8. loka, 2022

Ukrainalta rohkea veto, Krim eristäytyy.

Krim, huoltoihin katkos.

Krimin sillan räjäytys oli loistava veto, puhutaan SBU:n olleen iskun takana.

Venäjä syyttää iskusta tietenkin Länsimaita ja Ukrainaa, kaikesta huolimatta ainakin 5 viikkoa menee jotta silta saadaan huoltokuljetuksiin korjattua.

Ukrainan julkaisi videon jossa silta palaa, taustalla Marilyn Monroe laulaa ’’Happy bird day…’’. Kuinkas muutenkaan, video tehtiin Putinin 70 v. juhlien kunniaksi. Viimeisessä linkissä voit katsoa tämän hienon videon.

Krim on nyt eristetty, ainoa huolto voi tapahtua meriteitse. Karttaa katsoessa Krim on nyt tilanteessa vastaanottava alue. Noin kuukauden kuluttua Krim voi olla tarpeeksi kypsä poimittavaksi.

Seuraava vaihe on Venäjän vastaus iskuun, jatkuuko se brutaalina pommituksina, Ukrainan alueelle, sairaaloihin, ja muihin siviilikohteisiin. Diktaattori on ennenkin toiminut näin.

Uhka arvio ydin mahdollisuuteen on noussut ennen sillan räjäyttämistä 87%, nyt se kasvaa entisestään.

Kuluvan viikon aikana on Yhdysvallat kirjoituksissaan ja lausunnoissaan varoitellut Venäjää toistuvasti ydinsodan vaarasta.

Meduza joka julkaisee Venäjän opposition uutisia on myös ollut huolissaan tilanteesta. Putinin valta alkaa rakoilla ja painostus alkaa Venäjän sisällä kasvaa. Miten käy kun rotta ajetaan nurkkaan… Se hyökkää päälle. Putinilla ei ole mahdollisuutta hävitä sotaa, se tietäisi poliittiselle uralle loppua ja Venäjän eliitin kaatumisen.

Venäjä aloitti sotilaiden mobilisaation, valtio ei ollut budjetoinut siitä johtuvia kuluja. On selvää minkälaiset olosuhteet ja varusteet ovat nykyisillä sotilailla käytössä.

Venäjällä kansa on myös pakotteiden johdosta osoittanut hiljaisesti mieltään. Joka 48 tunti jossain palaa roskalaatikko. Myös muita keinoja käytetään. Joulun tullessa ei monellakaan ole enää varaa joulukuusen ostoon. Maan taloudessa alkavat pakotteet näkyä voimakkaasti.

Pakotteita tulee lisätä voimakkaasti, vaikutukset vallan vaihtumiseen ja sotatilan etenemiseen ovat isot. Poliittisesti ajatellen pakotteet toimivat rauhan edistämiseksi. Pakotteita ei tule kiertää kolmansien maiden kautta, pakotteita tulee laittaa myös maihin jotka mahdollistavat Venäläisten tuotteiden tulon Eurooppaan tai muihin maihin.

Toinen mielenkiintoinen skenaario olisi, lähettää sotaa paossa olevat henkilöt takaisin Venäjälle.

Miten yhteiskunta Venäjällä, sukulaiset, ystävät, reagoivat tilanteeseen. 10 vuotta vankeutta tai rintamalle sotimaan aatteen puolesta, huonoilla varusteilla.

Putinin aika on loppu, seuraako pako maasta vai eskaloituuko tilanne vielä pahemmaksi. Toivon Venäjän kansan ymmärtävän tilanteen ja ratkaisevan sen mahdollisen nopeasti. Aate joka näkee Venäjän olevan suurvaltio ja hallitsevansa muiden maiden politiikkaa, ei enää ole nykypäivää. Venäjä on vain yksi kansa muiden joukossa.

Tsaarin aikaiset rajat ja vaikutusvalta ei toimi, Ukraina on pitänyt siitä huolen. Venäjä on eristäytynyt maailman politiikasta, kaupasta, ihmisyydestä. Venäjän kansalaiset joutuvat muistamaan tapahtumat vuosisatoja eteenpäin. Häpeä seuraa tehtyjen sotarikoksien takia seuraaville sukupolville.

KariX