17. loka, 2022

Infran kaaos Euroopassa, Suomen turvallisuuden omaksuminen.

Onko Venäjän tarkoitus kuvata ja vakoilla energialaitoksien sijaintia ja heikkoja kohtia.

Norjassa otettiin kiinni jo toinen Venäläisturisti jonka hallussa oli drone sekä arkaluonteisia kuvia energia laitoksen alueelta. Kaasu- ja sähkölaitokset kiinnostavat Venäläisiä, sotilaallinen vakoilu tässäkin on takana. Norjan kaasulaitos on saanut vakoilun jälkeen myös pommiuhkauksia, 

Tiedämme Venäjän harrastaneen Ukrainassa energiaan kohdistuneita iskuja, sekä kaasuputkiin kohdistunut terrori isku. Energia on Euroopalle talven aikana tärkeä. Sähkön katkokset ovat aina huono asia, kylmyys, valaistus, ruuan valmistus, veden jakelu, tietoverkkojen toiminta yksityistalouksissa.

Tarkoitus on vähintäänkin kartoittaa maiden energia tilannetta iskujen varalle.

Kiina on myös vakoillut energia sektoria. Kiinan kybervakoilukampanja kohdistui Australian ja Etelä-Kiinan meren energiasektoriin.

Venäjä tekee Kiinan kanssa yhteistyötä ja onkin selvää vakoilu tietojen levittämisestä Venäjän puolelle.

Bryssel on Venäjän vakoilulle tärkeä paikka. Venäjän suurlähetystö on jakanut Brysselistä vakoilutietoa Venäjälle. Voidaan puhua vakoilijoiden tukikohdasta. Belgian kautta vakoilu on levinnyt myös muihin EU maihin. Tutkijoiden mukaan myös ihmishenkiä on menetetty.

Kaikki liittyy kaikkeen, Antti Kaikkonen ilmoitti Suomen varautuneen hybridi vaikutuksiin, vaikka Suomella ei ole tällä hetkellä suurta hybridi uhkaa. 

Milloin aletaan puhua oikeilla nimillä asioista. Maailman onnellisin kansa Suomi sai kesän aikana junaliikenteessä useita katkoksia. Lähtöjä jouduttiin perumaan, myöhästymisiä tapahtui useaan kertaan. Tietojen mukaan ongelmat johtuivat korjaustöiden ongelmista. Sähköjohto oli leikattu poikki, kohdasta joka oli suunniteltu ja tiedetty mistä katkaistaa. Saksassa alkoi noin 2 viikkoa sitten junaliikenne myöhästelemään samojen ongelmien takia.

Suomen kohdalla vakoilu ja hybridivaikuttaminen on varmasti lähes viikottaista.

Kiinteistöjen myyminen Venäjän kansalaisille on osa myös hybridiuhkien ja vakoilun estämistä.

Ensimmäinen kerta 5. lokakuuta, Suomen puolustusministeriö esti kiinteistökaupan. Rajoitusta olisi voitu hyödyntää 1.1.2020 alkaen.

Venäjän ortodoksinen kirkko väittää Putinin olevan Jumalan lahja. Kirkko on toiminut Ukrainan sodan aikana Putinin puolestapuhujana. Myös ortodoksinen kirkko liittyy Venäjän vakoilu asioihin.

Putin tukee rahallisesti Venäjän ortodoksista kirkkoa, 27,4 miljoonaa ruplaa.

Viro on uhannut ,jos ortodoksinen kirkko levittää Ukrainan sodan disinformaatiota niin maasta poistuminen tapahtuu välittömästi.

Kysymys kuuluu miksi?. Jo vuosia sitten Venäjän ortodoksien kirkko on yhdistetty KGB toimintaan. Kirkko tukee Venäjän poliittisen johdon vaikuttimia, kirkko kieltäytyy keskustelemasta Venäjän uskonnollisista vainoista tai muista Venäjän asioista.

Norjassa tapahtui Venäjän kirkon vierailu ystävyyskaupungin puitteissa, suuri mielenkiinto kirkon edustajilla oli juomaveden jakelu järjestelmästä josta haettiin oppia. 

Kirkonmiehiä kiinnosti lehden mukaan erityisesti kaupungin päävesijohto sekä satama-alueen pumppaamo. Kriittinen infrastruktuuri, jäi tarkastamatta delegaatio poistettiin.

Norjassa on myös pysäytetty Venäläisturisti jonka hallussa oli drone, ja kuvia sotilas helikopterista. Mukana oli muistikortteja ja muuta materiaalia.

Venäjä käyttää Ortodoksista kirkkoa Euroopan laajuisesti tiedustelutietojen saamiseksi. 

Hybridi vaikuttaminen ja vakoilun torjuminen on osa Suomen turvallisuutta.

Kirjoitin jo keväällä 2022 alustavan ohjeistuksen kotitalouksille hybriuhkien torjumiseksi, kyläyhdistykset eivät juurikaan ottaneet siihen kantaa, vaan odottavat tilanteiden kärjistymisestä. Talven tullessa energia riippuvuudessa olevat taloudet voivat joutua tilanteeseen jossa joudutaan miettimään vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja. Myös vedenjakeluun voi tulla katkoksia. Kirjoitukseni ei ollut puutaheinää, nyt media suosittelee 72 tunnin kotivaraa talouksille.

Lääkkeet ja jodi ovat vähissä, apteekit ilmoittavat jodin olevan loppu. Ymmärrän huolen olevan oikeutettua, mutta miksi nyt?. Aikaa olisi olla varautua koko kesän ajan. Lääkkeiden saanti tulee turvata keinolla millä hyvänsä. Jatkuvaa lääkitystä tarvitsevat sydänsairautta potevat, diapetesta yms. Varmuusvarastot on oltava täynnä.

Tämä kaikki on vain osa kokonaisuutta Venäjän toimille.

Pahoin pelkään tilanteen Ukrainassa muuttuvan, myös Venäjä valmistautuu suurempaan provokaatioon. Moni sanoo ja ajattelee seuraavan olevan vain KariX:n hulluja päähänpistoja.

On myös huomioitavaa kirjoitukseni olevan tukevan betonijalan päällä. Tutkimustietoa löytyy aina kirjoituksien lopussa olevista linkeistä.

Pommikoneiden sijoittaminen on myös painostuskeino tai strateginen siirto, Suomen rajan läheisyyteen on siirretty mahdollisesti ydinkärjillä olevaa kalustoa. Suomen ja pohjoisten Natomaiden turvallisuus on uhattuna, Suomella on turvatakuut samoin Ruotsilla. Suomi ja Ruotsi voidaan katsoa uhkatekijäksi, Venäjän silmissä pelkästään Naton laajentumisen kannalta. 

Jos Meduzan väite pitää paikkansa, niin Venäjän tekee Ukrainassa taktisen peräytymisen.

Syyt voivat olla, (1.) huollon parantaminen ja laajamittaisemman hyökkäyksen aloittaminen 2023.

Peitelty operaatio, (2.) Venäjä vetäytyy käyttääkseen taktista ydinasetta. Tai pommittamalla Ukrainan ydinvoimalaitoksen maan tasalle.

Myös Itä-meren alueella Venäläinen sotilasliikennöinti on kasvanut.

Valko-Venäjälle sijoitetaan 9 000 Venäläissotilasta, Lukashenkan mukaan turvaamaan Valko-Venäjän rajoja. 

Joukkojen siirrolla ja painostuksen kasvaessa Venäjä voi oikeuttaa itselleen taktisen iskun. Lyödään riittävästi paineita valtioille, saadaan ne hiljaisiksi ja olemaan reagoimatta tilanteeseen. Mielestäni Ranskan presidentti Macron omassa tiedonannossaan meni Venäjän taakse. ’’Ranska ei vastaa ydiniskulla jos Venäjä käyttää ydinasetta’’. Ranska on muutenkin ollut hiljainen Ukrainan tilanteesta. 

Macronin möläytys oli täysin asiaton. Sotilaallinen paine on tultava myös Euroopasta Venäjän suuntaan. Kuva minkä Macron antoi itsestään Venäjälle oli varmaan Venäjän mieleen. 

Kuolleiden määrä Ukrainassa alkaa ylittää Venäjän sietokyvyn, vaara kansannoususta ja sisäisestä konfliktista kasvaa. Sota on saatava loppumaan, Putin varmaan näkee taktisen ohjuksen olevan sodan lopettamisen ja alistamisen avain.

Elon Muskin viimeaikaiset lausunnot ovat olleet käsittämättömiä, jos ajatellaan n.kk sitten Elon puhui ydinsodan mahdolisuudesta, aikaisemmin hän antoi Starlinkin Ukrainan käyttöön. Nyt ollaan puhumassa rauhan sopimuksesta ja Starlinkin poistamisesta. Syy puheisiin ei ole Venäjä mielisyys, mies tuntuu vain pelkäävän tilanteen eskaloituvan ydinsodaksi ja hakee siihen ratkaisua.

Kaikki nämä vievät huomion pois Venäjän toimista. 

Venäjän Liittolaisen Pohjois-Korean ballistiset ohjuskokeet. Mahdollinen sukellusveneiden liikkuminen kohti yhdysvaltojen aluevesiä. Arktisen alueen sotilaallinen käyttö. (Kiina, Venäjä).

Moldovan kriisi, rajalle on siirretty Venäläisiä joukkoja. Myös matkustus tiedote Suomalaisille kehottaa varovaisuuteen. Romanian ja Ukrainan välissä oleva Moldova on noussut useaan kertaa esille Venäjän mahdollisena kohdemaana sodan levittyä. 

Moldovan reunassa oleva Transnistriassa on todettu räjähdyksiä, Englanti varoittaa tiedotteessaan, Moldovasta ei kannata mennä Transnistriaan. Kaikki muut Moldovan rajanylitys paikat ovat käytössä.

Kun ydinuhkaa lisätään maailmalla on siihen varauduttava, vaikka sitä ei koskaan tulisikaan.

Valko-Venäjän nukkehallitsija tukee Venäjää. Iranin, Kiinan, Venäjän, Pohjois-Korean välinen yhteistyö, lisää mahdollisuutta ydinsodan vaaraan. Joditabletit voi tulla tarpeeseen……

KariX

https://www.egyptindependent.com/russian-orthodox-church-sends-putin-birthday-wishes-says-god-ordained-him-to-lead-country/