjuttavatko lakot Suomen huoltovarmuutta.

25.2.2023

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) johtaja Ilkka Oksala pitää Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lakkoa vastuuttomana (STT:n tiedote 14.2). AKT:n alaisessa sopimuksissa työskentelevät myös ahtaajat satamissa. Lisäksi meneillään on kuorma-autoalan lakko, säiliö- ja öljytuotealan lakko sekä terminaalialan lakko. Lakko uhkaa laajentua erilaisten tukilakkojen myötä niin linja-auto- kuin rautatieliikenteeseen. Hintalappu suhteutettuna ulkomaankauppaan on 280 miljoonaa euroa päivässä. Viennistä ja tuonnista, 90 % kuljetaan satamien kautta. Tulevia päivittäisiä kustannuksia on vaikea arvioida, mutta lakon pitkittyessä vaikutukset siirtyvät yrityksille rasitteeksi, sillä ne tulevat menettämään asiakkaitaan.

Huoltovarmuuskeskus twiittasi lakkoon liittyen ”Suomi on varautunut hyvin kriittisten asioiden osalta. Lisäksi poikkeuksista mm. lääke- ja eläinrehukuljetuksissa on pystytty sopimaan.”


Minusta HVK:n mantra ei välttämättä ole totta, sillä yrityksillä ei ole enää varaa pitää suuria varastoja, joissa on kiinni yrityksen pääomaa. Viime aikoina on kuljettu kriisistä toiseen, ja silloin kaikkien niin varastot, voimavarat kuin yritysten toimintakate ovat pienentyneet. Jos lakon aikana muutamme kulutustottumuksiamme, siitä kärsii taas yrittäjät. Ehkä voimme ottaa tämän ”mietona kokemuksena” siitä, millaista päivittäinen elämä Ukrainassa on. Tosin siellä puuttuu kaikkea ja vaarana on mennä henkikin.

Valtion tehtävä on pitää varmuusvarastoja väestön toimeentulolle, elinkeinoelämän ja maanpuolustusta tukevalle toiminnalle välttämättömistä raaka-aineista ja tuotteista. Kansalaisia on rauhoiteltu, ettei elintarvikkeista tule olemaan pula. HVK:n mukaan kriisitilanteissa yhteiskunta toimii ja elämä jatkuu mahdollisimman häiriöttä.

Suomen talousarvioesityksessä vuodelle 2023 mainitaan, että “Suomen ruokajärjestelmä perustuu kotimaiselle maataloustuotannolle, jonka merkitys on entisestään korostunut koronakriisin yhteydessä. Käytetyistä elintarvikkeista 80 % on kotimaisia, mutta niiden tuottamiseen tarvitaan monia tuontipanoksia (mm. täydennysvalkuaista, öljyä, lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita, koneita ja laitteita sekä niiden varaosia)”.


Omavaraisuus putoaa nopeasti, jos maataloudessa tehtävää työtä ja arvostusta ei nosteta. Sitä ei tee nykyhallituksen suunnitelmat uusista ruokasuosituksista ja kosteikkoviljelyyn kehottamisella. Alkutuotantoa on vaikeutettu, ja maatalousyrittäjiä on joutunut lopettamaan työnsä.

Osa polttoaineen jakelijoista on onnistunut täyttämään ennalta tankkauspisteitten säiliöitä, mutta ongelmia tulee AKT:n lakosta, mitä pohjoisemmaksi hiihtolomalla aiotaan autolla mennä.

Juuri ennen AKT:n lakkojen alkamista uutisoitiin Jätekukon yhden urakoitsijan, Jätehuolto Laine Oy:n hakeutumisesta konkurssiin, jouduttuaan kohonneiden polttoainekustannusten ja korona-ajan aiheuttamien ongelmien takia maksuvaikeuksiin (IS 10.2).
 

Toivon valtakunnan sovittelijan onnistuvan työriidan sovittelussa, sillä neuvottelutulos on vain parin prosentin sisällä ensimmäisten neuvottelujen jälkeen. Noin pienillä marginaaleilla ei Suomen taloutta kannata kenenkään laittaa kontilleen. 


Kirjoitus perustuu kirjoittajan omakohtaiseen näkemykseen. Samalla on todettava kirjoituksen jaetun lehdistölle, julkaisua ei ole tapahtunut. Totuus kirpaisee, lehtimafia sensuroi.


Kirjoitus on julkaistu Savon Sanomissa 28.2.2023 hieman muutettuna.


KariX


 

Iran, Kiina, Venäjä. Ilmapalloilua

17.2.2023

Kuva Bixabay


Kansainvälinen turvallisuus voi saada jälleen kerran takaiskuja. Iranin johtaja Raisi vierailee 3 pv:n aikana Kiinassa. Kiinan ja Iranin on tarkoitus allekirjoittaa ’’yhteistyö asiakirjat’’.


Vierailun tarkoituksena on laajentaa kaupallista yhteistyötä.


Yhteistyö Kiinan ja Iranin kanssa voi tarkoittaa myös aseiden tuontia Iraniin tai Israelin vastaisille terroristijärjestöille. Kiinan ei pitäisi osallistua mihinkään Iranin kanssa.

 

Huolestuttavaa on myös vakoiluilmapallojen lähettäminen Yhdysvaltain ilmatilaan. Kiina on ilmoittanut niiden olevan säähavaintopalloja joka kuitenkaan ei varmaan pidä paikkaansa. Kiinan rooli alkaa vahvistumaan lännen vastaisena.

Samanaikaisesti Yhdysvallat ja Iran jatkavat ydin neuvotteluja.


Iran syyttää Israelin palkkasotureiden olleen drone iskun takana, Ishavanin laitoksiin. Samalla Iran syyttää Yhdysvaltoja sekä Israelia aseiden salakujetuksista mielnosoituksien aikana.


Syyrian maanjäristyksen varjolla pelätään aseiden salakuljetuksien lisääntyvän Iraniin. Avustus saattueiden mukana voidaan siirtää aseita Iranista HIzbollahille.


On rikollista käyttää avustuskujetuksia terrorismin tarkoituksiin.

Israel on hyväksynyt esityksen perustaa siviilihätävalmiutta koskevan ministeriön. Ministeriön tointaan kuuluu mm. Maanjäristykset, mutta myös turvallisuus. Jatkuvien jännitteiden kasvu Israelin alueella nostavat turvallisuus tasoa korkeammalle.

Hizbollahin ja muiden terroristi järjestöjen jatkuvat provokaatiot sekä Iranin uhka pakottavat toimimaan. Iran on julkaissut uuden ohjuksen johon oli kirjoitettu ’’kuolema Israelille’’.


Olen usein ihmetellyt miten Israel jaksaa jatkuvien terroristi iskujen torjumista sekä epävakaata turvallisuus tilannetta. Iran on selkeä uhka joka tulisi nopeasti laittaa kuriin. Tilanne ei tule parantumaan lähivuosien aikana.


Tähän liittyy myös erikoinen piirre. Lehdistön ja tv lähetyksissä puututaan Israelin vastaiskuihin herkästi, mutta ei juurikaan alkusyyhyn miksi isku tehtiin. Propakandakoneisto näyttää pelaavan meidän hienossa median maailmassa.


KariX


https://www.timesofisrael.com/iranian-president-to-visit-china-in-coming-days-state-media/

https://www.timesofisrael.com/iran-says-it-arrested-mercenaries-for-israel-behind-isfahan-drone-attack/ 

https://www.jpost.com/international/article-731308

https://www.foxnews.com/world/iran-may-use-syria-earthquake-smuggle-arms-the-guise-aid-report

https://www.foxnews.com/world/iran-shows-off-new-deadly-missile-death-israel-written

https://www.stuff.co.nz/world/us-canada/300805292/us-says-two-downed-objects-believed-to-be-balloons

Koraanin poltto.

Vankilaan tai karkoitus

12.2.2023

Kuva Bixabay  Pyhä Koraani

Koraanin polttaja, Tanskalainen Rasmus Paludan. Mitä ajatuksia koraanin poltto tuo?. Itse näen asian olevan vakava, kunnioitan uskontojen historiaa ja pidän Koraania samalla tavalla kuin Raamattua historiallisena teoksena. Raamatusta ja Koraanista on moni vuosisatojen aikana ammentanut elämän ohjeita.


Suomessa monen puolueen arvot perustuvat kristillisiin arvoihin.


Koraani on joutunut politiikan välikappaleeksi, Koraanin polttajan ei kuuluisi olla vapaana. Sanoisin syyksi valtionhallinnon päätöksien vastainen teko sekä terrorismin tukeminen. Tekoa voidaan verrata myös tasa-arvoisuuden vastaiseksi sekä uskonvapauden vastaiseksi.


Karkotus kohdemaahan tulisi myös olla mahdollinen jos teon vaikutus kohdistuu toiseen maahan ja hallintoon. 

Mikä on ajanut äärioikeistolaisen Paludanin tekoonsa.


Äärioikeistolaisuus on rinnastettavissa kommunismiin. Molemmissa aatteissa haetaan yksinvaltiutta ja valtaa, jossa demokratiaa ei ole.


Olen kirjoittanut aikaisemminkin kommunismista sekä äärioikeistosta, aatteista löytyy samankaltaisuuksia paljon.

Epäilen vahvasti teon tilatun Venäjän puolelta, Venäjä on maa, joka asiasta hyötyy. Loogisesti ajatellen teko sopii hyvin Venäjän päämääriin. Samalla saadaan arabimaat nousemaan vastustamaan maata jossa teko on tehty. Ruotsilla ja Suomella on meneillään Nato jäseneksi pääseminen. Teko sai Turkin miettimään Ruotsin mahdollisuutta päästä Nato jäsenmaaksi.


Venäjän toiminta ja puuttuminen valtioiden poliittiseen päätöksentekoon on mahdollista. Samalla on todettava Ruotsin joutuneen voimakkaan informaatio myrskyn kohteeksi, mielenosoituksia käytetään äärioikeistolaisen aatteen eteenpäin viemiseksi. Pahinta on, ettei tavallinen kansalainen ymmärrä mihin kaikki voi johtaa.


Turvallisuus Suomessa, Ruotsissa ja Euroopassa on tärkein asia.


Suomessa  Koraanin polttoa on suunniteltu. Poliisin tehtävä on lopettaa toiminta välittömästi. Teon tarkoitus on estää Nato jäsen prosessin eteneminen. Turkin ja Islamilaisten maiden tulisi nyt miettiä ketä syytetään asiasta. Mielestäni Venäjä on taustalla.


Ruotsin kohdalla tilanne on vaikea, hybridi hyökkäyksien vaara on suuri. Mielenosoituksien ja väkivallan kasvu lisääntyy. Islamilaisten ääriliikkeiden toiminta Ruotsissa luo suuret haasteet turvallisuudelle.


Viimeisen tiedon mukaan Ruotsi on kieltänyt Koraanin polton virallisesti.KariX


https://www.dailysabah.com/politics/swedish-police-deny-permission-for-latest-quran-burning-request/news

https://www.logically.ai/articles/was-the-quran-burning-in-stockholm-a-russian-intelligence-operation


Kuva Bixabay                                    8.2.2023

Hallituksemme luottamus.

Nato, unelmako?


Oikeudellisesti eduskunnan on mahdollista käsitellä hallituksen esitys ennen kaikkien jäsenvaltioiden hyväksyntää. Eduskunnan käsiteltyä hallituksen esityksen tasavallan presidentti päättää Suomen liittymisestä Natoon.

Suomen pitää myös itse ratifioida Natoon liittyminen. Eri valiokunnat ovat antaneet lausuntonsa jo Joulukuun 2022 aikana. Suomen oma ratifiointi on tehtävä ennen vaalikautta 2023. Ratifiointi ei saa mennä seuraavan hallituksen ja eduskunnan päätettäväksi.

Ajatelkaa kuvaa jonka annamme valtioille jotka ovat ratifioineet Nato hakemuksen. Itse emme osaa viedä asiaa maaliin nopeasti. Emme ole yhtään sen parempia kuin Turkki tai Unkari.

Herää myös kysymys, ovatko hallituspuolueet SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto ajamassa Suomea Venäjän syliin. Ei yllättäisi, vasemmisto ja sosialistinen aate pohjautuu Venäjän ajattelutapaan. 

Naton vastaista kantaa kun ajatellaan, hallituspuolueet ilmoittivat kenen kanssa eivät halua istua tulevassa hallituksessa. Ennen vaaleja kannanotto tuntuu lapselliselta. Tarkoituksena on säilyttää päätäntävalta pienessä piirissä. Naton ratifiointi on iso asia josta ei haluta tehdä päätöstä. 

Kaikki muut puolueet voivat hoitaa asiat paremmin. Mitä olemme saaneet, velkaa, turvattomuutta. RKP:tä kiristää Ahvenanmaan rooli, Naton tullessa hyväksytyksi. Sanoisin Naton olevan katkeraa kalkkia juotavaksi nykyiselle ja toivottavasti viimeiselle vasemmistohallitukselle.

Nato ja sen tuoma turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, päätökset ovat tehtävä nopeasti. Hiekkalaatikko leikkeihin ei ole nyt aikaa.


KariX


https://valtioneuvosto.fi/-/suomen-liittymista-natoon-koskeva-hallituksen-esitys-eduskunnalle

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Nato-jäsenhakemus 

Kun oma taito ei riitä

5.2.2023

Neuvonantajien kaartiin lisää väkeä.

Kuva Pixabay

Sanna Marin haluaa hallita Suomen puolustuksellisia asioita. Joitakin asioita mihin ei pidä sotkeutua. Tämä on juuri sitä, tuoda politiikka mukaan turvallisuuteen.


Suomen hallinnossa on ulkoministeriö sekä puolustusministeriö. Heidän tehtävänä on käsitellä turvallisuuden näkökohtia.


Lausunnot mitä pääministerimme on antanut maailmalle eivät tue Suomen eikä Euroopan turvallisuutta.


Mikä siis ajaa esittämään mahdotonta asiaa, vallanhalu, jossa halutaan oma kantansa olevan se paras kanta. Ministeriöt tutkivat ja selvittävät ilman politiikkaa monia Suomea koskevia turvallisuus kysymyksiä.


Näihin kysymyksiin ei Pääministerillä ole vuosiin mahdollisuutta vastata tai nähdä globaalisesti maailmantilannetta. Ammattilaiset osaa, niihin on tukeuduttava, ulkoministeriö ja puolustusministeriö. Vai onko sukset ristissä kyseisten organisaatioiden kanssa?.

Neuvonantajille kylmä suihku niskaan, ei lisää avustajia tai hierarkiaa.


Presidentin kuuluisi antaa kokonaisuuden huomioonottaen isommat valtuudet puolustusministeriön käyttöön. 


Politiikkaa on sotkettu ennenkin puolustukseen, määrärahoja pienennettiin, 2017-2018 puolustusmenot olivat 1.22% bkt:sta, nousua on tapahtunut, 1.96% bkt:sta. Maaraja, arvaamattoman Venäjän kanssa on otettava huomioon ja menoja pitäisi nostaa 3.0%:in bkt:sta.

 

Valtioneuvoston kanslia on valmistellut neuvonantaja asiaa. Miksi?.


Hukkaan heitettyä aikaa jossa ministeriöt on ohitettu. Avoimuus on unohdettu ja alettu tekemään turvallisuudesta politiikkaa. Nato hakemuksen ollessa voimassa, tämäkään asia ei tule edistämään jäseneksi pääsemistä. Kuva joka annetaan ulkomaille on aloittelijamaista leikkimistä. On myös mahdollista, ettei pääministeri halua edes Natoa kumppaniksi. SDP leiristä löytyy Heinäluoma joka puolustaa kiihkeästi Venäjää.

 

Sosialistisissa puolueissa tämä Venäjää puoltavat lausunnot ja teot ovat normaaleita.

Onko meidän turvallisuus uhkaan idästä, lisättävä myös Marin ja SDP.

Päämisteri pysyköön lestissään.
KariXhttps://www.defmin.fi/ministerio/toiminta_ja_talous/puolustusmenot#e3c4d6d5

https://www.sss.fi/2023/02/paaministeri-marin-uuden-turvallisuusneuvonantajan-nimittaminen-voi-lykkaantya/

Laitoksien turvallisuus

1.2.2023

Työtä turvallisuuden varjolla

Kuva Pixabay   Entä jos järjestelmä kaatuu totaalisesti?

Kaupungeissa ja kunnissa toimii erilaisissa työtehtävissä useita Suomalaisia sekä kaksoiskansalaisia. Työtä tarjotaan ja onnekas pääsee siitä hyötymään.


Kunnissa ja kaupungeissa on vesi- ja sähköhuollon parissa työskentelevä henkilökunta. Eläkeiän tullessa täyteen, henkilöstö vaihtuu. Voi olla myös muita syitä vaihtuvuuteen.


Ajatellaan kunnan palveluksessa olevaa sähkömiestä. Hän tuntee infran erittäin hyvin. Sähkön katkeamisen johdosta, apu on saatavilla nopeasti.

Vesilaitoksessa, on omat ammattimiehensä. Verkosto tiedetään, kaaviot ja kartat ovat hyvin selvillä. Vian tullessa sen paikallistaminen on helppoa.

Sairaaloissa on myös ohjauskeskuksia, varavoimalaitteita. Kaaviot ja toiminnot on argumentoitu jotta pystytään reagoimaan tilanteen niin edellyttäessä.


Tähän asti on kaikki mennyt hyvin.


Yritykset ottavat töihin paljon henkilöitä, usein määräaikaisuus on houkutteleva vaihtoehto palkkaamiseen. Uskon palkkaamisen olevan usein sormien läpi katsottu asia.


Kriittisen infran parissa työskentelevät ihmiset tulee käydä läpi turvaluokitus.


Olemme tilanteessa jossa pitää ottaa myös huomioon asukkaiden, sairaaloiden, sähkön ja veden saanti ja jatkuva toiminta.

Joukossa voi olla henkilöitä jotka ovat valmiit sabotoimaan järjestelmien toimivuutta. Sähköisiin tietoihin pääseminen on myös tarkasteltava asia. Vesiverkot, puhdistamot, putket, asemat ovat ensisijaisia kohteita kriisin sattuessa. Sähkön jakelu on aivan yhtä tärkeä. Tiedot jotka ovat asentajilla ja johtohenkilöillä ovat äärimmäisen tärkeitä.


Tiedon jakaminen toiselle osapuolelle pitää estää. Valittaessa työntekijöitä yrityksiin jotka toimivat infran parissa. on oltava tarkkana. Myös alihankinta palveluita käytettäessä tulee olla turvaluokitus tarkastettu.

Tämä ei ole yksistään meidän ongelma, tällä hetkellä koko Euroopan ja Baltian maiden tulisi tarkastella asioita kriittisemmin.

Olemme kuulleet esimerkiksi junaliikenteen ongelmista, joissa ihmisiä on siirretty linja-autokuljetuksilla määränpäähän. Vika on ollut aina tekninen?. Sähköjohtoja on mennyt poikki, kaapelivarkaus?.


Katkoksia on ollut viime kesän aikana useita.

Muutama päivä sitten HUS ilmoitti tietojärjestelmään kohdistuneesta hyökkäyksestä. Potilasturvallisuus kärsii, vaikka sitä vähätellään.


Sairaalat ovat tärkeimpiä kohteita.


HUS on joutunut aikaisemminkin kärsimään kyberhyökkäyksistä.

Sama on rakennusalalla, pohjapiirustukset yms. Vaarana  on kokonaisvaltaisesti tietojen menettäminen ja joutuvan väärien ihmisten käsiin.


Hyvinvointialueiden tulisi Suomessa turvautua vain tarkistettuihin palveluihin. On myös seurattava henkilöstön vaihtuvuutta ja luotettavuutta. Turvallisuus tulisi olla tärkein asia.


KariX


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/junakaaoksen-aiheuttanutta-kaapelien-katkomista-tutkitaan-varkauden-yrityksena-junaliikenne-oli-tunteja-poikki/8484820

https://www.is.fi/digitoday/art-2000008403507.html

https://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/kyberhyokkaykset-lisaantyvat-terveyden-huollossa/

26.1.2023

Kello tikittää

Kuva PxHere

Tuomiopäivän kello

Tuomiopäivän kello tikittää, aikaa jäljellä 90 s. Viisareiden siirtyessä tarkalleen klo:24.00 on tapahtunut peruuttamaton muutos.

Ukrainan sota siirsi kellon viisareita 10 s. eteenpäin.


Olemme Venäjän valloitushaaveiden johdosta lähellä katastrofaalista tuhoa. Mikäli Iran saa ydinaseensa valmiiksi, nousee uhka entisestään. Viisarit siirtyvät jälleen.


Tähän liittyvät myös ilmastonmuutos, jatkuva viruksien kehittyminen, onnettomuudet, kyber turvallisuus jopa avaruuden satelliitit ovat uhka-arvioinnissa mukana.


Uhkatekijöihin voisi lisätä Euroopan äärivasemmiston, ja äärioikeiston. Molemmilla on kannattajia Italiassa, Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Suomessa. Järjestöt levittävät oikeaksi luulemaansa sanomaa. Sanoma on usein yhteneväistä sekä Venäjää puoltavaa.


Maailman lehtien julkaisuja lukiessa huomaa myös Ukrainan ja Naton vastakkaisen retoriikan nostavan päätään.


Kuuluisiko Ukrainan nöyrtyä Venäjän uhan alla, Ei.

Koska, seuraava valloitettava maa olisi Venäjän pihdeissä hyvin nopeasti. 


Kokonaiskuvaa katsoessa nämä Venäjä mieliset maat haluavat sotilasliitto Naton ja Yhdysvallat polvilleen. Sen jälkeen uusi maailmanjärjestys tulisi voimaan.


Sotilaallinen ja poliittinen valta päätöksineen jakautuisi valloittajamaiden kesken. Tähän kuuluisi uskonnollinen yhtenäisyys, kaupankäynti joka hyödyntäisi valtaapitäviä. Olisi eliitti joka sanelee ehdot, eliittiin kuulumattomat olisivat työntekijöitä hallinnolle.


Euroopan maiden vapaus ja demokratia murentuisi. Ateistisuudesta tai monisukupuolisuuden hyväksynnästä joutuisi vähintäänkin vankilaan.


Arvoja ei enää olisi, eläisimme mustan varjon alla alistettuna.


Iran on ottanut monia ihmisiä vankeuteen, poliittisia vankeja, lehdistön edustajia, mielenosoittajia. Monet ovat tulleet teloitetuiksi. Iran nimeää usein ulkomaalaiset vakoilijoiksi, rangaistus tulee mielivaltaisesti, pelkästään vihasta länsimaista kulttuuria kohtaan.


Onko Iranin takia siirrettävä sekuntiviisaria hieman lähemmäksi klo: 24.00.


Valitettavasti viisari tulee siirtymään, ellei Irania kohtaan tule jokin voimakas vastaus jonkin valtion toimesta. Lähi-itä, Syyria, Libanon, Palestiina, Iran, Irak, Jemen, Afganistan. Kaikki maat ovat ruutitynnyreitä  joissa sytytyslanka on sytytetty jo ajat sitten.


Ainoa turva olisi, ettei kyseiset maat saisi ydinaseita haltuunsa, näille alikehittyneille maille ydinase merkitsee rintaa kohottavaa ylpeyttä jolla voidaan hallita. Nämä maat eivät kuitenkaan tule kaihtamaan aseen käyttöä, vaikka siitä seuraisi omakin tuho.


Se olisi heidän mielestään kunniakas teko.


Pahinta kaikessa on, en kuule, en puhu, en näe, menen virran mukana. Näin ajattelee ja toimii suurin osa maailman väestöstä.KariX


https://www.jpost.com/international/article-729470

https://euobserver.com/opinion/156637

https://www.ncr-iran.org/en/ncri-statements/statement-iran-resistance/urgent-call-for-immediate-action-to-save-lives-of-political-prisoners-ali-moezi-hassan-firouzi-detained-during-uprising/

Iranin ja Venäjän tappamiselle loppu

23.1.2023


Kuva Bixabay su-35

Iran ostaa Venäjältä 24 Sukhoi su-35 hävittäjää. Tämä voi olla sodan rahoittamista tai vastapalvelus droonien toimittamisesta Ukrainan vastaiseen sotaan. 


Iran on ostanut Venäjältä myös ilmapuolustusjärjestelmiä, ohjusjärjestelmiä sekä helikoptereita. Kaupan hintaa ei sanota.

Hävittäjien toimitusaika on n. 3kk.


Jokainen tietää Iranin uhan Israelia kohtaan. Iranin tuki Venäjälle on ollut Ukrainan sodassa merkittävää.

Iran pystyy lähiaikoina tekemään neljä ydinasetta, Tarpeet ovat jo lähes valmiina.


Ajatushautomot puhuvat voimakkaasti taloudellisien pakotteiden lisäämisestä Iranille. Tähän ei kuitenkaan ole pystytty, yritykset käyvät kauppaa Iranin ja kolmansien osapuolien kautta. Samalla Iranin liittolaiset tukevat toimintaa, muutamia mainitakseni Venäjä, Pohjois-korea, Kiina.


Iranin viha, Israelia kohtaan johtuu uskonnosta ja länsimaihin kohdistuvasta vihasta.

Netanyahu puhui ottavansa kovemman kannan Irania kohtaan. Yhdysvaltain ja Israelin etuihin ei kuulu antaa Iranin jatkaa terroristista käytöstä. Useita ulkomaiden edustajia on teloitettu tai vankiloissa Iranin väittäessä heidän olevan vakoilijoita.

Aika käy kuitenkin vähiin, kesäkuuhun mennessä Iranin puolustus on vahvistunut entisestään. Sotilaalliset toimet Irania vastaan vaikeutuvat.


Uhkana on tilanteen eskaloituminen, Israeliin tehtävään iskuun.

Lähi-idän alueella Iran on tukenut mm. Hamasia, Hizbollahia, sekä muita terroristi järjestöjä. Alueen rauhaa ei pystytä palauttamaan ilman voimatoimia.


Voimatoimet tulee kohdistaa Iraniin, terrorismin tukijan jäädessä pois pelistä, vaikutukset Ukrainaan ja lähi-itään vähentyvät. Iranin mielenosoittajat eivät ole tyytyväisiä maansa hallinnon toimiin. Vähintä olisi hallinnon kaataminen.

Venäjän tuki Iranille on huomattu, Venäjä esitti turvautuvansa ydinaseisiin jos häviää Ukrainan sodan. Pelote joka esitettiin kohdistuu myös maihin jotka Venäjä katsoo kuuluvan valtaansa. Saksan entinen DDR alueet, Baltian maat, Kuriilit, Suomi, yms. Samaa uhkaa voisi käyttää aina kun valloitettava maa on kyseessä. 


Venäjän ja Iranin vaikutus on minimoitava kaikkialla.


Venäjä on käyttänyt vanhempia aseita Ukrainan sodassa joitakin kuukausia. Sotateollisuus jatkaa tuotantoa Venäjällä tehostetusti. Sergei Shoigun vierailu eturintamassa antaa odottaa jotain tapahtuvaksi. Myös Valko-Venäjän puuttumista sodan kulkuun vahvistuu.

Ukraina voi joutua taistelemaan monella rintamalla samanaikaisesti. Tähän mennessä on taisteltu kaupungeista. 


Venäjä on arvaamaton, puolustusministeriön rakennuksien katoille on asennettu ilmapuolustusjärjestelmiä. Tämäkin kuvaa selkeästi uskoa sodan mahdollisesta laajentumisesta Venäjän rajojen sisälle. Todellisuudessa valmistaudutaan johonkin isompaan iskuun, jossa pyritään suojaamaan omat kohteet Venäjän sisällä.

 

Valmistelut iskua varten ovat edenneet, Venäjä ryhmittää joukkoja uudelleen. 

Euroopalla ei ole aikaa, Ukrainaa on tuettava, Saksan on luovutettava panssareita. Saksan vasemmiston ja hallinnon toiminta alkaa olla Venäjän edun mukaista.


KariX


https://eurasiantimes.com/leaving-the-west-baffled-iran-confirms-purchasing-24-russian/

https://www.newsweek.com/how-russia-arming-iran-may-game-changer-us-allies-middle-east-1774848?piano_t=1

https://www.reuters.com/world/europe/putin-ally-medvedev-warns-nuclear-war-if-russia-defeated-ukraine-2023-01-19/

https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/after-ukraine-russias-potential-military-and-nuclear-compensation-iran

https://www.armyrecognition.com/defense_news_january_2023_global_security_army_industry/russia_strengthens_the_protection_of_mod_buildings_with_pantsir_air_defense_system.html

https://euromaidanpress.com/2023/01/20/russia-is-regrouping-no-time-for-delay-austin-at-the-ramstein-8-meeting/

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11658543/Russia-preparing-major-three-pronged-attack-Belarus-east-south.html

Saksa, historiaa ja poliittiset vaikeudet

15.1.2023


Kuva Pixabay Olaf Scholtz Saksan liittokansleri

Saksa, on kaunis maa. Pohjalla on kuitenkin poliittisia erimielisyyksiä. Asiaan vaikuttavat monet asiat. Berliinin muuri 1961-1981 oli tietojen mukaan rakennettu suojelemaan DDR:n kansalaisia lännen fasismilta. 


Berliinin muurien kaaduttua, Saksa juhli kansojensa yhdistymistä, muurin kaatuminen oli myös kommunismin aatteelle voimakas takaisku.


Mitä tänään tapahtuu ja miten se vaikuttaa Saksan politiikkaan. Saksassa toimii puolue SPG (sosialistinen tasa-arvopuolue). Puolue vastustaa Saksalaisten taisteluajoneuvojen ja Patriot ohjusjärjestelmien luovuttamista Ukrainaan. Puolueen mukaan ydinsodan vaara kasvaa. Väite on tuulesta temmattu, Eurooppa ja Yhdysvallat toimittavat aseratkaisuja Ukrainaan. Puolue pelaa selkeää peliä Venäjän pussiin.


Teksti joka löytyy allaolevasta linkistä kannattaa lukea. Kokonaisuutena ei voi erottaa onko kirjoittaja Venäjän propagandisti vai Saksalainen toisinajattelija jolla DDR:n kommunistinen aate on jäänyt päälle.


Seuraava lainaus kirjoituksesta oli myös jäätävä.  

Yhdessä sisarpuolueiden kanssa Fourth Internationalissa rakennamme maailmanlaajuista sosialistista liikettä sotaa ja sen syytä, kapitalismia, vastaan.


Trotskilainen kommunistinen maailman järjestys ei ole Saksan tai Euroopan tulevaisuuden kannalta oikea suunta.

SPG jäsenet ovat jakaneet esitteitä kouluihin, tehtaisiin, asuinalueille. Keskustelut ihmisten kanssa ovat olleet tuloksellisia, tai ainakin näin väitetään.


Vaaliteemana jos käytetään Naton vastaista propakandaa sekä Ukrainan vastaisuutta on keinot todella vähissä. SPG:n tulisi miettiä mitä jos Venäjä hallitsisi Eurooppaa?. Nukkehallitsijoita, korruptiota, sananvapauden menettäminen, toisinajattelijat vankilaan, Olet todellakin työläinen, eläkkeellä joudut tekemään töitä jotta rahasi riittävät. Lopulta kiroat itsesi ja tyhmyytesi.


Asiat joita linkeistä löytyy ovat räikeitä, niissä syytetään maan demokraattisesti valittua hallintoa elitismistä. Uppoaako tämä Saksalaisiin jää nähtäväksi, itse näen poliittisen puolueen olevan Saksalle jopa turvallisuusriski. Turvallisuusriski koskee myös Euroopan maita. Tähän voidaan myös liittää äärioikeisto jonka aatteet ovat kommunistien kanssa yhteneväiset. Äärioikeuston nousu Euroopassa on vahvistunut.


Sosialistinen vasemmisto on myös pyrkinyt vaikuttamaan Olaf Scholzin hallitukseen.


Berliinin muuri kaatui, kommunismi ei. Näitä kun lukee, huomaa Saksan vaikeuden tehdä poliittisia päätöksiä. Ukrainan kohdalla puhutaan puolustus sodasta. Saksan poliitikoilla pitää olla valmius tehdä päätöksiä maan puolesta jota pommitetaan, siviilejä murhataan. Venäjän tukeminen on poliittinen itsemurha.


Ukraina taistelee Saksan ja Euroopan puolesta.


Pistäkää niitä tankkeja ja kalustoa liikkeelle Ukrainaan.

 

KariX
https://en.wikipedia.org/wiki/Fourth_International

https://www.wsws.org/en/articles/2023/01/09/sslc-j09.html

https://www.wsws.org/en/articles/2023/01/07/nzrc-j07.html

http://vasemmistofoorumi.fi/raportti-euroopan-vasemmistopuolueen-konferenssi-berliinissa/

Mä en oo sun kaa

15.1.2023Onko nuttura liian tiukalla?

Kuva:Pixabay, kuvaa hyvin hallituksen toimia ja tekemisiä

SDP ilmoitti yhdessä Vasemmistoliiton kanssa ettei ole tulevassa hallituksessa, jos eräs puolue on mukana. Tähän yhtyi myös Vihreät. 

Lapsellista ajattelua, en kirjoita mainitun puolueen puolesta, mutta ajatus jossa rajataan puolueet oman näkemyksen pohjalta ei vastaa kansan näkemystä. Äänestysintoa ei nosteta kyseisillä lausunnoilla.


Mitä tarkoittaa ’’kansanedustaja’’, nimenä kansanedustaja on menettänyt kaiken arvonsa..

Nykyään kansanedustajaa pitäisi kutsua ’’elinkeinoelämän edustajaksi’’.


Kansa on unohdettu nousevien kustannuksien takia. Valtion velka on 141.6 miljardia. Kauppataseen alijäämä on paisunut 10 miljardiin. Lainanotto tarve vuodelle 2023 on yli 8 miljardia. Korkomenot lainoille 2023 uskotaan nousevan 3 miljardiin.

Kansalainen on unohdettu, elintarvikkeiden hintojen nousu, sähkön hinta, polttoaineet. Perusasioita meille kaikille, me maksamme. Mikä pahinta emme edes murise asiasta.


Äänestämme samoja puolueita niinkuin ennenkin, uskomme tämän nelivuotiskauden olleen vain koronasta ja Ukrainasta johtuvaa menoa. Kaikki palaa ennalleen, näin ajattelee optimistinen maailman onnellisin kansa.


Velan määrää riittää maksettavaksi jälkipolville, suuri ongelma on miten velan ottaminen saadaan katkaistua. Miten vienti saataisiin nousemaan. Miten työllisyys kehittyy sekä työvoiman saanti. Nyt vanhukset pidetään työmarkkinoilla nostamalla eläkeikää vuosittain. Nuorten kohdalla työllistyminen on tehty vaikeaksi. Aikamoinen ristiriita..


’’Elinkeinoelämän edustaja’’, moniko elinkeinoelämän edustaja on lyönyt nyrkkiä pöytään istuessaan sähköyhtiön osavuosikatsauksen julkistamis kokouksessa. ’’Sähkönhintaan pitää saada selkeä katto, hinta kuluttaja ystävälliseksi’’. Ei kukaan, sähköyhtiö ilmoittaa osavuosikatsauksessa tuottaneensa voittoa, edustaja pyytää puheenvuoroa jossa ’’meillähän on nyt hyvä tilaisuus nostaa palkkioita’’. Nyt sähkön hintaan vaikuttavat toimet perustuvat helpotuksiin joita kansalainen joutuu anomaan. Siis Valtio maksaa, sinä, minä, jokainen veronmaksaja. Yhtiöiden voittoisiin tuloksiin ei puututa hintakaton myötä.


Tämä hallintoneuvostoihin ja erilaisten yhtiöiden kokouksiin osallistuminen kokouspalkkioiden toivossa pitäisi ehdottomasti kieltää. Jääviys ei toteudu enää eduskunnassa jossa päätöksiä tehdään. Kuka omia tulojaan vähentäisi joita suuryritykset jakavat.

Sama pätee elintarvike alan hintoihin, polttoaineeseen sekä moneen muuhun.

Kun yritys antaa palkkiota, edustaja tekee yhtiön mukaisia päätöksiä. Oma tulolähde on pidettävä hyvänä jos nurinaa kuuluu, niin nostetaan palkkioita.


Suomen järjestelmä on piilo korruptoitunut, SDP ja kumppanit ovat pitäneet siitä huolen. Kiivasluontoinen keskustelu vaalitenteissä osoittaa Sanna Marinin nutturan olevan tiukalla. Huulipunaa on nähty liikaa tämän vaalikauden aikana.

Vaalien alla on hyvä kysyä, haluammeko tämän jatkuvan vai onko meillä vaihtoehtoa…. 


Sinä päätät.


KariX


https://www.sijoittaja.fi/357056/suomen-valtio-maksaa-kohta-korkokuluja-3-miljardia-euroa-vuodessa/

tästä.

Iran ja viha Israelia kohtaan

13.1.2023

Kuva Istock. Mielenosoittajia

Iranin suurlähettiläs varoitti Azerbaidzania Israelin läsnäolosta. Puheessa tuli selväksi ettei Iran hyväksy Israelin hallintoa.  Varoitus koskee seurauksista taloudellisen ja kulttuurisen yhteistyön muodossa sekä läsnäolosta.

Iran antoi myös uhkauksen jos Israel pyrkii vahvistamaan suhteitaan maan lähiympäristössä se tulee sitä katumaan. Tämä todistaa vain sen miten tärkeä alue on Azerbaitzanin ja Armenian välinen alue. Maat ovat Iranin ja Venäjän välissä muodostaen selkeän tulpan maayhteydelle.


Ranskassa toimii aktivisti Massi Gamri joka on osallistunut Iranin vastaisiin mielenosoituksiin. Iranin agentit ovat uhkailleet Gamrin perheen joutuvan vankilaan.


Tämä ei ole ensimmäinen kerta Iranin vaikuttavan rajojensa ulkopuolelle.

Dayli Telegraphtin mukaan Islamilainen tasavalta käyttää moskeijoita ja poliittisia instituutioita yhdistyneessä kuningaskunnassa osana vakoilujärjestelmää toisinajattelijoita vastaan.


Kanadassa on aloitettu tutkinta useista tappouhkauksista joita epäillään tulleen Iranista.

Marraskuussa Mossad ilmoitti Britannian vakooja järjestölle Iranin suunnitelmista tehdä terrori-iskuja Lontoossa toimiville Iran Internationalin toimittajia vastaan.


Tähän mennessä 23 henkilöä on tunnistettu Iranissa joista 13 pidätetty vakoilusta. 

Ranskan mukaan IRGS voidaan nimetä terroristijärjestöksi. Iranin Islamilainen vallakumouskaarti on tappanut satoja mielenosoittajia. Vallankumouskaarti on Iranin hallinnon tukija sekä toimeenpaneva yksikkö.


Iranin toiminta alkaa laajentua, Mauritaniassa oli kokous jossa sovittiin suhteiden laajentaminen islamilaisten, arabimaiden ja Afrikan maihin tämä on pohja uudelle vaihdolle valtioiden välillä.


Ministeri kehotti hyödyntämään Iranin sivilisaation kykyä syventää islamilaisen tasavallan julkista diplomatiaa.

Ould Ghazouani puolestaan sanoi, että Länsi-Aasian ja Pohjois-Afrikan maiden poliittisten, taloudellisten ja kulttuuristen suhteiden kehittäminen on tärkeää ja strategista.


Tässä on kuitenkin kohteena jälleen Afrikan maat, Venäjä ja Kiina ovat osansa jo tehneet. Islamilainen ajattelutavan levitessä Afrikkaan alkaa ongelmat puhjeta uudelleen. Afrikan maiden tulisi ymmärtää mitä nämä maat tuovat tullessaan. Sotaa, maan rikkauksien rosvoamista, epätasa-arvoa, diktatuuria.


Ärsyttävää on huomata Iranin laittavan kirjelmiä YK turvallisuusneuvostolle Israelista. Palastiinalaisaluella tapahtuvista väärinkohtelusta sekä pyhäinhäväistyksistä. Iran itse teloittaa lähes päivittäin mielenosoittajia.


Israel on joutunut maailman lehdistössä Iranin ja Iranin tukijoiden myötä yksipuolisen informaation kohteeksi. Iran kehittää ydinasevalmiuttaan, ensimmäinen arvioitu kohde on Israel. Vuosituhansia kestänyt viha Israelia kohtaan ei osoita laantumistaan.KariX

https://news.am/eng/news/738435.html

https://www.iranintl.com/en/202301063775

https://en.mehrnews.com/news/195808/Iran-s-trade-with-Turkey-close-to-5-billion-during-11-months

https://en.isna.ir/news/1401101710912/Iran-condemns-Zionist-regime-s-unfounded-accusations-against

https://www.tehrantimes.com/news/480677/Iran-apprehends-13-persons-linked-to-Mossad

Putinin Venäjä, sodan uhreja, köyhyyttä

7.1.2023

Kuva: Pexels.com. Köyhyys on huonon hallinnon aikaansaannos.

Baltian maat ja Eurooppa on tilanteessa jossa terroristivaltio Venäjän häviö sodassa on varmistettava. Aseavun määrää on lisättävä. Jokainen tietää miten käy, jos Venäjä pääsee voitolle. Demokratian saa unohtaa, siirrytään nukkehallintoihin ja voimakkaaseen korruptioon. Tätä edeltää sota maiden välillä.


Sanna Marinia pidetään Euroopassa ja Ukrainassa arvossaan, tai ainakin lehdistö niin sanoo. Itse näen Marinin olevan vain suulas ministeri jonka teot jäävät vähäisiksi. Puheilla ei ole katetta.


Suuret Euroopan Unionin maat kuten Saksa ja Ranskan pitää tukea Ukrainaa voimakkaammin. Tuki mahdollistaisi sodan nopeamman käänteen Ukrainan eduksi. Venäjän on kuultu puhuvan täydestä mobilisaatiosta joka tarkoittaa sodan julistusta.


Venäjä ja Valko-venäjä toimivat yhdessä. Viimeisen tiedon mukaan yhteistoimintaa lisätään. Vaarana on sodan laajentuminen. Putin määräsi Ortodoksien joulun takia 36 tunnin tulitauon. Tätä hengähdys aikaa ei pidä antaa, myönnytyksiin ei ole varaa. Onneksi tähän ei Ukraina langennut. 


Sodan lopettaminen Putinin ehdoilla olisi Ukrainalle ja Euroopalle häviö jolla olisi kauaskantoisia seurauksia. Turkki, susi lampaan vaatteissa, on halukas edistämään rauhan neuvotteluja. Rauhan neuvotteluissa olisi Venäjän etu päällimmäisenä. Sotaa propakandan mukaan käydään natseja ja länsimaita vastaan.


Viro maana on realistinen, Viro varoittaa Baltian maita Venäjän seuraavasta siirrosta. Siirto eli isku johonkin Baltian maahan voi tapahtua muutaman vuoden aikana.

Syynä nähdään Putinin Venäjän järjetön propakanda, joka valmistelee kansaa ja seuraavia sukupolvia vihaamaan länttä ja Baltian maita.


Puhutaan vuosia kestävästä mielipide vaikuttamisesta, jossa viha jalostetaan sodan tarkoituksiin. Sota Ukrainassa jatkuu vielä kauan, ellei Venäjän kansa nouse itse vastarintaan. Kansan on ymmärrettävä, ettei sotimalla saa aikaan muuta kuin turvattomuutta, kauppasuhteiden menetyksiä, uhreja, köyhyyttä. 


Moniko tavallinen Venäläinen on rehellisellä työllä päässyt rikkaaksi, monenko eläkeläisen pitää tehdä lisätyötä ansaitakseen leivän pöytänsä ääreen. Ylimystöllä on rahaa, jos teet tai sanot väärin voi olla hengenlähtö lähellä. Näin toimii Putinin Venäläinen demokratia.


On turha tuudittautua Suomessakaan toiveuniin, että olemme sivustakatsojia. Iltasanomien mukaan, Venäjä on aloittanut propagandan Suomea kohtaan. Karjalaa kuulemma halutaan liitettäväksi Suomeen. 


Informaatio mitä nyt esitetään on vailla kaikkea todellisuutta. Tehköön Karjala omat ratkaisunsa, Suomi ei siihen puutu.


Suomea syytetään mm. sodan aikaisista tapahtumista. Nämäkin ovat propakandakoneiston luomaa kuvaa joka ei kohtaa todellisuutta. Tarkoituksena on omien kansalaisten mielipide muokkaaminen Suomen ja länsimaiden vastaiseksi.


Mitä tämä tuo tullessaan, on varauduttava pahimman varalle ja nostettava valmiutta.


KariX

https://www.reuters.com/world/europe/belarus-beef-up-joint-military-grouping-with-russia-2023-01-05/

https://www.pbs.org/newshour/world/russian-orthodox-church-head-calls-for-36-hour-ukraine-truce-kyiv-rebuffs-cynical-trap

https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1860456/baltics-must-prepare-for-russia-s-next-aggression-says-estonia-s-top-general

Mikä nuoria kiinnostaa

7.1.2023


Luin suomi24 sivuilta palstaa, mikä nuoria kiinnostaa. Me vanhemmat pidämme nuoria ilmeisen aliarvostettuina. Monella nuorella on selkeä halu lukea maailman tapahtumista ja elää sen mukaisesti.


Me vanhemmat emme niinkään biletä, mutta olemme tehneet sitä nuorempana ihan riittävästi. Nykynuori on tiedoiltaan meidän nuoruuteemme verrattaessa valveutuneempi, sosiaalisempi, rohkeampi.


Tähän voidaan lisätä koulun merkitys ja tavoitteiden asettaminen elämisen jatkumiseen tulevaisuudessa.

Itse koen koulujärjestelmän laahaavan hieman perässä. Missä ovat oppiaineet jotka mahdollistavat nuoren olevan tiedon ja osaamisen huipulla 10-15 vuoden kuluttua.


Tarvitaan myös realistista asennetta sekä ajattelutapaa, mitä tehdään Suomessa 15 vuoden kuluttua.

Suomi tarvitsee osaajia monella saralla, tietomäärän jatkuva lisääntyminen. Tieteen ja kehityksen eteenpäin meneminen. Olen monesti miettinyt, miksi meillä ei ole tulevaisuuskoulua.

 

Tulevaisuuskoulussa voisi hakea tietoa ja pyrkiä hyödyntämään kehitystä Suomen tarpeiden mukaisesti.

Peruskoulun ymmärrän, silloin opitaan lukemaan ja kirjoittamaan. Sen jälkeen rimaa voisi nostaa korkeammalle. Politiikan tuntemusta, miten maailman järjestöt toimivat, mitä tarvitaan elämisen jatkumoon.


Monelle nuorelle opiskelu on tehty pakkopullaksi. Yksilön tarpeet unohdetaan, halu menestyä alkaa jo nuorena, olemmeko me vanhemmat kehityksen esteenä. Miten kannustamme nuorta eteenpäin kohti haasteita olevaan tulevaisuuteen.


Nuoren on koettava nuoruuden erheet, eikä kannustaminen saa unohtua. Bilettäminen ja hengailu kuuluu asiaan. 

Ammatillinen koulutus, hieno asia jos koulusta pääsisi suoraan töihin. Kaikki on kuitenkin toisin. Koulutuksen jälkeen ei työpaikkaa löydy. Nuori on yksin ongelmiensa kanssa.

 

Elämme maassa jossa vielä vallitsee jäänteet 70 luvun ammattiyhdistys ja kommunisminen aatemaailma. Silloin työläisperheestä kasvoi vain työläisiä, kasvun ja aatemaailman kehitykselle ei annettu juurikaan mahdollisuuksia.


Keskustelupalstalla huomasin myös erään huomion, joukossa oli nuori jota kiinnosti maailmanpolitiikka, sekä yhteiskunnalliset asiat. Letkaa selatessani huomasin muiden ihmettelevän asiaa sekä kommentoineet kirjoitusta jopa alentavasti.

Jokaisella on mielipidevapaus jota on arvostettava. Ne jotka arvostelevat osoittavat usein tietämättömyytensä asioista.


KariX

Kaivosvaraukset, Kolilla

22.12.2022

Mineral Exploration Network

Kaivosvaraukset

 

Vuodesta 2013 yhtiö on tehnyt 29 varaushakemusta eri alueista Suomessa.Yhtiö teki kevään 2022 Kolin alueelle varaushakemuksen, josta Tukes antoi myöntävän päätöksen. 28 muuta hakemusta on myös hyväksytty. Kolin päätös VA2022:0011, luvasta on annettu päätös 20.4.2022 valitusaika päättynyt 27.5.2022.

Tukesin sivuilta löytyy yhtiön nimellä varaushakemukset.


Varauspäätöksessä mainitaan, kulta, kupari, nikkeli, pd metalleja ei juurikaan kullan lisäksi löydy kaivostoimintaa riittävästi. Jää siis nikkeli, sekä uraani Terrafame kaivaa Sotkamossa nikkeliä kannattavuuden rajoissa. Mikä jää hakemuksessa mainitsematta on hopea, hopeaa alueelta varmaan löytyy, sekä pieniä määriä jalo- ja korukiviä. Kartoittamisen taustalla täytyy olla uraaniesiintymät.

Yhtiön tilinpäätökset ovat olleet laskevia. Vuoden 2021  tilinpäätös oli reilusti negatiivinen.


Yhtiön puheenjohtaja on Mikhaylov-Kiselevskiy Alexandr. Hän toimii myös 2017 perustetun Southern Ostropothnia Mineralsin johtajana. Southern näyttäisi tuottavan tappiota. Yhtiö sijaitsee edelleen Joensuussa. Yhtiö käyttää myös Kaleva gold nimeä, yhtiö teki Kainuuseen louhoksen, lupaa louhoksen tekemiseen ei ollut. Hs kirjoitti asiasta. Alueelta kuultiin räjähdyksiä, kaivantojen syvyydet n. 2 metriä. Aika epämääräinen tapa ottaa malminäytteitä. Alueelta otettavat näytteet voisi ottaa ilman räjäytyksiä, räjäyttäminen on luvan varaista toimintaa.


Sähköposti on nimellä www.kareliagold.com yhtiötä johdetaan Venäjältä. Kotisivut 

https://2020.minexrussia.com/en/exhibitors/mineral-exploration-network-finland-2/


Yhtiön mineraalietsintä tuntuu peittelyltä. Alueiden varaus on vähintään keinottelua. Aluevaraukset myydään tarvittaessa eteenpäin. 

Toinen ja pahempi ajatus on, haetaan Suomen maaperästä tietoa joka tarvittaessa jaetaan Moskovaan. Maaperämme mineraalit ovat geopoliittisen asemamme suhteen pidettävä salaisina. Tiedon jakaminen Moskovaan on tiedustelutietoa johon olisi pitänyt puuttua jo 2013 lähtien. Olisi syytä tutkia Gtk ja Tukes, miksi alunperin on annettu luvat varauksiin.


Myös varauksien sijoittuminen itä- rajan tuntumaan antaa aihetta huoleen.

Yhtiö tekee myös yhteistyötä Venäjän Polymetal kaivosyhtiön kanssa. Pietarissa toimiva ICT Group on kytköksissä toimintoihin. 

Voimme kytköksien kautta puhua suuryhtiöistä jotka toimivat Venäjällä.

Suleiman Abusaidovits Karimov  omisti Polymetal yhtiöstä n. 75% . Suleiman luetaan oligarkkeihin. Oligarkeille on yhteistä, suhteet Putiniin.


Suleiman kuuluu pakotteiden alaiseksi, tämä ei haittaa Tukesia. 

Samalla olisi syytä tutkia virkamies menettelyä, miten tämä on edes mahdollista.KariX


Mineral Exploration NetworkMining reservationsSince 2013, the company has made 29 booking applications from different regions in Finland.The company submitted a booking application for the spring 2022 Koli area, for which Tukes gave an affirmative decision. 28 other applications have also been approved. Kol's decision VA2022:0011, a decision on the permit was issued on 20 April 2022, the appeal period ended on 27 May 2022.Reservation applications can be found under the company's name on the Tukes website.In the reservation decision, it is mentioned that gold, copper, nickel, pd metals, apart from gold, there is not enough mining activity. That leaves nickel, as well as uranium. Terrafame digs nickel in Sotkamo within the limits of profitability. What is not mentioned in the application is silver, silver can probably be found in the area, as well as small amounts of precious and jewelry stones. The mapping must be based on uranium deposits.The company's financial statements have been declining. The 2021 financial statements were significantly negative.The company's chairman is Mikhaylov-Kiselevskiy Alexandr. He is also the director of Southern Ostropothnia Minerals, founded in 2017. Southern would seem to produce a loss. The company is still located in Joensuu. The company also uses the name Kaleva gold, the company built a quarry in Kainuuse, there was no permit for the quarry. Hs wrote about it. Explosions were heard from the area, the trenches were approx. 2 meters deep. A rather vague way of taking ore samples. The samples taken from the area could be taken without blasting, blasting is an activity subject to a permit.The email address is www.kareliagold.com, the company is managed from Russia. Homepagehttps://2020.minexrussia.com/en/exhibitors/mineral-exploration-network-finland-2/

The company's mineral exploration feels like a cover-up. Reservation of areas is at least speculation. Area reservations are sold forward if necessary.The second and worse idea is to search for information on Finnish soil which, if necessary, will be shared with Moscow. The minerals in our soil must be kept secret due to our geopolitical position. Sharing information to Moscow is intelligence information that should have been addressed since 2013. It should be investigated by Gtk and Tukes, why permits for reservations have been given in the first place.The placement of reservations near the eastern border also gives cause for concern.The company also cooperates with the Russian mining company Polymetal. St. Petersburg-based ICT Group is connected to the operations.Through connections, we can talk about large companies that operate in Russia.Suleiman Abusaidovits Karimov owned approx. 75% of the company Polymetal. Suleiman is counted among the oligarchs. Oligarchs have one thing in common, relations with Putin.Suleiman is subject to sanctions, this does not bother Tukes.At the same time, it would be necessary to investigate the official's procedure, how this is even possible.


KariX (Merry Cristmas)

https://2020.minexrussia.com/en/exhibitors/mineral-exploration-network-finland-2/

https://tukes.fi/paatokset-ja-kuulutukset/varauspaatokset?p_p_id=fi_yja_tukes_searchcontainer_SearchContainerPortlet_INSTANCE_ZnTnipUhHXfb&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&_fi_yja_tukes_searchcontainer_SearchContainerPortlet_INSTANCE_ZnTnipUhHXfb_javax.portlet.action=search&_fi_yja_tukes_searchcontainer_SearchContainerPortlet_INSTANCE_ZnTnipUhHXfb_orderByCol=pvm&_fi_yja_tukes_searchcontainer_SearchContainerPortlet_INSTANCE_ZnTnipUhHXfb_orderByType=desc&_fi_yja_tukes_searchcontainer_SearchContainerPortlet_INSTANCE_ZnTnipUhHXfb_delta=20&p_auth=1S8YcsF7

https://www.adressit.com/pelastetaan_kolin_maisemat_ja_vedet_kaivoksen_uhalta

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Polymetal_International

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/254480-uusimmat-venajan-vastaiset-talouspakotteet-ovat-tuottaneet-jo-hyvaa-tulosta/

https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/southern-ostrobothnia-minerals-oy/28614979/yleiskuva

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005369997.html

Hyvää joulua

20.12.2022

Hyvä lukijani


Kiitos, tästä vuodesta. Vuosi on ollut työntäyteinen, raskaiden asioiden merkeissä.

Maailmantilanne on hyvin epävakaa, eikä siihen näytä tulevan helpotusta.


Uskon, kuitenkin parempaan huomiseen.

Toivon, kaikille rauhaa. Maailmassa on diktaattoreita, ilman heitä olisi kaikilla parempi olla.

Rakkaus, pitäkää lähimmäisistä huolta, muistakaa edesmenneitä. Antakaa apua ihonväristä, kielestä tai kulttuurien eroista huolimatta, silloin kun sitä tarvitaan.


Toivotan kaikille lukijoilleni hyvää joulua ja uuttavuotta.


KariX


My dear reader


Thanks for this year. The year has been full of work, marked by heavy things.

The world situation is very unstable, and there doesn't seem to be any relief.


I believe, however, in a better tomorrow.

I wish everyone peace. There are dictators in the world, everyone would be better off without them.

Love, take care of your loved ones, remember the departed. Give help, regardless of skin color, language or cultural differences, when it is needed.


I wish all my readers a Merry Christmas and a Happy New Year.


KariX


Hyvää joulua

Merry cristmas

Glædelig jul

Frohe Weihnachten

Joyeux noël

메리 크리스마스 (South Korea)

Linksmų Kalėdų

Priecīgus Ziemassvētkus

щасливого Різдва (Ukraina)

Häid jõule 

Selamat Hari Natal (Singapore)


Siruja, kryptovaluuttaa, salakuljetusta.

18.12.2022

Aseiden salakuljetukset


Tiedämme Iranin toimittavan aseita Venäjälle.

Elektroniikkaa jota käytetään ohjuksissa viedään edelleen Venäjälle.


Laivaliikenteen valvontaa pitäisi tehostaa kansainvälisillä merialueilla. Päätöksiä pitää tehdä jotta tarkastukset lastin osalta voidaan tehdä aluksille kansainvälisillä vesillä.


Lentorahti kuljetuksista on annettava selkeä rahtiluettelo joka on tarkistettava lähtömaassa ja valvottava välilaskujen osalta lastin pysyvän samana.


Kaikki maat jotka auttavat Venäjää ja sen sotaa olisi, laitettava voimakkaiden pakotteiden alle.


Aseteollisuus takoo omistajille ja sijoittajille isoja tuloa. Aseteollisuus ruokkii Venäjän sotaa, Venäjää ja Ukrainaa. Voittojen kerääminen ei saa olla tärkein asia.


Drooneissa joita Venäjä käyttää on Yhdysvaltalaista tekniikkaa, joka on hyvinkin yllättävää. Pakotteet eivät siis toimi odotetulla tavalla, asetehtaat ja siruvalmistajat yms. Kierrättävät kaupat kolmansien maiden kautta. Kiina, Hongkong. kts. linkki.


Suomen ja muiden Euroopan maiden tulisi ottaa tiukka kanta ulkomaisiin maanomistuksiin sekä vientiin. Elektroniikan vienti voi olla sallittua, mutta on selvitettävä sen lopullinen kohde. Jos on pienikin mahdollisuus tuotteiden päätymisestä Venäjän sotilaskäyttöön on toiminta lopetettava heti. 


Pakotteiden kiertämiseen käytetään myös onnistuneesti Kryptovaluuttaa. Venäjällä on myös oma kryptovaluuttansa. Venäjä ei toistaiseksi ole rajoittanut toimintaa. Kryptovaluuttaan liittyy omat riskinsä, kauppaa voi tehdä myös joissakin paikoissa anonyyminä. Kryptovaluuttaan voidaan liittää myös rahanpesu, Venäjän sodan tukeminen. Pohjois-Korean hakkerit varastivat 350 000 000 :n miljoonan edestä Kryptovaluuttaa viime vuoden aikana. Kryptovaluutan valvontaa pitää parantaa ja poistaa Venäjän ja liittolaisten kaupankäynti. On myös huomattu sirukaupoissa alla olevan artikkelin mukaisesti syntyperäisten Venäläisten tukevan toimintaa Yhdysvalloissa. Ongelma on maailman laajuinen, Kryptohanat olisi laitettava tarkkaan valvontaan.


Miksi Venäjä ei saa voittaa sotaa.


Putinin toivomat Tsaarin aikaiset rajat ei saa toteutua. Tämä merkitsisi Euroopalle ja monelle muulle kumppanille tilannetta jossa Venäjä pääsee sanelemaan omat ehtonsa. Tätä tuskin kukaan haluaa.


Jos Ukraina voittaa sodan tarkoittaa se monien Venäjän vallan alaisen maan luopuvan diktaattorimaisesta hallinnosta. Esimerkkinä Valko-Venäjä, uskon sisäisen valtarakenteen kaatuvan ja maan ottavan länsimaisen demokratian käyttöönsä.


Venäjällä monet federaation alueen maista ajautuisivat hakemaan itsenäisyyttä ja irtautumaan Venäjästä. Venäjä hajoaisi palasiin.


Kokonaisuutena Venäjä on menettänyt kasvonsa länsimaiden silmissä. Luottamusta maan hallintoon ei tulla rakentamaan vuosi kymmeniin. Venäjä on hakenut liittolaisia monesta maasta, Intia, Iran, Kiina, Pohjois-Korea, Brasilia, Kuuba, muutamia mainitakseni. 


Venäjä tietää eristäytymisen riskin, joten liittolaisten merkitys on suuri. Pakotteiden kohdistaminen myös liittolaisiin sekä kaupallisiin kuljetuksiin saa aina vastakkaisen reaktion. Pitäisi herättää kysymys ’’onko liittolaisuudessa Venäjän kanssa mitään järkeä’’.


Voidaan puhua maailman laajuisesta sodasta kulissien takana, taistellaan liittolaisista. Lisätään uhkakuvia eri merialueilla. Esim. Japanin Kuriilien saaret. Taiwan, Iran haluaa Hormuzin salmen saaria joiden kautta voisi hallita laivaliikennettä paremmin. Venäjä käy sotaa Ukrainassa ja Syyriassa ja on asettanut uhan alle mm. Puolan, Latvian, Viron, Liettuan, Suomen, Ruotsin.


Jos Ukraina kaatuu, tarkoittaa se vain seuraavan maan saavan saman kohtalon. Mikään ei tulisi estämään diktaattorin pyrkimyksiä. Vuosia kestänyt aivopesu ja disinformaatio on vaikuttanut Venäjän kansalaisiin, onneksi kaikki eivät ole kuitenkaan samaa mieltä Putinin kanssa. 


Venäläiset sotilaat jotka taistelevat Ukrainassa ovat aivopesun uhreja, ihmisiä jotka eivät arvosta vapautta ja demokratiaa. Vaikeaahan se on jos sitä ei ole koskaan kokenut.


Yhdysvallat ja liittolaiset


Vastapainona voidaan pitää Yhdysvaltoja ja Natoa. Miksi Eurooppa ei rakenna paremmin ja tehokkaammin omia kaupallisia rakenteita muiden Eu:n ulkopuolisiin maihin. Yhdysvallat tekee työtä voimakkaasti parantaakseen mahdollisuuksiaan kaupallisella rintamalla. Kaupallisuus tarkoittaa myös maiden sitouttamista demokratiaan, hyvinvointiin, koulutukseen.


Eu:n maiden tulisi lisätä voimakkaasti ulkopolitiikkaa ja yhteistyötä Unionin ulkopuolisten maiden kanssa. Mitä enenmän, sitä vähemmän Venäjä voi vaikuttaa asioiden kulkuun. Politiikan vaikutusvaltaa voi jakaa, samalla Venäjän poliittiset vaikutteet pienenevät.

Näihin voi kuulua koulutuksen kehittäminen, oppilasvaihto, tekniikan jakaminen. Asioita ja mahdollisuuksia on paljon, näistä myös maat voivat hyötyä.


Kaikkien sotaa vastustavien maiden tulee tehdä kaikkensa Ukrainan selviämisen eteen. On tehostettava viennin valvontaa, rahaliikennettä, pakotteita on lisättävä.
KariX


https://www.sabcnews.com/sabcnews/the-global-supply-trail-that-leads-to-russias-killer-drones/

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kryptovaluuttaa-kaytetaan-venajan-pakotteiden-kiertamiseen-ja-ukrainan-auttamiseen-asiantuntija-kertoo-miten/8424338#gs.kqp2n5

https://tekniikanmaailma.fi/anonyymia-kaupankayntia-rahanpesua-moskovassa/

https://www.hs.fi/talous/art-2000008541955.html


Putinin kaverit

15.12.2022

Putinin liittolaiset


Venäjän öljykauppa 14 kertaistui Intiaan. Kiinaan öljynvienti tuplaantui.

Kiina, Intia, Italia, Turkki, Bulgaria ovat nostaneet raakaöljyn tuontia Venäjältä.


Venäjän ja Intian suhteet ovat parantuneet, sen johdosta Venäjä luottaa Intiaan ja ehdottaa Intiaa Yk:n turvallisuusneuvostoon pysyväisjäseneksi. Venäjä on pysyväisjäsen ja hakeekin tukea toimilleen Intian kautta jos Intia valitaan turvallisuusneuvostoon.


Brasilia joka on myös Venäjä myönteinen on laittanut hakemukset vetämään. Ei tarvitse miettiä kovinkaan pitkään jos kaikki toteutuu, mikä on YK:n turvallisuusneuvoston rooli jatkossa. 


Verinen öljyraha jolla rahoitetaan Ukrainan sotaa tuntuu kotiutuvan Venäjälle. Intia on ydinasevaltio joka modernisoi kalustoaan. Venäjä on toimittamassa Intiaan mm. S-400 ohjuspuolustusjärjestelmän.


Kun puhutaan aseiden viennistä, modernisoinnista on otettava huomioon myös jäävätkö aseet Intialle vai jatkavatko ne matkaa Venäjälle Ukrainan vastaiseen sotaan.


Iran toimittaa aseita Venäjälle, drooneja, ohjuksia. Laivoissa on automaattinen tunnistusjärjestelmä AIS. AIS järjestelmä on poistettu käytöstä useiden laivauksien aikana Venäjälle. 


Iranissa hirttäjäiset jatkuvat, mielenosoittajia tapetaan, ’’Jumalan vihollinen’’ termin mukaisesti.

Mahsa Aminin tapon jälkeen on Iranissa kuollut 488 mielenosoittajaa ja yli 18 000 on pidätetty.


Maan hallinto ei ansaitse myötätuntoa. Iranilainen ajatusmalli kohdistuu kaikkialle sivistyneisiin maihin.


Saudi-Arabian ulkoministeri kertoi huolensa, Iranin ydinaseen kehittäminen pakottaa maat nostamaan turvallisuutta. Iran on maa jolla on hyvät suhteet Venäjään. Ihmetyttää, miten Iranin hallinto voi toimia yhteistyössä Venäjän pakanallisen johdon kanssa.


Eu maat lisäävät Iraniin kohdistuvia pakotteita, johtuen aseviennistä Venäjälle sekä mielenosoittajien teloituksista.


Iran pitää yhdessä Venäjän kanssa Air Show tapahtuman, tapahtumassa neuvotellaan yhteistyöstä satelliittien valmistuksesta sekä satelliittitiedon käsittelystä. Avaruusyhteistyön kehittäminen ja suunnittelu kuuluu tapahtumaan sekä sopimuksien allekirjoittamiset. 


Venäjän jatkuvat toimet rakenteiden horjuttamiseksi jatkuvat. Ukraina on osa kokonaisuutta.


Palataan hieman Valko-Venäjän tilanteeseen. Valko-Venäjä jatkaa sotaharjoituksia Ukrainan rajan läheisyydessä. Tarkoitus on taisteluvalmiuden lisääminen. Harjoituksesta ei ole pitkä matka rajan ylittämiseen ja uuden rintaman aloittamiseen. Valko-Venäjä nimesi uuden ulkoministerin sekä ilmavoimien päällikön, ulkoministeri kuoli jokin aikaa sitten epämääräisissä olosuhteissa.


Ukraina valmistautuu mahdolliseen hyökkäykseen Valko-Venäjän puolelta. Joukkoja ja kalustoa siirretään kohti Ukrainan rajaa.


Myös Liettuassa on liikehdintä huomioitu, Liettua jatkaa hätätilaa. Tiedotteessa seuraava ilmoitus

"Hätätila on asetettu Venäjän ja Valko-Venäjän joukkojen ennennäkemättömän lisääntymisen vuoksi, kun ne toteuttavat sotilaallista hyökkäystä naapurimaata Ukrainaa vastaan ja ovat luoneet humanitaarisen pakolaiskriisin”


Valko-Venäjän liittyminen sotaan asettaa Lukashenkan tilanteeseen joka sodan jälkeen tulee johtamaan Valko-Venäjällä vallankaappauksen. Toistaiseksi, sodan laajeneminen tuntuu todennäköiseltä.


KariXhttps://www.vifindia.org/2022/december/12/indo-russian-relations-in-the-changing-geopolitical-environment

https://www.aei.org/op-eds/iranian-arms-deliveries-signal-bad-news-for-russia/

https://www.asianews.it/news-en/Iran-executes-a-second-pro-Mahsa-Amini-protester,-'quarrels'-with-China-57301.html

https://english.aawsat.com/home/article/4037866/saudi-fm-nuclear-iran-will-force-regional-countries-ensure-their-security 

https://en.mehrnews.com/news/194849/Enemy-to-be-defeated-through-reliance-on-people-s-might

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-12-12/eu-nations-back-more-iran-sanctions-over-military-aid-to-russia?leadSource=uverify wall

https://en.mehrnews.com/news/194845/Iran-Airshow-to-kick-off-Tuesday-with-Russia-participation

https://www.reuters.com/world/europe/belarus-puts-southern-military-unit-alert-large-scale-readiness-exercise-2022-12-13/

https://www.aljazeera.com/news/2022/12/13/belarus-fills-top-posts-inspects-troops-combat-readiness

https://us.cnn.com/videos/world/2022/12/13/ukrainian-soldiers-prepare-amid-russia-belarus-military-drills-ebof-dnt-vpx.cnn

https://www.thedailybeast.com/russian-ally-belarus-sends-troops-toward-ukraine-border-in-menacing-war-drill

Putinin Valko-Venäjä

11.12.2022

Putinin Valko-Venäjä


Sergei Shoigu vieraili Valko-Venäjällä, Lehdistössä ei kerrottu vierailun syistä.


Valko-Venäjä piti 1.12 .2022 kokouksen turvallisuusjoukkojen kanssa jossa keskusteltiin lisätoimista Valko-Venäjän puolustamiseksi ja turvaamiseksi.


Venäläisiä kenraaleja on lennätetty Minskiin neuvotteluihin.


Valko-Venäjän ja Venäjän kokoukset turvallisuudesta ja puolustamisesta ovat turhia, jos Valko-Venäläiset eivät osallistu sotatoimiin Ukrainassa.


Venäjä valmistelee tulevaa iskua yhdessä Valko-venäjän kanssa. Tähän voi liittyä myös likaisen pommin käyttö Ukrainan maaperällä.


Valko-Venäjän osallisuus sotaan on pidetty pienenä, nyt tilanne on kärjistynyt. 

Lukashenkan joukot voivat osallistua avoimesti Ukrainan vastaiseen sotaan tai uskotaan sodan laajenevan Ukrainan naapurimaihin.


Valko-Venäjä harjoittelee taktisia sotaharjoituksia Venäläisten sotilaiden kanssa. Ukrainan rajalle on sijoitettu joukkoja valmiuteen. On mahdollista Valko-Venäjä avaavan uuden taistelu alueen Ukrainan maaperälle. Rajalle sijoitetut joukot kertovat karua kieltä mitä voi tapahtua. Sota alkoi Venäläisten ryhmittymisellä Ukrainan rajalle.


Venäjän Diktaattori on maailman lehdistössä uhannut ydinaseilla maita, jotka iskevät Venäjälle ydinasein. Venäläisten mukaan Ukraina on osa Venäjää. Uho jota nyt esitetään kertoo jonkin brutaalin iskun olevan tulossa. Tekoa puolustellaan kieroutuneilla tavoilla, mahdollisesta iskusta syytetään Ukrainaa tai Yhdysvaltoja.


Lisää puheita, diktaattori Putin puhui myös ennalta ehkäisevästä ydiniskusta oman turvallisuuden takaamiseksi. Tässä asetettiin Yhdysvallat vastapuoleksi joka nyt esiintyy Naton ohella turvallisuus uhkana Venäjälle.


Putinin sortohallituksen sapelien kalistelu, kiristää entisestään Natin ja Yhdysvaltojen suhteita. Samalla Ukrainasta on tullut poliittinen kohde jonka sisällä toteutetaan sotilaallisia toimia. Kohde on lopulta Yhdysvallat, Natomaat, Eurooppa.


Sodan laajenemisen riskiarvio on kasvanut entisestään, Natomaiden tulisi olla varuillaan. Jens Stoltenberg ilmoitti myös huolensa sodan leviämiseksi Naton ja Venäjän väliseksi.


Putin asettaa erilaisia punaisia linjoja joita ei saisi ylittää, tähän kuuluu pitkänkantaman ohjukset. Nyt näyttää siltä, että Ukrainalla on mahdollisuus saada ohjuksia. Samalla Ukraina saa mahdollisuuden iskeä syvälle Venäjän sotilaallisiin kohteisiin. On myös väärin jos Putin asettelee punaisia linjoja ja samalla pommittaa Ukrainan sähköverkkoa ja siviilikohteita.


Venäjän puheet on luettava rivien välistä, usein puheet ovat käänteisiä. Puheilla ja uholla peitellään tulevia tapahtumia ja valmistaudutaan syyttämään Ukrainaa tai Natoa tilanteen eskaloitumisesta. Usein propaganda puheet aloitetaan jo aikaisemmin, iskun jälkeen on helpompi syyttää vastapuolta disinformaation kautta.


Venäjällä on pamahdellut viime viikkojen aikana, iskut sitovat turvallisuusjoukkoja sotillaallisiin kohteisiin. Samalla ilmatorjunta yksiköitä siirretään kohteiden tueksi. Ukraina on iskuillaan saanut painopistettä siirrettyä hieman Venäjän puolelle. Ukrainalla ei ole punaisia linjoja.


KariXhttps://www.pravda.com.ua/eng/news/2022/12/1/7378782/

https://www.independent.ie/world-news/europe/russia-may-be-pushing-belarus-to-open-a-new-front-in-war-on-ukraine-42204162.html

https://eng.belta.by/society/view/closer-belarus-russia-integration-seen-as-adequate-response-to-wests-pressure-155235-2022/

https://english.alarabiya.net/News/world/2022/12/08/Russian-troops-join-tactical-drills-in-Belarus

https://www.livemint.com/

https://www.hindustantimes.com/world-news/russiaukraine-war-vladimir-putin-s-jibe-at-us-on-pre-emptive-nuclear-strike-we-re-thinking-101670641036048.html

https://www.upi.com/Top_News/World-News/2022/12/09/5881670645626/

https://www.independent.ie/world-news/europe/ukraine-war-could-spread-into-conflict-between-nato-and-russia-warns-military-alliance-chief-jens-stoltenberg-42210835.html

https://news.am/eng/news/734468.html

https://www.watoday.com.au/world/europe/russia-drones-smash-power-network-in-odesa-leaving-1-5-million-without-electricity-20221211-p5c5f4.html

6.12.2022

Millä aatteella Suomi-Venäjä-Seura elää?

Kirjoitus on jatkoa Suomalaisesta Oligarkkijärjestelmästä.

Aikaisemmat kirjoitukset:

-Suomalainen Oligarkkijärjestelmä

-Korruptiota, virkoja hyväveli tapaan

-Vaikuttaako kommunismi edelleen Suomen politiikkaan ja päätöksiin.

Millä aatteella Suomi-Venäjä-Seura elää?


Keskustan ja SDP:n kansanedustajia on istunut seuran hallinnossa, ja he ovat nauttineet palkkioistaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on jakanut toiminta-avustuksia vuosina 2015-2021 seuralle yli 9.8 miljoonaa euroa. Talouslehti uutisoi kesäkuussa 2022, että Suomi-Venäjä-seura on kerryttänyt miljoonaomaisuutensa veronmaksajien tuella.

Suomi-Venäjä-Seura ilmoittaa olevansa poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Seuran mukaan sen keskeisimmät toimintaperiaatteet ovat edistää Venäjän ja suomalais-ugrilaisten kansojen tuntemusta, tarjota tietoa ja mahdollisuuksia tutustua Venäjän monimuotoiseen kulttuurin, arkeen ja yhteiskuntaan sekä edistää venäjän kielen opiskelua, suvaitsevaisuutta, vuoropuhelua, monikansallisuutta ja kanssakäymistä rajan yli (IS 25.6.2022).


Katri Kulmunin jälkeen SVS:n puheenjohtajana on toiminut 26.9.2020 alkaen kansanedustaja Petri Honkonen (keskustan varapuheenjohtaja), joka luopui seuran puheenjohtajuudesta 5.4.2022 tultuaan valituksi kulttuuriministeriksi. Olin varma Ukrainan sodan lopettavan seuran toiminnan, mutta toiminta jatkuu edelleen. Honkosen seuraajaksi valittiin SVS:n ylimääräisessä kokouksessa 31.5.2022 keskustalainen, Haapaveden kaupungin valtuuston ja -hallituksen jäsen, Diana Seppä, joka jatkaa SVS:ssä keskustalaisten puheenjohtajien perinnettä. Melko pian seura joutui raportoimaan uuden myönnetyn 800 000 avustuksen käyttöperiaatteistaan OKM:lle.


Tämä on erittäin hyvä esimerkki poliittisesta rahanjaosta. Poliitikot myöntävät edustamalleen seuralle rahallista tukea ministeriöstä käsin. Olisi mielenkiintoista saada käsiin valtion tilintarkastajien raportti, mihin varoja oikein käytetään.

Siitä olen tyytyväinen, että Suomi-Venäjä-Seura pani viranomaisyhteydet poikki Venäjälle heti hyökkäyksen alettua ja on vaatinut Venäjän johtoa lopettamaan sotatoimet Ukrainassa. Tämän seurauksena Venäjän ulkoministeriö ilmoitti lopettavansa kaiken yhteistyön SVS-seuran kanssa. Olen sen verran seurannut Venäjän valtion toimia, etten suostu ensimmäisenä uskomaan kaikkea, mitä Venäjän valtion johdosta maailmalle ilmoitetaan.

Suomi-Venäjä-seura on aiemmin tehnyt vaikuttavaa kulttuurimatkailu-, kotoutumis- ja hanketyötä. Osasto ei ole ainoastaan tehnyt tutuksi venäläistä kulttuuria, vaan on myös vienyt suomalaista kulttuuria Venäjälle. Uusi puheenjohtaja Seppä ilmoittaa, että seuran on nyt panostettava Suomessa asuvien venäläisten ja venäjänkielisten kanssa tehtävään ystävyys-, kulttuuri- ja kotouttamistoimintaan.

Venäjän aloitettua osittainen liikekannallepano, Suomeen on virrannut lisää venäläisiä. Mutta kuka voi sanoa, millä tarkoitusperällä he ovat tulleet maahamme?


Rahan saaminen edellyttää aina vastapalveluksia. Käyttääkö seura varojaan mahdollisesti poliittisten tarkoitusperien mukaisesti ja keskustan aatteiden edistämiseen?  Sijoituksien myötä seuran varat ovat kasvaneet, ja varallisuuden kasvaessa minua ihmetyttää avustuksien pysyminen samansuuruisena. Onko miljoonaomaisuuden omistavaa seuraa tuettava verovaroin?

Suomi-Venäjä seura on minusta osa ”suomalaista oligarkkijärjestelmää”. Tällä tarkoitan tätä avokätistä avustusrahojen myöntämistä. Oligarkki muodostuu valtiollisesta elimestä, jota johdetaan puoluepoliittisilla tarkoitusperillä. Ei ole populistista sanoa, että tältä suunnalta tulee myös virtaamaan ääniä keskustalle.


KariX

Ukrainan sota,     raukkamaista

siviilien       tappamista

1.12.2022


Venäjän mobilisaation seurauksena, Venäjä on vahvistanut hallitsemiaan alueita Ukrainassa. Sota ei ole loppumassa eikä Venäjän ohjukset vähenemässä, tästä kirjoitin jo aikaisemmin.


Putinin joukkojen vetäytyminen oli vain huoltokatkos jossa kerättiin joukot uudelleen ryhmityksiin. Ohjuksien käyttö on lisääntynyt, voidaan puhua jopa massiivisista iskuista.


1.12.2022 oli Ukrainassa koko maata koskeva ilmahälytystila.


Bakhmutissa Venäläiset ohjukset olivat osuneet lasten päiväkotiin sekä siviilien asuinalueelle. Zaporizhzhian alueella ohjus osui kaasuputkeen, mikä vaikuttaa olennaisesti alueen infrastruktuuriin. Nikopolissa on vaurioitunut siviilien kerrostaloja sekä sähköverkko.

Mikä on huomioitava, Lavrov haukkui Natoa torstaina pitämässään puheessa. Natoa pidetään Venäjällä kaiken pahan alkuna. Tämän käsitteen taakse Venäjä luikertelee puolustellessaan Ukrainan iskuja.


Venäjän tiedottaja Maria Zaharova on ilmoittanut lausunnoissaan Suomen joutuvan kärsimään jos Nato jäsenyys tulee ajankohtaiseksi. Näitä varoituksia on jaeltu vuoden ajan. Viimeinen varoitus tuli Arktisen alueen neuvostolle, jos Suomi ja Ruotsi liittyy Natoon, on Venäjä ainoa Naton ulkopuolinen jäsen neuvostossa. Tämän takia Venäjä on yrittänyt vetää Kiinaa mukaan Arktisen alueen hallintaan. Alue on tärkeä sotilaallisesti, se mahdollistaa sotilaallisen uhan Yhdysvaltoja ja Eurooppaa vastaan.


Ulkomisteri Haavisto on selvittänyt Turun Venäjän konsulaatin laukkauttamista. Zaharova uhkasi, Venäjän nopealla vastauksella. Nyt tilanne on hieman muuttunut. Zaharova on ollut hieman rauhallisempi. Venäjän tekoja edeltävä hiljaisuus enteilee aina jotain muuta. Unkarin antanee puoltavan päätöksen Suomen ja Ruotsin Nato jäsenyydestä helmikuun alussa. On mahdollista Venäjän toimet Suomea kohtaan kovenevan. 

Hybridihyökkäyksen vaara on olemassa, pakolaisaallot, terrori iskut kriittiseen infraan, yms.


Mikäli ohjushyökkäys jatkuu massiivisena Ukrainassa, joudumme todistamaan kansanmurhaa.


Milloin, ohjus iskee Ukrainan ydinvoimalaan tai ydinvoimaloihin. Tämä alkaa olla yhä enemmän mahdollinen tilanne. Iskusta tulisi kärsimään Eurooppa ja Suomi mukaanlukien.


Tällä hetkellä on turha enää vaipua unelmiin, ’’me olemme kaukana Ukrainasta eikä meille voi sattua mitään’’.  Meidän on varauduttava pahimpaan.


Valko-Venäjän rooli on erikoinen. Ministeri on kuollut, vaikka miehessä ei ollut tietojen mukaan mitään sairauksia. Kuolemaan johtaneet syyt voivat olla pelkästään Venäjä vastaisuus. Valko-Venäjän osallistuminen Ukrainan vastaiseen sotaan on mahdollinen, vaikka lehdistö ei näe siitä vielä merkkejä. Sotaan voi osallistua Venäjän puolelle vielä muitakin maita. Pohjois-Korea on ilmoittanut sotilaidensa auttavan ’’rakennusprojekteissa’’, eikä voida poissulkea Iranin apua Venäjälle.


Venäjä aseistaa Valko-Venäjää voimakkaasti, Venäjä lähetti 15 Tor-M2 Sam:n ilmatorjuntajärjestelmää. Valmisteluja on käyty, tuskin Valko-Venäjä jää sivustakatsojaksi.


Sodan laajenemiselle on siis kaikki edellytykset.

 

Suomen ja Viron kohdalla on syytä nostaa valmiustasoa kriittisen infran ja turvallisuuden säilyttämiseksi.

Miksi otin Viron mukaan kirjoitukseen. Se selviää nyt. 28.11.2022 NB8 kokouksessa, Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu otti kantaa seuraavasti. Euroopan maiden tulisi kaksinkertaistaa puolustusmenonsa. Puolustusmenojen nosto on järkevää kansan turvaamista. Viro suunnittelee nostavansa puolustusmenonsa 3% BKT:sta. Tilanteen edellyttämällä tavalla Suomen tulisi nostaa puolustusmenoja 3-4% BKT:sta. Syy on pelkästään jo n.1300km yhteistä rajaa Venäjän kanssa.


Putin on asettanut punaisia viivoja jatkuvasti puheissaan, Eurooppa ja Nato ovat olleet kuuntelupuolella toistaiseksi. Tilanteen eskaloituminen voi tulla kyseeseen.


Venäjän uhka on nyt todellinen, varautuminen pahimpaan on viisautta.


KariX


https://www.19fortyfive.com/2022/12/putin-the-butcher-russian-missiles-hit-a-kindergarden-in-ukraine/

https://en.defence-ua.com/news/ukraines_intelligence_sees_no_evidences_of_powerful_strike_grouping_being_created_in_belarus-5009.html

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009240191.html

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009237732.html

https://euromaidanpress.com/2022/12/01/russian-indiscriminate-shelling-hits-apartment-building-in-nikopol/

https://www.reuters.com/world/europe/estonia-says-european-nations-should-double-defence-expenditure-2022-11-28/?rpc=401&

https://rmx.news/poland/death-of-belarus-foreign-minister-was-actually-a-russian-assassination-ukrainian-and-us-sources-claim/

https://bulgarianmilitary.com/2022/11/28/russia-sent-15-tor-m2-sams-and-engineering-equipment-to-belarus/

Energia-aseella Eurooppaan

28.11.2022

Energia-ase


Venäjän pommitukset Ukrainaan vaikuttavat myös Eurooppaan.


Ajatushautomon mukaan Putinin energia-ase tappaa talven aikana 147 000 ihmistä Euroopassa.

Leudon talven koittaessa voidaan päästä 79 000, ankara talvi 185 000 uhria.


Venäjä toimitti 40-50% maakaasusta Eurooppaan, hintojen nousu vaikuttaa voimakkaasti kuolonuhrien määrään.


Italia kärsii energia-aseen käytöstä eniten, Myös Virossa ja Suomessa tapahtuu ylimääräisiä kuolemia.


Ukrainan tietolähteiden mukaan Venäjä aloittaa uuden salaisen mobilisaation kokonaismääräksi on arvioitu 550 000 sotilasta. Arvio on 21 syyskuuta lähtien.


Sodan loppumiselle ei ole annettu takarajaa, monet uskovat sodan leviävän myös muihin maihin.


Ukrainassa tikittää pommi joka odottaa laukaisua. Ydinvoima, johon iskuja on kohdistettu voi olla Euroopalle asia jota ei sivuuteta. Laskeuman johdosta kuolleiden määrät nousevat, syöpään sairastuu yhä useampi henkilö. Ydinvoiman sulkeminen taas vähentää Ukrainan mahdollisuuksia selvitä talvesta.


Venäjä kiihdyttää ase tuotantoaan, Putin on painottanut venäjän yrityksiä, tehostamaan tuotantoa sekä laadun parantamista. Sota ei tule loppumaan, ukaasi kielii kuitenkin ammusten vähenemisestä..


Onko ammusten väheneminen vain osa totuudesta. 2014 lähtien on ammuksia valmistettu Venäjällä. Sota ei ollut sattumaa, sitä valmisteltiin vuosia. Vanhasta kalustosta halutaan eroon, vaikka niiden käyttöarvo on kyseenalainen. 


Kun sota alkoi, oli Venäjällä suunnitelma myös Kuriilien saarten osalle. Jos tähän vielä lisätään Baltian maat jotka ovat uhan alla, niin en usko ohjusten loppuvan. Saamme kärsiä terroristeja tukevasta maasta vielä pitkään.


Muita tapahtumia: Venäjä ilmoitti lopettavan sijaisäiti palvelun. Tiedottaja siteerasi toiminnan olevan lapsikauppaa. Kaikki tiedämme lapsien olevan tervetulleita perheisiin, kaikki eivät voi saada lapsia. Venäjältä palvelu sijaissynnyttäjien kautta on ollut laillista.


Venäjän toimet tämänkin osalta näyttää olevan Hitleriltä tuttua rodunjalostusta. Hyväksytään vain alkuperäinen kansalainen, rodun ja muihin kansallisuuksiin perustuvia yhdistelmiä ei hyväksytä. Tähän liittyy myös muun sukupuolisten tai seksuaaliseen suuntaukseen liittyvät uhat.


Putinin denatsifiointi, pitäisi alkaa Venäjältä.


Ihmisoikeudet Venäjällä. Amnesty International julkaisi. 102-sivuisen Venäjä-raportinsa. Denial of Justice 29.10.2002. Linkkinä löytyy pdf tiedosto joka kannattaa ladata ja lukea.KariX


https://www.nzherald.co.nz/world/putins-energy-weapon-will-kill-more-in-europe-this-winter-than-have-died-in-ukraine-war/HCUDFPESAVGW3IY4BPO5CRI5NQ/

https://www.pravda.com.ua/eng/news/2022/11/27/7378151/

https://www.news18.com/news/explainers/enormous-ticking-time-bombs-what-ukraine-power-shutdowns-mean-for-nations-nuclear-plants-explained-6480745.html

https://www.saba.ye/en/news3212780.htm

https://journal.fi/idantutkimus/article/download/83154/42276/

https://meduza.io/news/2022/11/27/genshtab-vsu-v-rossii-gotovyat-novuyu-volnu-skrytoy-mobilizatsii-s-10-dekabrya

Suomalainen oligarkkijärjestelmä

26.11.2022

Suomalainen oligarkki järjestelmäVenäjän oligarkki järjestelmä syntyi 1990 luvilla Neuvostoliiton hajottua.

Oligarkki nimitys juontuu superrikkaista.

Kaikille näille on tyypillistä raha, sekä valta.


Vallan ja rahan yhdistelmä, sekä oligarkkien määrä jossa jäsenet ajavat yhteistä etua, voidaan kutsua oligarkki järjestelmäksi.


Raharikkaat voivat vaikuttaa poliittisesti maan talouteen sekä moniin muihin asioihin.

Politiikassa raha ratkaisee, joten oikeat henkilöt valitaan vaikuttamaan politiikkaan joka tukee oligarkki järjestelmän vaurastumista.


Ruotsin mukaan Suomessa toimii myös oligarkki järjestelmä. Tämä on perua Venäläisestä oppikirjasta sekä Venäjän suhteista.Muistamme hyvin Hartwall areenan sotkun. Tavoitteena on, ettei kansassa ole kuin kaksi yhteiskuntaluokkaa superrikkaat ja köyhälistö.


Suomen poliittinen järjestelmä antaa mahdollisuuden entisille ja nykyisille kansanedustajille lisätä  varallisuutta ja liittyä järjestelmään, yhdessä entisten raharikkaiden kanssa.


Eduskunnassa nautitaan kansanedustaja palkkaa ja valtion myöntämiä etuisuuksia. Etuisuuksiin kuuluu juna- taksi- ja lentomatkat, kilometrikorvaukset yms. Lomaa kansanedustajalle kertyy vuodessa 4,5 kuukautta. Tämän ajan voi bilettää ja pitää hauskaa. 


Kansanedustajan astuessa virkaansa, alkavat useat hallituksien ja järjestöjen edustaja paikat täyttyä. Kansanedustajan palkka on 6614 euroa kuukaudessa. Vuodessa kertyy rahaa vajaat 80 000 euroa. Kansanedustaja saa palkkaa oli istunnoissa tai ei. Kansanedustajan palkkaa nostetaan ajoittain. Toimikunta joka on poliitikoista riippumaton, esittää toiveensa jonka eduskunta tottakai hyväksyy.


Tämä ei riitä, erilaisia yrityselämän hallituspaikkoja, puheenjohtajan tehtäviä, kunnallisia virkatehtäviä, ja niistä koituvat tulot nostavat ansiotasoa. Lisäansiota vuosittain yhdestä edustuspaikasta voi saada 5000 euroa lisää. Edustajapaikkoja voi olla useita.


Kokonaisansio voi nousta jopa 250 000 euroon vuoden aikana. Oligarkki järjestelmässä mukana pitkään olleet saavat kansaedustaja eläkettä.


Tavallinen kansalainen voi vain uneksia rahavirroista jotka menevät näiden edustajien taskuun, eikä niistä juurikaan puhuta. Tavallinen kansalainen on kuitenkin lystin maksaja.


Rahaan voidaan yhdistää valta. Miten voi olla kansanedustaja ja ajaa kansan asioita jos sielu on myyty yrityksille. Suuressa rahanhimossa haalitut edustaja paikat lisäävät rahaa, valtaa ja vaikuttamisen mahdollisuuksia.


Kuinka usein olemme kuulleet hallituspaikan saaneelta edustajalta pyynnön hyvän osavuosi katsauksen jälkeen, ’’nythän voimme nostaa palkkioita’’.


Jääviyttä selvitetään mutta todellisuus on toisenlainen, kuinka moni esim. Sähkön tuottajien kokouksessa on nostanut ’’kissan pöydälle’’ siirtohintojen tai sähkön hintojen korkeasta tasosta. Ei kukaan, valtaa ei käytetä koska rahantuloa ei haluta estää.


Tässä on eräs näkökulma joka kertoo, miksi jotkin asiat ei etene eduskunnassa eikä kansalaisten parissa. Päätöksiä ei voi tehdä jos oma etu on vaakalaudalla. Entä jos oligarkin kaverin yritys kokee kovia ja konkurssi uhkaa. Kaveria ei jätetä, etsitään jokin tukimuoto ja autetaan kaveria hädässä.


Esimerkki on hyvä laittaa, Sipilä aloitti terveydenhuollon uudistuksen omalla hallituskaudellaan. Saarikko sai omalla kaudellaan Marinin kanssa asian survottua läpi. Todellisuudessa asia oli maaseudun (kehä III ulkopuolinen alue) hallinnollisen vallan lisääminen. Harmillista Keskustalle oli Kokoomuksen vaalivoitto aluevaaleissa.


Hyvinvointialueet saivat lisää johtajia jotka istuvat jo ennestään kuntien hallituksissa ja lautakunnissa. Haluttiin lisää ansioita kokouspalkkioiden muodossa. Samalla puolueen vaikutusmahdollisuudet paranevat.


Oligarkki järjestelmää tukevat tehokkaasti media alan julkaisut, haastattelut, tv-esiintymiset yms. Mielikuva joka kansalaisille annetaan on puhtoinen ja valkopesty. Puhutaan median nostamista edustajista, johdollisiin tehtäviin tai eduskuntaan.


Ainoa oikea keino olisi pistää kaikki luottamustehtävät kansanedustajilta pois. Veronmaksajan etua ajatellen, olisi asia tervetullut. Kansanedustaja pääsisi tekemään työtä mihin hänet on valittu, ei haalimaan etuja rahaa ja valtaa.


Eduskunnassa historian suurin puhuja on ollut Veikko Vennamo urallaan hän käytti 13450 puheenvuoroa. On todettava, Veikolla oli asiaa. Tänään 2022 on eduskunnassa edustajia jotka näkevät ettei tarvitse puhua. Tässäkin oligarkki järjestelmä toimii, annetaan valta ja esiintyminen puolueen nokkamiehille. Tämä tietysti kasvattaa lisää valtaa johtajan taskuun. Pikku oligarkin on siis tyydyttävä kohtaloonsa ja oltava hiljaa. Onneksi pikku oligarkki pääsee loistamaan puheillaan kunnan hallinnollisissa elimissä ja ansaitsemaan hieman lisärahaa taskuunsa.


Venäläisillä on ollut vuosikymmeniä Suomessa liikemies ystäviä. Venäjän oligarkit ovat antaneet oppinsa myös Suomalaisille. Oligarkit olivat Putinin ystäviä, josta myös MOT ohjelma 2018 kirjoitti.

Talouselämää tai politiikkaan ei saa vaikuttaa ulkomaiset opit tai tavat. Demokratia ei myöskään toimi jos asialle ei laiteta kieltoa.


Maa-alue kauppoja tehtiin 2000 luvulla meren saaristossa, rannikkoaluetta alettiin nimittämään oligarkki rannikoksi. Maa-alue kauppoihin luonnollisesti myös Suomalaiset sotkeutuvat. Puolustusministeriön mukaan venäläiset omistavat n. 3000 kiinteistöä Suomessa. Alla olevasta linkistä saa hyvän kuvan venäläisten kaupoista. Nämä taas kertovat Suomalaisten yhteyksistä Venäjän oligarkkeihin.


Palkka tietoja 2021, Esko Aho 360 000 toimi Sperbankin hallituksessa (Venäjä), Mari Kiviniemi (Keskusta) 291 000, Jyrki Katainen (kok.) 213 000, Sanna Marin (sdp) 206 000.

Hjallis Harkimo 2019 tienasi 600 000, Hjallis on yhdistetty Hartwall areenan ja Jokereiden kautta Venäjään.


Oligarkki järjestelmään kuuluu myös median valjastaminen päämäärien saavuttamiseksi. Miettikää esim. Sanna Marinia. Jonas Nordman Show, ilmaista mainosta. Lehdissä kirjoitellaan, somessa, instagramissa. Kaikki järjestelmät on saatu tukemaan Marinia. Asia haisee voimakkaasti jos julkisuuskuvaa muokataan kansalle paremmaksi. Jokainen kuitenkin kärsii korkeista polttoaineiden hinnoista, sähkön hinnoittelusta ja hoitoalan ongelmista. Mitä on saatu aikaan kansalaisten elintason parantamiseksi, eipä juuri mitään. 


Miksi hallituksien paikkoja jaellaan kansanedustajille, katson palkkioiden olevan voitelu rahaa edustajille myönteisten päätöksien tekemistä varten.Onko Suomessa oligarkki järjestelmä, kysyn vaan.


KariX


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001159691.html

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008769226.html

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/02/06/putinin-suomalaiset-ystavat-kasikirjoitus

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008919917.html

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008903852.html

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nain-tienasivat-paaministerit-esko-aho-tulokarkena/8285434#gs.jr0iqt

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hjallis-harkimon-verotiedot-hammentavat-matkyja-yli-100-000-euroa/7613522#gs.jr100b

YK turvallisuusneuvosto

Turvallisuutta kansakunnille?

26.11.2022

Kuva 1.10.2022 Suomenmaa

YK:n turvallisuusneuvosto suunniteltiin alunperin maailmanrauhan ylimmäksi vartijaksi. Neuvostoon kuuluu 15      eri maan edustajaa.


Pysyvät maat ovat Kiina, Venäjä, Yhdysvallat, Ranska, Iso-Britannia. Yleiskokous valitsee jäsenet kahden vuoden välein. Jäsenyyden valintaan vaikuttaa maantieteellinen edustavuus.Turvallisuusneuvosto ei kokoonnu säännöllisesti, puheenjohtaja valitaan kuukaudeksi kerrallaan.

Pääsihteeri voi kutsua kokouksen koolle sodan tai konfliktin uhatessa nopealla varoitusajalla. Turvallisuusneuvoston viidellä pysyvistä maista on veto-oikeus. Jos yksikin pysyvä maa äänestää ehdotusta vastaan, ehdotus kumoutuu.


Onko YK:n turvallisuusneuvosto poliittinen leikkikenttä.

Venäjää on siteerattu lehdistössä idioottimaiseksi terrorismia tukevaksi maaksi.

Mietitään YK:n roolia turvallisuuden ja rauhan toimeenpanijana. Venäjä, Kiina on olleet monissa asioissa tukemassa toisiaan. Venäjän hirmuteot Ukrainassa, Syyrian konflikti, osallisuus Afrikan maiden sisäisiin asioihin aseiden kera. (Palkka armeija)


Venäjän voisi luokitella terroristiseksi valtioksi. Miksi edes YK:n turvallisuusneuvosto pitää maata jäsenenä. Turvallisuusneuvoston pitäisi miettiä ratkaisuja miten päästään rauhaan Ukrainassa. Tarkoitan tällä Ukrainan suvereenia itsenäisyyttä joka hallitsee omia rajojaan. Tähän kuuluu koko Ukraina Krimiä myöten.

Turvallisuusneuvosto on veto-oikeuksien myötä täysin voimaton puuttumaan Venäjän toimiin.

Tulevaisuudessa YK:n turvallisuusneuvosto antaa kaikille pysyville jäsenille mahdollisuuden, toimia vieraalla maaperällä aseellisesti.


YK:n muutettava lakejaan, pysyviä jäsenmaita ei tule olla. Maailman rauhan ylläpitämiseksi tulee kaikkien maiden osallistua kokouksiin. Veto-oikeutta ei saa olla millään maalla. Äänestyksissä enemmistön äänet ratkaisevat.


YK:n turvallisuusneuvoston on myös ryhdyttävä maiden kanssa yhteisiin toimiin jos rauha on uhattuna. Sodan lopettaminen, konfliktien sovittelu tulee olla turvallisuusneuvoston tärkeimpiä asioita.

Tällä hetkellä tilanne on karannut käsistä.


Ukrainan tilanne vaatii turvallisuusneuvostolta tekoja. Ukrainan sähköntuotanto on pommitettu kelvottomaksi. Kylmyys tulee tappamaan siviilejä talven aikana. Veden jakelu ei toimi, taudit ja sairastumiset tulevat lisäämään siviilien kuolemia. 


Eurooppa on kärsinyt nyt jo sodan aiheuttamien seurauksien vaikutuksista. Energian hintojen nousu, öljyn, kaasun, polttoaineiden kallistuminen. Ruokatarvikkeiden kallistuminen uhkaa vähävaraisten toimeentuloa. Näistä kaikista on tehty aseita myös Eurooppaa vastaan. Mikäli turvallisuusneuvosto ei ala kantamaan vastuuta tapahtumista voi sodan laajentuminen tulla kyseeseen.


YK:n turvallisuusneuvosto on hampaaton, salliessaan terrorin ja kansan tappamisen.   

Välinpitämättömyys kansojen turvallisuudesta on anteeksi antamatonta.


Kari Pohjola

Iran, drooneja en ole antanut, enkä osallistunut mihinkään…..

Iran toimittaa UAV kokoonpanolinjan Venäjälle,  sopimus sisältää koulutuksen.


Iran on toiminut pitkään Venäjän liittolaisena. Iran on toimittanut drooneja ja nyt miehittämättömiä lentokoneita aletaan valmistaa Venäjällä.


Iranissa kuohuu, mielenosoittajia on ammuttu. Mielenosoitukset ovat jatkuneet yli 9 viikkoa. Kaikki alkoi ’’moraalipoliisin’’ surmattua Mahsa Aminin. Tilanteen aiheutti, pukeutumis säännön rikkominen. 


Iranin sortojoukot ovat tappaneet useita ihmisiä Kurdikaupungeissa.


Lauantai-iltana, 19. marraskuuta, Iranin hallinto näyttää säätäneen sotatilalain kurdikaupungissa Mahabadissa. Iranin terroristijärjestö Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) on tiettävästi saapunut Mahabadin kaupunkiin raskaiden sotilasaseiden ja -varusteiden kanssa. Internet ja sähköt on tiettävästi poikki joissain osissa kaupunkia. Monien ihmisten henki on vaarassa.


Iran on terroristivaltio jossa ei ihmisoikeudet ja vapaa ajattelu tule koskaan voimaan. Iranin valtion johto toimii samoin kuin Venäjä, toisinajattelijat tapetaan tai laitetaan vankilaan. 


Yhdysvaltojen ja Euroopan olisi ajateltava nykyistä tilannetta. Iran ja Pohjois-Korea ovat kasvattaneet aseellista tuotantoaan vuosien aikana. Maiden johto perustuu diktaattorimaiseen hallintoon, miksi  kehityksen on annettu jatkua. Annetaan hulluuden vaan ja uhkien paisua isommaksi.


Iranin aseistus jatkaa kehittymistään, en ihmettelisi milloin Iran esittelee ydinkärjellä varustetun ohjuksen jonka kantama riittää Yhdysvaltoihin. Pohjois-korea on testannut ohjusta joka voisi yltää Yhdysvaltoihin ydinkärjen kanssa. 


AOL kirjoitti 19.11. 2022 olevansa huolissaan Iranin roolista maailman rauhaan.

”Tänään Iranin ydinohjelma on edistyneempi kuin koskaan ennen, ja hallinto on turvautunut myymään Venäjälle aseistetut droonit, jotka tappavat siviilejä Ukrainassa.


Valko-venäjä hakee Iranilta apua tykistön ammusten valmistukseen. The Jerusalem Post kertoi lokakuussa, että Iranin islamilaisen vallankumouskaartin lentäjien oli havaittu kouluttamassa drone-operaattoreita ja koordinoimassa droonien laukaisuja Valko-Venäjällä, Ukrainan kansallisen vastarintakeskuksen mukaan.


Iranin sotilaallinen kehitys ja puuttuminen muiden maiden politiikkaan sekä suverenitettiin on huolestuttavaa. IAEA:n sopimuksen Iran tule hylkäämään, he ajavat kansan hyvinvointiin perustuvaa ajatusta. Lausunto on tyypillistä propagandaa, jolla peitellään ydinaseen valmistusta.


Valko-venäjän rooli on ollut Venäjää tukeva, nyt tilanne saa uuden käänteen. Venäjä on siirtänyt 100 ilmapuolustusohjusta salaa Venäjän rajalle. Vaihtoehtoja on muutamia, suunnitellaan laajamittaista hyökkäystä Ukrainaan tai likaisen pommin käyttöä. Ydinvoimala isku josta säteily leviäisi Ukrainaan ja Eurooppaan voisi olla myös mahdollinen.


Mirror raportoi, että noin 20 IL-76 suurta sotilaskuljetuslentoa kirjattiin 9.-13. marraskuuta Valko-Venäjältä Länsi- ja Etelä-Venäjälle.

Jokainen oli ladattu kuormalavoilla ohjuksia - yhteensä vähintään 70, raportin mukaan aseet oli sijoitettu Millerovon lentokentille, jotka kattavat Ukrainan Luhanskin alueen, ja Rostovissa Donestskin kiistanalaisen Ukrainan alueen.


Venäjän, Iranin, Valko-venäjän kohteena on Ukraina. Pakotteet eivät ole purreet toistaiseksi toivotulla tavalla. Maailman vakaus alkaa horjumaan terroristivaltioiden yhteen liittymän takia.KariX


https://www.israelnationalnews.com/news/363080

https://www.jpost.com/middle-east/article-722854

https://pdki.org/english/urgent-statement-on-the-current-situation-in-the-kurdish-city-of-mahabad/

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11444679/Russia-secretly-moves-100-missiles-Belarus.html

https://en.irna.ir/news/84948108/Iran-to-respond-to-IAEA-resolution-firmly-Nuclear-chief

19.11.2022


Kunnia UkrainalleMeridronella satamaan
Meridronella satamaanNato lähettää 5 lentotukialusta Euroopan vesille. Vastauksena Putinille Ukrainan sotaan.


Kiovaan ammuttiin risteilyohjus joka pystyi kantamaan ydinkärjen. Ilmapuolustus sai ammuttua kh-55 mallisen ohjuksen alas. Ydinkärki oli poistettu ohjuksesta.


Mahdollisesti ohjukset alkavat loppumaan Venäjän varastoista tai tämä voi olla varoitus mitä voi olla tulossa.


Ukraina on tehnyt iskun Venäjän laivastotukikohtaan meridronella Novorossiyskiin, tukikohdan öljyterminaalin, sataman vaurioista ei ole tiedotettu. Kaikki tieto pyritään Venäjän kautta estämään. 


Sataman puolustusta on lisätty. Mikäli tieto pitää paikkansa on se Venäjän Mustanmeren laivastolle oikein. Pysyköön satamassa odottamassa seuraavaa iskua.


Tieto on toistaiseksi vahvistamaton.


KariXhttps://www.news18.com/videos/world/five-nato-aircraft-carriers-placed-in-european-water-l-clear-message-to-putin-amid-ukraine-war-6417589.html

https://bulgarianmilitary.com/2022/11/18/russia-fired-at-kyiv-nuke-kh-55-with-a-removed-nuclear-warhead/

https://www.navalnews.com/naval-news/2022/11/ukraine-maritime-drone-strikes-again-reports-indicate-attack-on-novorossiysk/


Venäjän ohjus iskut Ukrainan sähköverkkoonVenäjä ampui tiistaina 15.11.2022 noin 100 ohjusta yön aikana Ukrainaan, kohteena oli Ukrainan sähköverkko.


Puolaan ilmoitettiin osuneen kaksi ohjusta. Tiedottaminen on hyvin epämääräistä, Zelensky oli jo pahoittelemassa asiaa. Ääni on viikon kuluessa muuttunut, Ukraina ei myönnä joukkojensa ampuneen ohjusta Puolaan.


Venäjä kieltää tapahtuneen ja osallisuuden iskuun, ohjusten alkuperästä ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta, voivat olla Venäjän. Torjuntaohjus jonka jäänteitä löytyi, voi myös olla Venäjän. Mikä voisi olla tarkoituksena, ensin tulee mieleen kokeilla Naton reagointia, mikä on näköjään varovaista. Samalla Yhdysvaltain Presidentti teki asiasta poliittisen, vaikka Naton sotilasjohto tuomitsi iskun tapahtuman jälkeen. Nyt tilanne on siirtynyt tutkintaan ja saivarteluun.


Mh-17 tuhoaminen 17 heinäkuuta 2014 tutkinta saatin nyt päätökseen, aikaa on kulunut yli 8 vuotta.

Käykö tässä samalla tavalla.? 


Todellisuudessa Puolan ja Naton suvereniteettia on loukattu eikä ihmis uhreilta ole vältytty. Oli torjuntaohjus sitten puolustustehtävässä tai provokaatio Venäjän taholta, on sormella osoitettava Venäjän suuntaan.


Pommitukset jatkuvat, tulos on Ukrainalaisille uuvuttavaa. Sota ei lopu nopeasti, Venäjä jatkaa ohjusten kylvämistä vielä pitkään. 


Ukrainan tulisi saada pitkänmatkan ohjuksia käyttöönsä. Se antaisi mahdollisuuden tukikohtien eliminoimiseen, joista järjestelmällisesti tuhotaan Ukrainan kriittistä infrastruktuuria. Sodan alusta lähtien Ukraina on ollut omassa maassaan vastaanottava osapuoli.


Mustanmeren laivasto pitää saada tuhottua. Tähän tarvitaan ohjuksia jotka kattavat koko Mustanmeren alueen rantaviivoja myöten.


Sodan luonne alkaa muuttumaan, tukeudutaan voimakkaasti ohjus iskuihin ja niiden torjuntaan. Veden, sähkön saannin vähennyttyä alkavat taudit, kylmyys vaikuttamaan kansaan. Ukrainan olisi saatava kalusto, jolla Venäjä ajetaan omien rajojensa taakse, myös Krimiltä.


Saksan tulisi ottaa myös voimakkaampi kanta panssarivaunujen tarjoajana. Kunnollisella kalustolla Ukrainan siivoaminen raakalaisista tapahtuisi nopeammin.


Mitä Ukrainan ja Venäjän vastarinnan tulisi tehdä. Venäjän oman sähköverkon alasajo saisi kansalaiset tilanteeseen jossa voisi samaistua Ukrainalaisiin. Olisi oikein jos Putin joutuisi lämmittelemään käsiään kynttilän valossa.


Eurooppa ja Nato ovat unohtaneet ihmisarvon, seurataan uutisia ja tapahtumia sohvalta vaikka Ukrainassa on menossa järjestelmällinen kansan tappaminen. En usko minkään maan alistuvan Venäjän edessä rauhaan. Venäjä on saatava rajojen taakse ja hyväksyttävä Ukraina itsenäiseksi valtioksi, ilman Venäjän nukkehallitsijoita.


Tämän saavuttamiseksi on sodan suunta muututtava, tarvittaessa on toimittava linjojen takana ja siirrettävä painopiste Venäjän selustaan.
KariX
https://www.express.co.uk/news/world/1697080/russia-poland-missle-dead-NATO-state-Ukraine-war-pictures-world-war-3


https://www.novinite.com/articles/217563/Day+266+of+the+Invasion+of+Ukraine:+The+War+spills+into+a+NATO+country+after+Missiles+hit+Poland


https://www.newsweek.com/russia-envoy-says-ukraine-dragging-nato-war-poland-missile-strike-1760776?piano_t=1

Saamelaisuus, politiikan armoilla

Pääministeri Sanna Marin perustaa toimintansa sateenkaariajatteluun. Vaikka hän julkisesti kielsi 8.10.2020, ettei tiedä valtioneuvostossa olevan sateenkaariverkostoa, sellainen siellä on.
Tasa-arvo-ohjelmassa mainitaan "Valtioneuvostoon on vuonna 2020 perustettu sateenkaariyhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on edistää kansallista sateenkaaripolitiikkaa paremman tiedonkulun ja yhteistyön kautta. Verkoston muodostavat useat ministeriöt sekä järjestöt Seta, Trasek, ISIO, Sateenkaariperheet ja Amnestyn Suomen osasto.” TASO:n esittelee sen laatija tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist, ja PM Sanna Marin allekirjoittaa. Otan tämän esille siksi, että sateenkaariajattelu näkyy saaneen ensisijaisuuden kaikkien asioiden valmistelussa. Miksi valtioneuvostossa ei ole samalla tavalla saamelaisuuden yhteistyöverkostoa?


Saamelaisuuden ytimessä on suku. Saamelaiset tunnistavat toisensa suvun perusteella, ja sukutietämys perustuu kollektiiviseen sukujen toisistaan tietämiseen vahvasti perimätietojen kautta. Sukutietämys ei jaa henkilöitä parempiin tai huonompiin, vaan kenen sukuun kuulut.

Alkuperäiskansoilla on kansainvälisen oikeuden mukaan oikeus päättää itse keitä he ovat ja keitä heihin kuuluu, käyttäen identiteettinsä määrittelemisessä ja kansansa jäsenyyden tulkitsemisessa kulttuurilleen ominaisia tapoja ja perinteitä. Tämä tarkoittaa sitä, että saamelaiset kollektiivisesti tunnistavat toisensa saamelaisiksi. Jos tätä kollektiivista tunnistamista ei tapahdu, tunnistamatta jäänyt henkilö ei ole saamelainen (=ryhmäidentifikaatio). 

Nyt taistellaan poliittisesti siitä, kuka on saamelainen. Voimassa olevassa laissa saamelaiskäräjistä (974/1995) 3 §:ssä määritetään, kuka on saamelainen:

”Saamelaisella tarkoitetaan tässä laissa henkilöä, joka pitää itseään saamelaisena, edellyttäen:
1) että hän itse tai ainakin yksi hänen vanhemmistaan tai isovanhemmistaan on oppinut saamen kielen ensimmäisenä kielenään; tai
2) että hän on sellaisen henkilön jälkeläinen, joka on merkitty tunturi-, metsä- tai kalastajalappalaiseksi maa-, veronkanto- tai henkikirjassa; taikka
3) että ainakin yksi hänen vanhemmistaan on merkitty tai olisi voitu merkitä äänioikeutetuksi saamelaisvaltuuskunnan tai saamelaiskäräjien vaaleissa.

Nyt esillä olevassa lain muutoksessa saamelaisuuden keskeiseksi määrittelyn perustaksi halutaan saamen kieltä. Jatkossa ”saamelaiseksi haluavalla” pitää olla esivanhempi, joka on oppinut saamen kielen ensimmäisenä kielenään ja tämän esivanhemman pitäisi löytyä viimeistään neljännestä sukupolvesta.

Saamelaisia on Suomessa n. 50 000-100 000. Jos saamelaisten asiaa hoidettaisiin kuten alussa viittasin sateenkaariasioihin, saamelaisten itsensä osallistuminen lain säätämisen valmisteluun ja tekstisisältöön olisi tapahtunut jo ajat sitten. Kulttuuriperimään kuuluu tuo kertomani kollektiivinen sukujen perimätiedon käyttäminen toistensa tunnistamisessa saamelaiseksi.

Tänä päivänä näyttää olevan tärkein saada Lapin alueella asuvat merkityiksi poliittisesti vaaliluetteloihin ja toiset sieltä poistetuiksi. Se, että onko hänet kulttuuriperinnöllisesti tunnistettu saamelaiseksi, sillä ei näytä olevan niinkään merkitystä.


Kari Pohjola

10. marras, 2022

Taivalkoskelta länteen

8. marras, 2022

Metsien ennalistaminen

5. marras, 2022

Presidenttipeli

5. marras, 2022

Suomi tekee oman Jaakobin-paininsa jo seuraavan talven aikana.

23. loka, 2022

Norja, ongelmia Venäjän vakoilun taholta.

23. loka, 2022

Ukrainan puolustussodan tapahtumia, vastarinnan nousu.

17. loka, 2022

Onko Venäjän tarkoitus kuvata ja vakoilla energialaitoksien sijaintia ja heikkoja kohtia.

8. loka, 2022

Krim, huoltoihin katkos.

7. loka, 2022

Kirjoitus on alkuperäinen, Savon Sanomat julkaisi 6.

30. syys, 2022

Kommunismi, historiaa vai nykypäivää.

30. syys, 2022

Seuraavan kirjoituksen piti olla Savon Sanomissa menneen viikon aikana.

24. syys, 2022

Täydellinen viisumikielto venäläisille on tarpeen

17. syys, 2022

Venäläisten kiinteistökaupat, rahanpesu, suunnitelmallisuus vai skenaario.

7. syys, 2022

Kirjailija Alessandro Arduino kirjoitti mielenkiintoisen artikkelin.

3. syys, 2022

Venäjä polttaa Suomen rajan lähellä Portovajassa joka päivä n 10 miljoonan euron arvosta kaasua savuna ilmaan (The Times 27.

26. elo, 2022

Mepit 2019-2024

20. elo, 2022

Bileet