26. elo, 2022

Euroopan unioni

Mepit 2019-2024

Suomesta valitut 14 edustajaa Euroopan parlamentissa kaudella 2019-2024:

Alametsä, Alviina; vihreät, Vihreät/Euroopan vapaa allianssi -ryhmä

Hakkarainen, Teuvo; Perussuomalaiset, Identity & Democracy -ryhmä

Hautala, Heidi; vihreät, Vihreät/Euroopan vapaa allianssi -ryhmä

Heinäluoma, Eero; Suomen Sosialidemokraattinen puolue, S&D-ryhmä

Huhtasaari, Laura; Perussuomalaiset, Identity & Democracy -ryhmä

Katainen, Elsi; Suomen Keskusta, Renew Europe -ryhmä

Kumpula-Natri, Miapetra; Suomen Sosialidemokraattinen puolue, S&D-ryhmä

Modig, Silvia; Vasemmistoliitto, Euroopan parlamentin vasemmistoryhmä

Niinistö, Ville; vihreät, Vihreät/Euroopan vapaa allianssi -ryhmä

Pekkarinen, Mauri; Suomen Keskusta, Renew Europe -ryhmä

Pietikäinen, Sirpa; Kansallinen Kokoomus, Euroopan kansanpuolueen ryhmä

Sarvamaa, Petri; Kansallinen Kokoomus, Euroopan kansanpuolueen ryhmä

Torvalds, Nils; Svenska folkpartiet /Ruotsalainen kansanpuolue. Renew Europe -ryhmä

Virkkunen, Henna; Kansallinen Kokoomus, Euroopan kansanpuolueen ryhmä 

Eurovaalit ovat monelle asia, josta ei välitetä. Äänestysuurnille ei lähdetä, vaikka pitäisi.

Katsellaan hieman kokoonpanoa.

Vihreät, 3 paikkaa. Kokoomus 3 paikkaa. SDP 2 paikkaa. Vasemmisto 1. Perussuomalaiset 2. RKP 1. Keskusta 2 paikkaa. (9 paikkaa on samoilla puolueilla kuin Suomen hallituksessa).

Suomen Eu edustajissa voisi olla toivomisen varaa, puolue edustajat ovat tuttuja poliitikkoja lukijalle. Edustettuna olevat asiat, työllisyys, vihreät arvot, muun sukupuolinen tasa-arvo jopa Unionista eroaminen. Valintoja voidaan ihmetellä. Kokoonpanosta puuttuu edustajat jotka voisivat olla äänessä ja viedä Suomen ja Euroopan asioita eteenpäin. Samalla saisimme lisäarvoa kannanotoillemme. Marin oli kuulemma osallistunut Uniper keskusteluun Olaf Scholzin kanssa, epämääräistä miten kommentointi on edennyt. Tuppurainen hoiti minkä pystyi, Marin biletti.

Ei pitäisi olla näin kriittinen, mutta asiat on nähtävä siinä valossa joka on päällä.

Miten Mepit ovat vaikuttaneet Ukrainan sotaan ja pakotteisiin.?

Mitä panokset on lyöty pöytään Saksan irtautumisesta kaasutoimituksista, mitä on tehty Unkarin eteen joka muistaa aina Unionia laskulla kun jotain tapahtuu. Unkari on ollut saamapuolella kun muut jäsenmaat maksavat vuosittain maksunsa Unionille. Unkari rakentaa Venäläisten tuella ja rahoituksella ydinvoimalaa. Kaasu virtaa Venäjältä sekä öljy.

Vaikka osittainen öljyntuonti kielto Venäjällä on voimassa, voidaan silti käyttää kolmansia maita hyväkseen saadakseen Venäläinen öljy virtaamaan.

Saksa on irtautumassa kaasun tuonnista, uusi sopimus syntynee Kanadan kanssa.

Eu:n pitäisi olla yhtenäinen ja tehdä yhteisiä päätöksiä. Pakotteet on saatava tiukemmiksi jotta Venäjä lopettaa sotansa. Pakotteita on lyötävä myös maihin jotka välillisesti tukevat Venäjää tai ovat Unionin jäseniä tai sen ulkopuolella.

Miksi Eu ei ole tehnyt yhteistä tukiohjelmaa Ukrainalle johon kuuluu myös aseapu. Nykytilanteessa tuntuu Unionin olevan tarkoitus pitkittää sotaa Ukrainassa ja saada maiden talousasiat huonoon kuntoon. Rauhanomaista tulosta ei tulla saamaan, tässä voittaa vain vahvin. Suomen meppien tulisi päättää ruokitaanko sotaa vai haetaanko siihen loppua.

Sotaa käyvä maa haluaa Euroopan unioniin, siitä on tehty erittäin kankea prosessi joka ei tunnu etenevän mihinkään suuntaan. Meppien tehtävä on pitää ääntä ja ajaa asiaa nopeutettuna eteenpäin. Hiljaisuus……

Tällä hetkellä tavallinen kansalainen näkee hintojen nousun, polttoaineissa, hyödykkeissä, elintarvikkeissa. Alla oleva linkki kertoo 2020 tilanteen jota voisi tarkastella nykypäivään. Mikäli isoja muutoksia ei ole tapahtunut, on EU:n pakote politiikka epäonnistunut pahemman kerran.

Eurovaalit ovat todella tärkeät, edustajat on oltava omistautuneita maailmanpolitiikalle. Kannanottoja on tehtävä. Vaikutusvalta ei kasva jos istunnoissa ollaan hiljaa.

Scholz saksasta on pitänyt voimakkaasti ääntä. Scholz on luvannut Putinille Ettei Ukraina liity Natoon 30 vuoden sisällä. Tämä kuvastaa hyvin kaksinaamaisen pelin mitä Saksan liittokansleri pelaa. Venäjä myönteinen herra, joka pitäisi Venäjän viisumivapauden voimassa. Liittokanslerilla takki kääntyy tilanteen mukaan, Venäjän etu on liittokanslerin etu. Scholz on veropetosjutun keskiössä (kts alla oleva linkki), valitettavasti Euroopassa ei ole voimakasta johtajaa joka voisi ajaa asioita eteenpäin demokraattisesti.

KariX